Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης
  • [02] ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους γιατί ο ελληνικός λαός τους πήρε χαμπάρι
  • [03] Δύο Έλληνες εθελοντές τιμήθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
  • [04] Λ. Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου
  • [05] UNICEF: Σχεδόν 50 εκατ. παιδιά «ξεριζώθηκαν» σε όλο τον κόσμο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης

    «Το ΚΚΕ δεν βρίσκεται σήμερα εδώ σε αυτή την εκδήλωση στην Μακρόνησο, για να εκφράσει το χθες, όπως διάφοροι αστοί καλοθελητές λένε. Το ΚΚΕ βρίσκεται εδώ, όπως και σε όλους τους άλλους τόπους μαρτυρίου Ελλήνων αγωνιστών, ακριβώς γιατί εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την σκλαβιά των ιδιοκτητών του πλούτου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, των αστικών κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, εναλλάξ, πότε με φιλελεύθερο κεντροδεξιό - ακροδεξιό μανδύα, πότε με σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα» υπογράμμισε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Μακρόνησο.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα της, συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του, να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή με ευελιξία και ικανότητα εξαπάτησης, να προσπαθεί να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα όρια των επιλογών της, ότι δήθεν «τί να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση, κάνουμε ότι μπορούμε»? Και η κοροϊδία καλά κρατεί?» πρόσθεσε.

    [02] ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους γιατί ο ελληνικός λαός τους πήρε χαμπάρι

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για εμπλοκή στελεχών του κόμματος της ΝΔ «σε σκάνδαλο που αφορά κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση Γρεβενών».

    Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε δική του ανακοίνωση τονίζει ως « είναι γνωστό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ψέμα είναι ένα και το αυτό» επισημαίνοντας πως «σήμερα, ξεπέρασαν τον χειρότερο εαυτό τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα χιλιάδες ψέματα που έχουν πει, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα» τονίζει η ΝΔ δηλώνοντας πως «μια δημοσκόπηση με διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τους κάνει να χτυπήσει η παραζάλη τους ? κόκκινο. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους γιατί ο ελληνικός λαός τους πήρε χαμπάρι» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Δύο Έλληνες εθελοντές τιμήθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

    Εκδήλωση για να τιμηθούν οι δύο εθελοντές, Έφη Λατσούδη και ο Κωνσταντίνος Μητράγκας, στην Αθήνα, ενόψει της μεγάλης βράβευσής τους με το βραβείο Νάνσεν τον Οκτώβριο στη Γενεύη διοργάνωσε απόψε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Η Έφη Λατσούδη, εκ μέρους των εθελοντών του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Λέσβου, και ο Κωνσταντίνος Μητράγκας, εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης επελέγησαν από την επιτροπή του βραβείου Νάνσεν για να λάβουν το βραβείο για το 2016 για τη συμπαράσταση που επέδειξαν στους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της περσινής προσφυγικής κρίσης.

    Στο πρόσωπο των δύο εθελοντών "τιμούμε όλη την ελληνική κοινωνία που ήταν μια νησίδα ανεκτικότητας και υποδοχής στην Ευρώπη, την ώρα που τόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν επέδειξαν την ίδια συμπεριφορά", τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ. "Χάρη στην Ελλάδα και τους εθελοντές που υποδέχτηκαν και διέσωσαν τους πρόσφυγες στις ακτές", πρόσθεσε ο ίδιος, "έγινε σεβαστή η τιμή της Ευρώπης". Όπως εξήγησε στη συνέχεια η απόδοση του βραβείου σε Έλληνες υπέρμαχους των προσφύγων έχει ειδική σημασία, καθώς το βραβείο αυτό φέρει το όνομα του Νάνσεν, του πρώτου Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος το 1922 βοήθησε στην ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε ότι "έχει μεγάλη σημασία να παλεύουμε συνέχεια ώστε να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα, δηλαδή τον πόλεμο και τη φτώχεια. Ώσπου όμως να νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες υπερβάλλοντας εαυτόν ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν ένα ανθρώπινο χέρι, μια αγκαλιά, ένα ζεστό λόγο, μια ελπίδα για το μέλλον".

    Η τιμώμενη Έφη Λατσούδη παρατήρησε ότι "βραβεύεται η προσπάθεια και η συμμετοχή πολλών ανώνυμων, βραβεύεται μια συνειδητή επιλογή να μην αρνηθούμε σε ευάλωτους ανθρώπους που φτάνουν στη Λέσβο, αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, την αξιοπρέπειά τους".

    Ο Κωνσταντίνος Μητράγκας εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παρατήρησε ότι το βραβείο Νάνσεν δίνει τα φτερά "για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε όπου είναι η ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο". "Όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από το να δράσουμε κατευθείαν.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οδυσσέας Βουδούρης και Βασίλης Παπαδόπουλος.

    [04] Λ. Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου

    «Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου» υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ,Λευτέρης Κρέτσος, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των 4 προσωρινών υπερθεματιστών να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

    «Εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές » τόνισε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε:

    «Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

    [05] UNICEF: Σχεδόν 50 εκατ. παιδιά «ξεριζώθηκαν» σε όλο τον κόσμο

    Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη UNICEF, «Ξεριζωμένα: Η αυξανόμενη κρίση για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών», παρουσιάζει στοιχεία που σκιαγραφούν μια αφυπνιστική εικόνα της ζωής και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις και άλλες κρίσεις, που κάνει να φαίνεται ασφαλέστερο να διακινδυνεύσουν τα πάντα σε ένα επικίνδυνο ταξίδι από το να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί και εκατομμύρια περισσότερα μεταναστεύουν με την ελπίδα να βρουν μια καλύτερη, ασφαλέστερη ζωή. Συχνά τραυματισμένα από τις συγκρούσεις και τη βία που διαφεύγουν, αντιμετωπίζουν επιπλέον κινδύνους στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένου του πνιγμού περνώντας τη θάλασσα, υποσιτισμού και αφυδάτωσης, εμπορίας, απαγωγής, βιασμού, ακόμη και φόνου. Στις χώρες δια μέσου των οποίων ταξιδεύουν και στους προορισμούς τους, συχνά αντιμετωπίζουν την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.Η οργάνωση προτείνει ενέργειες προστασίας των παιδιών, όπως τον τερματισμό της κράτησής τους και την παραμονή τους στη μάθηση, δίνοντας, παράλληλα, στα παιδιά πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και σε άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2016 - 22:32:33 UTC