Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις Τουρκίας - ΣτΕ ενόψει των δικαστικών διώξεων για την απόπειρα πραξικοπήματος
  • [02] Ένοπλοι κατέρριψαν ελικόπτερο στο Μεξικό - Τέσσερις νεκροί
  • [03] Βούλγαρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ
  • [04] Στο Ρίο η Παραολυμπιακή Φλόγα
  • [05] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής του Ρίο
  • [06] Η Γαλλία έστειλε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης
  • [07] Μπ. Καζνέβ: Δραστική μείωση του αριθμού των Γάλλων που πάνε να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Διαβουλεύσεις Τουρκίας - ΣτΕ ενόψει των δικαστικών διώξεων για την απόπειρα πραξικοπήματος

    Μια αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας συναντήθηκε προ ημερών με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης για συζητήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τους κανόνες της, καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΣτΕ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με υπουργούς χωρών του 47μελούς οργανισμού στο Στρασβούργο της Γαλλίας σήμερα, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ, ο Τόρμπγερν Γιάγκλαντ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο περιθώριο ενός φόρουμ που οργάνωσε το ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

    «Συνεργαζόμαστε μαζί τους. Θέλουμε να φροντίσουμε να υπάρξουν νομικές εξασφαλίσεις», εξήγησε ο Γιάγκλαντ. «Έχουν κατά νου ότι εάν δεν υπάρξουν εξασφαλίσεις, πολλές από τις υποθέσεις θα καταλήξουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

    [02] Ένοπλοι κατέρριψαν ελικόπτερο στο Μεξικό - Τέσσερις νεκροί

    Άγνωστοι ένοπλοι, πιθανότατα σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές μέλη συμμοριών, κατέρριψαν χθες ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιτσοακάν.

    Ο κυβερνήτης Σιλβάνο Αουριόλες Κονέχο ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι διεξήχθη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στην πόλη Απατσινγκάν της πολιτείας Μιτσοακάν, όπου το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι ιδιαίτερα έντονο, με σκοπό τη σύλληψη «ηγετών πυρήνων εγκληματιών».

    «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα κρατικό ελικόπτερο το οποίο υποστήριζε μια περίπολο σε μια δυσπρόσιτη περιοχή καταρρίφθηκε», σύμφωνα με τον κυβερνήτη. «Θρηνούμε τον θάνατο του πιλότου και τριών αστυνομικών», ενώ άλλος ένας αστυνομικός «τραυματίστηκε», διευκρίνισε ο ίδιος.

    Δεν είναι σαφές ποια συμμορία ευθύνεται για την κατάρριψη.

    [03] Βούλγαρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ

    Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία που συνήψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των μεταναστών και των προσφύγων πριν δοθεί στους τούρκους υπηκόους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντανιέλ Μίτοβ.

    «Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να ισχύσει, να εφαρμοστεί», επέμεινε ο Μίτοβ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, κυρίως Σύροι, έφθασαν στην Ευρώπη πέρυσι, πολλοί μέσω της επικράτειας της Τουρκίας, και πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Βουλγαρία, εκφράζουν φόβους περί νέας μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών εάν η συμφωνία ακυρωθεί.

    «Αυτό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση είναι ότι η συμφωνία επανεισδοχής πρέπει να εφαρμοστεί πριν καταργηθούν οι βίζες», είπε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

    Οι βουλγαρικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 14.000 μετανάστες το πρώτο εξάμηνο του 2016. Ο αριθμός τους το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα ανερχόταν σε 21.000.

    [04] Στο Ρίο η Παραολυμπιακή Φλόγα

    Στο Ρίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Παραολυμπιακή Φλόγα, η οποία τα ξημερώματα της Πέμπτης για την Ελλάδα, θ` ανάψει στο θρυλικό Μαρακανά σηματοδοτώντας την έναρξη των 15ων Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων.

    Η Λαμπαδηδρομία που πέρασε ήδη από τις πόλεις Μπραζίλια, Μπελέμ, Ζοϊβίλ , Νατάλ και Σάο Πάουλο, θα συνεχιστεί μέσα στο Ρίο για να καταλήξει στο Μαρακανά για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Κάθε μία από τις πόλεις που πέρασε, αντιπροσώπευε και κάτι: η Μπραζίλια την ισότητα, το Μπελέμ τον προσδιορισμό, το Νατάλ την έμπνευση, το Σάο Πάουλο την μεταμόρφωση, το Ζοϊβίλ το θάρρος και το Ρίο ντε Τζανέιρο το πάθος.

    Στο Ρίο και σ` ένα σύντομο τελετουργικό που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, η φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε από την Ολυμπιονίκη του τζούντο, Ραφαέλα Σίλβα στον Παραολυμπιονίκη Τόμαζ Μαγκαλχάες. Η Φλόγα διανυκτέρευσε το βράδυ στο «Μουσείο του Αύριο» και την Τετάρτη με τη βοήθεια και των χρηστών των... social media (#ParalympicFlame) θα μπει στην τελική ευθεία με τελικό προορισμό την βασική έδρα των Παγκοσμίων Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 1950 και του 2014.

    Στο μεγάλο αθλητικό «ραντεβού» θα συμμετέχουν 4.300 αθλητές από 162 χώρες.

    [05] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής του Ρίο

    Με τους αθλητές της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτηςο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη προπονητές, αθλητές και τις οικογένειες τους για τις επιτυχίες, τις διακρίσεις και το ήθος τους και συνομίλησε με κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

    Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές χωρίς τυμπανοκρουσίες και σε μια δύσκολη περίοδο.

    Φτάσατε στο στόχο και ήταν πολύ σημαντικό και συγκινητικό αυτό για όλους, είπε ο πρωθυπουργός.

    Σε συνομιλία που είχε με τον ασημένιο ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κρίσιμη κούρσα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη που συγκλόνισε με την προσπάθειά του όχι μόνο για τις επιδόσεις του, αλλά και για το ήθος που επέδειξε στις δηλώσεις του που ακολούθησαν. «Πολύ σημαντική όχι μόνο η επίδοση αυτή καθεαυτή και το μετάλλιο αλλά και το ήθος των δηλώσεων σου. Μας έδωσες μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια!», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Σπύρο Γιαννιώτη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τηχρυσή Ολυμπιονίκη 'Αννα Κορακάκη και τον προπονητή πατέρα της και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προπονήθηκε σε μια παράγκα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές.

    «'Αννα να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πατέρα και προπονητή της 'Αννας Κορακάκη. «Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός η 'Αννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπει να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η 'Αννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο Δήμος», είπε ο πρωθυπουργός. «Εννοείτε το σκοπευτήριο?», ανέφερε η 'Αννα Κορακάκη. «Αρκεί από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό?», συμπλήρωσε ο πατέρας της 'Αννας Κορακάκη. «Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα», συμπλήρωσε η 'Αννα Κορακάκη.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα κατάφερε να πάρει μετάλλια χωρίς τυμπανοκρουσίες και τη σκόνη του παρελθόντος και φτάσαμε να συγκρινόμαστε με την ολυμπιάδα του 2004 και αυτό ήταν απρόσμενο και μια θετική έκπληξη».

    Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, σχολίασε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστεί τα χρήματα που είχαν διατεθεί το 2004 και τα χρήματα για την ολυμπιάδα του Ρίο.

    [06] Η Γαλλία έστειλε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης

    Η Γαλλία διέθεσε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία παραμένει από το 2014 στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.«Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις ιρακινές δυνάμεις αυτό το φθινόπωρο για την κατάληψη της Μοσούλης», δήλωσε ο Λε Ντριάν κατά το κλείσιμο ενός ετήσιου αμυντικού φόρουμ στο Παρίσι.

    «Αυτή τη στιγμή, πυροβόλα εγκαθίστανται κοντά στη γραμμή του μετώπου για να παράσχουν ακριβή υποστήριξη στους Ιρακινούς», πρόσθεσε.

    Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle επίσης ετοιμάζεται να αναπτυχθεί για την τρίτη του αποστολή εναντίον του ΙΚ από τον Ιανουάριο του 2015, υπενθύμισε ο Λε Ντριάν. Θα πλεύσει στην περιοχή για να ενισχύσει τα 12 γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τα οποία ήδη σταθμεύουν στην Ιορδανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιχειρούν από τα τέλη του 2014.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι επρόκειτο να διατεθούν πυροβόλα στον ιρακινό στρατό, καθώς και Γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για τον χειρισμό τους.

    [07] Μπ. Καζνέβ: Δραστική μείωση του αριθμού των Γάλλων που πάνε να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

    Ο αριθμός των Γάλλων που φεύγουν από την πατρίδα τους για να πάνε σε εδάφη που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και να γίνουν μέλη της μειώθηκε δραστικά σε σύγκριση με πέρυσι, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη σειρά στρατιωτικών ηττών των τζιχαντιστών.

    Η Γαλλία, η χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στρατολόγησης για επίδοξα μέλη του ΙΚ: εκατοντάδες άνθρωποι έχουν φύγει για το Ιράκ και τη Συρία αφότου οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις των εδαφών των δύο κρατών.Απευθυνόμενος προς στελέχη των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας στο υπουργείο του, ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι ο αριθμός των αναχωρήσεων «υποτετραπλασιάστηκε», καθώς μόλις 18 Γάλλοι καταγράφηκε προς ταξίδεψαν προς τη Μέση Ανατολή τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρονιάς, από 69 το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2016 - 4:32:41 UTC