Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες
  • [02] Στη Θάσο εκτάκτως ο πρωθυπουργός, για την πυρκαγιά
  • [03] Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - θεσμών
  • [04] Χρ. Σπίρτζης: «Μαύρο» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται»
  • [05] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος
  • [06] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Στη Νίκαια για τον Αγιασμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [07] Η Χ. Κλίντον ακύρωσε την προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια
  • [08] Κροατία: Προβάδισμα των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές
  • [09] Οι Σύροι αντάρτες υποστηρίζουν την εκεχειρία, αλλά εκφράζουν ανησυχία για τους όρους της

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες

    «"Και συνεχίζουμε τα ψέματα". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    «Του πρωθυπουργού του "μαύρου" στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

    «Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του. Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου - αχρείαστου - Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

    Παράλληλα στη ΝΔ λένε πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στο θέμα των συντάξεων όταν ανέφερε ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

    [02] Στη Θάσο εκτάκτως ο πρωθυπουργός, για την πυρκαγιά

    Επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης, θα έχει σήμεραο πρωθυπουργός που επισκέπτεται για τον λόγο αυτό τη Θάσο, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπραςσυνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

    Η προγραμματισμένη για σήμεραεπίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά αναβάλλεται. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά προκειμένου να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α' και Β' Λύκειο στη θέση «Φαραώ» και να λάβει μέρος σε σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός.

    [03] Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - θεσμών

    Αρχίζουν εκ νέου σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες).

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα αφορούν σε:

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης

  • Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (14.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

    [04] Χρ. Σπίρτζης: «Μαύρο» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται»

    Τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα αυξηθούν, εκφράζει με συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Υποδομών . "Αν υπολογίσουμε τον ελάχιστο αριθμό - όχι τον πραγματικό που θα είναι μεγαλύτερος - στα πανελλαδικά και στα περιφερειακά κανάλια, θα διαπιστώσουμε ότι οι θέσεις εργασίας αυξάνονται. Η παραγωγή πρότυπων προγραμμάτων ενημέρωσης πολιτισμού και ψυχαγωγίας βάζει ψηλά τον πήχυ της απασχόλησης και της ποιότητας. Τελειώνει η εργασιακή ζούγκλα της αδήλωτης, ανασφάλιστης, χαμηλά αμειβόμενης και απλήρωτης εργασίας. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους θα τους έλεγα ότι, παρά την απολύτως αιτιολογημένη ανησυχία τους, έρχονται καλύτερες και ποιοτικότερες ημέρες. Λίγη υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων" δηλώνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

    Σε ερώτηση για το μαύρο στα κανάλια, ο υπουργός Υποδομών απάντησε: Το «μαύρο» είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης Σαμαρά, των υπουργών και των πολιτικών δυνάμεων που το υλοποίησαν παράνομα, στα μοναδικά αδειοδοτημένα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνέχεια του «μαύρου» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται», σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα. Πήραν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εντολή να τελειώσουμε τον παλαιοκομματισμό και τις δομές συντήρησής του. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έγινε μια πρωτόγνωρη, διαφανής και ανοιχτή σε όλους διαγωνιστική διαδικασία έπειτα από 27 χρόνια. Δημιουργήσαμε την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και την πολυφωνία" υπογράμμισε ο Χ. Σπίρτζης.

    [05] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο της φωτιάς παραμένουν 17 οχήματα με 34 άνδρες και άλλα 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, προσπαθώντας να θέσουν τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο.

    [06] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Στη Νίκαια για τον Αγιασμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Μετηνευκαιρίατης έναρξης της νέαςσχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπιος Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, και στο 4ο ΔημοτικόΣχολείο Αιγάλεω, «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένουναπαραστείστηντελετήΑγιασμού.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Περάματος.

    Ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παρευρεθεί στον αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής.

    [07] Η Χ. Κλίντον ακύρωσε την προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια

    Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της προεκλογικής εκστρατείας της.

    Η Κλίντον είχε προγραμματίσει νααναχωρήσει για την Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας, θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων, αλλά και θα πραγματοποιούσε κεντρική πολιτική ομιλία, με θέμα την αμερικανική οικονομία.

    [08] Κροατία: Προβάδισμα των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές

    Το συντηρητικό κόμμα Δημοκρατική Ένωση της Κροατίας (HDZ) προηγείται συγκεντρώνοντας 62 έδρες εκ των συνολικά 151 εδρών του κοινοβουλίου στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στηχώρα, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που προκύπτουν από την καταμέτρηση του 15% των ψήφων.

    Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) βρίσκεται στηδεύτερη θέση εξασφαλίζοντας 52 έδρες, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.Το κεντροδεξιό Most καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 13 έδρες.

    [09] Οι Σύροι αντάρτες υποστηρίζουν την εκεχειρία, αλλά εκφράζουν ανησυχία για τους όρους της

    Οι Σύροι αντάρτες δήλωσαν σε επιστολή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες ότι θα «συνεργαστούν θετικά»με μια εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά εξέφρασαν τηβαθιά ανησυχία τους για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας όπως αυτές μεταβιβάστηκαν σε αυτούς, σύμφωνα με δύο στελέχη ομάδων ανταρτών που μίλησαν για το περιεχόμενο της επιστολής.

    Η επιστολή ανέφερε ότι έχουν αγνοηθεί περιοχές υπό πολιορκία και απεύθυναν έκκληση να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε όλες αυτές τις περιοχές χωρίς εξαίρεση. Στο κείμενο εκφράζεται ανησυχία για την έλλειψη εγγυήσεων, μηχανισμών επιτήρησης ή επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις.Επίσης εκφράζεται και η ανησυχία για άρθρα της συμφωνίας τα οποία υποδηλώνουν ότι δεν θα απαγορευτεί η πτήση μαχητικών αεροπλάνων της συριακής κυβέρνησης μέχρι και εννιά μέρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2016 - 4:32:37 UTC