Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Το βήμα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δεν θα μείνει ημιτελές
  • [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [03] Λέσβος: Oι κάτοικοι της Μόριας ζητούν άμεση αποσυμφόρηση του χοτ σποτ
  • [04] Ντ. Τουσκ: Θα ήταν μοιραίο λάθος να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit
  • [05] Εγκεφαλικό υπέστη ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

  • [01] Ν. Παππάς: Το βήμα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δεν θα μείνει ημιτελές

    Για στοχοποίηση έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» αναφορικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό του, σχολιάζοντας ότι «κάνουν τακτικό λάθος όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, νομίζοντας ότι οι πολιτικές μας είναι προσωπικές και ότι αυτές θα αλλάξουν αν έλθει κάποιος άλλος».

    Ο Ν. Παππάς, για το θέμα των εργαζομένων σημείωσε ότι γίνεται «μία απαράδεκτη αναστροφή της πραγματικότητας, καθώς πέρα από τη μεγάλη εικόνα με τη ΝΔ να αντιπολιτεύεται, η οποία είχε δεσμευτεί για 5.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και 10.000 απολύσεις το 2016, και για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, και που η ίδια γκρίνιαζε για το όριο των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που βάλαμε στο νόμο 4339, έρχεται τώρα και γκρινιάζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει απολύσεις.

    Η τηλεοπτική αγορά χαρακτηρίζονταν από δύο καμπύλες, μία πτωτική και μία ανοδική. Η πτωτική ήταν η καμπύλη της απασχόλησης και η ανοδική ήταν των χρεών. Μειούμενη απασχόληση και αυξημένα χρέη, ένας φαύλος κύκλος χωρίς κανέναν πάτο», υπογράμμισε.

    Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πολλές φορές δημοσιογράφοι αναγκάζονται αντί να ασκούν το λειτούργημά τους, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, είναι κατανοητό, είπε ο υπουργός Επικρατείας, αλλά οι εργαζόμενοι σε κάθε σταθμό, θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τις ιδιοκτησίες τους και τούς εργοδότες τους.

    Για τον Alpha και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προτάσεις που μπορούν να προστατέψουν την απασχόληση, σημείωσε ο Ν. Παππάς. Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσουν γιατί χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως ασπίδα. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται να επιχειρηματικές επιλογές, οι οποίες προσπαθούν, με την ασπίδα των εργαζόμενων να επιβληθούν, δεν θα συμβεί αυτό, ξεκαθάρισε.

    Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις της ΝΔ και την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος λόγω του ότι η απόφαση πάρθηκε στη Βουλή και όχι στο ΕΣΡ. Αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, θα αποφασίσει για επιπλέον άδειες η ίδια, «όπως στο παρελθόν ο κ. Ρουσόπουλος;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

    [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Λέσβος: Oι κάτοικοι της Μόριας ζητούν άμεση αποσυμφόρηση του χοτ σποτ

    Οι ζημιές στο χωριό από εξεγερμένους και εξοργισμένους ταυτόχρονα μετανάστες που εγκαταλείπουν το χοτ σποτ της Μόριας αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους. Σήμερα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεση αποσυμφόρηση του χοτ σποτ.

    «Δεν μπορεί ένα χωριό να «σηκώνει» το βάρος του προσφυγικού ζητήματος του νησιού, με 5000 εγκλωβισμένους και αγανακτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται. Όμως και ο κόσμος εδώ δεν αντέχει άλλο» υποστηρίζει ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Μόριας, Νίκος Τρακέλλης.

    Πριν λίγους μήνες τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια και οι ζημιές στα κτήματα προκάλεσαν την επεισοδιακή λαϊκή συνέλευση κατά την οποία απαιτήθηκαν άμεσες λύσεις από τους τοπικούς φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. «Αντί αυτού, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο χοτ σποτ αυξάνεται συνεχώς, ενώ οι συμπλοκές και οι διαμαρτυρίες γίνονται πλέον καθημερινότητα» λέει ο κ. Τρακέλλης. Εκφράζοντας τους φόβους των κατοίκων που υποστηρίζουν πως όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο χοτ σποτ και όσο παρατείνεται ο εγκλωβισμός τους θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. «Ο κόσμος πώς θα πάει στα κτήματά του το χειμώνα όταν έχουν κατακλυστεί από πρόσφυγες και μετανάστες που δεν χωράνε πλέον στο χοτ σποτ; Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, η παραβατικότητα θα κάνει την εμφάνισή της και πάλι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» τονίζει ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε χθες Δευτέρα το βράδυ και αποφάσισε σε πρώτη φάση μια σειρά από κινητοποιήσεις οι οποίες και θα κλιμακωθούν όσο η κατάσταση δεν αλλάζει. Σύμφωνα με την απόφαση θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο της Μόριας την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης και παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου.

    [04] Ντ. Τουσκ: Θα ήταν μοιραίο λάθος να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit

    Να λάβουν το μήνυμα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit καλεί τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην επίσημη πρόσκληση που τους απέστειλε για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στην Μπρατισλάβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

    «Θα ήταν ένα μοιραίο λάθος να υποθέσουμε ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα αποκλειστικά βρετανικό θέμα» αναφέρει στην επιστολή του ο Ντ. Τουσκ, χαρακτηρίζοντας τη βρετανική ψήφο ως «μια απελπισμένη προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίους».

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θέτει ως θέματα πρωταρχικής σημασίας για την επερχόμενη Σύνοδο, την ασφάλεια και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. «Ερωτήματα που αφορούν τις εγγυήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και των εδαφών τους, την προστασία των συμφερόντων τους, της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και του τρόπου ζωής τους θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ψηφίσει να παραμείνει», υπογραμμίζει ο Ντ. Τουσκ.

    [05] Εγκεφαλικό υπέστη ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

    Οι γιατροί έθεσαν τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε τεχνητό κώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

    Ο 93χρονος, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, Πέρες υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και διακομίστηκε σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Τελ Χασμομέρ, κοντά στο Τελ Αβίδ.

    "Οι γιατροί του αποφάσισαν να τον αναισθητοποιήσουν και να τον θέσουν σε μηχανική υποστήριξη για να διευκολύνουν την περαιτέρω διαδικασία. Σε λίγα λεπτά θα υποβληθεί σε τομογραφία για να αξιολογήσουν την κατάσταση του", ανέφερε το γραφείο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 September 2016 - 20:32:28 UTC