Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα αντισταθμιστικά μέτρα κατάργησης του ΕΚΑΣ
  • [02] Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC
  • [03] Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε

  • [01] Τα αντισταθμιστικά μέτρα κατάργησης του ΕΚΑΣ

    Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων κατάργησης του ΕΚΑΣ.

    Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι και την 31-12-2019, σε συνταξιούχους που στερούνται την παροχή του ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η σχετική απώλεια:

    - Σε περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε έτος για την χορήγηση του ΕΚΑΣ. Ως ατομικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

    - Στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερήθηκαν πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

    - Από 1-8-2016 έως 31-12-2016, σε όλους όσοι, κατ? εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/2016, όπως ισχύει, απώλεσαν παροχή ΕΚΑΣ ποσού από 115 ευρώ και άνω, μηνιαίως, χορηγείται μηνιαία προπληρωμένη κάρτα ισόποση με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

    Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης υλοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία:

    - Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, που κατέβαλαν την παροχή ΕΚΑΣ, εντοπίζουν και κατατάσσουν τους δικαιούχους που στερήθηκαν οριστικά την παροχή ΕΚΑΣ και παράγουν σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο.

    - Στην περίπτωση συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή ΕΚΑΣ, οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στο φορέα που κατέβαλε τη μικρότερη κύρια σύνταξη, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ιδίως εκκαθαριστικό σημείωμα του αντίστοιχου φορολογικού έτους, βεβαίωση του άλλου φορέα ότι ο άλλος σύζυγος απώλεσε οριστικά το ΕΚΑΣ και δεν εκκρεμεί έλεγχος για την επαναχορήγησή του, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί μη αλλαγής της οικογενειακής τους κατάστασης.

    - Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων στους οικείους τραπεζικούς λογαριασμούς γίνεται για τους μεν δικαιούχους του Δημοσίου με ειδική εντολή του υπουργού Οικονομικών ή του εξουσιοδοτημένου προς τούτο όργανο για τους δε δικαιούχους των ασφαλιστικών οργανισμών με εντολή του αρμόδιου οργάνου.

    - Η ανωτέρω ειδική εντολή του υπουργείου Οικονομικών με συνημμένη αναλυτική κατάσταση, που περιλαμβάνει τα ποσά ανά δικαιούχο που πρέπει να μεταφερθούν στις τράπεζες ή τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα και το σύνολο αυτών, ολογράφως ή αριθμητικώς, αποστέλλεται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    - Η ειδική εντολή των οργανισμών ασφάλισης εκδίδεται, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

    - Ταυτόχρονα, με την έκδοση της ειδικής εντολής, ο αρμόδιος φορέας αποστέλλει στην πληρώτρια τράπεζα ή το πιστωτικό ίδρυμα τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία. Σε περίπτωση λανθασμένων λογαριασμών, τα ποσά μεταφέρονται σε άτοκους μεταβατικούς λογαριασμούς.

    - Σε περίπτωση λάθους, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και το Δημόσιο διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή χρηματικών ποσών που έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς δικαιούχων.

    [02] Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC

    Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Επιχείρησης.

    Το μνημόνιο αφορά την κατασκευή της 2ης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και θα προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη). Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ.

    [03] Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε

    «Η ιταλική οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Οι προβλέψεις για την οικονομία της χώρας θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω, στα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, κατά την παρέμβασή του σε συνέδριο με θέμα: «Την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη».

    Αρχικά, η κυβέρνηση της Ρώμης ανέμενε να σημειωθεί, αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1,2%, σ? ότι αφορά το σύνολο του 2016. Τώρα, όπως διαρρέει, οι νέοι υπολογισμοί προσδιορίζουν την αύξηση αυτή γύρω στο 1%. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν άνοδο του ιταλικού εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος του 0,9%.

    Τα μέχρι τώρα στοιχεία του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat δείχνουν, όμως, ότι το ΑΕΠ, φέτος, έχει αυξηθεί μόνον κατά 0,7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 September 2016 - 22:32:18 UTC