Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [02] «Όλα τα κόμματα έχουμε κάνει λάθη», δήλωσε ο Θ. Καράογλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [03] Παράταση έως 19 Δεκεμβρίου για το πόρισμα της Εξεταστικής που ερευνά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση η δήλωση Γιούνκερ
  • [05] Δ . Μάρδας: Στόχος της συνεργασίας με την Alibaba η αύξηση των εξαγωγών
  • [06] Η αναπτυξιακή στρατηγική, στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς
  • [07] «Alitrip» το όχημα εισόδου των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στην Κίνα μέσω Alibaba
  • [08] Στην Αθήνα από 1-16 Οκτωβρίου το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία
  • [09] Γ. Παντής στο "Πρακτορείο 104,9 FM" : "Ιδεοληψίες" που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σχολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου Γονέων
  • [10] Δημοσκόπηση STREN-RTL: Oι χριστιανοδμοκράτες αδύναμοι όσο ποτέ
  • [11] Eπιμένει ο Ζαν Άσελμπορν για την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ
  • [12] Οι διαδοχικές συμβάσεις για την κάλυψη μόνιμων αναγκών στην υγεία προσκρούει στο δίκαιο της ΕΕ
  • [13] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη
  • [14] «To Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
  • [15] «Ανοχύρωτες Πόλεις / Οpen Cities, πληγές του πολέμου στον Πειραιά», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
  • [16] Π. Καμμένος στη ΔΕΘ: Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023
  • [17] Κίνδυνο ληστειών επισημαίνει το Ποτάμι με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες
  • [18] Νέες ανασκαφές στη...«ζούγκλα» της Εύβοιας
  • [19] Η Alipay αποτελεί έναν παγκόσμιο τρόπο πληρωμών τονίστηκε σε εκδήλωση για την Alibaba
  • [20] Η δραστηριοποίηση των ελληνικών εταιρειών στην Alibaba Group στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΕΕΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] «Όλα τα κόμματα έχουμε κάνει λάθη», δήλωσε ο Θ. Καράογλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    Για τις θέσεις της ΝΔ, όπως θα τις παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Θόδωρος Καράογλου.

    Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, συνήθως στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μόνο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και αυτό σε βάθος διετίας από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα είπε ότι αυτή η εξαγγελία θα είναι και κοστολογημένη αφού θα αναφερθεί και η πηγή εξοικονόμησης των περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ, που χρειάζονται για να γίνει η μείωση. Ο κ. Καράογλου, επανέλαβε πως η ΝΔ θέλει εκλογές χθες, όμως τόνισε ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο και επανέλαβε την ανάγκη ριζικής αλλαγής πολιτικής.

    Η ΝΔ, όπως υπογράμμισε ο κ. Καράογλου, στο πρόγραμμά της στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις αποκρατικοποιήσεις και την ανάγκη για σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλούς συντελεστές ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Ο ίδιος απέκλεισε απολύσεις στο Δημόσιο. Διευκρίνισε πως όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, όπως είπε, δημιούργησαν έναν υπερβολικά μεγάλο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα τη γραφειοκρατία. Όμως τόνισε ότι η λύση δεν είναι οι απολύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε άδικες, καθώς επιφέρουν ανατροπή στη ζωή των ανθρώπων, και είπε ότι η λύση θα έρθει μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

    Ο κ. Καράογλου ερωτηθείς για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως η κυβέρνηση καταρρέει, καθώς, όπως είπε, ο λαός κατάλαβε τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν σταθερά. Πάντως τόνισε ότι για πρώτη φορά στην καταλληλότητα καταγράφεται προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού. Ο κ. Καράογλου παραδέχτηκε ότι όσοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πάνε στη ΝΔ.

    Ερωτηθείς για ποιο λόγο η ΝΔ δεν είναι επιλογή των πολιτών, απάντησε ότι το κόμμα του έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει.

    [03] Παράταση έως 19 Δεκεμβρίου για το πόρισμα της Εξεταστικής που ερευνά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

    Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής την τρίμηνη παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Η Ολομέλεια έκανε δεκτό το αίτημα των μελών της Εξεταστικής και οι εργασίες παρατείνονται έως 19 Δεκέμβριου για την παράδοση του πορίσματός τους.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση η δήλωση Γιούνκερ

    Η δήλωση του προέδρου Γιούνκερ πως η ΕΕ δεν είναι αρκούντως κοινωνική κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ΕΕ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η «ευφυής ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως πρότεινε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, είναι αναγκαία για ανάπτυξη και απασχόληση.

    [05] Δ . Μάρδας: Στόχος της συνεργασίας με την Alibaba η αύξηση των εξαγωγών

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές των στελεχών της εταιρείας Alibaba, με οικονομικούς φορείς της χώρας, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΑΜΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

    Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι περισσότερες από 700 ελληνικές επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχει το συγκεκριμένο portal. «Ο στόχος πάντως είναι οι μικρές επιχειρήσεις να μπουν στην πλατφόρμα και να προωθηθούν τα προϊόντα τους ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές του με ηλεκτρονικό τρόπο» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Όπως διευκρίνισε, οι δυνατότητες που παρέχονται είναι εξαιρετικά σημαντικές και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, συνέβαλε στο να διαδοθεί η πλατφόρμα σε όλους τους επαγγελματικούς φορείς .

    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ήδη διοργανώνει μια εκδήλωση για τη σωστή ενημέρωση των επαγγελματιών και για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    [06] Η αναπτυξιακή στρατηγική, στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς

    Σε εξέλιξη είναισυνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Πέραν των φορολογικών ζητημάτων, κατά τη σημερινή συνάντηση θα εξεταστεί και η αναπτυξιακή στρατηγική.

    Η τροποποίηση του νόμου Δένδια θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση.

    [07] «Alitrip» το όχημα εισόδου των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στην Κίνα μέσω Alibaba

    Σε όχημα για την είσοδο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στην αγορά της Κίνας μπορεί να εξελιχθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα "Alitrip", όπως τονίστηκε στη σημερινή παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας Alibaba στους έλληνες επιχειρηματίες, με αφορμή την εκδήλωση του εμπορικού επιμελητηρίου της Αθήνας για την πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι μέσα στα δυο χρόνια παρουσίας της "Alitrip" στο διαδίκτυο ο τζίρος έφτασε τα 100 δισ. γουάν, ενώ σε μια μέρα πριν από ένα χρόνο καταγράφηκαν έσοδα ύψους 1,5 δισ. γουάν

    Κατά συνέπεια όπως ανάφερε εκπρόσωπος της "Alitrip: οι προοπτικές για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που θα θελήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας διαγράφονται σημαντικές. Οι κινέζοι τουρίστες πλέον, όπως τονίστηκε, κάνουν χρήση των "έξυπνων κινητών συσκευών" και αγοράζουν τουριστικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου. Αναζητάνε αξιόπιστες πληροφορίες και το κλειδί για την επιτυχία αυτών που θα διαθέσουν υπηρεσίες στο Alitrip είναι η εμπιστοσύνη.

    Η νέα γενιά ταξιδιωτών αναζητά πολυτέλεια στις διακοπές και φυσικά αρέσκεται να μοιράζεται τις εμπειρίες της. Χρήσιμο εργαλείο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα θελήσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο "Alitrip", είναι το γεγονός ότι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα ενδιαφέροντα κοινά τους και να στοχεύσουν ανάλογα με τα δικά τους εργαλεία μάρκετινγκ.

    [08] Στην Αθήνα από 1-16 Οκτωβρίου το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία

    Ένα διαφορετικό φεστιβάλ τέχνης ανοίγει τις πύλες του την πρώτη Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία Nefele είναι γεγονός και θα λάβει χώρα ταυτόχρονα στο Μουσείο Μπουζιάνη στη Δάφνη, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

    Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου, για δεκαέξι ολόκληρες μέρες το κοινό με ελεύθερη είσοδο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρια, μουσικά events και ανοιχτές συζητήσεις.Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα λάβουν μέρος πάνω από 600 καλλιτέχνες από 23 χώρες σε 68 διαφορετικές εκδηλώσεις, από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς.

    Ένα φεστιβάλ με πολλά πρόσωπα

    Βασικοί στόχοι του φεστιβάλ, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, είναι η μεγαλύτερη δυνατή θεραπευτική αξιοποίηση της τέχνης και κυρίως η απενεχοποίηση που αποτέλεσε και το βασικό κίνητρο για την πρωτοβουλία Nefele. Δηλαδή η αντιμετώπιση του στίγματος προς όφελος των πασχόντων και της κοινωνίας ως συνόλου. Θα έλεγε κανείς ότι το Νefele θα αποτελέσει μία μαζική δημόσια εκδήλωση, που ευελπιστεί να ξορκίσει το φόβο του να μιλήσει κάνεις δημόσια και ελεύθερα για το ψυχικό του πρόβλημα. Αυτό το πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ στοχεύει ακόμη στην ανάδειξη του χώρου της ψυχικής υγείας σαν πεδίο δημιουργικής ανέλιξης. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ψυχική νόσος των μοντέρνων καιρών, η κατάθλιψη, θεωρείτο από τον Ιπποκράτη ως τον Αριστοτέλη, αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής, της τέχνης και της ποίησης. Στον τελευταίο μάλιστα αποδίδεται ένα σύντομο κείμενο το «Μελαγχολία και Ιδιοφυία» όπου εκεί ο μεγάλος φιλόσοφος αναρωτιέται: «Για ποιο λόγο όλοι όσοι έχουν αναδειχθεί εξαίρετοι στη φιλοσοφία ή στην πολιτική ή στην ποίηση ή στις τέχνες είναι ε?φανώς ?ελαγχολικοί;». Η ?ελαγχολία, λέξη ελληνική, που αρχικά συναντιέται στους αφορισμούς του Ιπποκράτη φαίνεται πως ανέκαθεν όχι μόνο δεν εμπόδιζε τη δημιουργία, αλλά συνδεόταν μαζί της σε όλα τα επίπεδα τέχνης. Κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί ευκρινώς στο εν λόγω φεστιβάλ.

    Διοργανωτές- υποστηρικτές

    Το φεστιβάλ υλοποιείται από εταιρικό σχήμα οργανισμών που προέρχονται από πέντε κράτη μέλη της ΕΕ ? Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία. Την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού έχει ο ελληνικός οργανισμός Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ. Είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από την ίδρυσή του το 2001. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών και παρέχει ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, φιλοξενίας σε οικοτροφεία, νομικών συμβουλών, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης και άλλων υπηρεσιών τόσο σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όσο σε οικογένειες που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Το φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης υπό την αιγίδα των ελληνικών υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού, Παιδείας και Ανάπτυξης και με τη στήριξη των δήμων Δάφνης και Υμηττού..

    Εγκαίνια

    Τα εγκαίνια για τις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μπουζιάνη, θα γίνουν στο αίθριο του Μουσείου, με τη συνοδεία μουσικού συνόλου, το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου στις 20.00, (Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη -Στάση Μετρό Αγ. Ιωάννης), ενώ τα εγκαίνια για τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Χώρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα γίνουν την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου στις 20.00. Θα ακολουθήσει συναυλία των μουσικών σχημάτων Belleville ? Johnie Thin Trio. (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης

    Χρήσιμες πληροφορίες

    Το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στο website: www.nefeleproject.eu. Δηλώσεις συμμετοχής για τις εκδηλώσεις ορισμένου αριθμού συμμετοχών μπορείτε να υποβάλλετε στην πλατφόρμα eventbrite.com.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το "Πρακτορείο 104,9 FM" είναι χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ Nefele.

    Τάνια Μαντουβάλου

    [09] Γ. Παντής στο "Πρακτορείο 104,9 FM" : "Ιδεοληψίες" που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σχολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου Γονέων

    Για τοποθέτηση γενικώς και αορίστωςκαι επί ιδεοληψιών που θα πρέπει να αντιμετωπιστούνκάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, σχολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του κτιρίου σε περίπτωση ένταξης-τοποθέτησης των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Παντής τόνισε ότι δεν έχει κανένας άλλος το δικαίωμα να διαμορφώνει τα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά ζητήματα πέραν του υπουργείου Παιδείαςκαι εξήγησε: Το υπουργείο έχει μεριμνήσει και είναι σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για να υπάρξουν όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών αυτών. Έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και θα ολοκληρωθεί σύντομα και επομένως όλες αυτές οι αιτιάσεις που παρουσιάζονται περί μη εμβολιασμού και προβλημάτων δεν υπάρχουν.

    [10] Δημοσκόπηση STREN-RTL: Oι χριστιανοδμοκράτες αδύναμοι όσο ποτέ

    Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU) μαζί με το αδελφό βαυαρικό Χριστιανοκοινωνικό (CSU) ανέρχεται πλέον σε μόνο 32%, είναι δηλαδή το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2012.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι ελαφρά βελτιωμένο και ανέρχεται σε 23% (+1%). Κέρδη αποκομίζει και το λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), του οποίου το ποσοστό είναι πλέον σε παγγερμανικό επίπεδο 13% (+1%). Ακολουθούν οι Πράσινοι με 11% (-1%), το κόμμα της Αριστεράς με 8% (αμετάβλητο) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) με 6% (-1%).

    Προ των εκλογών του 2013 οι Χριστιανοδημοκράτες δεν είχαν υψηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, εν τούτοις το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ ήρθε τελικά πρώτο με 41,5%, όπως επισήμανε στο περιοδικό Stern ο Μάνφρεντ Γκιούλνερ, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa, το οποίο διεξήγαγε την έρευνα. Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα όμως ανησυχούν μετά τα ράπισμα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου ήρθαν τρίτοι.

    Η δημοσκόπηση των Stern-RTL έχει σημασία δεδομένου ότι την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονται οι τοπικές εκλογές για τη γερουσία του Βερολίνου και η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην γερμανική πρωτεύουσα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει 22-24%, το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και οι Πράσινοι 18% αντίστοιχα, η Αριστερά (Die Linke) και οι Εναλλακτικοί (AfD) από 14%.

    [11] Eπιμένει ο Ζαν Άσελμπορν για την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ

    O υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου επιμένει ότι πρέπει η Ουγγαρία να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Ίσως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω την γνώμη μου", είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

    Ο Άσελμπορν χαρακτήρισε αυτά τα οποία πράττει η Ουγγαρία "εξαιρετικά άσχημα". Δεν τον ενδιαφέρει, είπε, να τιμωρηθεί η χώρα, αλλά "όταν μια κυβέρνηση πολιτεύεται πέραν των ευρωπαϊκών αξιών, τότε η συμμετοχή της δεν έχει νόημα".

    "Στην Ουγγαρία έχουν αναρτηθεί πλακάτ με τα οποία εξομοιώνονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες", πρόσθεσε ο Άσελμπορν, ο οποίος μίλησε για "προπαγανδιστική υστερία η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα" αυτή. Υπενθύμισε δε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει χαρακτηρίσει την γραφειοκρατία των Βρυξελλών "δημοκρατία του Ράιχ των Βρυξελλών", η οποία θέλει να καταστρέψει τη χριστιανική Δύση.

    Κατά την άποψή του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, η Ουγγαρία δεν παραβιάζει μόνο τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στρέφεται κατά της κουλτούρας των αξιών επί της οποίας οικοδομήθηκε η Ευρώπη το 1945." Είτε θα το καταπιεί κανείς, είτε θα βάλει τις φωνές", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Άσελμπορν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κραυγή διαμαρτυρίας του "δεν θα θεωρηθεί επίθεση στον ουγγρικό λαό, αλλά ότι απευθύνεται στην κυβέρνηση, μήπως έτσι πάρει ίσως μια βαθιά ανάσα και σκεφτεί τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα μπορούσαν να καταλήξουν τέτοιες θέσεις".

    [12] Οι διαδοχικές συμβάσεις για την κάλυψη μόνιμων αναγκών στην υγεία προσκρούει στο δίκαιο της ΕΕ

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απαντώντας σήμερα σε προδικαστικό ερώτημα ισπανικού Δικαστηρίου, αποφάνθηκε ότι η χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη μόνιμων αναγκών στον τομέα των υπηρεσιών υγείας προσκρούει στο δίκαιο της ΕΕ.

    Η χρησιμοποίηση τέτοιων συμβάσεων μπορεί να δικαιολογείται μόνον από την ανάγκη καλύψεως προσωρινών αναγκών, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Υπενθυμίζοντας ότι η σχετική με το θέμα ευρωπαϊκή συμφωνία-πλαίσιο επιβάλλει στα κράτη μέλη της ΕΕ να ρυθμίζουν με τη νομοθεσία τους, προς αποφυγή της καταχρηστικής χρησιμοποιήσεως συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα τρία σημεία με κάθε μέσο της επιλογής τους: 1) τους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να δικαιολογείται η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, 2) τη μέγιστη συνολική διάρκεια για την οποία μπορούν να συνάπτονται διαδοχικώς τέτοιες συμβάσεις και 3) τον αριθμό των δυνατών ανανεώσεων των συμβάσεων αυτών.

    Με τη σημερινή απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι "η προσωρινή αντικατάσταση εργαζομένων προς κάλυψη προσωρινών αναγκών μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό λόγο". Αντιθέτως, κρίνει ότι "οι συμβάσεις δεν μπορούν να ανανεώνονται προς τον σκοπό της ασκήσεως, παγίως και διαρκώς, καθηκόντων που εμπίπτουν στη συνήθη δραστηριότητα του μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. Ο αντικειμενικός λόγος πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει συγκεκριμένα την ανάγκη καλύψεως προσωρινών και όχι μόνιμων αναγκών".

    [13] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης», τόνισε, στηνομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας

    «Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε...Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖαν-Κλοντ Γιούνκερ.Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει α-λα καρτπρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας του.«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    Η ΕΕ δεν είναι αρκετά κοινωνική

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025

    «Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας», είπεο Γιούνκερ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, πρόσθεσε.

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα. Στηρίζω τους δύο ηγέτες

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

    Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022

    «Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού.Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

    Εκκληση στην Ελλάδα για προστασία ασυνόδευτων παιδιών

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της.

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από το έδαφός της θα καταγράφεται

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταγράφεται. Η ασφάλεια των συνόρων σημαίνει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και μεγαλύτερο ρόλο της Europol, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαίο υπουργό Εξωτερικών», τόνισε.

    Οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους

    «Δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχθώ η Ευρώπη να είναι μία ήπειρος σημαδεμένη από την ανεργία των νέων» είπε ο Γιούνκερ.«Πρέπει να επενδύσουμε στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ευρώπη. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους» συμπλήρωσε.Δεν μπορώ να δεχθώ η γενιά Υ να είναι η πρώτη γενιά που θα είναι φτωχότερη από τους γονείς της ανέφερε.

    Η ανεργία και το χρέος στην Ευρώπη συνεχίζουν να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα

    Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,προσθέτοντας ότι και το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    Αλ. Τσίπρας στο Twitter: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση η δήλωση του προέδρου Γιούνκερ

    Η δήλωση του προέδρου Γιούνκερ πως η ΕΕ δεν είναι αρκούντως κοινωνική κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, είναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ΕΕ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι η «ευφυής ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως πρότεινε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, είναι αναγκαία για ανάπτυξη και απασχόληση.

    [14] «To Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

    Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει ύστερα από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο...

    Αυτό το... άδειο «Κιβώτιο» (της διάψευσης, της προδοσίας, του οράματος...) του Άρη Αλεξάνδρου -ίσως το συγκλονιστικότερο λογοτεχνικό κείμενο της μετεμφυλιακής Ελλάδας- φιλοξενεί σε μια από τις λιγοστές απόπειρες μεταφοράς του στο θέατρο (με τη μορφή θεατρικού μονολόγου) το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, από την επόμενη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, και για τέσσερις παραστάσεις.

    Πρόκειται για την παράσταση-θεατρικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου -με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή- που «ανέβασε» την περασμένη θεατρική περίοδο στην Αθήνα ο θεατρικός οργανισμός «Νέος λόγος» (στο Studio Μαυρομιχάλη).

    Ο Άρης Αλεξάνδρου (ψευδώνυμο του Αριστοτέλη Βασιλειάδη) γεννήθηκε στην Πετρούπολη της Ρωσίας το 1922 από Έλληνα πατέρα και Ρωσίδα μητέρα. Λίγα χρόνια μετά τη γέννησή του (το 1928), η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθηνά.

    Άρχισε να μεταφράζει και να γράφει σε νεαρή ηλικία. Οι πολιτικές του περιπέτειες (εξορίστηκε στην Ελ Ντάμπα της Λιβύης, στον Μούδρο της Λήμνου, στη Μακρόνησο και φυλακίστηκε για τα αριστερά πολιτικά του φρονήματα), που συνοδεύονταν από αντίστοιχες ιδεολογικές, καθώς διαφωνούσε με τους συντρόφους του, δεν έκαμψαν τη μεταφραστική του παραγωγή, ούτε και την ποιητική του δημιουργικότητα.

    Από το 1967 έζησε αυτοεξόριστος, μαζί με τη σύζυγο του Καίτη Δρόσου, στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Το Κιβώτιο». Πέθανε στο Παρίσι το 1978.

    Τα ποιητικά έργα του είναι: Ακόμα τούτη η άνοιξη (1946), Άγονος Γραμμή (1952), Ευθύτης Οδών (1959), Ποιήματα (1941-1971). Ασχολήθηκε επίσης με τη μετάφραση από τα αγγλικά, τα ρώσικα, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα γερμανικά.

    [15] «Ανοχύρωτες Πόλεις / Οpen Cities, πληγές του πολέμου στον Πειραιά», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

    Οι πληγές αφήνουν σημάδια, λέει ο Μπρεχτ. Και ο Πειραιάς είναι μια πόλη, με μεγάλο φορτίο μνήμης, βιώματα, αλλά και γοητευτικές διηγήσεις.

    Αυτές τις ιστορίες έρχεται να αφηγηθεί η περιοδική έκθεση «Ανοχύρωτες Πόλεις / Οpen Cities, πληγές του πολέμου στον Πειραιά», που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

    Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χ. Τρικούπη 31, Πειραιάς) στο πλαίσιο της δράσης Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ως θέμα «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα». Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσική εκδήλωση με τη Νένα Βενετσάνου με τίτλο «1.000+ 1 ΠΟΛΕΙΣ της Φαντασίας, της Ιστορίας, της Διασποράς?..» στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη

    Ποιες όμως είναι οι ανοχύρωτες πόλεις; Κατά τη διάρκεια πολέμων, σε περιπτώσειςπου επίκειται η κατάληψη μια πόλης ή περιοχής, η κρατική ή στρατιωτική δομή που την ελέγχει έχει, σύμφωνα με τις Διεθνείς Συνθήκες, τη δυνατότητα να την κηρύξει ανοχύρωτη πόλη (open ή undefendedcity/territory), δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να αμυνθεί. Στην περίπτωση αυτή ο επιτιθέμενος θα πρέπει να σταματήσει την επίθεσή του και να καταλάβει την πόλη ή την περιοχή χωρίς τη χρήση βίας. Με τη δυνατότητα αυτή το Διεθνές Δίκαιο Ένοπλων Συγκρούσεων προσπαθεί να επιβάλει περιορισμούς και κανόνες στον τρόπο ?ε τον οποίο διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ?ε σκοπό να μετριάσει τις συνέπειες της σύγκρουσης, με άλλα λόγια να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της απαίτησης των κρατών να διεξάγουν αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και της απαίτησης της ανθρωπότητας για την αποφυγή κάθε δεινού.

    Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλο φορτίο μνήμης, βιώματα και γοητευτικές διηγήσεις. Συλλογικά και ατομικά ίχνη αποτυπώνονται σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης και τα βιομηχανικά κτήρια. Ανάμεσα σε άλλα ιστορικά γεγονότα από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια οι κάτοικοι του Πειραιά έζησαν βίαια συμβάντα και υπήρξαν μάρτυρες πολλών καταστροφών. Τα σημάδια τέτοιων «στιγμών» της ιστορίας της πόλης παρουσιάζονται στην περιοδική έκθεσηΑνοχύρωτες Πόλεις/Open Cities.

    Η αφήγηση εξελίσσεται σε μικρές ιστορίες που μιλούν για τους ίδιους τους ιστορικούς τόπους ή εστιάζουν σε πρόσωπα, ενώ παράλληλα συνδιαλέγεται με υλικό από τις πρόσφατες ανασκαφές, με αφορμή την κατασκευή του Μητροπολιτικού σιδηροδρόμου αλλά και από γραπτές πηγές. Η έκθεση λειτουργεί ως μέσο σύνδεσης του επισκέπτη με το μακρινό παρελθόν και κινητοποιεί διαδικασίες ανάμνησης του πρόσφατου παρελθόντος. Λειτουργεί όμως και σαν εργαλείο αναπαράστασης σε σχέση με το παρόν και τα τραγικά γεγονότα που οδηγούν σήμερα ανθρώπους να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας.

    Οι εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς) θα συνεχιστούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είλε δε και τον Πειραιά και τα πλείστα κατέκαυσεν. Ιστορίες βίας και καταστροφών από το παρελθόν της πόλης» για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, ενώ το Σάββατο 24/9, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Δημήτρη Μπάση και Ρίτας Αντωνοπούλου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ηετιώνειας Πύλης (λιμάνι Πειραιά απέναντι από την Πύλη Ε2 είσοδος από οδό Κανάρη). Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

    Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

    [16] Π. Καμμένος στη ΔΕΘ: Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023

    «Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμμένος, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ.

    «Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023» απάντησε στην ερώτηση αν αντέχει έως το τέλος της τετραετίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

    [17] Κίνδυνο ληστειών επισημαίνει το Ποτάμι με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

    Για «χαρά των ληστών, απαγωγέων και εκβιαστών», έκανε λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης να είναι δημοσιοποιημένα τα πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.

    «Βέβαια, η κυβέρνηση είπε, ότι θα αποκρύπτεται η διεύθυνση όλων εκείνων των οποίων τα περιουσιολόγια θα αναρτώνται - αλλά αυτή η πρόνοια δεν έχει καμία σημασία μιας κι είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς σήμερα τη διεύθυνση οποιουδήποτε, αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει, ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενδύει με τον μανδύα του πολέμιου της διαφοράς μια δράση η οποία αν συνοδεύονταν από μια συνολική δημόσια πολιτική για την διαφάνεια στο δημόσιο βίο θα ήταν σωστή και χρήσιμη, τώρα όμως, με τον τρόπο που εισάγεται αποτελεί ακόμα μια λαϊκιστική κορώνα της κυβέρνησης».

    [18] Νέες ανασκαφές στη...«ζούγκλα» της Εύβοιας

    Μια μικρή ζούγκλα με ύαινες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες, γαζέλες, πιθήκους, αλλά και μαχαιρόδοντες (ένα είδος παρόμοιο του λιονταριού) που ζούσαν πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια στην ορεινή περιοχή της Κερασιάς στη Βόρεια Εύβοια, προσδοκά να φέρει στο φως με νέα ευρήματα η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον επιστημονικόυπεύθυνο, τ. καθηγητή Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας, Γεώργιο Θεοδώρου.

    Οι ανασκαφές, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδώρου αναμένεται να συνεχιστούν την άνοιξη του 2017, καθώς έχουν λάβει το «πράσινο» φως από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαντουδίου- Ελυμνίων- Αγίας Άννας και έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδώρου, επιστημονικός υπεύθυνος των ανασκαφών, «συλλέξαμε στο παρελθόν τον Acerhorinus neleus - Aκερόρινο του Νηλέα, δηλαδή το κρανίο και την κάτω γνάθο ενός ρινόκερου, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Απολιθωμάτων Θηλαστικών στην Κερασιά. Πρόκειται για ένα νέο είδος για την επιστήμη, που αποτελεί το σημαντικότερο εύρημα του τοπικού μουσείου. Είναι ένας «ολότυπος», δηλαδή το πρώτο και μοναδικό στο κόσμο δείγμα που μελέτησε η επιστημονική μας ομάδα και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα νέο είδος για την επιστήμη. Η ανασκαφική ομάδα θα αναζητήσει κρανία, γνάθους και οστά από καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες, γαζέλες, πιθήκους, χελώνες, πτηνά που δεν έχουν βρεθεί σε πληρότητα ακόμη και είναι αυτά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παλαιοντολογία, όπως και θα ψάξει με τις ανασκαφικές βελόνες για διάφορα αιλουροειδή (όπως οι μαχαιρόδοντες, μια υποοικογένεια των λιονταριών),ύαινες,ιππάρια (συγγενικές προγονικές μορφές των αλόγων)».

    Όραμα και στόχος πάντως του τ. καθηγητή Παλαιοντολογίας είναι να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ένα σύγχρονο τοπικό μουσείου στο οποίο θα αναδειχθεί από κοινού η έκθεση των ευρημάτων των απολιθωμάτων θηλαστικών, αλλά και του απολιθωμένου δάσους που βρίσκεται στην Κερασιά και που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις εντυπωσιακές αλλαγές του γεωπεριβάλλοντος που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα τελευταία 7.000.000 χρόνια.

    [19] Η Alipay αποτελεί έναν παγκόσμιο τρόπο πληρωμών τονίστηκε σε εκδήλωση για την Alibaba

    Για έναν παγκόσμιο τρόπο ζωής και συνήθεια εκατομμυρίων καταναλωτών μίλησε η κα. Γιάνα Γκένγκ πεύθυνη Ανάπτυξης του συστήματος πληρωμών Alipay, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για την Alibaba.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση της πλατφόρμας, σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Alibaba group, η alipay δημιουργήθηκε το 2004 για να διευκολύνει το σύστημα πληρωμών και συναλλαγών. Η πλατφόρμα όμως δεν εξυπηρετεί μόνο πληρωμές αλλά είναι δίνει προτάσεις και ιδέες μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις.

    Όπως τόνισε η κ. Γκένγκ, "δίνουμε την δυνατότητα στους εμπόρους όχι μόνο γρήγορη πρόσβαση στην αγορά αλλά και προτάσεις για σωστές συνεργασίες ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους".

    Επεσήμανε μάλιστα ότι διαθέτουν μια δεξαμενή χρηστών που εφέτος έφτασαν τα 450 εκατομμύρια, αλλά και προωθητικές ενέργειες μέσα από τα κανάλια της.

    Ταυτόχρονα βασικός στόχος της Alipay είναι τα εκατομμύρια τουριστών που ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν. Χαρακτηριστικά πέρυσι 120 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 60% των Κινέζων χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

    "Πρόκειται για μια πλατφόρμα παροχής ιδεών και προτάσεων" τόνισε η κα.Γκένγκ κι ανέφερε ότι ο τζίρος της πλατφόρμας έφτασε σε μια μέρα τα 9.8 δισ. δολάρια. Αφού παρουσίασε πώς γίνεται η χρήση της Alipay η κ. Γκένγκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Κινέζοι έχουν πάψει να ζουν και κινούνται χωρίς πορτοφόλι αλλά όχι χωρίς κινητό.

    [20] Η δραστηριοποίηση των ελληνικών εταιρειών στην Alibaba Group στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΕΕΑ

    Τις εξαιρετικές δυνατότητες των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών να αξιοποιήσουν έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς ομίλους e-commerce, σημείωσε οManaging Director της Alibaba για Ιταλία Ισπανία Πορτογαλία και Ελλάδα Rodrigo Cipriani Foresio σε ομιλία του σε σημερινή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την αναμενόμενη δραστηριοποίηση του ομίλου στην Ελληνική αγορά.

    Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο τουρισμός είναι ένας κλάδος με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης ενώ προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το κρασί και το λάδι επίσης μπορούν να έχουν σημαντική παρουσία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ομίλου Αlibalba. Πρόσθεσε δε ότι οι κινέζοι καταναλωτές της μεσαίας τάξης ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις διεθνείς μάρκες και ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά προϊόντα και υπηρεσίες.

    Ο κ. Cipriani υπογράμμισε ότι υπάρχει μία δυναμική κατηγορία καταναλωτών στην Κίνα που ανήκουν στη μεσαία τάξη , είναι νέοι σε ηλικία και εξοικειωμένοι με το ιντερνέτ και τις ηλεκτρονικές αγορές και ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στα Ελληνικά νησιά και να αγοράσουν προϊόντα του τόπου μας.

    Η πλατφόρμα της Alibaba περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμυρίων προϊόντων σε 40 διαφορετικές κύριες κατηγορίες (γεωργία και τρόφιμα, ένδυση και δέρματα, αυτοκίνηση και μεταφορές, τσάντες και υποδήματα, ηλεκτρονικά, δώρα και Παιχνίδια, υγεία και ομορφιά, οικιακός εξοπλισμός, φωτισμός και κατασκευές, μηχανήματα και εργαλεία, μεταλλουργεία-χημικά- ελαστικά και πλαστικά, συσκευασία και διαφήμιση κ.ά.). Οι αγοραστές των προϊόντων αυτών εντοπίζονται σε περισσότερες από 190 χώρες και περιφέρειες και ανταλλάσουν μεταξύ τους 100 χιλιάδες μηνύματα καθημερινώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2016 - 10:32:40 UTC