Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σα να 'ναι δικά μας παιδιά"
  • [02] "Αποκαλυπτήρια" για τη Monopoly της Θεσσαλονίκης

  • [01] "Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σα να 'ναι δικά μας παιδιά"

    «Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά το φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;», αναρωτιούνται, σε σχετική ανακοίνωση, γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, όπου μάλιστα φοιτούν κανονικά, από τη νέα σχολική χρονιά, δύο προσφυγόπουλα. Καταδικάζουν δε, «με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου».

    «Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σαν να 'ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά», τονίζουν. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, Βάνα Παπαχριστοδούλου, «θεωρήσαμε ότι μετά τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα και να πούμε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι γονείς εκείνης της περιοχής για τα παιδιά, δεν έχουν βάση, αφού μάλιστα φοιτούν ήδη στο σχολείο μας, χωρίς κανένα πρόβλημα, δύο παιδιά από τη Συρία».

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική κοινωνία παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ΄ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους».

    «Θεωρούμε ντροπή», συμπληρώνουν οι γονείς των Συκεών, «την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτή την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα».

    --Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνωνδημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας στο Twitter: Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας στο προσφυγικό

    ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάσουν τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου

    Ανησυχίες για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου εκφράζει ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Κ.Ο. Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ: Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους

    ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης: Οι πολίτες να είναι αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και να απομονώσουν τη μισαλλοδοξία και το φασισμό

    [02] "Αποκαλυπτήρια" για τη Monopoly της Θεσσαλονίκης

    Ο Mr Monopoly πολιτογραφήθηκε Θεσσαλονικιός. Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε απόψε η Monopoly της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

    Η πόλη απέκτησε τη δική της Monopoly, το θρυλικό επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών, όπου περιλαμβάνονται γνωστά τοπόσημα, μνημεία, κτίρια, ξενοδοχεία, αθλητικά στάδια και δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όλη η πόλη βρίσκεται στη Monopoly. Η Winning Moves, δημιουργός της MonopolyΘεσσαλονίκης κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο του παιχνιδιού, για να το αποκαλύψει στην πόλη και μάλιστα μέσα στην Έκθεση.

    «Η Monopoly της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στη ΔΕΘ της καινοτομίας και των πρωτιών» σημείωσε κατά τα αποκαλυπτήρια του παιχνιδιού ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

    Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, χαρακτήρισε το παιχνίδι μια εξαιρετική γέφυρα επικοινωνίας της πόλης με όλους τους προορισμούς.

    Ο δε αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων,Σπύρος Πέγκας, τόνισε πως με τέτοιες δράσεις κάνουμε βήματα προς την διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης.

    Για τις εκατοντάδες προτάσεις και ιδέες των Θεσσαλονικιών στη διαδικασία δημιουργίας της εκδοχής αυτής του παιχνιδιού μίλησε ο εκπρόσωπος της Monopoly ,Πίτερ Γκρίφιν. Τόνισε δε πως ηMonopoly της Θεσσαλονίκης συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και τη ζωντάνια της πόλης.

    Η αποψινή αποκάλυψη του παιχνιδιού επιφύλασσε και εκπλήξεις, αφού η κ. Πατουλίδου, ο κ. Πέγκας και ο κ. Γκρίφιν ανέβηκαν στο αερόστατο της 81ης ΔΕΘ και πέταξαν από ψηλά τα γνωστά σε όλους μας χαρτονομίσματα της Monopoly, καλώντας τον κόσμο να αρχίσει το παιχνίδι.

    Σημειώνεται ότι οι τοπικές εκδοχές της Monopoly δημιουργούνται εδώ και 16 χρόνια και μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει πάρει τα δικαιώματα σε 103 χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2016 - 20:32:19 UTC