Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Κυριακή στη Ν.Υόρκη ο πρωθυπουργός για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
  • [02] Κ. Χατζηδάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, το τρίπτυχο της ΝΔ
  • [03] Διήμερη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Ν. Παππάς: Το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων
  • [05] Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές το 2017
  • [06] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλ. άδειες
  • [07] Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ημερίδα: «Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της
  • [08] Παρατείνεται (3-6 μήνες) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, στις πληγείσες περιοχές
  • [09] Π.Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διακόπτονται οι εργασίες στo στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού - Λέσβου
  • [10] Οι 27 δεσμεύονται με κοινή τους ανακοίνωση να προσφέρουν στους Ευρωπαίους το "όραμα μιας ελκυστικής ΕΕ"
  • [11] Ο Ματτέο Ρέντσι δεν συμμερίζεται τις θέσεις Ολάντ και Μέρκελ
  • [12] «Τέλος» από το Ελληνικό Φεστιβάλ ο Γ. Αντωνακόπουλος
  • [13] Αφήνουν πίσω τα όποια προβλήματα και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν Κ. Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας
  • [14] Αλ. Τσίπρας: «Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική απειλή»
  • [15] Ρόμπερτ Φίτσο: "Παρά τις όποιες αδυναμίες, η ΕΕ είναι το καλύτερο πρότζεκτ που έχουμε"
  • [16] Ντ.Τουσκ: Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα προταχθούν τα συμφέροντα των 27, όχι της Βρετανίας

  • [01] Την Κυριακή στη Ν.Υόρκη ο πρωθυπουργός για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για την Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση προσφυγικών μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας έχει οριστεί για τις 08.30, ενώ θα διαρκέσει έως τις 19.30. Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται μεταξύ 12.00-13.00.

    Ακολουθεί ομιλία του κ. Τσίπρα μεταξύ 15.00-16.30 κατά την διάρκεια της 4ης Στρογγυλής Τράπεζας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.

    Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 08.00 και 08.30 θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

    08:30-09:00: Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    09:00-11:00: Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    13:15-15:00: Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

    15:30-18:30: Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Ομιλία του πρωθυπουργού.

    Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεταξύ 16.30-17.15 με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί μεταξύ 11.00-12.00 με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι-μουν μεταξύ 18.30-18.40, ενώ στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην ΓΣ του ΟΗΕ.

    Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη προς Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες αναγράφονται σε τοπική ώρα Νέας Υόρκης (-7 ώρες από την ώρα Ελλάδας).

    [02] Κ. Χατζηδάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, το τρίπτυχο της ΝΔ

    Μια νοικοκυρεμένη διαχείριση που θα βασίζεται στο τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στην ομιλία του το Σάββατο, στο "Ι.Βελλίδης", ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,« ΠρακτορείοFM 104,9», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

    «Η κατεύθυνσή μας πολιτικά είναι ξεκάθαρη: Θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα. Διότι υπάρχει απογοήτευση στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καθώς από τον σημερινό πρωθυπουργό ειπώθηκαν πολλά και δεν έγινε σχεδόν τίποτα, για να μην πω τίποτα», είπε ο κ. Χατζηδάκης

    Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει δύο πίνακες. Στον έναν θα περιλαμβάνονται οι περικοπές των φόρων που προτείνει η ΝΔ και στον άλλον οι περικοπές των δαπανών.

    «Όση θα είναι η περικοπή των φόρων άλλη τόση θα είναι και περικοπή των δαπανών. Διότι ο στόχος μας είναι φυσικά να μην αυξηθούν τα ελλείμματα αλλά να γίνει μια νοικοκυρεμένη διαχείριση να γίνει μια καινούργια αρχή», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

    «Υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, με τις καταναλωτικές δαπάνες, με τις αμυντικές δαπάνες -χωρίς φυσικά να θίγεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων- κ.ο.κ. Ας κάνουμε υπομονή ακόμη μια ήμερα, ο κ Μητσοτάκης θα είναι πολύ συγκεκριμένος», συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «τέτοια πιθανότητα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει».

    «Θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα με αναλυτικό τρόπο. Ο Έλληνας πολίτης θα καταλάβει ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο», είπε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι έχουμε «πληρώσει ακριβά σε αυτόν τον τόπο την αερολογία και τη δημαγωγία».

    Αναφορικά με τη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επειδή έχει πληγεί εντονότερα από την κρίση, τόσο λόγω του προσφυγικού όσο και λόγω της οικονομίας, καθώς η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα είναι συγκριτικά μεγαλύτερη.

    Η βασική κατεύθυνση ωστόσο είναι μια: «Χαμηλότερη φορολόγηση, όχι μόνο για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τα φορολογικά βάρη αλλά για να υπάρξει ο αναγκαίος χώρος για να στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας με χρήματα που δεν θα τα απορροφά ένας αδηφάγος δημόσιος τομέας». Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι αυτό θα δώσει επίσης, σημαντικά κίνητρα για νέες επενδύσεις στη χώρα, «όχι απλά και μόνο γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η στήριξη αυτή είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές και να μπει μεροκάματο στο σπίτι».

    Μίλησε ακόμη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της κρίση».

    «Έχουμε μια πολυεπίπεδη κρίση στη Ευρώπη που χρειάζεται θάρρος πολιτικό για να αντιμετωπιστεί», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: «Ο λαϊκισμός θέτει ενίοτε τα σωστά ερωτήματα, άλλα δεν δίνει ποτέ τις σωστές απαντήσεις. Τις απαντήσεις θα τις δώσουν σοβαροί, υπεύθυνοι, μετριοπαθείς πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα έχουν το κουράγιο να πάνε κόντρα στο λαϊκιστικό ρεύμα και να εμπνεύσουν με την πολιτική τους, έτσι ώστε η Ευρώπη να μην καταστεί μια νησίδα προβλημάτων στην υφήλιο».

    [03] Διήμερη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

    Διήμερη θα είναι τελικά η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει το Σάββατο, 17 και την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ΚΕ είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το συνέδριο.

    Οι εργασίες της συνόδου της ΚΕ θα ξεκινήσουν το Σάββατο 17/09 στις 10.00 πμ, με ομιλία του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει την Κυριακή 18/09 στις 10:30πμ.

    [04] Ν. Παππάς: Το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων

    «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει εδώ και καιρό τη θέση ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν πρέπει να γίνεται με όρους που υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μετά τις συναντήσεις του, στην Ουάσιγκτον, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, Άντγουελ Αντεγιέμο .

    «Στις συναντήσεις μου στην Ουάσιγκτον είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να επαναβεβαιώσω τη συναντίληψή μας για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που στηρίζουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Παππάς.

    -- Οι συναντήσεις

    O υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε στους συνομιλητές του, την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συμφωνηθείσες συνομιλίες για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χωρίς καθυστερήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις της κάθε χώρας.

    Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας για την υποχρέωση της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά, έτσι ώστε η δέσμευση για την εξυπηρέτηση του χρέους, που προφανώς είναι καίριας σημασίας, να μην διακυβεύει την προοπτική της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για ανάπτυξη.

    Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε την αμερικανική πλευρά για την πρόοδο των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει εισέλθει σε τροχιά προς την ανάπτυξη.

    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την υποχώρηση της ανεργίας στο 23,1% κατά το β' τρίμηνο του 2016 (από το επίπεδο του 26,1% στο οποίο την παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), το θετικό ρυθμό ανάπτυξης +0,2% το β' τρίμηνο του 2016 (έναντι πρόβλεψης της Κομισιόν για ύφεση -0,3% στο ίδιο διάστημα), καθώς και τα επίπεδα-ρεκόρ του τουρισμού (αφού οι εισροές αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 25 εκατομμύρια τουρίστες).

    Αντικείμενο των συζητήσεων, αποτέλεσαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης, 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. που διοργανώθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και συμμετοχή των ηγετών της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

    Ο υπουργός Επικρατείας, ανέλυσε τα συμπεράσματα της Συνόδου για μια Ευρώπη που θα αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες των λαών της και σημείωσε, ότι αυτά συνιστούν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα.

    Ερωτηθείς τέλος από τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον για την τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς σχετικά με την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις που τόνιζαν την ανάγκη το θέμα του χρέους να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.

    [05] Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές το 2017

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές, πιθανόν από το επόμενο έτος, εάν συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματός της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε σε σλοβακική εφημερίδα και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM.

    Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγει από τα σημερινά προβλήματα και αναφερόμενος στο θέμα του χρέους έκανε έναν παραλληλισμό με το γερμανικό χρέος που ρυθμίσθηκε το 1953. Όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε «ότι θα μπορούσε να λεχθεί πως κάθε χρέος μπορεί να πληρωθεί, εάν επιμηκύνεται αρκετά η λήξη του», ο επικεφαλής του ESM απάντησε: «Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Πάρτε σαν παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία είχε αντίστοιχη εμπειρία με τη συμφωνία του 1953 για το χρέος της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το χρέος αποπληρώθηκε σε μία 50ετή περίοδο. Και αυτό ήταν αποτελεσματικό».

    Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους της για το ορατό μέλλον. Στην ερώτηση, ότι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το υψηλό χρέος της Ελλάδας θα εμποδίσει την πρόσβασή της στις αγορές, σημείωσε: «Κάποιοι ακαδημαϊκοί, που αναφέρουν τα επιχειρήματα αυτά, δεν έχουν κοιτάξει πραγματικά τα στοιχεία. Πόσο μικρό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα στους πιστωτές της. Σήμερα, είναι μικρότερο από ό,τι πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι πραγματικά βάρος και δεν θα είναι για πολύ καιρό, επειδή τα δάνειά μας στην Ελλάδα έχουν ήδη μία μέση περίοδο αποπληρωμής περίπου 30 ετών. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας κίνδυνος να αποσύρουμε τα κεφάλαιά μας, όπως οι ιδιώτες επενδυτές, εάν υπήρχε νέο πρόβλημα. Επομένως, είναι μία ασφαλής επένδυση. Άλλοι επενδυτές το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της για τουλάχιστον 10 έως 15 χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πολύ βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αρχίσει την έκδοση ομολόγων -ίσως το επόμενο έτος. Αυτό που είναι αναγκαίο, φυσικά, είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Εάν μείνουν στην πορεία, θα βγουν από τα σημερινά προβλήματα».

    [06] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλ. άδειες

    Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

    Κατά την συνεδρίαση επικράτησε έντονη ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα που έχει λάβει σχετική άδεια.

    Ακόμη, οι δικηγόροι του ΣΚΑΙ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση (13 με 14 εκατ. ευρώ περίπου) μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.

    Ειδικότερα, σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ και με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, συζητήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση και ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV, αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκε.

    Κατά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, εκτός των δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.

    Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».

    Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν αλλά και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, στρέφονται η μία κατά της άλλης.

    Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έχουν καταθέσει:

    1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία κατέθεσε 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων τηλεοπτικών σταθμών και νέων εταιρειών στον τηλεοπτικό χώρο.

    2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha κατέθεσε 4 παρεμβάσεις.

    5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

    6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    7) Η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού» συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

    [07] Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ημερίδα: «Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας»

    Στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας» που διοργανώθηκε σήμερα στο Ζάππειο υπό την αιγίδα του Προέδρου Δημοκρατίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ο ομιλητής Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στο θέμα «συνδικαλισμός σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο: «Η βασική μου θέση είναι ότι η οικονομική παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικές επιλογές τόσο στο επίπεδο της πολιτικής όσο και στο επίπεδο της βάσης που είναι τα συνδικάτα. Για έναν απλούστατο λόγο, ότι το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν, λοιπόν, τα θεσμικά όργανα της Κοινότητας ορίζουν τους όρους τους παιχνιδιού και συγχρόνως κάθε χώρα ανταγωνίζεται μια άλλη στο κοινωνικό μοντέλο για να το πάει προς τα κάτω, η απάντηση πρέπει να είναι κοινή για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με κοινές διεκδικήσεις, με κοινά θέματα, με κοινές συλλογικές συμβάσεις. Γιατί, αυτό που γίνεται σήμερα, να διαμαρτύρονται στις πλατείες και να ζητάνε λύσεις από τις κυβερνήσεις που είναι εντολοδόχοι, δεν έχει νόημα, καθώς τα όργανα που αποφασίζουν είναι έξω από το παιχνίδι».

    Ο έτερος ομιλητής καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Άρις Καζάκος αναφερόμενος για τις «συλλογικές διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και οι μηχανισμοί ισχυροποίησής τους», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Το κρισιμότερο από τα θέματα που έρχονται στην επόμενη διαπραγμάτευση είναι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επειδή η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που πιθανό να καταστήσουν την επόμενη διαπραγμάτευση μία φάρσα, η οποια διαπραγμάτευση μπορεί να εκφυλιστεί και πάλι σε μια δυναμική διαδικασία επιβολής της θέλησης των δανειστών. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε, ανυποχώρητα, τη συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι το κλειδί όχι μόνο για την προστασία των εργαζομένων από τη βία της ατομικής διαπραγμάτευσης, αλλά για και τη λειτουργία της οικονομίας. Ένα υγιές σύστημα συλλογικών συμβάσεων και διαιτησίας επιτελεί τρεις κυρίως λειτουργίες. Πρώτον, εξασφαλίζει τη συλλογική ρύθμιση των όρων εργασίας, δεύτερον και ταυτοχρόνως μειώνει την εγγενή στις ατομικές εργασιακές σχέσεις βία, και τρίτον αποτελεί την πηγή από την οποία αρδεύονται και οι επιχειρήσεις, με την έννοια ότι προστατεύοντας τη βιοποριστική λειτουργία του μισθού στηρίζει την ενεργό ζήτηση που είναι το καύσιμο των επιχειρήσεων- ιδίως, σε χώρες όπως η δική μας, η οικονομία των οποίων, ζει από την εσωτερική ζήτηση. Στην ομιλία μου ανέλυσα τους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηρίζεται ένα σύστημα συλλογικών συμβάσεων και διαιτησίας που να μπορεί να επιτελεί τις λειτουργίες που περιέγραψα πριν».

    Ο καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άγγελος Στεργίου αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η πρόταση των θεσμών για τον συνδικαλιστικό νόμο, που θα απαιτεί το 50+1 των εγγεγραμμένων μελών για να προχωρήσει μια απεργιακή κινητοποίηση, στην πραγματικότητα αδρανοποιεί τον νόμο για την απεργία». Μάλιστα συγκρίνοντας και τον αντίστοιχο νόμο που ψηφίστηκε στη Γαλλία, τον χαρακτήρισε υστερόβουλο καθώς, όπως μας εξήγησε, στην πραγματικότητα αδρανοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα και βάζει τον εργαζόμενο απευθείας απέναντι στον εργοδότη. Ο κ. Στεργίου κατέληξε συμπερασματικά πως μια τέτοια ρύθμιση απενεργοποιεί το δικαίωμα στην απεργία, ωστόσο τόνισε στο Πρακτορείο, ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε πως η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

    [08] Παρατείνεται (3-6 μήνες) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, στις πληγείσες περιοχές

    Υπογράφηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται από τρεις ως και έξι μήνες η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω ως και τη λήξη κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Οι αποφάσεις αυτές εκδόθηκαν, βάσει σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο και κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα.

    Συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές είναι οι:

    - Τοπικές κοινότητες Λιθίου, Βέσσας, Ελατας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου για την πυρκαγιά στις 25.7 2016. Η προθεσμία παρατείνεται τρεις μήνες έως και τις 25.10.2016

    - Τοπικες κοινότητες Ομηρούπολης, και Αμανής του Δήμου Χίου της ΠΕ Χίου για την πυρκαγιά στις 25.8.2016. Η προθεσμία παρατείνεται 3 μήνες ως 30.11.2016

    - Ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης της Π.Ε Θεσσαλονίκης για τις έντονες βροχοπτώσεις στις 6.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται για 6 μήνες ως 7.3.2017.

    - Ο Δήμος Πύργου της Π.Ε Ηλείας για τις έντονες βροχοπτώσεις 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2016. Η προθεσμία παρατείνεται για έξι μηνός την 6.3.2017

    - Η Δημοτική Ενότητα Γυθείου και Σμήνους , η τοπική κοινότητα Κοκκάλας της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Μάνης, η τοπική κοινότητα Κυρονερίου της Δυτικής Ενότητας Οιτύλου του Δήμου Ανατ. Μάνης της Π.Ε Λακωνίας για τις έντονες βροχοπτώσεις στις 7.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται κατά 6 μήνες ως την 7.3.2017.

    - Ο Δήμος Ηλιδας της Π.Ε. Ηλείας για τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2016 . Η προθεσμία παρατείνεται για έξι μήνες ωςτην 6.3.2017.

    - Ο Δήμος Πηνειού τη Π.Ε Ηλείας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 8,9.2016 . Η προθεσμία παρατείνεται γαι 6 μήνες ως 8.3.2017

    - Ο Δήμος Θάσου της Π.Ε Θάσου για την πυρκαγιά στις 10.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται γαι 6 μήνες ως 10.3 2017.

    - Η Δημοτική κοινότητα Σταγείρων- Ακάνθου της τοπικής κοινότητας Ουρανούπολης και της τοπικής κοινότητας Νέων Ροδων του Δήμου Αριστοτέλη της Π.Ε Χαλκιδικής για την πυρκαγιά της 10.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται για 3 μήνες ως 10.12.2016.

    [09] Π.Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διακόπτονται οι εργασίες στo στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού - Λέσβου

    Με δήλωση του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει γνωστό ότι με εντολή του διακόπτονται οι συνεχιζόμενες εδώ και δυο μέρες εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Λεμονού βόρεια της Μυτιλήνης. Εργασίες οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας που κατήγγειλαν «εν κρυπτώ και ενάντια στα συμφωνηθέντα δημιουργία ενός ακόμα χοτ σποτ στη Μυτιλήνη».

    «Καμία εργασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παλιό στρατόπεδο της Λεμονούς και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο με εξαίρεση την εμπλοκή τους στα έργα και στη διαχείριση του χοτ σποτ της Μόριας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και πέραν τούτου ουδέν άλλο. Ο χώρος μάλιστα του παλιού στρατοπέδου της Λεμονούς συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος στο Δήμο Λέσβου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες λειτουργίας υπηρεσιών του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πάνος Καμμένος.

    [10] Οι 27 δεσμεύονται με κοινή τους ανακοίνωση να προσφέρουν στους Ευρωπαίους το "όραμα μιας ελκυστικής ΕΕ"

    Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν σήμερα στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας δίνουν προθεσμία έξι μηνών προκειμένου να διαμορφωθεί «το όραμα μιας ελκυστικής ΕΕ», σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

    «Δεσμευόμαστε στην Μπρατισλάβα να προσφέρουμε στους πολίτες μας, τους επόμενους μήνες, το όραμα μιας ελκυστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θα μπορούν να εμπιστεύονται και την οποία θα μπορούν να υποστηρίζουν» επισημαίνεται στο έγγραφο, υπό τον τίτλο «Διακήρυξη της Μπρατισλάβας» και το οποίο συνιστά έναν «οδικό χάρτη» στον οποίο συμφώνησαν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

    [11] Ο Ματτέο Ρέντσι δεν συμμερίζεται τις θέσεις Ολάντ και Μέρκελ

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τις θέσεις των Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ, όπως προέκυψαν στο τέλος της σημερινής συνόδου κορυφής.

    Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι " δεν συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου με τους Ολαντ και Μέρκελ, διότι δεν συμμερίζεται τα συμπεράσματά τους".

    "Δεν θα παίξω ρόλο ήδη γραμμένο, δεν φοβάμαι να πω ότι αυτή την φορά διαφωνώ", είπε ο Ρέντσι.

    "Δεν κάνω πολεμική, αλλά δεν με ικανοποιούν τα αποτελέσματα της συνόδου για την ανάπτυξη και την μετανάστευση", κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός

    [12] «Τέλος» από το Ελληνικό Φεστιβάλ ο Γ. Αντωνακόπουλος

    Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ, Γιώργος Αντωνακόπουλος,

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του New York University Ελένη Θεοδωράτου.

    [13] Αφήνουν πίσω τα όποια προβλήματα και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν Κ. Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας

    Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

    "Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η Ν.Δ., πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής γενιάς - γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι - είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

    "Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση", τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Την ώρα που τον υποδέχτηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και του είπε: "Θα το εγκαινιάσετε ως πρωθυπουργός μέχρι τον Μάιο, πρώτα ο θεός".

    Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το προσφυγικό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη είπε ότι επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η δικαιοσύνη "κωφεύουν" απέναντι στις αιχμές που άφησε ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του.

    Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο από το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Όπως εξήγησε το έκανε για λόγους συμβολικούς γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί. "Πρώτα ο Θεός, με το καλό, όταν γίνετε κυβέρνηση, θα δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει για να αναδειχθεί και να μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι", είπε ο κ. Τζιτζικώστας στον κ. Μητσοτάκη.

    "Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι οι μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης ανήκουν σε όλον τον ελληνικό λαό, είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια κατ΄ εμέ προβληματική καθυστέρηση στην περαιτέρω δουλειά η οποία πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη. Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη πρέπει να προβληθεί και φυσικά, με τη σειρά της, να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τελικά πόλο πλούτου όχι μόνο για την περιοχή της Αμφίπολης, αλλά και για όλη την Κεντρική Μακεδονία", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας..

    --Με την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

    Για ένα πολύ ενδιαφέρον επίτευγμα, το οποίο προκύπτει παράλληλα με το γεγονός ότι η πόλη αγκάλιασε ξανά την έκθεση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία της ΔΕΘ-Helexpo και στην 81η ΔΕΘ.

    Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, συνεχάρη τη διοίκηση της έκθεσης για την πορεία της εταιρείας, καθώς και για το εκθεσιακό αποτέλεσμα της φετινής ΔΕΘ. Μάλιστα, επισήμανε πως πολλοί είχαν προεξοφλήσει τον αργό θάνατο της ΔΕΘ-Helexpο, αλλά η συγχώνευση των δύο εταιρειών στάθηκε καταλυτική για να προχωρήσει αναπτυξιακά το νέο ενιαίο σχήμα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο χώρος της έκθεσης πρέπει να παράγει δράσεις, αλλά και ποιότητα ζωής καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε το μεγάλο στοίχημα της διεθνοποίησης, στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί η εταιρεία.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε τη στήριξη που παρέχει η έκθεση στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ παρέθεσε και τα ρεκόρ της 81ης διοργάνωσης, όπως το ότι είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

    Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Λάζαρος Λαζαρίδης στάθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων της έκθεσης, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής αναφέρθηκε στις 15 κλαδικές εκθέσεις, που διοργανώνει η εταιρεία, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

    [14] Αλ. Τσίπρας: «Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική απειλή»

    «Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική απειλή», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετιστήριο μήνυμα που απευθύνει στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην Αθήνα και τον Πειραιά, για την υποδοχή στην Ελλάδα του «πλοίου της Ειρήνης», στο οποίο επιβαίνουν Επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι («Χιμπακούσα»).

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του υπογραμμίζει την ανάγκη για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων και την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή επισημαίνοντας, ότι ένα από τα αιτήματα του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι και η μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, αίτημα που και η Ελλάδα υποστηρίζει.

    «Ως κυβέρνηση και λαός, παρά τη δυσχερή οικονομική μας θέση, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες και να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εγκατάστασης και προστασίας. Διεκδικούμε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί», σημειώνει ο πρωθυπουργός. Το χαιρετιστήριο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους «Χιμπακούσα» και το «Πλοίο της Ειρήνης» έχει αναλυτικά ως εξής:

    «Σας υποδεχόμαστε με θέρμη στην Ελλάδα και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου. Δεν ξεχνούμε ότι ο επίλογος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε με τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που τραγικά σηματοδότησαν την είσοδο της ανθρωπότητας στην πυρηνική εποχή. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι η εποχή αυτή θα γίνει η εποχή του τέλους της ανθρωπότητας και κάθε ζωής στη Γη. Για αυτό ταυτιζόμαστε με το μήνυμα που μεταφέρετε σε όλο τον κόσμο για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων και την απαλλαγή της ανθρωπότητας δια παντός από την πυρηνική απειλή. Ξέρουμε ότι διαπλέοντας τη Μεσόγειο έχετε στραμμένη την σκέψη σας στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, όπου διαδοχικοί πόλεμοι όχι μόνο εξοντώνουν αλλά και ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους.

    Ως κυβέρνηση και λαός, παρά τη δυσχερή οικονομική μας θέση, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες και να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εγκατάστασης και προστασίας. Διεκδικούμε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στα αιτήματα του Πλοίου της Ειρήνης είναι και η μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, αίτημα που και εμείς υποστηρίζουμε.

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι από τον Πειραιά θα επιβιβαστεί για λίγες μέρες στο Πλοίο της Ειρήνης η κ. Ολυμπία Βαζαίου - Νικηφορίδη, αδελφή του 22χρονου Νίκου Νικηφορίδη, ο οποίος σε άκρως χαλεπούς για τη χώρα μας καιρούς και σε περίοδο έξαρσης του ψυχρού πολέμου έγινε δυστυχώς ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε με την κατηγορία ότι διακινούσε την Έκκληση της Στοκχόλμης για την κατάργηση και απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Λέμε, λοιπόν: Όχι άλλη Χιροσίμα, όχι άλλο Ναγκασάκι! Ποτέ ξανά Μάρτυρες Ειρήνης στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο».

    [15] Ρόμπερτ Φίτσο: "Παρά τις όποιες αδυναμίες, η ΕΕ είναι το καλύτερο πρότζεκτ που έχουμε"

    «Παρά τις όποιες αδυναμίες, η ΕΕ είναι το καλύτερο πρότζεκτ που έχουμε» δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο και οικοδεσπότης της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης των ηγετών της ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

    Ο ίδιος τόνισε πως η «ευημερία, η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι δυνατές μόνο εντός της ΕΕ», ενώ μετέφερε πως κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής συμφωνήθηκε πως στο μέλλον πρέπει να γίνουν πιο «απτά» τα επιτεύγματα της ΕΕ καθώς και να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία τους «ειδικά προς τις νεότερες γενιές».

    «Στον απολογισμό που κάναμε ήμασταν νηφάλιοι αλλά όχι ηττοπαθείς», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας πως η «απουσία» του πλήρους ελέγχου σε σχέση με το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία καθώς και το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της ΕΕ είναι αυτή που προκάλεσε το αίσθημα «ανασφάλειας» στους πολίτες. Όπως ανέφερε αυτοί είναι και οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να αναληφθεί συγκεκριμένη δράση μέχρι το Μάρτιο του 2017, οπότε και θα συναντηθούν οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες στη Ρώμη, με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

    [16] Ντ.Τουσκ: Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα προταχθούν τα συμφέροντα των 27, όχι της Βρετανίας

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου για το Brexit εφόσον η Βρετανία δεν προσφύγει επίσημα στον μηχανισμό για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβας, ο Τουσκ είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως στις διαπραγματεύσεις θα προταχθεί το συμφέρον των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ και όχι της Βρετανίας.

    Ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε επίσης ότι η ΕΕ είναι καλά προετοιμασμένη και θα μπορούσε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ακόμη και αύριο, όμως σέβεται την επιθυμία της Βρετανίας να καθυστερήσει την προσφυγή της στον μηχανισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2016 - 20:32:26 UTC