Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου οργανισμού, που θα διαδεχτεί τη Frontex, προανήγγειλε ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [02] Συνάντηση υπ. Επικρατείας Ν. Παππά με τον αν. σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
  • [03] Πρέσβειρα του ΟΗΕ, η γιαζίντι Νάντια Μουράντ
  • [04] Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της Κλίντον έναντι του Τραμπ
  • [05] Spiegel: Ο Σόιμπλε είναι σε ετοιμότητα να διαδεχθεί τη Μέρκελ, αλλά μόνο εφόσον η ίδια αποσυρθεί
  • [06] Μ. Ρέντσι: Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου, το οποίο δεν επαρκεί, η Ευρώπη κινδυνεύει
  • [07] Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο διακεκριμένος θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
  • [08] Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο η ομιλία Τσίπρα
  • [09] Αναβλήθηκε η έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Συρία

  • [01] Τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου οργανισμού, που θα διαδεχτεί τη Frontex, προανήγγειλε ο Δ. Αβραμόπουλος

    Τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου οργανισμού, που θα διαδεχτεί τη Frontex, προανήγγειλε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) της Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

    «Η ίδρυση και λειτουργία της Ευρωπαϊκής συνοριοακτοφυλακής που θα διαδεχτεί τη Frontex, θα συμβάλει καθοριστικά στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Τα εξωτερικά σύνορα ενός κράτους-μέλους είναι κοινά σύνορα όλης της Ευρώπης. Πριν από τρεις μέρες στο Στρασβούργο συγκάλεσα μια σύσκεψη και ζήτησα να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν, σχεδόν άμεσα, οι διαδικασίες για τη λειτουργία του νέου οργανισμού και καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 6 Οκτωβρίου, κάπου κοντά στη Θεσσαλονίκη, θα εγκαινιάσουμε τη λειτουργία αυτού του νέου θεσμού. Συνιστά μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Αναφερόμενος στο Προσφυγικό και στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει, επισήμανε ότι «αλληλεγγύη και μετεγκατάσταση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», ενώ μίλησε και για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του συστήματος ασύλου, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

    [02] Συνάντηση υπ. Επικρατείας Ν. Παππά με τον αν. σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

    Ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας (DNSA), αρμόδιος για τη διεθνή οικονομία, Ουόλι Αντεγέμο, συναντήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

    Συζήτησαν πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν από κοινού με εποικοδομητικό τρόπο για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας και για μια βιώσιμη πορεία προς τα μπρος. Ο Αντεγέμο υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της ώστε το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο μέσω σημαντικής ελάφρυνσης χρέους, προσθέτοντας πως όλα τα μέρη χρειάζεται να επιδείξουν ευελιξία.

    [03] Πρέσβειρα του ΟΗΕ, η γιαζίντι Νάντια Μουράντ

    Μια νεαρή Ιρακινή που αναγκάστηκε να γίνει σεξουαλική σκλάβα για την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διορίστηκε χθες πρέσβειρα του ΟΗΕ για την αξιοπρέπεια των θυμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

    Η Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, μια 23χρονη γιαζίντι, μάχεται ώστε οι διώξεις που διαπράχθηκαν το 2014 κατά των γιαζίντι να αναγνωριστούν ως γενοκτονία.

    Απήχθη από το χωριό της, το Κόσο, κοντά στη Σίντζαρ (βόρειο Ιράκ) τον Αύγουστο του 2014 και οδηγήθηκε στη Μοσούλη, πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ. Υπέστη ομαδικό βιασμό από τους μαχητές του ΙΚ και πουλήθηκε πολλές φορές ως σεξουαλική σκλάβα.

    "Ο μεγάλος φόβος μου είναι πως, όταν ηττηθεί το ΙΚ, οι τρομοκράτες του ΙΚ θα ξυρίσουν τα γένια τους και θα αναμιχθούν με το πλήθος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα", εξήγησε. "Δεν πρέπει να αφήσουμε να το κάνουν αυτό".

    Ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ, θα προσπαθήσει να κάνει γνωστή την τύχη των θυμάτων της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ιδιαίτερα των προσφύγων, των γυναικών και των κοριτσιών.

    Εκπροσωπείται από τη διεθνή δικηγόρο Αμάλ Κλούνεϊ, η οποία δήλωσε πως το ΙΚ είναι ένοχο για γενοκτονία και πρέπει να λογοδοτήσει.

    "Χιλιάδες γυναίκες γιαζίντι έγιναν σκλάβες από μια τρομοκρατική οργάνωση, το ΙΚ, που διαπράττει γενοκτονία κι όμως το έγκλημα αυτό παραμένει ατιμώρητο", δήλωσε.

    "Ντρέπομαι ως άνθρωπος που διαπιστώνω πως οι εκκλήσεις τους για βοήθεια δεν εισακούονται", πρόσθεσε η Κλούνεϊ, προκαλώντας ένα ξέσπασμα χειροκροτημάτων.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι "συγκινήθηκε μέχρι δακρύων" από το μαρτύριο της Νάντια αλλά και από τη "δύναμη, το θάρρος και την αξιοπρέπειά της".

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα εκστρατεία για την τιμωρία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το ΙΚ, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχουν η Αμάλ Κλούνεϊ και η Νάντια Μουράντ στην έδρα του ΟΗΕ.

    Η κοινότητα γιαζίντι είναι μια κουρδόφωνη μειονότητα που διώκεται από τους τζιχαντιστές.

    Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, περίπου 3.200 γιαζίντι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια του ΙΚ, η πλειονότητά τους στη Συρία. Τα κορίτσια γίνονται σεξουαλικές σκλάβες, ενώ τα αγόρια περνούν από κατήχηση και ακολούθως στέλνονται στη μάχη.

    Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα επισκέφτηκε την Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο και έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΠροκόπηΠαυλόπουλο.

    [04] Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της Κλίντον έναντι του Τραμπ

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου της, υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της δεν φαίνεται να επηρεάζει την στήριξη των υποστηρικτών της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το 42% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ενώ το 38% υπέρ του Τραμπ.

    Η Κλίντον, που στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις της κυλιόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας, διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της έπειτα από το τέλος Ιουλίου, επανέκτησε το προβάδισμα αυτή την εβδομάδα έπειτα την μείωση της διαφοράς των δύο υποψηφίων στα τέλη Αυγούστου.

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις. Ο Τραμπ εμφανίζεται να είναι προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

    [05] Spiegel: Ο Σόιμπλε είναι σε ετοιμότητα να διαδεχθεί τη Μέρκελ, αλλά μόνο εφόσον η ίδια αποσυρθεί

    Σε ετοιμότητα να διαδεχθεί την 'Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόνο όμως εφόσον εκείνη αποχωρήσει από την κούρσα για την Καγκελαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» πουκυκλοφορεί σήμερα Κυριακή. Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο κ. Σόιμπλε, πιο ισχυρός από ποτέ, θα μπορούσε, αν ήθελε, να ταρακουνήσει την εξουσία της κυρίας Μέρκελ.

    «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει διπλό μήνυμα προς την Καγκελάριο: θα την βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα, αλλά είναι σε ετοιμότητα, εάν εκείνη αποχωρήσει», αναφέρει το Spiegel και επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναδείχθηκε σε εναλλακτική λύση, από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι η Καγκελάριος δεν είναι πια «χωρίς εναλλακτική».

    «Ο Σόιμπλε είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ. Εδώ και καιρό έχει αναχθεί σε ?συναρχηγό' της κυβέρνησης. Εάν ήθελε, θα μπορούσε να ταρακουνήσει την Καγκελαρία της Μέρκελ. Αλλά δεν θέλει. Απέρριψε όλους τους αντιπάλους της Μέρκελ που ήθελαν να τον πείσουν για ένα ?πραξικόπημα'. Πρώτον επειδή το θεωρεί χωρίς πιθανότητες επιτυχίας και δεύτερον επειδή με την Μέρκελ τον συνδέει μια συμφωνία ανταποδοτικότητας». Εκείνος, συνεχίζει το δημοσίευμα, την καλύπτει στο κόμμα και σε αντάλλαγμα εκείνη θα τον φροντίσει μετά τις εκλογές «με αυτή την κορυφαία θέση» στην κυβερνητική εξουσία, χωρίς την οποία δεν μπορεί πλέον να φανταστεί τη ζωή του. Αυτό, σύμφωνα με το Spiegel, είναι ταυτόχρονα και το τραγικό. «Νούμερο 1 θα γίνει μόνο εάν εκείνη τα παρατήσει».

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι στην πραγματικότητα είναι η αδυναμία της Μέρκελ που τροφοδοτεί τη δική του δύναμη, αλλά και ότι στην Καγκελαρία υπάρχει μεγάλη ανακούφιση για το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Βουλή. Την ίδια ώρα όμως, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν του αρκεί πλέον να ορίζει την οικονομική πολιτική», αλλά θεωρεί ότι οι ικανότητές του είναι πιο διευρυμένες, για αυτό και αναμιγνύεται σε όλα τα θέματα, όπως το προσφυγικό, η πολιτική στην Αφρική, ακόμη και η μεταρρύθμιση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

    «Για τους φίλους του ο Σόιμπλε είναι κάτι σαν κρυφός επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της "CDU AE", που στέκεται πιστός δίπλα στην επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσει και ότι το επιχειρηματικό μοντέλο εξακολουθεί να είναι σωστό», καταλήγει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

    [06] Μ. Ρέντσι: Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου, το οποίο δεν επαρκεί, η Ευρώπη κινδυνεύει

    «Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν αλλάξει τις πολιτικές της σε ότι αφορά την μετανάστευση και οικονομία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο», έγραψε σε tweet του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την λήξη της συνόδου της Μπρατισλάβα.

    «Οι λύσεις που είχαν βρεθεί μετά την σύνοδο της Μάλτας έμειναν νεκρό γράμμα», δήλωσε, επίσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο «δεν μπορεί να πιστεύει, κανείς, ότι έχοντας λύσει το πρόβλημα της Τουρκίας, λύθηκε και το πρόβλημα στο σύνολο του». Εξήγησε, δε, ότι η χώρα του, «για το μεταναστευτικό θέλει να δει να γίνονται πράξεις».

    Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «η Ιταλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά είναι και η Ευρώπη, στο σύνολο της, η οποία πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εγκαταλείποντας την πολιτική της λιτότητας».

    Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα σχολιάζει ότι η στάση της Ιταλίας είναι στα όρια της ρήξης με την Γαλλία και την Γερμανία. Ο κεντροαριστερός Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε με έμφαση, επίσης, στο υπερβολικό εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, το οποίο, όπως είπε, δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπογράψει συμφωνίες με τις αφρικανικές χώρες για την μετανάστευση, θα το πράξουμε μόνοι μας. Αν το μόνο που κάνει η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή είναι να μεταφέρει τους μετανάστες στην Σικελία, αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί», είπε ο Ματέο Ρέντσι.

    Τόνισε, τέλος, ότι στην σύνοδο της Μπρατισλάβα, παρατηρήθηκαν λεκτικοί ακροβατισμοί, όσων θέλουν να θεωρούν ότι στην σύνοδο σημειώθηκε πρόοδος σε ότι αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

    [07] Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο διακεκριμένος θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι

    Ο Aμερικανός δραματουργός Έντουαρντ Άλμπι, συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;"πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.Πέθανε έπειτα από σύντομη ασθένεια, δήλωσε ο βοηθός του, Τζέικομπ Χόλντερ, στους Νew York Times.

    Ο Έντουαρντ Άλμπι, που θεωρείτo ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του, έλαβε τρεις φορές το βραβείο Πούλιτζερ.Το διάσημο έργο του "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;" (1962) είχε επιλεγεί για το περίφημο βραβείο το 1963 αλλά δεν το κέρδισε.Κάτω από αυτό τον αινιγματικό τίτλο κρύβεται ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών, ένας μυθικός καβγάς μεταξύ συζύγων, που ενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη το 1966 το ζευγάρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ/ Ρίτσαρντ Μπάρτον.

    Το έργο, που παίχτηκε επί 15 συναπτούς μήνες στο Μπρόντγουεϊ και χάρισε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ το βραβείο Όσκαρ στην κινηματογραφική εκδοχή του, είναι ταυτόχρονα ένα βιτριολικό πορτρέτο της αμερικανικής κοινωνίας και των ιερών αμερικανικών αξιών της επιτυχίας, και μια καταβύθιση στην κόλαση του ζευγαριού.

    Ο Έντουαρντ Άλμπι έλαβε το βραβείο Πούλιτζερ για το "Ευαίσθητη ισορροπία" (1967), "Με θέα τη θάλασσα" (1975) και "Τρεις ψηλές γυναίκες" (1994).Ξεκίνησε τη θεατρική σταδιοδρομία του σε ηλικία 30 ετών με την "Ιστορία του ζωολογικού κήπου" (1958).

    [08] Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο η ομιλία Τσίπρα

    Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

    Στο επίκεντρο των εργασιών της ΚΕ θα βρεθούνοι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το συνέδριο.

    Οι εργασίες της συνόδου της ΚΕ ξεκινούν στις 10:00 με ομιλία του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει αύριοΚυριακή 18/09 στις 10:30.

    [09] Αναβλήθηκε η έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Συρία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία δήλωσαν χθες ότι επιθυμούν τηχρονική επέκταση της εκεχειρίας στην Συρία, αν και η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο μεγάλες δυνάμεις και τέθηκε σε εφαρμογή από την Δευτέρα το βράδυ στην χώρα, εμφανίζεται επισφαλής και να υπονομεύεται από την κλιμάκωση των βίαιων συγκρούσεων και την αποτυχία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που αναμενόταν να συγκληθεί εκτάκτως χθες για να εξετάσει το ενδεχόμενο να εκφράσει την υποστήριξή του στην αμερικανορωσική συμφωνία για τη Συρία, αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από αίτημα των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε η αποστολή της Νέας Ζηλανδίας ως προεδρεύουσα του ΣΑ έως τον Σεπτέμβριο.

    Η Ρωσία ανέφερε πως η υποστήριξη του ΣΑ στην εκεχειρία, που η Μόσχα ελπίζει ότι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των ΗΕ, φάνηκε απίθανη, καθώς οι ΗΠΑ δεν επιθυμούσαν να κοινοποιήσουν στα 15 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου έγγραφα που αναφέρονται λεπτομερώς στην συμφωνία.Ο Ρώσος πρεσβευτής στα ΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν και η Αμερικανίδα πρέσβειρα Σαμάνθα Πάουελ αναμενόντουσαν να προβούν σε ενημέρωση του Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών. Ο Τσούρκιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη ενότητας εντός της αμερικανικής κυβέρνησης για τησυμφωνία.

    Παράλληλα όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι η συριακή κυβέρνηση συνεχίζει να εμποδίζει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας παρά την μείωση των βίαιων συγκρούσεων στην χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2016 - 6:32:25 UTC