Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη
  • [02] Nα εξηγήσουμε το εξωτερικό, το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο πρέσβης της Γαλλίας Κρ. Σαντεπί
  • [03] Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εγκαινιάστηκε η 183η γιορτή της μπύρας στο Μόναχο
  • [04] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγουν αύριο οι εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Π. Λαφαζάνης.Αυταρχική η απόφαση της Cosco να απαγορεύσει συναυλία στο λιμάνι στη μνήμη του Π. Φύσσα,

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη

    "Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη, στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι του έδειξαν μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και που εκτίθεται στο περίπτερο.

    Στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μη επανδρωμένο αερόχημα που εκτίθεται και είναι προϊόν της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων (Αριστοτέλειο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημοκρίτειο) με ιδιωτικές εταιρίες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

    Το εν λόγω αερόχημα έχει πολλές εφαρμογές και μία από αυτές είναι και η προστασία των δασών, καθώς μπορεί να πετάει πάνω από δάση και η θερμική κάμερα που διαθέτει να ανιχνεύει καπνό ή φωτιά.

    Πρόκειται για ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεργασίας Πανεπιστημίων και ιδιωτικών βιομηχανικών εταιριών με τη χρήση καινοτόμων και πρωτοπόρων τεχνολογιών, που διαθέτουν λίγες χώρες, όπως η ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στοιχεία για το συγκεκριμένο αερόχημα παρέχονται στην ιστοσελίδα (www.hcuav.gr).

    Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το μέλλον είναι στις καινοτόμες και πρωτοπόρες τεχνολογίες.

    Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο πρόεδρος της Ν.Δ. είδε το αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα που έχουν κατασκευάσει προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο.

    Η συγκεκριμένη ομάδα προπτυχιακών φοιτητών παίρνει κάθε χρόνο μέρος στον διαγωνισμό Formula Student, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός και γίνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

    Στο περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς και συζήτησαν για την προοπτική των μικρών επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως μέσα από συνενώσεις οι μικρές επιχειρήσεις θα καταφέρουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους και με τις προσλήψεις που μπορούν να κάνουν θα δώσουν λύση και σε ένα μέρος της ανεργίας.

    Στο περίπτερο του Γ΄ Σώματος Στρατού ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και είδε τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τίμησε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο του Συλλόγου εθελοντών δοτών μυελού των οστών "Ελπίδα" έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

    [02] Nα εξηγήσουμε το εξωτερικό, το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο πρέσβης της Γαλλίας Κρ. Σαντεπί

    Για την Ευρώπη της επανασυμφιλίωσης με τους πολίτες της και για την Ελλάδα με το νέο πρόσωπο, που πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά, μιλάει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, φωτίζοντας τα σημεία στα οποία πολιτικοί, σχολείο και ΜΜΕ πρέπει να δώσουν έμφαση για να διορθωθεί η λανθασμένη πορεία και η άδικη εικόνα.

    Το στοίχημα για το μέλλον της Ευρώπης είναι «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να ξαναπιστέψουν στο ευρωπαϊκό όραμα», αναφέρει, σημειώνοντας ότι το Brexit αποκάλυψε ότι εδώ και καιρό «οι Ευρωπαίοι πολίτες δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς η ΕΕ συμβάλλει στην καθημερινότητά τους».

    Εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας είναι οι νέοι. «Στους νέους και στη συνειδητοποίηση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας πρέπει να επενδύσει η Ευρώπη».

    Χαρακτηρίζει τη σύνοδο των Αθηνών «συμβολή στην ευρωπαϊκή επανασυμφιλίωση», αφού βάζει στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κοινές θέσεις διάφορων χωρών, κάποιες απ' τις οποίες υλοποιούνται.

    Επισημαίνει ότι δύο άξονες που θα καθορίσουν θετικά το ευρωπαϊκό μέλλον -όπως τους έχει διατυπώσει ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ- είναι η προστασία των πολιτών και η προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και ο διπλασιασμός των πόρων και του χρόνου ισχύος του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ, είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Δίνοντας το στίγμα υπέρ της κοινωνικής Ευρώπης, ο Γάλλος διπλωμάτης λέει ότι «πρέπει να αποφύγουμε μια κούρσα μειοδοσίας στον φορολογικό και κοινωνικό τομέα».

    Για τον γαλλογερμανικό άξονα, διαβεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά, αλλά ο κόσμος συνήθως γκρινιάζει λέγοντας ότι «παλιότερα ήταν καλύτερα».

    Πιστεύει ότι «η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, δίνοντας τις πρώτες ενδείξεις της ανάκαμψης». Γάλλοι και άλλοι ξένοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ότι «ένα καλό παράδειγμα είναι η γαλλική εταιρία Leroy Merlin που ανοίγει νέο κατάστημα στην Κηφισιά».

    «Τώρα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που καλλιεργήθηκε στο εξωτερικό επί οκτώ χρόνια», αναφέρει με έμφαση, προσθέτοντας ότι «ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξηγήσει τις προσπάθειες που έχουν γίνει και άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Αλλά και ο ρόλος της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, γιατί αγαπάμε την Ελλάδα, είναι να πάμε και να εξηγήσουμε στη Γαλλία το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας».

    [03] Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εγκαινιάστηκε η 183η γιορτή της μπύρας στο Μόναχο

    Η παραδοσιακή γιορτή της μπύρας στο Μόναχο εγκαινιάστηκε σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς η Βαυαρία βυθίστηκε στο πένθος το καλοκαίρι έπειτα από δύο επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μια σφαγή που διέπραξε ένας ψυχικά διαταραγμένος έφηβος.

    Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ εγκαινίασε στις 12.00 τοπική ώρα την 183η Oktoberfest, τη μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας παγκοσμίως.

    Για πρώτη φορά, η περιοχή Theresienwiese που φιλοξενεί έως τις 3 Οκτωβρίου τη γιορτή της μπύρας, περιβάλλεται από έναν φράκτη, απαγορεύεται οι επισκέπτες να έχουν μεγάλες τσάντες και 600 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μόνιμα αντί των 500, όπως ίσχυε παλαιότερα. Περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στον χώρο αυτό.

    [04] Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ανοίγουν αύριο οι εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, η πρώτη συνεδρίαση της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

    Οι εργασίες σήμερα Σάββατο ξεκίνησαν με την ομιλία του Γραμματέα της ΚΕ Παναγιώτη Ρήγα και συνεχίστηκαν με τις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μελών.

    Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζονται αύριο Κυριακή με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Μεγάλο μέρος της σημερινής πρώτης ημέρας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής παρακολούθησε ο πρόεδρος του κόμματος που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη.

    Το ενδιαφέρον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής επικεντρώθηκε σε θέματα που απασχολούν τον προσυνεδριακό διάλογο: η σχέση του κόμματος με την κοινωνία, οι σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης, οι παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, η δίκαιη ανάπτυξη, η ευρωπαϊκή ατζέντα.

    Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ανοίξει αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

    [05] Π. Λαφαζάνης.Αυταρχική η απόφαση της Cosco να απαγορεύσει συναυλία στο λιμάνι στη μνήμη του Π. Φύσσα,

    Η Cosco αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο του λιμανιού του Πειραιά στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τη διοργάνωση συναυλίας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του, καταγγέλλει ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κάνει λόγο «μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας» και για «αυταρχική και προκλητική» απόφαση.

    Η πλήρης δήλωση του κ. Λαφαζάνη είναι η εξής:

    «Ενώ αυτές τις μέρες, που κλείνουν τρία χρόνια (Κυριακή 18/9) από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, ο δημοκρατικός κόσμος τιμά με αγωνιστικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Κερατσινιώτη αντιφασίστα, η Κινέζικη Cosco, στην οποία η κυβέρνηση χάρισε με "προίκα" το λιμάνι του Πειραιά, προέβη σε μια μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, η Cosco, με απαντητική επιστολή της, δήλωσε την άρνηση να παραχωρήσει την Κυριακή (18/9) στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας τον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού, προκειμένου να διοργανωθεί συναυλία στη μνήμα του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενη, μάλιστα, λόγους "ασφαλείας", κάτι που θα ήταν αδιανόητο να πράξει οποιαδήποτε διοίκηση του δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά.

    Η αυταρχική και προκλητική αυτή απόφαση της διοίκηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και σε ένα τόσο ευαίσθητο δημοκρατικό θέμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την τύχη του ΟΛΠ στα χέρια της Cosco.

    Γίνεται, μάλλον, προφανές ότι η Cosco επιδιώκει να στεγανοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά από την Πειραιώτικη κοινωνία, να το μετατρέψει σε Κινέζικο φέουδο και να το θέσει υπό ιδιόμορφη κατοχή, ενώ σε τελευταία ανάλυση στόχος της είναι να μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε Cosco- town και να τον θέσει υπό τον οικονομικό- πολιτικό έλεγχο της.

    Η κυβέρνηση φέρνει πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της εκχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco αλλά και ειδικές ευθύνες γιατί τηρεί σιγή ιχθύος για την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της Cosco απέναντι στο δημοκρατικό αίτημα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο του λιμανιού.

    Ο αυταρχισμός και η κατοχή της Cosco στον Πειραιά δεν θα περάσουν.

    Το ιστορικό λιμάνι της χώρας θα αποδοθεί γρήγορα στο λαό με τους αγώνες του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2016 - 14:32:18 UTC