Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Παππάς για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Τεράστια η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να το κάνουν
  • [02] Ακυρώθηκε το πλαφόν στη συνταγογράφηση με αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ
  • [03] Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τις «επισφαλείς δανειοδοτήσεις» του ΤΤ
  • [04] Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN το 2010
  • [05] Θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού από πυροβόλο όπλο στο Κιλκίς
  • [06] Θριαμβευτής ο Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με 46%
  • [07] Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η έκρηξη στο Μανχάταν σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία λέει ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης
  • [08] Δεκαήμερο εντατικών διαβουλεύσεων του Ν.Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό
  • [09] Κ. Κερν: Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην Μπρατισλάβα, στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων
  • [10] Ν.Παππάς για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Τεράστια η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να το κάνουν
  • [11] Ένωση Κεντρώων: Ανυπαρξία βούλησης και προγράμματος στη ΝΔ
  • [12] ΔΗΜΑΡ: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος

  • [01] Ν.Παππάς για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Τεράστια η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να το κάνουν

    «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για πλαστογραφία στη Νέα Υόρκη.

    Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Για πλαστογραφία συνελήφθησαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη

    Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο υπουργός Επικρατείαςπραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

    Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New YorkGrand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

    Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

    Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απόόλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    [02] Ακυρώθηκε το πλαφόν στη συνταγογράφηση με αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ

    Την επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών ανά ιατρό ακύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Η απόφαση του ανώτερου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, αφορά το σκέλος ως προς τον καθορισμό των μηνιαίων ανά γιατρό ελάχιστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών (off-patent και γενόσημα).Η επιβολή του πλαφόν είχε «παγώσει» από τον Ιούνιο του 2014, κατόπιν προσωρινής διαταγής του τότε προέδρου του ΣτΕ, Σωτήρη Ρίζου.

    Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της απόφασης του τότε υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥγια «τον καθορισμό ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και καθορισμό ορίου δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων».

    Με τις δύο επίμαχες αποφάσεις είχαν τεθεί συγκεκριμένα όρια δαπάνης των φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά ασφαλισμένο κάθε μήνα, και τα οποία εξαρτώνται από την ειδικότητά του και την περιφερειακή ενότητα της χώρας, στην οποία δραστηριοποιείται.

    Η Ολομέλεια, με τις υπ΄ αρθμ. 1749 και 1750/2016 αποφάσεις της, ακύρωσε την υπουργική απόφαση, κρίνοντας ότι χρειαζόταν Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, η έκδοση της οποίας είναι αντισυνταγματική.

    [03] Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τις «επισφαλείς δανειοδοτήσεις» του ΤΤ

    Η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εισάγεται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης , στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.

    Η δίκη αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

    Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση , πλην του κ. Φιλιππίδη είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

    Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέα Εφετών Μαρίας Σουκαρά-Κατσικάρδη προς το Συμβούλιο Εφετών, η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «με τη συνολική ανεπάρκεια των προβλέψεων να ξεπερνά τα 88 εκατομμύρια ευρώ».

    [04] Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN το 2010

    Για τη Δευτέραέχει προσδιοριστεί η έναρξη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, της δίκης για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου,που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και για την βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Επιθέσεις που είχαν γίνει κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010.

    Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θεόδωρος Σίψας 34 ετών, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, και ο 34χρονος Παύλος Αντρέεβ, που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον "Ιανό" μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

    Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν σημαδέψει το ογκώδες συλλαλητήριο για την εισαγωγή της χώρας σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης και μετά από αρκετές αναβολές της δίκης, οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο αναμένοντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον φρικτό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.

    Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

    [05] Θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού από πυροβόλο όπλο στο Κιλκίς

    Ένας 26χρονος αστυνομικός πυροβόλησε τη συνομήλικη φίλη του με το υπηρεσιακό του πιστόλι και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξε, μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ.

    Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του, ενώ η φίλη του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο Ιπποκράτειο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι, σε παρκάκι, δίπλα από παιδική χαρά, στο Κιλκίς, όπου βρέθηκαν δύο κάλυκες από το πιστόλι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

    [06] Θριαμβευτής ο Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με 46%

    To κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας συγκεντρώνει ποσοστό 46,16% έπειτα από την καταμέτρηση του 11% τω ψηφοδελτίων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή. Το εθνικιστικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (LDPR) κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 17,23%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 16,46% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 6,49%, σύμφωνα με τη μερική καταμέτρηση.

    Νωρίτερα οΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων ποσοστών από τις δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες (exit polls) πως το κόμμα του νίκησε κι ο λαός ψήφισε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία παρά τους δύσκολους καιρούς.«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ηγέτη του Ενωμένη Ρωσία.

    Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή». Αναφορικά με τη μικρή προσέλευση στις κάλπες, μικρότερη του 40% στις 18.00, ώρα Ελλάδος, (έναντι 51% στις προηγούμενες" ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε "πως ναι μεν δεν ήταν η υψηλότερη, αλλά ήταν μολαταύτα σημαντική.

    Από την πλευρά του ο Μεντβιέντεφ, που έσπευσε μετά τα exit polls στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, δήλωσε κι αυτός τη βεβαιότητα πως το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές.

    [07] Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η έκρηξη στο Μανχάταν σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία λέει ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης 'Αντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι ακόμη δεν υπάρχει ένδειξη ότι η έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Μανχάταν και οφείλεται σε "βόμβα" "έχει σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία".Η έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, από τους οποίους ένας φέρει βαριά τραύματα, καθώς και σημαντικές υλικές ζημιές. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κι ενώ περίπου άλλοι 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη "προληπτικά", πρόσθεσε ο Κουόμο."Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για την πορεία της έρευνας", δήλωσε ο Κουόμο στους δημοσιογράφους καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης περίπου 14 ώρες μετά το συμβάν.

    Νωρίτερα η αστυνομία είχε δηλώσει ότικατά την εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποίησε μετά την έκρηξη,εντόπισε έναν πιθανό «δεύτερο μηχανισμό» που αποτελείτο από μια χύτρα ταχύτητας, στην οποία είχαν προσδεθεί καλώδια και η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο.

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν πως οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου αλλά απέφυγαν να τη χαρακτηρίσουν βομβιστική επίθεση και αρνήθηκαν να πουν επακριβώς τι πιστεύουν ότι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

    Το CNN, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μετέδωσε πως σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο κάτι.

    Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους που τα σπίτια τους είναι σε κοντινή απόσταση να παραμείνουν μακριά από παράθυρα με θέα τον δρόμο ως προληπτικό μέτρο και το αντικείμενο μεταφέρθηκε αργότερα με ασφάλεια στο τμήμα πυροτεχνουργών της αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση, δήλωσε ο αστυνομικός Κρίστοφερ Πιζάνο.

    Η έκρηξη έγινε γρήγορα θέμα στην προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ να τη σχολιάζει κατά την εμφάνισή του σε συλλαλητήριο στο Κολοράντο.

    "Λίγο πριν κατέβω από το αεροπλάνο, βόμβα εξερράγη στη Νέα Υόρκη και κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει", είπε ο Τραμπ, ώρες προτού αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης μιλήσουν δημόσια για την έκρηξη.

    "Καλύτερα να είμαστε πιο σκληροί, παιδιά".

    Η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έκανε μια δήλωση στο αεροπλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της στο έδαφος στη Νέα Υόρκη, λέγοντας πως είχε ενημερωθεί για τις "βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ". Αλλά είπε πως θα περιμένει έως ότου έχει περισσότερες πληροφορίες προτού σχολιάσει περαιτέρω.

    [08] Δεκαήμερο εντατικών διαβουλεύσεων του Ν.Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό

    Προκαταρκτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θα κάνει απόψε (22.00 ώρα Ελλάδος) στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης στην Νέα Υόρκη, όπου έφθασε αργά χθες για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Η αποψινή συνάντηση με τον Μπαν-Κι-Μούν εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τριμερούς συνάντησης του γγ του ΟΗΕ με τους κκ Αναστασιάδη και Ακιντζί, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου.

    Απόψε ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει την ευκαιρία να τα πει κατ? ιδίαν με τον Μπαν Κι-Μουν, να του αναπτύξει το πλαίσιο των θέσεων του επί των «ανοιχτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης και να συζητήσει τρόπους ενεργότερης εμπλοκής του .γ.γ των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες, βάσει και της κοινής επιθυμίας των δύο ηγετών, όπως αυτή εκφράστηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, θα κάνει σαφές στον γενικό γραμματέα ότι η ενεργότερη εμπλοκή και βοήθεια του «δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα επιδιαιτησίας και ότι ο επιθυμητός στόχος για λύση του Κυπριακού μέχρι και το τέλος του 2016 δεν συνιστά και χρονοδιάγραμμα».

    Αύριο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναμένεται να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 22 του μήνα και στη συνέχεια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

    [09] Κ. Κερν: Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην Μπρατισλάβα, στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων

    Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα, δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδέχθηκε σε μακρά συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.

    Ο Κ. Κερν έχει συγκαλέσει το ερχόμενο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στη Βιέννη, "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, με συμμετοχή τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ.

    Στη Σύνοδο αναμένονται, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως επίσης οι πρωθυπουργοί από Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.

    Η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, ως ηγέτη μιας άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, ενώ η παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριου, φαίνεται πως ενισχύει τις θέσεις του Αυστριακού ομολόγου της, Κρίστιαν Κερν, στην προσφυγική κρίση, οι οποίες συγκλίνουν με τις δικές της.

    «Θα πρέπει κανείς να συνεχίσει να ασκεί πίεση», ανέφερε ο καγκελάριος προς την κατεύθυνση των τεσσάρων χωρών της αποκαλούμενης "Ομάδας του Βίζεγκραντ" (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), κρατώντας απόσταση από την πρόταση που παρουσίασε η "Ομάδα" στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της ΕΕ, στην οποία αυτές απορρίπτουν κατηγορηματικά μία δεσμευτική ποσόστωση στην κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της, που έχει προσδιοριστεί με απόφαση της ΕΕ και που οι ίδιες αρνούνται επίμονα να εφαρμόσουν.

    [10] Ν.Παππάς για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Τεράστια η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να το κάνουν

    «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για πλαστογραφία στη Νέα Υόρκη.

    Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Για πλαστογραφία συνελήφθησαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη

    Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο υπουργός Επικρατείαςπραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

    Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New YorkGrand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

    Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

    Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απόόλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη

    «Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική).

    Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!.... Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα"... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

    [11] Ένωση Κεντρώων: Ανυπαρξία βούλησης και προγράμματος στη ΝΔ

    «Με τη σημερινή του συνέντευξη στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη γύμνια και την ανυπαρξία του» αναφέρει, σε ανακοίνωση Τύπου, η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει: «Από την κοστολόγηση που μας είχε υποσχεθεί περάσαμε στα παχιά λόγια και την φαύλη γλώσσα. Και εις ανώτερα Κυριάκο».

    Σε άλλη ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή ομιλία τού προέδρου της ΝΔ, δηλώνει ότι «ο λόγος του ήταν διχαστικός». «Κάτω από ένα περιτύλιγμα δήθεν ειλικρίνειας κρύβεται η ανυπαρξία βούλησης και προγράμματος στη ΝΔ.

    Σιγά-σιγά ο κύριος Μητσοτάκης θα περάσει από το "υποσχόμαστε κάποια πράγματα" στο "υποσχόμαστε τα πάντα" και τότε θα ξεπεράσει σε υποσχέσεις τον κύριο Τσίπρα τον οποίο τώρα με ευκολία κατηγορεί», προσθέτει η Ένωση Κεντρώων και καταλήγει:

    «Καλό είναι αντί να χάνουμε χρόνο με τους μεσσίες παλιούς και νέους να αποφασίσουμε να κάνουμε μια μεγάλη κυβέρνηση 250 βουλευτών, μήπως ο έρημος τόπος μας δει μια άσπρη μέρα. Μέχρι τότε οι μεσσίες θα κάνουν πασαρέλα».

    [12] ΔΗΜΑΡ: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος

    Επίθεση τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ, για τις εξαγγελίες του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όσο και στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

    «Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος! Είναι αδιόρθωτοι!», σημειώνει και τονίζει ότι «σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μία ισχυρή αυτόνομη προοδευτική παράταξη», «με στόχο να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και να διεκδικήσει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

    Όπως αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε από την ΔΕΘ να κάνει ότι δεν έκανε ο ίδιος πριν δύο μόλις χρόνια ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ο κ. Τσίπρας «συνέχισε να βρίσκεται έξω από τις ανάγκες της εποχής δηλώνοντας ότι "ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό" και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι να αλλάξει την Ευρώπη».

    Ειδικότερα, όσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνει πως «μας θύμισε τη θητεία του και δήλωσε ότι θα επαναφέρει το σύστημα προαποφασισμένων ποσοστών αξιολόγησης (15% - 60% - 25%) αντί της αναγκαίας δίκαιης αξιολόγησης και κινητικότητας στο Δημόσιο» και τονίζει: «Η λύση όμως σήμερα θα έρθει από την κοινωνική συνοχή, την αρμονική συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όχι την σύγκρουση που επιδιώκουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο πρώτος εναντίον του ιδιωτικού και ο δεύτερος εναντίον του δημόσιου τομέα».

    Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει, επίσης, πως «σε ένα μόνο συμφωνούν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα, στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή», ενώ «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση για το πώς έφθασε η χώρα στην κρίση άγονη, προσπαθώντας εμφανώς να μην πάρει θέση». «Αν αποδέχεται όμως ο κ. Μητσοτάκης και δεν καταδικάζει τις πολιτικές της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 που διόγκωσαν τα ελλείμματα και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος, είναι φανερό ότι το κόμμα του θα ξανακάνει τα ίδια αν αναλάβει την εξουσία», προσθέτει και καταλήγει:

    «Για αυτό στην ΔΗΜΑΡ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζουμε ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μία ισχυρή αυτόνομη προοδευτική παράταξη σαφώς πολιτικά και ιδεολογικά οριοθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με στόχο να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και να διεκδικήσει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 September 2016 - 20:32:21 UTC