Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συρία: Βομβαρδίστηκαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι, 12 νεκροί

  • [01] Συρία: Βομβαρδίστηκαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι, 12 νεκροί

    Συριακά ή ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κοντά στο Χαλέπι τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αργά χθες μετά το τέλος μιας εκεχειρίας που κράτησε μια εβδομάδα, σκοτώνοντας 12 άτομα, μεταξύ των και προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου, είπαν το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα, ο συριακός στρατός δήλωσε ότι κυβερνητικές δυνάμεις απέκρουσαν μια επίθεση ανταρτών στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού νωρίς τη Τρίτη. Η επίθεση, είπε ο στρατός, έγινε κοντά στην περιοχή Ραμούσα, όπου βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επανέκτησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους νωρίτερα τον μήνα αυτό.

    Τουλάχιστον οκτώ φορτηγά καταστράφηκαν στην επίθεση κοντά στην κωμόπολη Ουρμ αλ Κούμπρα, είπε ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ήταν σταθμευμένα στο τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο επίσης καταστράφηκε.

    "Καθώς σας μιλάω, οι αδελφοί μου προσπαθούσαν να σβύσουν τις φωτιές, και εμείς υποστήκαμε άλλες τέσσερις επιθέσεις (...) ακριβώς στο ίδιο μέρος", είπε ο ακτιβιστής, που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπού Σαχούντ. "Βρίσκονται ακόμα στον αέρα", είπε στο πρακτορείο Reuters, από την ίδια περιοχή, στέλνοντας βίντεο που έδειχνε να φλέγονται αρκετά ρυμουλκούμενα.

    Κάτοικος της περιοχής είπε στο Reuters δια τηλεφώνου ότι τα φορτηγά είχαν χτυπηθεί από περίπου πέντε ρουκέτες ενώ βρίσκονταν σταυθμευμένα στο κέντρο της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, και ότι ο επικεφαλής του κέντρου και αρκετοί άλλοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Έθνη ότι η βοήθεια η οποία συμπεριελάμβανε αλεύρι και φαρμακευτικές προμήθειες για 78.000 άτομα θα παραδιδόταν στην Ουρμ αλ Κούμπρα.

    Ο ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσαν ότι είχαν χτυπηθεί τα ρυμουλκούμενα. Το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, είπε ότι τα φορτηγά είχαν ήδη κάνει μια τακτική παράδοση βοήθειας που είχε οργανωθεί από έναν διεθνή οργανισμό σε μια περιοχή δυτικά του Χαλεπιού.

    "Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για το ότι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αποστολές έχουν για άλλη μια φορά υποφέρει από την βιαιότητα του πολέμου αυτού", είπε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε δήλωση που έστειλε ηλεκτρονικά στο Reuters.

    Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 40 βομβαρδισμοί μέσα και γύρω από το Χαλέπι από το τέλος της εκεχειρίας, και ότι συνολικά 32 άτομα έχουν σκοτωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 September 2016 - 0:32:17 UTC