Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] KKE: Αποπροσανατολιστικός ο καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το μάθημα των Θρησκευτικών
  • [02] Όλ. Γεροβασίλη: Στόχος η δίκαιη ανάπτυξη με την ισότιμη συμμετοχή των λιγότερο προνομιούχων περιοχών
  • [03] Υπ. Εργασίας: «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα "σπασίματος του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ"»
  • [04] Αλ. Χαρίτσης: Έντονο το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα
  • [05] Ν. Κοτζιάς: Ξεκάθαρη η στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού
  • [06] Ο ΠτΔ κήρυξε την έναρξη των εργασιών του "European Regional Conference Athens Crossroads"
  • [07] M. Τζόνσον: Η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ ίσως δεν διαρκέσει δύο χρόνια
  • [08] Στους 42 οι νεκροί από το ναυάγιο στις αιγυπτιακές ακτές - Λίγες οι ελπίδες για επιζώντες
  • [09] Έχει λήξει το θέμα της ολυμπιακής υποψηφιότητας της Ρώμης για την ιταλική κυβέρνηση
  • [10] Κ. Μητσοτάκης: Οι καλύτερες μέρες αυτής της χώρας είναι μπροστά. Σας ζητώ να το πιστέψετε, όπως πιστέψατε και σε μένα
  • [11] Μ. Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ 105,8 FM: Είμαστε υπέρ του αυστηρού ελέγχου των πόθεν έσχες και της δημοσιοποίησής τους

  • [01] KKE: Αποπροσανατολιστικός ο καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το μάθημα των Θρησκευτικών

    «Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού χτες ψήφισαν χεράκι- χεράκι την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού κι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζί πολλά από τα νέα μέτρα της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης, βρήκαν νέο θέμα για να τσακωθούν. Αυτή τη φορά το μάθημα των θρησκευτικών», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ενώ χαρακτηρίζει υποκριτικό «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Φίλη να καταργηθούν κάποιοι αναχρονισμοί στο σχολείο, όπως είναι ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών».

    «Εξίσου αναχρονιστικό είναι μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγκάκι, ελλείψει αιθουσών, όπως επίσης ένας εκπαιδευτικός να τα κάνει όλα, για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μόνο που γι? αυτούς τους αναχρονισμούς η κυβέρνηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον...», τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

    [02] Όλ. Γεροβασίλη: Στόχος η δίκαιη ανάπτυξη με την ισότιμη συμμετοχή των λιγότερο προνομιούχων περιοχών

    «Η παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ανασυγκρότηση, αποτελεί εθνική ανάγκη», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τον χαιρετισμό της, στο 8ο συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας με θέμα, «η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών όγκων και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το απόγευμα. στο Μέτσοβο.

    Μάλιστα επισήμανε πως ο σχεδιασμός της ανασυγκρότησης, πρέπει να γίνει με μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και απομονωμένων περιοχών. Η κυβερνητικής εκπρόσωπος χαρακτήρισε πολύτιμη, τη συνεισφορά του Πολυτεχνείου στην αξιοποίηση των ορεινών περιοχών, ενώ για το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα, «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», είπε ότι είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό που ασχολείται συστηματικά με την ορεινή Ελλάδα, η οποία αποτελεί το 70% της Ελληνικής επικράτειας.

    Η κ. Γεροβασίλη αφού έκανε αναφορά στα προβλήματα των απομακρυσμένων περιοχών, στην εγκατάλειψη των χωριών, στην απαξίωση του πρωτογενούς τομές ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στην αύξηση του κόστους διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές, πρόσθεσε : «Η οικονομική κρίση ήρθε να προστεθεί στα χρόνια προβλήματα της ελληνικής ορεινής περιφέρειας και τόνισε ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες της Πολιτείας. Ανέδειξε την παραδοσιακή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και τα τραγικά αποτελέσματα που είχε η αποσπασματική στήριξη δράσεων και η στήριξη ημετέρων, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό».

    Παράλληλα, στηλίτευσε τις πολιτικές των περασμένων κυβερνήσεων, στο ζήτημα. «Οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να θωρακίσουν τις ορεινές περιοχές από τα επιπρόσθετα προβλήματα που προκαλούσε η ακολουθούμενη πολιτική. Αντίθετα, τις απογύμνωσαν ακόμη περισσότερο, από βασικές παροχές. Έκλεισαν σχολεία και μονάδες υγείας. Προκάλεσαν σοβαρά κενά στο έμψυχο δυναμικό. Τα παχιά λόγια για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, ξεφούσκωναν μετά από λίγους μήνες. Οι κάτοικοι απέμειναν με τα κουφάρια μεγάλων έργων και εγκαταλελειμμένες ή στα όρια της επιβίωσης μονάδες παραγωγής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [03] Υπ. Εργασίας: «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα "σπασίματος του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ"»

    Για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» και «κατευθυνόμενα δημοσιεύματα» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα «σπασίματος του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ», για να πληρωθούν οι συντάξεις.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «η εκστρατεία παραπληροφόρησης για τις συντάξεις είχε χθες ένα ακόμη επεισόδιο, με τίτλο: "Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, για να πληρώσουν συντάξεις". Τα σχετικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα κλιμακώθηκαν, (για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία από πού εκπορεύονται), με ανάλογη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας των τομεαρχών Υγείας και Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας».

    «Δυστυχώς», προσθέτει το υπουργείο, «για τα παπαγαλάκια και τα αφεντικά τους, η αλήθεια είναι η εξής:

    - Τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για το οκτάμηνο του έτους 2016, αυξήθηκαν κατά 345,70 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4,96%, σε σχέση με τα έσοδα του οκταμήνου του έτους 2015. Για το λόγο αυτόν, όχι μόνον τα ελλείμματα του δεν αυξήθηκαν, αλλά, για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, δεν χρειάστηκε να προβεί σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων.

    - Ποτέ δεν υπήρξε θέμα "σπασίματος του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ", που προορίζεται να συμπληρώσει τα καταληστευμένα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποθεματικά των Ταμείων. Ποια είναι η διαστρέβλωση της γκρίζας προπαγάνδας; Στο εσωτερικό του ΑΚΑΓΕ λειτουργεί, με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, εντελώς ξεχωριστά από τον "κουμπαρά", ειδικός "Λογαριασμός Αλληλεγγύης Συνταξιούχων", ο λεγόμενος και "μικρός ΑΚΑΓΕ".

    Από τη σύστασή του, ο τελευταίος έχει ως αποστολή να καλύπτει, μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό, τα ελλείμματα των Ταμείων. Αυτό έγινε το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ και επαναλήφθηκε και το 2015, με τις ψήφους και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που καταψήφισαν τώρα την ανάλογη πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ, που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τα να επαναλάβει τη σχετική εγγραφή του εφετινού προϋπολογισμού».

    «Να τελειώνουν τα παιχνίδια με την αλήθεια στην πλάτη των συνταξιούχων» τονίζει το υπουργείο Εργασίας. Υπογραμμίζει δε ότι «σε πείσμα, όσων το οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ξαναστήνει το ασφαλιστικό σύστημα με όρους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

    [04] Αλ. Χαρίτσης: Έντονο το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα

    Ολοκληρώνεται σήμερα το 11ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (11th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο. Το φετινό Roadshow σημείωσε για μία ακόμη φορά σημαντική επιτυχία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε εκπροσώπους διεθνών επενδυτών. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 550 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν 80 επενδυτικά funds και 120 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του Roadshow, με θέμα: «Η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά επιταχύνει την πραγματική οικονομία», κύριος ομιλητής ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ, υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Τα θέματα που καλύφθηκαν, αφορούσαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις σχετικές επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετούνται για την επίτευξη μίας βιώσιμης ανάπτυξης.

    Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι: «Από τη συμμετοχή μας στο Roadshow και τις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με την ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα προκύπτει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται. Από την πλευρά μας, παρουσιάσαμε με αναλυτικό τρόπο τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης σε δημοσιονομικό, μακροοικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, που εξασφαλίζουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά».

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Το φετινό Roadshow στο Λονδίνο είναι το ενδέκατο στη σειρά. Μαζί με το αντίστοιχο της Νέας Υόρκης, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, στόχο έχουν την προβολή των επιχειρήσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής οικονομίας στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής.

    Οι Ευρωπαίοι επενδυτές, όπως φαίνεται από τις συναντήσεις μας αυτές τις δύο ημέρες στο Λονδίνο, παρακολουθούν στενά τις ελληνικές εταιρείες - αυτό υποδηλώνουν, άλλωστε και τα στοιχεία συμμετοχής των επενδυτικών οίκων, αλλά και το πλήθος των συναντήσεων με τις εταιρείες - μελετούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αξιολογούν τις επενδυτικές εναλλακτικές και προετοιμάζονται για υλοποίηση τοποθετήσεων. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, φαίνεται να θεωρούν τα σημεία που καθορίζουν την επενδυτική τους συμπεριφορά. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η διεθνής τάση για αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών όχι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και την αποτελεσματική κατανομή των πόρων σε ένα περιβάλλον στο οποίο είναι επιτακτική η ανάγκη για μείωση της μόχλευσης».

    [05] Ν. Κοτζιάς: Ξεκάθαρη η στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού

    H στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς, καθώς και ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με εκπροσώπους των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, B'nai B'rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, National Coalition Supporting Eurasian Jewry και American Israel Public Affairs Committee.

    Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε την ξεκάθαρη στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, καθώς και μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

    [06] Ο ΠτΔ κήρυξε την έναρξη των εργασιών του "European Regional Conference Athens Crossroads"

    Κάλεσμα προς τους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου "European Regional Conference Athens Crossroads" στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος προέτρεψε τους παρευρισκόμενους επενδυτές να εμπιστευθούν επιχειρηματικώς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ν' ανταποδίδουμε την «ψήφο εμπιστοσύνης» που μας παρέχουν οι έντιμοι και οικονομικώς υγιείς επενδυτές όπως εσείς».

    Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, από την φύση τους, εκπροσωπούν διαχρονικώς το νόημα της κατά τον Καρλ Πόπερ «ανοιχτής κοινωνίας» σ' όλες της τις εκφάνσεις, και ιδίως ως προς το επιχειρείν.

    Αναφερόμενος στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, τόνισε ότι σηματοδοτεί από τη μια πλευρά την αφετηρία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και, από την άλλη, το ότι η Ελλάδα παρέμεινε -και θα παραμείνει στο διηνεκές- κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος.

    «Πνεύμα το οποίο, δια του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων», εμπνέει γενικώς τον 'Ανθρωπο, μέσω της αρχής του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού, προκειμένου να υπερασπισθεί την αξία του και ν' αναπτύξει ελευθέρως την προσωπικότητά του, συμμετέχοντας χωρίς αντιθεσμικούς περιορισμούς γραφειοκρατικού κρατισμού στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Χώρας» σημείωσε ο Πρόεδρος.

    [07] M. Τζόνσον: Η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ ίσως δεν διαρκέσει δύο χρόνια

    Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αρχίσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές του 2017 κι ενδέχεται να μη χρειαστεί δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

    Το Λονδίνο δέχεται πιέσεις να κινήσει επίσημα τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Αφού γίνει αυτό, η Βρετανία θα έχει στη διάθεσή της δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

    «Αυτό που κάνουμε είναι ότι μιλάμε στους ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας τώρα με την προσδοκία ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα δείτε μια επιστολή που θα περιέχει το Άρθρο 50, θα το επικαλεστούμε, και σε αυτή την επιστολή είμαι βέβαιος ότι θα ορίσουμε κάποιες παραμέτρους για το πώς προτείνουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News στη Νέα Υόρκη.

    «Θα επικαλεστούμε το Άρθρο 50 στις αρχές του επόμενου έτους. Θα έχουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε (τη διαδικασία). Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα θα χρειαστούμε δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά ας δούμε πώς θα τα πάμε», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωνε μέχρι τώρα πως η κυβέρνησή της δεν θα επικαλείτο το Άρθρο 50 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

    [08] Στους 42 οι νεκροί από το ναυάγιο στις αιγυπτιακές ακτές - Λίγες οι ελπίδες για επιζώντες

    Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ανοικτά των μεσογειακών ακτών της Αιγύπτου μετά το χθεσινό ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε έως και 450 μετανάστες, ένα μέρος των οποίων βρίσκονταν στο αμπάρι.

    Ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 42 νεκρούς, ενώ 163 άνθρωποι διασώθηκαν στο σημείο της ανατροπής του σκάφους, 12 χλμ. ανοικτά της πόλης Ροζέτα, στη βόρεια Αίγυπτο.

    "Ο απολογισμός θα αυξηθεί", προειδοποίησε ιατρική πηγή με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο. "Πάνω στο σκάφος υπάρχει ένα αμπάρι όπου αποθηκευόταν νερό και το οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμη. Πρέπει να υπάρχει πολύς κόσμος στο εσωτερικό", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες περίπου δέκα διασωθέντων, περίπου εκατό άνθρωποι βρίσκονταν εκεί.

    Το σκάφος ανατράπηκε λόγω υπερφόρτωσης, δήλωσαν οι διασωθέντες. Και τα συνεργεία διάσωσης έφθασαν έπειτα από έξι ώρες, σύμφωνα με τους ίδιους.

    "?Ημασταν 200, το σκάφος ήταν ήδη παραφορτωμένο. Έφθασαν άλλοι 200. Το σκάφος έγειρε στο πλάι και άρχισε να βυθίζεται", είπε ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ένας αιγύπτιος ελαιοχρωματιστής, 27 ετών, από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

    "Επικράτησε χάος. Ο καθένας προσπαθούσε να βγει ζωντανός. Κολύμπησα δέκα χιλιόμετρα".

    Νωρίς σήμερα το πρωί, στην παραλία βόρεια της Ροζέτας, στις εκβολές του Νείλου, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, ορισμένοι διαβάζοντας το Κοράνι, εν αναμονή πληροφοριών για τους συγγενείς τους που αγνοούνται, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στο Κάιρο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα πως τέσσερις Αιγύπτιοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για "διακίνηση ανθρώπων" και "ανθρωποκτονία από αμέλεια".

    Η Αίγυπτος έγινε πριν από λίγο καιρό σημείο αναχώρησης για αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που είναι έτοιμοι να πληρώσουν αστρονομικά ποσά προκειμένου να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

    Από την αρχή της άνοιξης, εκατοντάδες άνθρωποι που επιβαίνουν σε μικρά ακατάλληλα σκάφη διασώθηκαν ή εμποδίσθηκαν να ταξιδέψουν από την αιγυπτιακή ακτοφυλακή. Όμως δεν υπάρχει πρόσφατο ναυάγιο τέτοιου μεγέθους.

    [09] Έχει λήξει το θέμα της ολυμπιακής υποψηφιότητας της Ρώμης για την ιταλική κυβέρνηση

    Σύμφωνα με τα όσα γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι η υπόθεση της ολυμπιακής υποψηφιότητας της Ρώμης έχει λήξει οριστικά. Μετά την απόφαση της δημάρχου της Αιώνιας Πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, να επισημοποιήσει το «όχι» της στην υποψηφιότητα για την διοργάνωση των αγώνων του 2024, όπως γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, θεωρεί ότι η δεν μπορεί να δοθεί κανενός είδους συνέχεια στην συγκεκριμένη προσπάθεια.

    «Είναι δύσκολο να οργανωθεί μια Ολυμπιάδα, όταν υπάρχει η αντίθετη γνώμη της άμεσα ενδιαφερόμενης δημοτικής αρχής. Τυπικά, για την κυβέρνηση το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά ουσιαστικά ναι», δήλωσε ο Ντελρίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    Παράλληλα, αναμένεται να εξακριβωθεί, τώρα, αν η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία υποστήριξε θερμά την πρόταση για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, θα αποφασίσει να ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, λόγω των εξόδων που έκανε έως τώρα για την προετοιμασία της υποψηφιότητας, όπως έγραψαν πολλοί σχολιαστές, τις περασμένες ημέρες.

    [10] Κ. Μητσοτάκης: Οι καλύτερες μέρες αυτής της χώρας είναι μπροστά. Σας ζητώ να το πιστέψετε, όπως πιστέψατε και σε μένα

    "Οι καλύτερες μέρες αυτής της χώρας είναι μπροστά. Σας ζητώ να το πιστέψετε, όπως πιστέψατε και σε μένα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε"τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και με αφορμή τον ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια κάνοντας αναφορά σε "εκατοντάδες χιλιάδες ευχαριστώ που θα ήθελα να πω στην καθεμιά και τον καθένα που πίστεψε σε μένα, για κάθε τηλεφώνημα, για κάθε SMS που μου στείλατε, για κάθε χιλιόμετρο που κάναμε, -για κάθε είμαστε μαζί σου Κυριάκο-που άκουσα όλους εκείνους τους μήνες".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει στο μήνυμά του απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του πως "ξεκινήσαμε λίγοι, γίναμε πολλοί και κάθε μέρα που περνούσε γινόμασταν περισσότεροι γιατί πιστέψαμε ότι το αδύνατο μπορεί να συμβεί. Τα καταφέραμε"τονίζει χαρακτηριστικά γιατί "μείναμε πιστοί στις αξίες μας χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση. Χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Γιατί αποδείξαμε ότι σε αυτή τη χώρα μπορεί να κερδίσει και κάποιος που δεν λέει μόνο ψέματα. Όλοι εσείς είστε η ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα.

    Αυτό που καταφέραμε μαζί πέρυσι είναι το πρώτο βήμα για να κάνουμε την Ελλάδα τη χώρα που ονειρευόμαστε"καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [11] Μ. Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ 105,8 FM: Είμαστε υπέρ του αυστηρού ελέγχου των πόθεν έσχες και της δημοσιοποίησής τους

    Η θέση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου «δεν μπορεί εργολάβοι οι οποίοι έχουν σχέσεις με το δημόσιο να έχουν και κανάλια», δεν δηλώνει αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διαδικασίας.

    Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξης της στην ΕΡΤ 105,8 FM η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της τάξης σε όλα τα επίπεδα, όπως βεβαίως και στο τηλεοπτικό τοπίο.

    Η Μανταλένα Παπαδοπούλου διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τη νομική διάσταση, δεν μπορεί εκ προοιμίου να αποκλεισθεί κανείς από τη διαδικασία, γιατί αυτό θα μπορούσε να προσκρούσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μετά ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει πρόστιμα. Θυμίζω την περίπτωση του βασικού μετόχου, είπε. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε κάθε περίπτωση, τα πόθεν έσχες και να τηρηθεί μια νόμιμη και διαφανής διαδικασία».

    Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, πέραν του πρώτου ακολουθεί και δεύτερος έλεγχος για όλο το ποσό. «Αν έχει γίνει ελλιπής έλεγχος στη πρώτη περίπτωση μένει να φανεί?»

    «Την στιγμή, όμως, που ο νόμος και οι κανονισμοί δεν λειτούργησαν 27 ολόκληρα χρόνια σε ότι αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετέχοντας σε αυτή την κυβέρνηση δείχνουν συνέπεια σε ένα από τα προτάγματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να μπει τάξη σε αυτό το κράτος σε όλα τα επίπεδα».

    Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στην περίπτωση Καλογρίτσα, επεσήμανε η Μανταλένα Παπαδοπούλου, μένει να φανεί, ας ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος των πόθεν έσχες! Είμαστε υπέρ των αυστηρών κριτηρίων για τον έλεγχο όλων των πόθεν έσχες και υπέρ της δημοσιοποίησής τους, συμπλήρωσε.

    «Είμαστε υπέρ να βγουν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις για όλες τις τράπεζες, όχι μόνο για τη Τράπεζα Αττικής».

    Βελτιώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

    Διορθώθηκε προς το καλύτερο, όσο ήταν αυτό δυνατό, με ρεαλιστικούς όρους, υποστήριξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για την συμφωνία που προϋπήρχε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και για το Ελληνικό, επισημαίνοντας ότι, απόλυτα ικανοποιημένοι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε με όλη αυτή τη κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

    Τόνισε δε, ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες προχωρώντας προς την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ., ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει και η συζήτηση για το χρέος με τη δεύτερη αξιολόγηση.

    Παραλάβαμε την χώρα σε ένα καθεστώς λιτότητας και μνημονίων και δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση ότι θα διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπει ένα φρένο στην ύφεση, επεσήμανε η Μανταλένα Παπαδοπούλου, δίνοντας έμφαση στην λήψη μέτρων ανακούφισης των πιο ευπαθών ομάδων.

    «Από τις πράξεις και τις κινήσεις αυτής της κυβέρνησης μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πραγματική προσπάθεια να μπει τάξη και να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης. Αυτό γίνεται αντιληπτό σε όσους βλέπουν τα γεγονότα πίσω από τη προπαγάνδα της αντιπολίτευσης που καταστροφολογεί».

    Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας ότι οι Κασσάνδρες αυτές υπήρχαν και πριν την πρώτη αξιολόγηση και διαψεύσθηκαν, τώρα για τη δεύτερη αξιολόγηση δίνεται άλλη μια μάχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 September 2016 - 20:32:21 UTC