Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Κρέτσος: Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη
  • [02] Κ. Γκιουλέκας στο Πρακτορείο FM: Άμεση λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ ζητεί από τον Χρ. Σπίρτζη
  • [03] Το ΙΚΑ βεβαιώνει για την κανονική καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου
  • [04] Κατάθεση του ιατροδικαστή Ν. Καρακούκη στην υπόθεση της 4χρονης Άννυ
  • [05] Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του υπ. Ναυτιλίας για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε μετανάστες και πρόσφυγες,στη Λέσβο
  • [06] Μ. Ρέντσι: Συνεργασία με την Αφρική και εφαρμογή των δεσμεύσεων για επανεγκατάσταση των προσφύγων
  • [07] Αίγυπτος: Περισσότεροι από 100 μετανάστες νεκροί στο ναυάγιο του αλιευτικού
  • [08] Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παρέδωσε όπλα στους Κούρδους της Συρίας
  • [09] Τρίχρονο παιδί επιβίωσε μόνο του για τρεις μέρες σε δάσος στη Σιβηρία
  • [10] Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις τηλεοπτικές άδειες από βουλευτές της ΝΔ
  • [11] Μήνυση κατά του ΓΓ Ενημέρωσης και των μελών της Επιτροπής για τις τηλ. άδειες κατέθεσε ο ALPHA
  • [12] Τον βραβευθέντα με Πούλιντζερ φωτορεπόρτερ Ι. Μπεχράκη δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [13] Ανέτρεψε πλήρως όσα είχε υποστηρίξει ήδη, ο μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής

  • [01] Λ. Κρέτσος: Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη

    Με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το πρώτο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία.

    Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσουν σημαντικοί καθηγητές του χώρου, από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πλήθος εργαστηρίων, τα οποία θα βοηθήσουν τους νέους δημοσιογράφους να εντρυφήσουν στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στις αρχές της παραδοσιακής δημοσιογραφίας.

    Την έναρξη του συνεδρίου έκανε η δημοσιογράφος και καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, - εκ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου - Σοφία Ιορδανίδου. Η κ. Ιορδανίδου αναφέρθηκε στο στοίχημα να ακολουθούμε συνέχεια τις εξελίξεις, καθώς ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Η καθηγήτρια του ΑΠΚΥ σημείωσε, ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα βιώνει μία μεγάλη κρίση και λόγω πολιτικών δομών που χαρακτηρίζουν το τοπίο στην χώρα, ενώ ως μια πιο αισιόδοξη οπτική, αναφέρθηκε στην καινοτομία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Κλείνοντας, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης, όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τη δια βίου και ανοικτή εκπαίδευση.

    Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ο κ. Κρέτσος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΓΓΕΕ για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρνει στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επαναστατικοποιεί τη διανομή της είδησης.

    Ωστόσο, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, στην Ελλάδα έχουμε τάσεις παλινδρόμησης, «σε ένα καθεστώς που αναγκάζει τους δημοσιογράφους να φοράνε περούκες». «Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, από όσους δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να βάλει κανόνες» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Λ. Κρέτσος: Η κυρία Μπακογιάννη έχει χάσει επεισόδια

    Μήνυση κατά του ΓΓ Ενημέρωσης και των μελών της Επιτροπής για τις τηλ. άδειες κατέθεσε ο ALPHA?

    [02] Κ. Γκιουλέκας στο Πρακτορείο FM: Άμεση λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ ζητεί από τον Χρ. Σπίρτζη

    Να δώσει άμεση λύση στο θέμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι εργαζόμενοι του οποίου συνεχίζουν για έβδομη ημέρα σήμερα την επίσχεση εργασίας, ζητά από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Δεν μπορεί ο κ. Σπίρτζης να γράφει στα παλιά του υποδήματα τη Θεσσαλονίκη που έμεινε νεκρή από πλευράς συγκοινωνιών. Ο άνεργος ή ο συνταξιούχος που δεν έχει χρήματα ή που του έχουν κόψει την σύνταξή του, δεν μπορεί να πάρει ταξί. Δεν υπάρχουν χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

    «Λυπάμαι γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να φθάσει με τη μορφή παραπόνων στον υπεύθυνο υπουργό, κ. Σπίρτζη, που πρέπει να καταλάβει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε δοβλέτι ούτε χωράφι του για να συμπεριφέρεται έτσι όπως συμπεριφέρεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της εγωιστικής στάσης του» τόνισε.

    [03] Το ΙΚΑ βεβαιώνει για την κανονική καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου

    H διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους ότι η καταβολή των συντάξεων του μήνα Οκτωβρίου είναι διασφαλισμένη παρά την απόρριψη της εισηγητικής πρότασης για έγκριση επιχορήγησης από το λογαριασμό του μικρού ΑΚΑΓΕ.

    Η καταβολή των συντάξεων θα γίνει κανονικά στις 29 του μήνα Σεπτεμβρίου καθώς, όπως σημειώνεται, η ομαλή εξέλιξη των εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η σταθερή βελτίωση της επιτρέπουν στο Ίδρυμα για δεύτερο συνεχή μήνα την τελευταία εξαετία, να χορηγούνται οι συντάξεις χωρίς ταμειακή διευκόλυνση.

    [04] Κατάθεση του ιατροδικαστή Ν. Καρακούκη στην υπόθεση της 4χρονης Άννυ

    «Η Άννυ ήταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε» κατέθεσε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, που δικάζει την αποτρόπαια δολοφονία του παιδιού, ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης.

    Σοκαρισμένοι και σιωπηλοί οι παράγοντες και όσοι παρακολουθούν την δίκη άκουσαν τον κ. Καρακούκη να λέει ότι είναι «πεπεισμένος πέραν του ποσοστού 95%» πως η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

    Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως στηρίζει την εκτίμησή του στις διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος μέσα στο υπόγειο της οδού Μιχαήλ Βόδα.

    Όπως είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας , «το αίμα εκτινάσσεται όταν ο άνθρωπος είναι εν ζωή?ακόμη κι αν έχει υποβληθεί σε αναισθησία, ενώ όταν ο νεκρός τεμαχίζεται μετά θάνατον, θα υπάρξει εκροή αίματος, δεν θα εκτιναχθεί».

    Η δίκη συνεχίζεται.

    [05] Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του υπ. Ναυτιλίας για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε μετανάστες και πρόσφυγες,στη Λέσβο

    Ακυρώθηκε εκ νέου ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, μετά την επιστολή του δημάρχου της Λέσβου Σπύρου Γαληνού προς τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ότι «η δημιουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης τους βρίσκει αντίθετους».

    Ο κ. Γαληνός τονίζει επίσης ότι η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση είναι η αποσυμφόρηση του νησιού και η μεταφορά μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε άλλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας και ζητά διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων του νησιού.

    Να σημειωθεί ότι θα επιστραφούν οι σχετικοί φάκελοι σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν υποβάλει κλειστές προσφορές.

    [06] Μ. Ρέντσι: Συνεργασία με την Αφρική και εφαρμογή των δεσμεύσεων για επανεγκατάσταση των προσφύγων

    Ο Ματέο Ρέντσι αναχωρεί για την Βιέννη με ξεκάθαρες ιδέες σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και την όλη του ατζέντα: σχετικά με την εσωτερική κατάσταση της Ιταλίας, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπόσχεται ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μόνον στις μεγάλες πόλεις.

    Κάτι που αποτελεί και μια έμμεση απάντηση στον δήμαρχο του Μιλάνου, τον Μπέπε Σάλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το υπερβολικό βάρος που σηκώνει η ιταλική συμπρωτεύουσα, ζητώντας μεγαλύτερη συμπαράσταση.

    Σε ό,τι αφορά το γενικότερο ευρωπαϊκό πεδίο, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θέλει να υπογραφούν από όλη την Ένωση συμφωνίες οικονομικής στήριξης και συνεργασίας με τις χώρες της Αφρικής από τις οποίες ξεκινούν τα ταξίδια τους ή διέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

    Ο στόχος είναι να μειωθούν τα ρεύματα προς την Ευρώπη, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αλλά και του Μαγκρέμπ. «Τις συμφωνίες αυτές είμαστε σε θέση να τις υπογράψουμε και μόνοι μας, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν σωστό να το πράξουν όλες μαζί, οι χώρες της Ευρώπης», λέει ο Ρέντσι.

    [07] Αίγυπτος: Περισσότεροι από 100 μετανάστες νεκροί στο ναυάγιο του αλιευτικού

    Ο απολογισμός του ναυαγίου του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες ανοικτά της Αιγύπτου ανέρχεται σε τουλάχιστον 108 νεκρούς, μετά την ανακάλυψη σήμερα 53 πτωμάτων, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

    Το σκάφος ναυάγησε την Τετάρτη στη Μεσόγειο, σε απόσταση 12 χλμ. στα ανοικτά της πόλης Ροζέτα, και 163 άνθρωποι διασώθηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στις αιγυπτιακές ακτές - Λίγες οι ελπίδες για επιζώντες

    [08] Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παρέδωσε όπλα στους Κούρδους της Συρίας

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρέδωσαν όπλα σε μια ένοπλη οργάνωση των Κούρδων της Συρίας η οποία θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

    «Πάνε τρεις ημέρες που δύο αεροπλάνα γεμάτα όπλα εστάλησαν στο Κομπάνι (στη Συρία) στο PYD και στη YPG», δήλωσε χθες το βράδυ ο τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια δείπνου που οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Ο τούρκος ηγέτης δήλωσε πως συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά πρόσθεσε: «Δεν κατάφερα να τον κάνω να ακούσει τη λογική».

    Για την Τουρκία, η πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ένοπλος κλάδος του κουρδικού συριακου κόμματος PYD, αποτελεί προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση».

    Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Ουάσινγκτον οφείλει να χαρακτηρίσει τρομοκρατικές οργανώσεις το PYD και η YPG, έστω κι αν πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Επικαλέσθηκε ως παράδειγμα το Μέτωπο αλ-Νόσρα (που πρόσφατα άλλαξε ονομασία και έγινε το Μέτωπο Φάτεχ αλ-Σαμ), που θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον, μολονότι είναι κι αυτή εχθρική έναντι του Ισλαμικού Κράτους.

    Οι Αμερικανοί «εκτιμούν πως το PYD και η YPG μάχονται εναντίον του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Όμως αν το PYD και η YPG μάχονται εναντίον του Νταές, δεν κάνει το ίδιο και το Μέτωπο αλ-Νόσρα;», ειρωνεύθηκε.

    [09] Τρίχρονο παιδί επιβίωσε μόνο του για τρεις μέρες σε δάσος στη Σιβηρία

    Ένα παιδί τριών ετών αναλαμβάνει δυνάμεις σήμερα στο νοσοκομείο, αφού επέζησε επί τρεις ημέρες μόνο του μέσα στο κρύο της σιβηριανής τάιγκα, ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας της Τούβα, στη νότια Ρωσία.

    Ο Τσερίν Ντοπτσούτ βρέθηκε την Τετάρτη μέσα στο δάσος σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χωριό του έπειτα από μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης, καθώς τρεις ημέρες νωρίτερα το παιδί είχε διαφύγει της προσοχής της γιαγιάς του παίζοντας με τους σκύλους της οικογένειας και είχε εξαφανιστεί. Στην περιοχή ζουν πολλοί λύκοι και αρκούδες.

    «Οι γιατροί λένε πως συνέρχεται από το σοκ και πως η κατάστασή του είναι ικανοποιητική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντολαάνα Σαλτσάκ, μια εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών. «Τρώει και παρά το κρύο δεν αρρώστησε», πρόσθεσε.

    Ο Τσολμπάν Καρά-ουλ, ο πρόεδρος της σιβηριανής δημοκρατίας της Τούβα, εξήγησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το παιδί βρέθηκε αφού απάντησε στις φωνές του θείου του, ο οποίος ερευνούσε την περιοχή μαζί με τους διασώστες.

    «Τα κατάφερες μικρέ!», πρόσθεσε. «Αφηγήθηκε πως έφαγε όλη τη σοκολάτα που είχε στην τσέπη του και μετά χαλάρωσε. Βρήκε ένα στεγνό μέρος, κάτω από ένα μεγάλο δένδρο, και κοιμήθηκε».

    [10] Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις τηλεοπτικές άδειες από βουλευτές της ΝΔ

    Τα μέλη της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών.

    «Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προκύψει σοβαρότατες πλημμέλειες, παραλείψεις, αξιόποινες πράξεις, παραβάσεις καθήκοντος, ψευδείς βεβαιώσεις που πρέπει να ελεγχθούν από την ποινική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

    «Περιμένουμε την απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση της υπόθεσης. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ίδια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σύμφωνα με όσα ορίζει η προκήρυξή του κ. Παππά. Αυτά που ορίζει η προκήρυξη του κ. Παππά δεν έχουν τηρηθεί. Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

    [11] Μήνυση κατά του ΓΓ Ενημέρωσης και των μελών της Επιτροπής για τις τηλ. άδειες κατέθεσε ο ALPHA

    Μήνυση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης κατέθεσε το μεσημέρι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου και κατά των πέντε μελών της Επιτροπής που διενήργησε ελέγχους "πόθεν έσχες" των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Η μήνυση, που κατατέθηκε από το νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτικού σταθμού, καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, ζητά την δίωξη των έξι μηνυομένων υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Στη μήνυση σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζεται στα μέλη της Επιτροπής, ότι δεν προέβησαν σε λεπτομερή έλεγχο του "πόθεν έσχες" που προσκόμισε ο κ. Καλογρίτσας προχωρώντας στην σύνταξη σχετικού πρακτικού, ενώ στον κ. Κρέτσο ότι υπέγραψε το εν λόγω πρακτικό.

    Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης ο κ. Πάνος Λαζαράτος ανέφερε:

    «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ALPHA κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων, τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».

    [12] Τον βραβευθέντα με Πούλιντζερ φωτορεπόρτερ Ι. Μπεχράκη δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον βραβευθέντα με Πούλιντζερ φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters Ιωάννη Μπεχράκη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην κορυφαία διάκριση του κ. Μπεχράκη και των συνεργατών του, τονίζοντας ότι υπηρετούν την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ στο πεδίο της μάχης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι ως Έλληνες.

    Από την πλευρά του, ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ, κ. Μπεχράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, παρουσίασε τους συνεργάτες του, και πρόσθεσε ότι μέσα από τη δουλειά τους, η οποία απέσπασε και το βραβείο Πούλιντζερ, κατάφεραν να γίνουν τα μάτια ενός παγκόσμιου κοινού, καθώς και οι φωνές των κατατρεγμένων και των αδυνάτων. Τέλος, προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες τους που απέσπασαν το βραβείο Πούλιντζερ.

    [13] Ανέτρεψε πλήρως όσα είχε υποστηρίξει ήδη, ο μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής

    «Τα παραείπα τότε?δεν ήταν χρυσαυγίτες, ήταν κάτι πιτσιρικάδες που κουνούσαν ένα αυτοκίνητο» κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής, γείτονας των Αιγυπτίων, ο οποίος, ανατρέποντας πλήρως την αρχική του κατάθεση για την επίθεση στο σπίτι των αλιεργατών, ανάγκασε την πρόεδρο να του διαβάσει όσα είχε πει, ρωτώντας τον: «Εσείς δεν είστε ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος;».

    Ο μάρτυρας μετέφερε σήμερα στο δικαστήριο μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχε δώσει σε προηγούμενες καταθέσεις του για την άγρια επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων γειτόνων του, τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012. Οι σημερινοί ισχυρισμοί του μάρτυρα προκάλεσαν πολλές ερωτήσεις από Έδρας, με την πρόεδρο να τον ρωτά, δείχνοντας την υπογραφή του στο τέλος των καταθέσεων του, αν είναι δική του και την εισαγγελέα να ρωτά αν έχει απειληθεί.

    Ο κ. Τατσιόπουλος κατέθεσε σήμερα πως «δεν ήταν και ακριβώς 40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις», όπως είχε πει αρχικά, αλλά τελικά ήταν «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν το βαν των ψαράδων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 September 2016 - 12:32:24 UTC