Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του Ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο
  • [02] Ν. Τόσκας: Η κυβέρνηση κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών
  • [03] Λ. Κρέτσος: Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη
  • [04] Οκτώ στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα μαθαίνουν έστω και μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat
  • [05] Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία
  • [06] Ανακοίνωση της ΝΔ για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στην Ν. Υόρκη
  • [07] Γ. Αποστολόπουλος: Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα 32 χρόνια δράσης σταμάτησε την αιμορραγία... Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό
  • [08] «Athens Medical Leadership and Innovation»: Μεγάλη η συνεισφορά του ομίλου στην οικονομία και στον Έλληνα Ασθενή

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του Ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο

    Τα υπολείμματα του Ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του κατά την εκδήλωση μνήμης στο Ιερό Θυσιαστήριο του «Μπλόκου της Κοκκινιάς», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νίκαια.

    Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος σε όσους θυσιάστηκαν την 17η Αυγούστου 1944 δήλωσε : «Αποτίω τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ' εκείνους οι οποίοι, την 17η Αυγούστου 1944, θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας. Γλύτωσαν από τη στυγερή Γενοκτονία της Μικράς Ασίας αλλά βρήκαν το θάνατο στο «Μπλόκο της Κοκκινιάς», θύματα των ναζί και των δωσιλόγων».

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος «αν θέλουμε να τιμούμε πραγματικά τη μνήμη τους οφείλουμε, ιδίως εδώ στη Νίκαια, από τη μια πλευρά να μην ξεχνάμε ότι τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο. Και, από την άλλη πλευρά, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, στους κάθε είδους προδότες και στην κάθε μορφής προδοσία να θέσουν σε κίνδυνο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

    Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στις εκδηλώσεις Μνήμης για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς».

    [02] Ν. Τόσκας: Η κυβέρνηση κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών

    Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που προσπαθεί να κινηθεί στη λογική της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών στον τομέα της αστυνόμευσης και υπεραμύνθηκε του έργου του,τόσο ως προς το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, λέγοντας μάλιστα πως κατέστη επιτακτική ανάγκη λόγω της αδράνειας που είχε επιδειχθεί τόσα χρόνια, όσο και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας , στη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την «Έξαρση Εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας».

    Ο κ. Τόσκας απέκρουσε τις σχετικές αναφορές των βουλευτών της ΝΔ, περί του«άβατου»των Εξαρχείων και για εκτίναξη της εγκληματικότητας εκεί, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, κατηγόρησε την ΝΔ ότι«θωπεύει ακροδεξιά αυτιά».

    Ανέφερε επίσης, πως με βάση τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών, καταγράφεται μείωση στα ποσοστά του«μεγάλου»εγκλήματος και αφού αναφέρθηκε στην αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, απηύθυνε το ερώτημα πότε έγινε παρόμοια επιχείρηση επί των ημερών της Ν.Δ. Ακόμη είπε πως έγιναν 86 συλλήψεις«μπαχαλάκηδων»εντός του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως παραμένει το πρόβλημα με τα«μικρά»εγκλήματα (π.χ. κλοπές) γι' αυτό, εξήγησε, ότι το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, επικεντρώνεται στο να κατέβουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο, κοντά στον πολίτη και να αφαιρεθούν από την προστασία υψηλών προσώπων. Στο σημείο αυτό, είπε πως ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται σε πρόσωπα είναι πολύ υψηλός και σημείωσε ότι υφίστανται πιέσεις προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να μην αλλάξει αυτή η κατάσταση.

    Αναφερόμενος στην Ειδομένη, είπε πως έφυγαν από εκεί, μέσα σε λίγες ημέρες 13.000 άνθρωποι και αντιπαρέβαλε με την κατάσταση στο Καλαί, που υπάρχουν 3.500 πρόσφυγες επί επτά χρόνια και«μάλιστα οι γαλλικές αρχές προβληματίζονται και θέλουν να πάρουν μαθήματα, να δουν με ποιον τρόπο ενεργήσαμε εμείς».

    «Έγινε έργο χωρίς προτεραιότητες»,υπογράμμισε ο κ. Τόσκας επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε σύνδεση με την κοινωνία,«η κοινωνία έβλεπε απέναντι την αστυνομία»και σημείωσε ότι αυτό πλέον αλλάζει γι αυτό και παρατηρούνται επιτυχίες της Αστυνομίας«δίνεται πρωτοβουλία στον αστυνομικό».Σχετικά με την Ομάδα Δέλτα, αιτιολόγησε πως έγινε μια ομάδα«δημιουργίας επεισοδίων και όχι πρόληψης και καταστολής».

    Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε επιχειρήσεις εντυπώσεων στα Εξάρχεια«με κάμερες τοποθετημένες και άλλα τέτοια αστεία πράγματα». «Πότε κάηκε η Αθήνα, πότε πέταγαν τα ψυγεία, πότε έγιναν τα μεγάλα επεισόδια του Πολυτεχνείου, πότε τόλμησε η Αστυνομία να μπει τα Εξάρχεια συστηματικά με πληροφορίες; Πότε συλλάβατε κάποιον που χτύπησε αστυνομικό;»ρώτησε και κατέληξε λέγοντας πως«Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή».

    [03] Λ. Κρέτσος: Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη

    Με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το πρώτο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία.

    Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσουν σημαντικοί καθηγητές του χώρου, από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πλήθος εργαστηρίων, τα οποία θα βοηθήσουν τους νέους δημοσιογράφους να εντρυφήσουν στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στις αρχές της παραδοσιακής δημοσιογραφίας.

    Την έναρξη του συνεδρίου έκανε η δημοσιογράφος και καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, - εκ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου - Σοφία Ιορδανίδου. Η κ. Ιορδανίδου αναφέρθηκε στο στοίχημα να ακολουθούμε συνέχεια τις εξελίξεις, καθώς ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Η καθηγήτρια του ΑΠΚΥ σημείωσε, ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα βιώνει μία μεγάλη κρίση και λόγω πολιτικών δομών που χαρακτηρίζουν το τοπίο στην χώρα, ενώ ως μια πιο αισιόδοξη οπτική, αναφέρθηκε στην καινοτομία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Κλείνοντας, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης, όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τη δια βίου και ανοικτή εκπαίδευση.

    Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ο κ. Κρέτσος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΓΓΕΕ για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρνει στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επαναστατικοποιεί τη διανομή της είδησης.

    Ωστόσο, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, στην Ελλάδα έχουμε τάσεις παλινδρόμησης, «σε ένα καθεστώς που αναγκάζει τους δημοσιογράφους να φοράνε περούκες». «Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, από όσους δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να βάλει κανόνες» τόνισε.

    Η νέα γενιά στον χώρο, υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος, πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και να στήσει ένα πιο διάφανο λειτουργικό μιντιακό σύστημα, που θα πατάει σε κανόνες δεοντολογίας. Οι άδειες, συνέχισε, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να σταθούμε και εμείς (σ.σ. ΓΓΕΕ) ως ρυθμιστική Αρχή, στις νέες προκλήσεις και σε νομοθετικό επίπεδο και σε επίπεδο πολιτικής και σε επίπεδο τεχνολογίας.

    Παρά την καταστροφολογία κάποιων για την παραδοσιακή δημοσιογραφία, που μιλούν για κατάργηση μισθωτών από την έλευση της τεχνολογίας, αντίστοιχη τάση έχουμε και με τη θεοποίηση του διαδικτύου, τόνισε ο κ. Κρέτσος. Πρόσθεσε ότι είναι λάθος να μην παρατηρήσουμε τις ριζικές αλλαγές στη διανομή των ειδήσεων που προκύπτουν από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Έφερε ωστόσο ως αρνητικό παράδειγμα της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το γεγονός ότι χώρες με υπαρκτά προβλήματα διαφθοράς, όπως Ελλάδα, Βραζιλία και Τουρκία έχουν το υψηλότερο ποσοστό ενημέρωσης από τα social media στις ηλικίες κάτω των 44 ετών. «Το διαδίκτυο είναι ένα θέμα προς διερεύνηση», τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, «ωστόσο εγείρει ζητήματα μονομέρειας στην ενημέρωση από δίκτυα του τύπου facebook με άτομα που ?ιδρυματοποιούνται? στην ενημέρωση, και το ίδιο ισχύει και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα». «Με μια ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με ομήρους τους δημοσιογράφους στα αφεντικά τους, διαμορφώνοντας μονοδιάστατα τις δικές τους απόψεις». «Αντί να συζητάμε το μέλλον της δημοσιογραφίας εδώ στην Ελλάδα» συνέχισε, «μιλάμε για Βόρεια Κορέα, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

    Ο πόλεμος στην κριτική σκέψη στην Ελλάδα, συνέχισε ο Λ. Κρέτσος, είναι κάτι που δεν ευνοεί τη δημοσιογραφία. Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, μίλησε ακόμη για τα μελλοντικά σχέδια της ΓΓΕΕ, ανάμεσα σε αυτά -σε συνεργασία με στελέχη της Γραμματείας- τη δημιουργία μιας ανοικτής βάσης δεδομένων με άρθρα και ειδήσεις του ξένου Τύπου, για την Ελλάδα, πχ το πώς προβλήθηκε στα ξένα Μέσα, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια ξένη χώρα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ήταν χρήσιμη, πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος και για τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας, με τη συλλογή χρήσιμων ειδήσεων.

    Κλείνοντας, σημείωσε ότι στη χώρα μας μπορεί να υπάρξει λαμπρό πεδίο, γενικότερα στην οπτικοακουστική τεχνολογία και «αυτό το συνέδριο είναι εδώ για να αναδείξει την ανάγκη διαμόρφωσης νέων δεξιοτήτων, καθώς η ψηφιακή δημοσιογραφία μπορεί να είναι η απάντηση στην κρίση».

    Από πλευράς κράτους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας, ο ρόλος του είναι να αναδείξει τις συγκεκριμένες ανάγκες, υπογραμμίζοντας ωστόσο το γεγονός δυσκολίας στην εφαρμογή αλλαγών στο ελληνικό μιντιακό σύστημα, «ένα σύστημα που το διέπει ο ναρκισσισμός» υπογράμμισε. «Υπάρχει πολύ ταλέντο σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος. Γενικότερα στον οπτικοακουστικό κλάδο, τρέχουν αυτή τη στιγμή αρκετά projects, ειδικά στη ΓΓΕΕ είναι στοίχημα να υπάρξει ένα ισχυρό audio visual community, καθώς δεν πρέπει να είναι μόνο το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, «πρέπει να υπάρξουν συνέργειες, να ανοίξουμε τον κλάδο» τόνισε «καθώς το επόμενο διάστημα αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στον χώρο».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία:Η λειτουργία των ΜΜΕ είναι κριτήριο για τη Δημοκρατία, είπε ο καθ. Ν. Σμυρναίος

    Συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία: Οι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν ακτιβιστές, τονίζει ο Ντ. Γκίλμορ

    Συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Infographics συμβάλλει στο νέο πεδίο του data journalism

    Συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία: Ομιλία για την στρατηγική της ΓΓΕΕ με το Μητρώο online media

    [04] Οκτώ στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα μαθαίνουν έστω και μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

    Οκτώ στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα μαθαίνουν έστω και μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το έτος 2014 που δημοσιεύτηκαν σήμερα, με αφορμή το εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

    Ειδικότερα το 52,5% μαθαίνει μία ξένη γλώσσα και το 28,7% δύο ή περισσότερες. Η πιο δημοφιλής ξένη γλώσσα στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο είναι τα αγγλικά (80,7%) και ακολουθούν τα γαλλικά (16,1%).

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η γλωσσομάθεια σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 18 εκατομμύρια μαθητών δημοτικού (ή το 84% όλων των μαθητών αυτού του επιπέδου) να σπουδάζουν έστω και μία ξένη γλώσσα, ενώ περίπου 1 εκατομμύριο (ή το 5%) δύο ή περισσότερες.

    Τα αγγλικά ήταν μακράν η πιο δημοφιλής γλώσσα, με περισσότερους από 17 εκατ. μαθητές δημοτικού (79,4%) να τα σπουδάζουν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, δύο χώρες που έχουν παραπάνω από μια επίσημη γλώσσα. Τα γερμανικά αποτελούν την πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα στο Λουξεμβούργο, αλλά και τη δεύτερη πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα σε οκτώ άλλα κράτη-μέλη, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ουγγαρία (20,1%) και την Κροατία (20,0%). Τα γαλλικά ήταν η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα σε επτά κράτη-μέλη, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται κυρίως στο Λουξεμβούργο (83,5%), την Ελλάδα (16,1%) και τη Ρουμανία (13,2%).

    [05] Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία

    Η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

    Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Παιδείας Ιωάννης Παντής, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος.

    Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας προχωρεί κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της γενικής γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και της υγείας των κατοίκων όλης της χώρας.

    [06] Ανακοίνωση της ΝΔ για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στην Ν. Υόρκη

    Ανακοίνωση με την οποία ζητά να μάθει ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα για το επεισόδιο με τους ανταποκριτές στη ΝΥ εξέδωσε η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με τη ΝΔ "εύλογα"προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. "Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;"διερωτάται η ΝΔ.

    [07] Γ. Αποστολόπουλος: Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα 32 χρόνια δράσης σταμάτησε την αιμορραγία... Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό

    Στην συνεισφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην ελληνική οικονομία και στην προσφορά υψηλών υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα ασθενή, στάθηκε ο πρόεδρος του ομίλου δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος από το βήμα του μεγάλου συνεδρίου ιατρικής πρωτοπορίας και καινοτομίας «Athens Medical Leadership and Innovation» που διοργανώνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του, στο Μέγαρο Μουσικής.

    Όπως είπε, ο όμιλος στα 32 χρόνια δράσης και προσφοράς στον Έλληνα, σταμάτησε την αιμορραγία... Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό προς αμφιβόλου ποιότητας ιατρικά κέντρα. "Οι πόρτες των αεροπλάνων έκλεισαν και άνοιξαν αυτές του ιατρικού για να υποδέχονται τους Έλληνες ασθενείς", σημείωσε ο πρόεδρος του Ομίλου. Όραμα του ομίλου, όπως είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, είναι η υλοποίηση ιδιωτικής πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής, κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως είπε.

    Εξωστρέφεια, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση των υπηρεσιών του είναι η απάντηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, πάντα από το βήμα του συνεδρίου.

    Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, ο όμιλος όπως τόνισε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, προχώρησε σε επενδύσεις υπερσύγχρονων υποδομών και τεχνολογιών αιχμής άνω των 11 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των επενδύσεων της τελευταίας εξαετίας ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    ? Την δημιουργία της ΓΑΙΑ στο Μαρούσι, μίας υπερσύγχρονης Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής.

    ? Την δημιουργία νέων εξειδικευμένων τμημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος του στην Ελλάδα.

    ? Την αγορά νέου εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής.

    ? Την αναδιαμόρφωση χειρουργικών αιθουσών και τον εκσυγχρονισμό νοσηλευτικών ορόφων.

    Την περίοδο της κρίσης, δηλαδή την εξαετία 2010 - 2015, ο όμιλος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε σχεδόν 3.500.000 πολίτες, κατέβαλε στους εργαζομένους του, μέσω της μισθοδοσίας 492 εκατ. ευρώ, 170 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία μας και 149 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία για την πληρωμή φόρων, είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

    [08] «Athens Medical Leadership and Innovation»: Μεγάλη η συνεισφορά του ομίλου στην οικονομία και στον Έλληνα Ασθενή

    Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, μεόραμα την δημιουργία ακαδημαϊκής ιατρικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου και εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος, άνοιξε τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου ιατρικής πρωτοπορίας και καινοτομίας με τίτλο "Athens Medical Leadership and Innovation Conference" του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Για "ταξίδι ζωής" έκανε λόγο ο κ.Αποστολόπουλος αναφερόμενος στα 32 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου. "Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν στο όνειρό μου. Τριάντα δύο χρόνια σαν μια μέρα με πολλή Ελλάδα και αγάπη για τον άρρωστο" είπε χαρακτηριστικά και κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις 15 Οκτωβρίου 1984 ο εμπνευστής και δημιουργός του κολοσσιαίου ιδιωτικού νοσοκομείου μίλησε για "καραβάνια Ελλήνων ασθενών που έφευγαν σε Λονδίνο και Βαλκάνια. Τότε σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να ανατραπεί κι αποφάσισα οι πόρτες του νοσοκομείου μας να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων" συνδυάζοντας μια επιχειρηματική κίνηση με την προσφορά στον άνθρωπο. "Ανοίξαμε νέους δρόμους στην περίθαλψη του πολίτη" επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση της ιατρικής μονάδας το '90 στην Μόσχα τονίζοντας ότι η "Ελλάδα τότε άρχισε να εξάγει υγεία", ενώ αναφέρθηκε και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη. Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε για νέες κατακτήσεις που θα κερδηθούν.

    Και ο διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ Βασίλης Αποστολόπουλος μίλησε για μια δημιουργική πορεία "με πυξίδα διαχρονικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας" ενώ επεσήμανε τις κινήσεις εξωστρέφειας και επέκτασης του Ομίλου με νέες συνεργασίες εντός Ελλάδας, σε νησιωτικές περιοχές αλλά κι εκτός Ελλάδας σε Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη. Στόχος μεταξύ άλλων όπως τόνισε ο κ. Β.Αποστολόπουλος είναι η προσέλκυση διεθνών ασθενών και ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού που θα συμβάλλει και θα τονώσει την εθνική οικονομία.

    Για "αισιόδοξη νότα της χώρας" έκανε λόγο ο δήμαρχος του Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης ο οποίος εξήρε τον ρόλο του Ομίλου που πρέπει "να παραδειγματίσει πολλούς".

    Και ο υπεύθυνος του καρδιολογικού τμήματος Χριστόδουλος Στεφανάδης αναφέρθηκε στα 8 προηγμένα νοσοκομεία με τα υπερσύγχρονα διαγνωστικά κέντρα, ενώ ο επιστημονικός διευθυντής του Ομίλου κι υπεύθυνος της λαπαροσκοπικής ρομποτικής χειρουργικής , Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι "δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση. Με ήθος, συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο υπάρχει διαρκής ανανέωση εξοπλισμού και πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων". Τέλος ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να παράξει στο μέλλον μέχρι και 400 εκατ. ευρώ εφόσον αναπτυχθεί.

    Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου δίνει έμφαση σε καινοτομίες που αφορούν σε τομείς όπως ογκολογία, ρομποτική χειρουργική, ορθοπεδική, καρδιολογία και επεμβατική καρδιολογία, νευρολογία, εσωτερική, παθολογία, κοσμετολογία, γυναικολογία, παιδιατρική καθώς και στην επιστημονική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέηλ. Ειδικότερα ο John Elefteriades ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ δήλωσε ότι εκτός από νέους συνεργάτες βρήκε και νέους φίλους.

    Νωρίτερα ο καθηγητής αναφέρθηκε εκτενώς σε έρευνες και στοιχεία σχετικά με το αορτικό ανεύρυσμα, στους βασικούς παράγοντες και τις γενετικές ανωμαλίες, αλλά και πιθανές αιτίες που το προκαλούν. "Πρόκειται για μια κυρίαρχη νόσο, η οποία είναι ασυμπτωματική" τόνισε ο καθηγητής. Παράλληλα, η Alexandra Lansky διδάκτωρ Ιατρικής στον τομέα της καρδιολογίας ανέλυσε το πώς εμφανίζονται αλλά και πώς αντιμετωπίζονται θεραπευτικά οι δομικές καρδιοπάθειες, ενώ παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις μεθόδους αγωγής που ακολουθούνται προς το παρόν αλλά και τις καινοτομίες κι εξελίξεις στην θεραπεία αυτών των ασθενειών.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Αποστολόπουλος: Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στα 32 χρόνια δράσης σταμάτησε την αιμορραγία... Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 September 2016 - 20:32:21 UTC