Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Tα μεγάλα και τα σημαντικά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι"
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους καταλύτες ανάπτυξης
  • [03] Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος επαφών του Ν. Κοτζιά στην Ν. Υόρκη
  • [04] Γ. Σταθάκης: Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη
  • [05] Στην υιοθέτηση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού προσανατολίζεται η ΕΕ
  • [06] Δ. Τζανακόπουλος: Προϋπόθεση ανάπτυξης να κλείσει ο κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης
  • [07] Π. Λαφαζάνης: Η ΕΥΔΑΠ,η ΔΕΗ,το Αττικό Μετρό φεύγουν, η ULEN, η POWER και οι νέοι Ανδρεάδηδες έρχονται
  • [08] Κίνα: Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου
  • [09] Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος μας είναι η συμμετοχή των πολιτών

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Tα μεγάλα και τα σημαντικά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι"

    "Τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 'Αλωσης της Τριπολιτσάς, και τόνισε "οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν? αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους".

    "Η Άλωση της Τριπολιτσάς", υπογράμμισε, "έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής εθνικής επετείου. Και τούτο διότι πρώτον αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της εθνεγερσίας. Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς ?κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος δικαίου εκκλησία μας. Και, δεύτερον, διότι η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του στρατηγού της άλωσης, του Γέρου του Μωρηά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα ?και κυρίως σήμερα, μέσα σ? αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας και τον λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων".

    [02] Ο. Γεροβασίλη: Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους καταλύτες ανάπτυξης

    «Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που βρισκόμαστε, η πολιτεία οφείλει να αξιοποιεί και να στηρίζει τους καταλύτες της παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη,στο χαιρετισμός της κατά τα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα, σημειώνοντας ότι «στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα ιδανικό μοντέλοσυνέργειας της Πολιτείας με την ιδιωτική πρωτοβουλία, προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση».

    «Η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματικοί φορείς έχουν μόνο να κερδίσουν από παρόμοιες συμπράξεις. Μπορεί όμως και η χώρα να κερδίσει από την προβολή και διάδοση των παραδοσιακών τεχνικών στην αργυροχοΐα. Όπως και του μεταξιού, του μαρμάρου, του λαδιού κ.λπ. Έτσι, λοιπόν, τέτοιας μορφής συνέργειες είναι απαραίτητες και επιθυμητές, ακόμη περισσότερο τώρα και για το μέλλον», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

    «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την τιμή να εκπροσωπήσω τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στον μαγικά Ιστορικό χώρο του κάστρου και της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν είναι υπερβολή το ό,τι «στην Ελλάδα όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα ανακαλύψεις τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας».

    «Με τόσα πολλά και έντονα τα σημάδια των πολιτισμών που επηρέασαν την μακραίωνη ιστορία μας, η ανάδειξη όλων των μνημείων της χώρας είναι σχεδόν αδύνατη. Η αλήθεια είναι ότι τα εκατοντάδες κάστρα δεν έτυχαν της ίδιας προσοχής με τα αρχαία μνημεία μας. Κι όμως, οι ευκαιρίες να αναδειχτούν και οι δυνατότητες να ξαναζωντανέψουν είναι πολύ περισσότερες», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι απόδειξη είναι το κάστρο των Ιωαννίνων, το αρχαιότερο βυζαντινό Κάστρο, δημιούργημα του Ιουστινιανού-του Βοημούνδου και του Αλή Πασά για να υπογραμμίσει ότι «αυτό το εξαιρετικό, από κάθε άποψη, μουσείο προστίθεται στα ήδη από χρόνια υπάρχοντα κοσμήματα του χώρου. Όπως είναι το Βυζαντινό Μουσείο, ο ναός των Αγίων Αναργύρων, ο οικογενειακός τάφος του Αλή Πασά. Στον χώρο που αποτελεί ζωντανή απόδειξη για την μακραίωνα συνάντηση τόσων πολιτισμών».

    «Το Μουσείο Αργυροτεχνίας προστίθεται,επίσης, σε ένα υπάρχον δίκτυο θεματικών μουσείων για τις παραδοσιακές τέχνες της χώρας μας. Από το μετάξι στο Σουφλί, το μάρμαρο στην Τήνο, την κεραμοποιία στο Βόλο, το λάδι στη Σπάρτη και τη Λέσβο, φτάνουμε στη μαστίχα στη Χίο και την αργυροχοΐα στα Ιωάννινα. Κάθε τέχνη και κάθε τεχνική στον τόπο όπου άνθισαν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι σε αυτό το δίκτυο μουσείων, η τέχνη και το εμπόριο συναντούν το πνεύμα και τη δημιουργία. Το παρελθόν συναντά το μέλλον.

    «Οι τέχνες που αναδεικνύονται στα μουσεία του δικτύου, κάθε άλλο παρά ξεχασμένες είναι. Και κάθε άλλο παρά ξεπερασμένες», ανέφερε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αντιθέτως, συμβάλουν στο πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας: την ποιότητα έναντι της ποσότητας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία σειρά προϊόντων της χώρας μας, όπως είναι τα κοσμήματα της τέχνης του ασημιού είναι φημισμένα στο εξωτερικό. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι η έκθεση αργυροχρυσοχοΐας στη Μόσχα, που εγκαινιάσθηκε στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2016 ως έτος φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, παρατάθηκε λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

    «Οι παραδοσιακές τεχνικές στην επεξεργασία και την κατασκευή, δεν αποτελούν απλά ιστορική ανάμνηση και κρίκο σύνδεσης με το παρελθόν μας. Σήμερα μπορούν να προσδώσουν την ξεχωριστή σφραγίδα ποιότητας, σε συνδυασμό με καινοτόμες εφαρμογές και νέες τεχνολογίες. Πρέπει, όμως, πρώτα να τις γνωρίσουν οι Έλληνες. Να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τη δημιουργία. Να γνωρίσουν τις παραδοσιακές τεχνικές και τεχνοτροπίες. Να τις αγαπήσουν και να τις διατηρήσουν», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι τα θεματικά μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι ιδανικοί κόμβοι για κάτι τέτοιο.Κι αυτό διότι είναι σχεδιασμένα ώστε να συνδυάζουν ενεργά την τοπική κοινωνία, τις οικονομικές δραστηριότητες, την ιστορία και τον πολιτισμό.

    «Μαθαίνω ότι το ίδρυμα υπολογίζει ότι οι επισκέπτες αυτού του μουσείου Αργυροτεχνίας, θα αγγίζουν ετησίως τις 60.000. Εύχομαι οι υπολογισμοί τους να αποδειχτούν μετριοπαθείς στην πράξη. Μακάρι, ακόμη περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες, να συναντούν εδώ την παραδοσιακή αργυροτεχνία, κάθε χρόνο. Ελπίζω να γίνει μία ακόμη κυψέλη μάθησης και διάδοσης των παραδοσιακών τεχνών και τεχνικών της χώρας μας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

    [03] Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος επαφών του Ν. Κοτζιά στην Ν. Υόρκη

    Με γεμάτη τη βαλίτσα από εποικοδομητικές επαφές και συναντήσεις επέστρεψε στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ολοκληρώνοντας έναν μαραθώνιο επαφών στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Πολυάριθμες ήταν οι διμερείς και τριμερείς επαφές με ομολόγους του, αλλά και η συμμετοχή του σε συζητήσεις και εκδηλώσεις Υψηλού Επιπέδου, καθώς και σε Υπουργικές Συναντήσεις διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

    Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κορέας, της Βολιβίας, της Λιβύης, του Κατάρ, του Ιράκ, της πΓΔΜ και του Κοσσόβου, ενώ συμμετείχε στην πρώτη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Παλαιστίνης, καθώς και στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά και στην τετραμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών είχε,επίσης,συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ 'Αιντε, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Ιγιάντ Αμεέν Μαντανί, και με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓ ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

    Ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς και στο Διατλαντικό δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ, είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης, της κυπριακής Ομογένειας και των σημαντικότερων αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων.

    Τις θέσεις της Ελλάδας για μείζονα περιφερειακά ζητήματα παρουσίασε, επίσης, στη δεξαμενή σκέψης «Council on Foreign Relations», στο πλαίσιο ομιλίας του και σχετικής συζήτησης που ακολούθησε, ενώ παρακάθισε στο Υπουργικό Δείπνο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο διοργάνωσε το «International Peace Institute».

    Κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών συνόδευσε, τέλος, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιτεν,τον Πρόεδρο του Ιράν,Χασάν Ρουχανί και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ,Μπαν Κι-μουν.

    [04] Γ. Σταθάκης: Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη

    Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη, εφόσον συνεχιστούν οι θετικές ενδείξεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αποθήκη Δ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    "Υπάρχουν δύο εμφανή φαινόμενα. Ό,τι η οικονομία σταθεροποιήθηκε. Ένα χρόνο μετά, είναι εμφανή τα στοιχεία σταθεροποίησης της οικονομίας. Είμαστε στο οριακό σημείο, στο οποίο μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και μετά - και εφόσον συνεχίσουν οι θετικές ενδείξεις της οικονομίας- μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάκαμψη,όμως,η οποία απαιτεί κι άλλα πράγματα. Η ανάκαμψη αυτή χρειάζεται υποβοήθηση", είπε ο κ. Σταθάκης.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ίδρυση επιχειρήσεων αυτόματα, μέσα σε μια μέρα-και την αυτοαδειοδότηση τους σε τρεις μέρες. Ηδη, είναι στη Βουλή δύο νομοσχέδια.Το ένα προβλέπει την ηλεκτρονική ίδρυση εταιριών μέσα από τα Επιμελητήρια και το δεύτερο αφορά στην αυτοαδειοδότησητων εταιριών.Δηλαδή, θα ανοίγουν, θα λειτουργούν και ο έλεγχος θα έρχεται εκ των υστέρων. Η αυτοαδειοδότηση θα αρχίσει από τέσσερις σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, με πρώτο αυτόν της εστίασης και εν συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους.

    Σχετικά με τα "κόκκινα δάνεια" ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ελλάδα.

    Ως προς τις μικρές, μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που χρωστούν ταυτόχρονα και στο κράτος και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα νομοθετηθεί η δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού γρήγορης διευθέτησης των χρεών αυτών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

    [05] Στην υιοθέτηση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού προσανατολίζεται η ΕΕ

    Εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για την υιοθέτηση ενός κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού, ένα θέμα που-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Εuractiv- ξεκίνησε από την Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται να συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα, παρά την πρόοδο η οποία έχει γίνει, υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις Βρυξέλλες αναφορικά με τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων. Όπως ανέφερε βουλευτής του ΕΛΚ στη Euractiv, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί δήλωσε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.

    Η Euractiv αναφέρει ότι σήμερα 6 χώρες (Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν θεσπίσει ένα βασικό μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας το 2016 ήταν στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο ανήλθε στα 1.923 ευρώ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.

    [06] Δ. Τζανακόπουλος: Προϋπόθεση ανάπτυξης να κλείσει ο κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης

    "Η υπόθεση της ανάπτυξης είναι μια υπόθεση που αφορά πρώτα και κύρια την κοινωνική πλειοψηφία. Και αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με μειώσεις μισθών, εκκαθαρίσεις δικαιωμάτων, κρατική προστασία μιας ολιγαρχίας του πλούτου και καταδίκη της κοινωνικής πλειοψηφίας στο περιθώριο και στην ανέχεια. Και τούτο διότι όλα τα παραπάνω, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις παραδόσεις και τις κατακτήσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, αλλά έχουν αποδειχθεί και οικονομικά αναποτελεσματικά". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι "ο δρόμος της εξόδου προϋποθέτει μια πολιτική προστασίας της εργασίας, στήριξης της ενεργού ζήτησης και ρύθμισης του οικονομικού περιβάλλοντος, ώστε οι κανόνες να ισχύουν για όλους" και προσθέτει:"Με αυτό το πολιτικό οπλοστάσιο και με αυτές τις θέσεις κατέρχεται εξάλλου η ελληνική κυβέρνηση στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Διότι, προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης είναι να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης και της εργασιακής απορρύθμισης".

    [07] Π. Λαφαζάνης: Η ΕΥΔΑΠ,η ΔΕΗ,το Αττικό Μετρό φεύγουν, η ULEN, η POWER και οι νέοι Ανδρεάδηδες έρχονται

    «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν μπορεί να τελεί υπό κερδοσκοπία», τόνισε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, όπου συζήτησαν τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που αφορά στη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και των άλλων ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων συνιστά το μεγαλύτερο, ίσως, πολιτικό έγκλημα στη νεότερη ιστορία της χώρας, προσθέτοντας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν μπορεί να τελεί υπό κερδοσκοπία.

    «Η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ, το Αττικό Μετρό και άλλες ανεκτίμητης αξίας ΔΕΚΟ φεύγουν από το Δημόσιο και έρχονται η ULEN, η POWER και οι νέοι Ανδρεάδηδες. Η Ελλάδα επιστρέφει με το χειρότερο τρόπο στις χειρότερες μέρες υποτέλειας και νεοαποικιοποίησης», συνέχισε ο γραμματέας της ΛΑΕ και απηύθυνε κάλεσμα «σε ένα γενικό λαϊκό ξεσηκωμό, για να ματαιώσουμε το ξεπούλημα και να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα ανεξάρτητη, δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία κυριαρχίας, δικαιοσύνης, ανασυγκρότησης και διεξόδου».

    Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γιάννης Δούκας, μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο «είναι απαράδεκτη και ότι χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενωτική κινητοποίηση για την αποτροπή της».

    [08] Κίνα: Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου

    Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας.

    Λίγο μετά το μεσημέρι, σε μια κοιλάδα της περιφέρειας Πινγκτάνγκ, εκατοντάδες αστρονόμοι και λάτρεις της επιστήμης, παρακολούθησαν τα επίσημα εγκαίνια του ραδιοτηλεοσκοπίου FAST (Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαμέτρου 500 μέτρων), στόχος του οποίου είναι να εξερευνήσει το διάστημα και να αναζητήσει εξωγήινη ζωή.

    Οι εργασίες για την κατασκευή του FAST, που στοίχισε 1,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια) ξεκίνησαν το 2011, δηλαδή 17 χρόνια μετά την πρόταση που είχαν υποβάλει Κινέζοι αστρονόμοι.

    Η εγκατάσταση του κυρίου σώματος, ενός πιάτου με 4.450 πάνελ, μεγέθους όσο 30 ποδοσφαιρικά γήπεδα, ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τους μηχανικούς, τους επιστήμονες και όσους συμμετείχαν στην κατασκευή.

    [09] Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος μας είναι η συμμετοχή των πολιτών

    Είναι νομοτελειακή η κατάργησή του και για να είμαστε ξεκάθαροι, η ΝΔ το δήλωσε αυτό πριν αρχίσει ο διαγωνισμός. Εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα. Τις άδειες τις δίνει η αρμόδια Αρχή, δηλαδή το ΕΣΡ, όχι ο υπουργός Επικρατείας", δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και πρόσθεσε "πρόκειται για το απόλυτο φιάσκο το οποίο μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση".

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτιμά ότι "σήμερα οι πολίτες ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στη Θεσσαλονίκη, ένα υπεύθυνο, αναπτυξιακό, υλοποιήσιμο και ελπιδοφόρο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της Κύπρου και των άλλων χωρών, οι οποίες βγήκαν από το μνημόνιο, χωρίς να διαλυθεί ο κοινωνικός τους ιστός".

    Τέλος, η πρώην υπουργός αναφερόμενη στα υψηλά ποσoστά αποχής που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις αναφέρει ότι "στόχος μας, είναι η συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ" και προσθέτει πως "ο αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας καταρρέει, έχει πλήρως καταρρεύσει στη συνείδηση των πολιτών. Αντίπαλος μας είναι η αναξιοπιστία της πολιτικής. Αυτή είναι η μάχη την οποία πρέπει να κερδίσουμε" .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2016 - 12:32:18 UTC