Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης, στο επίκεντρο της άτυπης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα
  • [03] Η Κομισιόν για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων
  • [04] Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για ενεργειακά ζητήματα
  • [05] Αλ. Χαρίτσης: Ενεργητική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας
  • [06] Ιβ.Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης
  • [07] Πληθώρα ερωτημάτων για την παραβίαση στα συστήματα της Yahoo
  • [08] Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει
  • [09] Απάντηση Τόσκα στο σχόλιο Κουμουτσάκου, για τις απειλές Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ

  • [01] Η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης, στο επίκεντρο της άτυπης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.

    Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σ/ν για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

    Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα του διαγωνισμού. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας.

    Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί τι τίμημα.

    Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σημερινή εξέλιξη (σ.σ. αποχώρηση Καλογρίτσα) αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια.

    [02] Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα

    Άρχισε με τους εισηγητές των κομμάτων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να «ξεκλειδωθεί» η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ.

    Νωρίτερα, η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε δεκτή την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του επείγοντος, καθώς -όπως υπογράμμισε- ενόψει του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαρθρωτικά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα.

    Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι είναι εκκρεμότητα και θα κατατεθεί, είτε σε αυτό το νομοσχέδιο είτε σε άλλο που θα έρθει άμεσα στη Βουλή και θα αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τροπολογία που θα αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).

    Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον χαρακτήρα του επείγοντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γι ακόμα μια φορά καλεί τη Βουλή να συζητήσει και να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές θα ολοκληρωθεί αργά απόψε και αφού έχουν προηγηθεί τρεις συνεδριάσεις. Για τις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να κληθούν να τοποθετηθούν αρμόδιοι συνδικαλιστικοί φορείς.

    Αύριο το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

    [03] Η Κομισιόν για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

    Αποτέλεσμα «περίπλοκων» διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τη νομοθεσία που θεσπίστηκε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, σε απαντητική επιστολή του προς δικηγόρο-εκπρόσωπο δανειοληπτών σημειώνει πως η πώληση των δανείων σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι πραπαιτούμενο των θεσμών.

    Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως «στην απαντητική επιστολή της, η Επιτροπή εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα πολύπλοκων και λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», προσθέτοντας ότι η εν λόγω νομοθεσία «επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη συμμετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος». «Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος», κατέληξε.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών Αρχών, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

    [04] Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για ενεργειακά ζητήματα

    Η προώθηση των ενεργειακών διασυνδέσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που προγραμματίζεται μεθαύριο Τετάρτη στην Αθήνα, με τη χώρα μας να διεκδικεί ρόλο ενεργειακής γέφυρας μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η συνάντηση στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ Yuval Steinitz, γίνεται σε συνέχεια της συνάντησης των ηγετών των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στη Λευκωσία, όπου οι κ.κ. Α. Τσίπρας, Ν. Αναστασιάδης και Μ. Νετανιάχου συμφώνησαν να συμφωνήσαμε να προωθήσουν ενεργειακά δίκτυα με στόχο ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των τριών χωρών και της ευρύτερης περιοχής.

    Τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την ΕΕ μέσω Ελλάδας όπως και την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου προς την Ελλάδα και εν συνεχεία προς την Ιταλία. Πρόκειται για το καλώδιο EuroAsiaInterconnector και τον αγωγό East Med που έχουν ενταχθεί και στον κατάλογο των έργων κοινού ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest, PCI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Και τα δύο έργα σχεδιάζονται με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, ενώ οι πρώτες τεχνικές μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι είναι εφικτά από κατασκευαστικής πλευράς. Αναλυτικά, ο αγωγός φυσικού αερίου σχεδιάζεται να μεταφέρει έως και 16 δις. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ιταλία μέσω Ελλάδας. Η χάραξη περιλαμβάνει 200 χλμ , υποθαλάσσιου αγωγού από την Λεκάνη της Λεβαντίνης μέχρι την Κύπρο, 700 χλμ υποθαλάσσιου αγωγού από την Κύπρο έως την Κρήτη , 400 χλμ . υποθαλάσσιου αγωγού από την Κρήτη μέχρι την Πελοπόννησο και 600 χλμ χερσαίου αγωγού από την Ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το σημείο διασύνδεσης με τον αγωγό Ποσειδών στην Θεσπρωτία.

    Αντίστοιχα η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας σχεδιάζεται με ενδιάμεσο σταθμό τη θέση Κορακιά στην Κρήτη και από εκεί με υποβρύχιο καλώδιο προς την Αττική. Το έργο συνδέεται εκ των πραγμάτων και με την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης που προωθεί ο ΑΔΜΗΕ.

    [05] Αλ. Χαρίτσης: Ενεργητική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

    Δεν μπορεί να υπάρξει ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας χωρίς την ενεργητική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνει στη συνέντευξή του στα «ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και epoli.gr, o υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

    «Tο αποφασιστικό ζήτημα σίγουρα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα, αλλά αν θα υλοποιηθούν έργα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και στις προτεραιότητες ενός συνεκτικού περιφερειακού σχεδιασμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνέργειες ανάμεσα στα δύο επίπεδα της αυτοδιοίκησης μπορούν να είναι προωθητικές», ανέφερε ο υφυπουργός και στην ερώτηση τι προβλέπει ο πυλώνας ντου ΕΣΠΑ για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα απάντησε ως εξής:

    «Χωρίς μια ανοιχτή, συνεκτική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμία πολιτική για την ανασυγκρότηση της οικονομίας ή για την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους. Με αυτήν την έννοια, το Πρόγραμμα για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα αποτελεί έναν ξεχωριστό πυλώνα του νέου ΕΣΠΑ, πλάι στον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό.

    Το πρόγραμμα (ύψους 477 εκατ. Ευρώ) έχει ενεργοποιηθεί ήδη στο σύνολό του και στοχεύει μεταξύ άλλων: (α) στην αναδιοργάνωση αλυσιτελών δομών, την απλοποίηση διαδικασιών, την εμπέδωση της διαφάνειας και του ελέγχου, (β) στην ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης ως προς τη δυνατότητά της να σχεδιάζει και να παρακολουθεί την υλοποίηση πολιτικών, (γ) στην εκπαίδευση και κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων, (δ) στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Η έμφαση που αποδίδει η Κυβέρνηση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτυπώνεται και στη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον Πρωθυπουργό, για τον συνολικό σχεδιασμό των σχετικών δράσεων σε συνεργασία με τα επιμέρους υπουργεία.

    Το Πρόγραμμα στηρίζει τις υλοποιούμενες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υγεία - και πρώτα απ' όλα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας -, στο Ασφαλιστικό Σύστημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Μέσω του Προγράμματος χρηματοδοτούνται ακόμη η σύσταση των γραφείων εξυπηρέτησης δανειοληπτών και της Ανεξάρτητης Αρχής που θα προσδιορίζει τη δανειοληπτική ικανότητα".

    [06] Ιβ.Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

    Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού ενημερώθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών για την κατοχύρωση τηλεοπτικής άδειας μετά την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εντός των επόμενων ημερών, το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί και να λάβει την άδεια.

    Επίσης, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δ. Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Ι. Βαρδινογιάννη, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

    Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

    Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης που του αναλογεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχωρεί από τη διαδικασία η εταιρεία Καλογρίτσα

    Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα

    Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά καινομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Άνθρακες ο θησαυρός» επισημαίνει το ΚΚΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη στα social media για τις τηλεοπτικές άδειες

    [07] Πληθώρα ερωτημάτων για την παραβίαση στα συστήματα της Yahoo

    Η πρόσφατη ανακοίνωση της Yahoo στην οποία παραδεχόταν ότι τα προσωπικά δεδομένα περίπου 500 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας της είχαν κλαπεί από χάκερς οι οποίοι «είχαν συνδέσεις με κάποιο κράτος», εγείρει πληθώρα ερωτημάτων που μένουν αναπάντητα, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας.

    Πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων και ερωτήσεις ασφαλείας εκλάπησαν τα τέλη του 2014 από τα συστήματα της εταιρείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yahoo, στα «κλοπιμαία» δεν συμπεριλαμβάνονταν ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης και δεδομένα που αφορούν σε κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Η εταιρεία παραδέχτηκε την παραβίαση των συστημάτων της το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο οι ειδοποιήσεις στους χρήστες εστάλησαν την Παρασκευή.

    Ανάμεσα στα μεγάλα ερωτηματικά που εγείρονται από αυτή την υπόθεση είναι γιατί η Yahoo περίμενε τόσο καιρό για να κάνει την αποκάλυψη, τόσο για την ημερομηνία της παραβίασης, σχεδόν δύο χρόνια πριν, όσο και για την εμφάνιση των κλεμμένων δεδομένων στο dark web σχεδόν πριν δύο μήνες. Τα δεδομένα φαίνεται πως πωλούσε στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου ένας χρήστης με το ψευδώνυμο «Peace of Mind», ο οποίος πωλούσε επίσης πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει με παράνομες μεθόδους από το MySpace και το LinkedIn.

    «Ενώ γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες είχαν κλαπεί στα τέλη του 2014, δεν έχουμε καμία ένδειξη ως προς το πότε η Yahoo έλαβε γνώση πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη παραβίαση», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ο Τζερεμάϊα Γκρόσμαν, επικεφαλής στρατηγικής ασφαλείας της εταιρείας SentinelOne. «Αυτό αποτελεί σημαντική λεπτομέρεια σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο Γκρόσμαν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των πληροφοριών στο τμήμα μηχανικών της Yahoo έως το 2001, πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας πως η παραβίαση πραγματοποιήθηκε από κάποιον χάκερ «με συνδέσεις με κάποιο κράτος», χρειάζονται επίσης περαιτέρω εξέταση.

    «Οι χάκερς που σχετίζονται με κάποιο κράτος συνήθως δεν μοιράζονται δημόσια τα κλεμμένα δεδομένα, ή τα βγάζουν στο σφυρί προς πώληση, όπως κάνει κάποιος χάκερ που επιδιώκει να αποσπάσει χρήματα, όπως ο Peace of Mind. Ο Peace of Mind επιδίωκε να πωλήσει τα κλεμμένα δεδομένα των Yahoo λογαριασμών, οπότε είναι απίθανο ο συγκεκριμένος να έχει σχέση με κάποιο κράτος. Κι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο πιθανόν σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας δύο διαφορετικές παραβιάσεις στα συστήματα της Yahoo από δύο διαφορετικές ομάδες χάκερ», δήλωσε ο Γκρόσμαν.

    Ωστόσο, για τους χρήστες με λογαριασμούς στην υπηρεσία της Yahoo πολλά από αυτά τα ερωτήματα δεν τους απασχολούν. Η συμβουλή παραμένει η ίδια όπως και να έχει το ζήτημα: οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και ιδανικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικές υπηρεσίες.

    [08] Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

    [09] Απάντηση Τόσκα στο σχόλιο Κουμουτσάκου, για τις απειλές Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ

    «Θα καλούσα τον κ. Κουμουτσάκο να αναφέρεται με ακρίβεια στα όσα έχω πει και όχι να διαστρέφει» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, στο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου για τις απειλές Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

    Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ώστε να μην παραμένουν τα προβλήματα και με ομάδες των Εξαρχείων, εφόσον «δεν έχουν σχέσεις με όπλα και ναρκωτικά» και τους κάλεσε εκ νέου, «να μην είναι σε απομόνωση - κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς - αλλά να συμμετέχουν στις μαζικές, ανοικτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

    Ανέφερε, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ, ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων του δηλώνουν ότι γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το παρελθόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος της Αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια και του κυκλώματος προστασίας που λήστευε καταστήματα. Πρόσθεσε πως εδώ και δεκαετίες η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για την επίλυση του θέματος.

    Υπογράμμισε, ότι προχωρά σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ για να είναι πιο αποτελεσματική και σχέδιο μετακίνησης αστυνομικών, από την ασφάλεια υψηλών προσώπων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την μεγαλύτερη προστασία του πολίτη. Επιβεβαίωσε, ότι θα γίνουν αλλαγές στις αστυνομικές ταυτότητες σύντομα λέγοντας, ότι έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2016 - 12:32:47 UTC