Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο για την ελάφρυνση των νησιών λόγω προσφυγικής κρίσης παρουσίασε ο Γ. Μουζάλας
  • [02] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κουμουτσάκο: η ΝΔ «άριστος συνήγορος της διαπλοκής»
  • [03] Βυθίζεται η μετοχή της Deutsche Bank
  • [04] Μ. Ρέντσι: Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να μην επιδεινωθεί η κρίση στην Deutsche Bank
  • [05] Β. Αποστόλου: 150 εκατ. ευρώ στους αγρότες από επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου
  • [06] Ανακοίνωση του προέδρου ΣτΕ για την ματαίωση της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [07] Ανδ. Ξανθός: Το σύστημα Υγείας βελτιώνεται συνεχώς
  • [08] Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο απαγόρευσε τη μπούρκα σε δημόσιους χώρους
  • [09] USA Today: Πηγαίνετε να ψηφίσετε, απλώς μην ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ
  • [10] Στο Μαξίμου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας
  • [11] Κυβερνητικές πηγές: Πρέπει να αφεθεί ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο
  • [12] Π. Κουρουμπλής: Ολυμπία και Ιόνια οδός ανοίγουν τον δρόμο της ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα
  • [13] Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης
  • [14] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια
  • [15] «Πιο κοντά από ποτέ η λύση του Κυπριακού», εκτιμά o ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ
  • [16] Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει

  • [01] Σχέδιο για την ελάφρυνση των νησιών λόγω προσφυγικής κρίσης παρουσίασε ο Γ. Μουζάλας

    Το σχέδιο για την εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από τους μεγάλους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

    Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι βίαιη εκκένωση των νησιών θα οδηγήσει στην κατάπτωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και ως εκ τούτου «αν και ακούγεται εύκολη και δημοφιλής πρόταση», δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός δεν αρνήθηκε ότι αλλάζει χαρακτηριστικά η ροή στα νησιά και ενώ πριν είχαμε 80% προσφυγικό, τώρα έχουμε περίπου 70-80% prima facie μεταναστευτικό. «Αυτό δημιουργεί μία καινούρια ποιότητα, από την οποία τα νησιά και οι νοικοκυραίοι πρόσφυγες και μετανάστες δοκιμάζονται», παραδέχθηκε, αλλά επέμεινε ότι εκκένωση των νησιών σήμερα σημαίνει και θάνατο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Το σχέδιο για τα νησιά προβλέπει, προεχόντως, διαχωρισμό των στοιχείων με παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά από τους πρόσφυγες που είναι φιλειρηνικοί και φιλήσυχοι. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου, όπως περιεγράφησαν, από τον αναπληρωτή υπουργό είναι οι εξής:

    Τα νησιά θα εκκενωθούν από τους έχοντες «τρίπτυχα», δηλαδή εκείνους που δεν πρόκειται να πάνε στην Τουρκία και στην πλειονότητά τους είναι ευάλωτοι, π.χ. Σύροι πρόσφυγες. Θα γίνει προσπάθεια τα περισσότερα ανήλικα να μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα. Θα δημιουργηθούν νέοι χώροι στα νησιά, προκειμένου να εγκατασταθούν αλλού οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι» (σ.σ. κατά δήλωση του κ. Μουζάλα) από τους παραβάτες-κακοποιούς που θα πρέπει να απομονωθούν σε κλειστούς χώρους. Όπως τόνισε, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί νέα hot spots για τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού. Αντιθέτως, «διαιρεί» τον πληθυσμό για την αποτροπή εγκληματικών φαινομένων σε βάρος των φιλήσυχων προσφύγων. Ταυτόχρονα θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά. Θα ενισχυθεί η δύναμη της EASO. Θα ενισχυθούν οι επιτροπές προσφυγών με δικαστές (σ.σ. ο προγραμματισμός αναφέρει ότι θα είναι 13 τον Νοέμβριο).

    Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται με προγραμματισμό να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες 150 επιστροφές ημερησίως.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ηπειρωτική χώρα, ο κ. Μουζάλας τόνισε είπε ότι η Β. Ελλάδα έχει, ήδη, αποσυμφορηθεί κατά 7.000 και προβλέπεται να κλείσουν τα μισά κέντρα.

    «Συμφωνούμε ότι πρέπει να επιζήσει η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας, ότι πρέπει να αυξηθεί το relocation, ότι πρέπει να φτιαχτεί ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών, συμφωνούμε ότι πρέπει να ζητήσουμε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, με τη μεταφορά ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να επιστραφούν στην Τουρκία, σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα. Συμφωνούμε ότι απαιτούμε από την ΕΕ και την Τουρκία το κάθε κομμάτι να πάρει την ευθύνη του. Συμφωνούμε ότι θέλουμε αύξηση της ΕΑSO, ότι θέλουμε αύξηση της Frontex», είπε ο κ. Μουζάλας και υπογράμμισε ότι εάν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν στα παραπάνω- που είναι και αντικείμενο του διπλωματικού μαραθώνιου της ελληνικής κυβέρνησης- τότε οφείλουν να ασκήσουν την πίεση που μπορούν στα ευρωπαϊκά κόμματα, με τα οποία συνδέονται, προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω.

    Όσο για την ένταση από κατοίκους των νησιών, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι δεν χαρίζει κανέναν στη Χρυσή Αυγή, σημείωσε, όμως, ότι υπάρχουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν λειτούργησαν πυροσβεστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για προσφυγικό και μεταναστευτικό

    [02] Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κουμουτσάκο: η ΝΔ «άριστος συνήγορος της διαπλοκής»

    «Η σπουδή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση που εξέδωσε σχετικά με τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων». Επιπλέον, ότι «η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη».

    «Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά».

    Διαβάστε επίσης:Γ. Κουμουτσάκος: H υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη

    [03] Βυθίζεται η μετοχή της Deutsche Bank

    Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, καθώς οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της Deutsche Bank έπληξαν τις τραπεζικές μετοχές.

    Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 1,6%, έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Αυγούστου, ενώ ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe Banks υποχώρησε κατά 3%. Κανένας κλάδος δεν βρισκόταν σε θετικό εδαφος.

    Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9% κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια επενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. Σε σημερινή ανακοίνωση, η Deutsche επανέλαβε ότι οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν.

    Ανάμεσα στις λίγες εταιρίες που κατέγραφαν άνοδο, η Osram ενισχύθηκε κατά 1% μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο πολλές κινεζικές επιχιερήσεις ενδιαφέρονται να αγοράσουν την εταιρία φωτισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Ρέτσι: Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης στην Deutsche Bank

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank προσπαθεί να καθησυχάσει τους εργαζομένους

    Δεν συζητήθηκε το θέμα της Deutsche Bank στην τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ομπάμα

    [04] Μ. Ρέντσι: Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να μην επιδεινωθεί η κρίση στην Deutsche Bank

    «Είμαι βέβαιος ότι οι γερμανικές αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης στην Deutsche Bank» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από το Ισραήλ, όπου μετέβη για να παραστεί στην κηδεία του ισραηλινού πολιτικού ηγέτη Σιμόν Πέρες.

    «Υποστηρίξαμε ανέκαθεν ότι για το θέμα των πιστώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει όλα όσα είναι αναγκαία ώστε να ξεπερασθούν τα προβλήματα των τραπεζών», πρόσθεσε ο Ρέντσι, ο οποίος, πάντως, εξέφρασε «την πλήρη υποστήριξή του στη γερμανική κυβέρνηση, με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της Deutsche Bank».

    [05] Β. Αποστόλου: 150 εκατ. ευρώ στους αγρότες από επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου

    Σύντομα αναμένεται να καταβληθούν στους αγρότες 150 εκατ. ευρώ που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τα έτη 2014-2014. Αυτό ανέφερε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε σημερινή ενημερωτική εκδήλωση του υπουργείου στη Λαμία.

    Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες του 2015 και των παλαιότερων χρόνων, ενώ θα καταβληθούν τέλη Οκτωβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017, μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της βασικής και το "πρασίνισμα", πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ.

    [06] Ανακοίνωση του προέδρου ΣτΕ για την ματαίωση της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες

    Από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ για την σημερινή διάσκεψη

    Διακόπηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    [07] Ανδ. Ξανθός: Το σύστημα Υγείας βελτιώνεται συνεχώς

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ό,τι το σύστημα Υγείας δεν καταρρέει και ό,τι βρίσκεται σε μία περίοδο βελτιούμενης κατάστασης, έδωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος από το μεσημέρι πραγματοποιεί επίσκεψη στα Νοσοκομεία Χατζηκώστα και Πανεπιστημιακό.

    Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Το σύστημα υγείας, δεν καταρρέει.Δεν επιτρέψαμε να καταρρεύσει πέρυσι, που ήταν η δύσκολη χρονιά και η χώρα είχε βρεθεί στο όριο.Και η οικονομία και η υγεία.Το σύστημα υγείας φέτος, έχει σταθεί καλύτερα στα πόδια του.Προφανώς υπάρχουν κενά και ανάγκες, αλλά είμαστε σε μία περίοδο, συνεχώς βελτιούμενης κατάστασης. Νομίζω ότι αυτό αρχίζει και γίνεται αισθητό στην καθημερινότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αλλά και των πολιτών, των οποίων η πρόσβαση, ιδιαίτερα σε σοβαρές επεμβάσεις και θεραπείες, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

    Ο κ. Ανδρέας Ξανθός είπε πως η κριτική για ελλείψεις προσωπικού είναι καλοδεχούμενη, διότι πάντα θα υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν. Ωστόσο, όμως,εξέφρασε την πεποίθηση πως το σύστημα υγείας βρίσκεται σε φάση μεγαλύτερης ευστάθειας.Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αμφισβήτει τους αριθμούς, ό,τι δηλαδή σταμάτησε πέρυσι, η συνεχιζόμενη από το 2011 μείωση των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, υπάρχει δέσμη προσλήψεων στο σύστημα Υγείας και ότι αυτή την περίοδο αναλαμβάνουν οι πρώτοι μόνιμοι εργαζόμενοι, νοσηλευτές και προσωπικό.Ήδη, έχουν προκηρυχτεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ και ότι μέριμνα είναι να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των κρίσεων.

    [08] Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο απαγόρευσε τη μπούρκα σε δημόσιους χώρους

    Το βουλγαρικό κοινοβούλιο απαγόρευσε σήμερα το ολικό κάλυμμα προσώπου σε δημόσιους χώρους, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, θα ενισχύσει την ασφάλεια στον απόηχο των επιθέσεων Ισλαμιστών στην Ευρώπη.

    Ο νόμος «απαγόρευσης της μπούρκα», που προώθησε ο εθνικιστικός συνασπισμός Πατριωτικό Μέτωπο, απηχεί παρόμοια μέτρα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, που έχουν αντίστοιχη νομοθεσία που απαγορεύουν τη μπούρκα ή το νικάμπ.

    Όσοι δεν εφαρμόσουν το νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 1.500 λέβα (860 ευρώ) καθώς και την αναστολή πληρωμής των κοινωνικών τους επιδομάτων.

    Το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες της τουρκικής κοινότητας της χώρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, η οποία ακολούθησε την απαγόρευση του ολικού καλύμματος του κεφαλιού σε δημόσιους χώρους σε πολλές βουλγαρικές πόλεις. Υποστήριξε ότι η απαγόρευση θα προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία.

    Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα διευκρίνισε ότι η απαγόρευση δεν σχετίζεται με τα θρησκευτικά ενδύματα αλλά ο μόνος στόχος του είναι να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια και να διευκολυνθεί η παρακολούθηση με κάμερες.

    «Ο νόμος δεν κατευθύνεται άμεσα κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων και δεν είναι καταπιεστικός», δήλωσε ο Κρασίμιρ Βέλτσεφ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος GERB. «Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό νόμο για την ασφάλεια των παιδιών μας».

    Βάσει του νόμου, δεν επιτρέπονται τα καλύμματα προσώπου σε κρατικές υπηρεσίες, σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα και δημόσιους χώρους αναψυχής. Ωστόσο, κατ? εξαίρεση επιτρέπονται για λόγους υγείας και για επαγγελματικούς λόγους.

    Οι μουσουλμάνοι αντιστοιχούν περίπου στο 12% του βουλγαρικού πληθυσμού των 7,2 εκατ. κατοίκων και οι περισσότεροι ανήκουν σε μια, κυρίως τουρκική, κοινότητα.

    Οι μουσουλμάνες στη χώρα παραδοσιακά δεν φορούν νικάμπ ή μπούρκα, εκτός από μια μικρή ομάδα στην κοινότητα των Ρομά, που πρόσφατα την υιοθέτησε, πυροδοτώντας εντάσεις στην πόλη Παζαρτζίκ. Πολλοί Βούλγαροι ανησυχούν ότι οι εισροή μεταναστών στην Ευρώπη ίσως απειλήσει την κυρίως ορθόδοξη, χριστιανική κουλτούρα τους και συμβάλει στην ριζοσπαστικοποίηση μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας.

    [09] USA Today: Πηγαίνετε να ψηφίσετε, απλώς μην ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ

    Η αμερικανική εφημερίδα USA Today έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και πήρε θέση για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καλώντας τους αναγνώστες της "να αντισταθούν στο τραγούδι των σειρήνων ενός επικίνδυνου δημαγωγού", δηλαδή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

    Ωστόσο η εφημερίδα δεν έφτασε στο σημείο να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον επειδή η συντακτική επιτροπή της δεν τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού κόμματος.

    Απευθυνόμενη στους αναγνώστες, η εφημερίδα γράφει: "Πηγαίνετε να ψηφίσετε, απλώς μην ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ".

    "Δεν έχει σημασία το τι θα κάνετε, όμως αντισταθείτε στο τραγούδι των σειρήνων ενός επικίνδυνου δημαγωγού", συνεχίζει το άρθρο.

    Η εφημερίδα δεν είχε πάρει ποτέ ανοιχτά θέση υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου στα 36 χρόνια που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. "Δεν κρίναμε ποτέ ότι υπήρχε λόγος να αλλάξουμε τη στάση μας. Μέχρι τώρα", γράφει η συντακτική επιτροπή στο άρθρο που τιτλοφορείται "Μην ψηφίσετε τον Τραμπ".

    Η συντακτική επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος είναι "ακατάλληλος" για την προεδρία. "Από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από 15 μήνες μέχρι και την πρώτη τηλεμαχία, αυτήν την εβδομάδα, ο Τραμπ έδειξε πολλές φορές ότι του λείπει η αυτοσυγκράτηση, οι γνώσεις,η σταθερότητα και η εντιμότητα που χρειάζονται να έχουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ", συνεχίζει το κείμενο.

    [10] Στο Μαξίμου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας

    Στο Μεγάρο Μαξίμου, όπου συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, έφτασε πριν από λίγο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    [11] Κυβερνητικές πηγές: Πρέπει να αφεθεί ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο

    "Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    "Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο", συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας προφανώς με την αναφορά αυτή, στο κλίμα πιέσεων που περιγράφεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΣτΕ.

    [12] Π. Κουρουμπλής: Ολυμπία και Ιόνια οδός ανοίγουν τον δρόμο της ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα

    «Η ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και της Ιονίας οδού, θα ανοίξουν τον πραγματικό δρόμο της ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι θα μπει ένα τέλος από την ΕΥΔΑΠ, ως αντισταθμιστικό όφελος προς τους δήμους Ναυπακτίας και Δωρίδος, για το νερό που παίρνει η εταιρεία από τους ποταμούς Εύηνο και Μόρνο, με σκοπό την υδροδότηση της Αθήνας.

    Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «πλουτοπαραγωγικές πηγές που ενισχύουν την εθνική οικονομία, πρέπει να έχουν αντισταθμιστικά οφέλη» και πρόσθεσε: «Η Αιτωλοακαρνανία και η Φωκίδα ξεδιψάνε την Αθήνα και καλώς την ξεδιψάνε. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια η ΕΥΔΑΠ δεν έδωσε ούτε ένα απορριμματοφόρο στους δύο αυτούς δήμους. Έτσι στο πολυνομοσχέδιο που προωθούμε, θα υπάρχει διάταξη, όπου θα υπάρχει ένα τέλος, από υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ, προς τους δύο δήμους. Ως εκ τούτου, αυτή η εκκρεμότητα μπαίνει σε μία σειρά». Σχετικά με τα έργα της Ολυμπίας Οδού και της Ιονίας Οδού, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε, ότι «η ολοκλήρωσή τους θα δώσει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, που ενώ διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, παραμένει μια περιοχή με μεγάλες δυσκολίες, φτώχεια και ανεργία».

    [13] Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

    Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

    Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία, αναμένεται η καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ για την κατοχή μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών.

    [14] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια

    Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει "μόνη της" χωρίς κρατική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ Μίκελ Ράινς επιβεβαίωσε τα σχόλια που έγιναν σε δημοσιογράφους σήμερα έξω από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου.

    [15] «Πιο κοντά από ποτέ η λύση του Κυπριακού», εκτιμά o ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ

    «Πιο κοντά από ποτέ είναι η λύση του Κυπριακού, αν και υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί», δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ ¶ϊντε.

    Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό τμήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Νορβηγός διπλωμάτης απέρριψε το ενδεχόμενο ανάλογης συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών με το 2004. Όπως σημείωσε, δεν χρειάζεται «να διευθύνουμε εμείς το σόου και είμαι εξαιρετικά σταθερός στο να επικοινωνώ και να συμπεριφέρομαι ως κάποιος που είναι εκεί για να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαδικασία τους».

    Επίσης, ανέφερε πως εάν δεν επιτευχθεί τώρα η λύση, με την παρούσα ευκαιρία, «τότε θα αποτελεί μία ιστορική αποτυχία».

    Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, αναμένεται στη Λευκωσία η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επανέναρξη της νέας εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

    [16] Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει

    Διευκρινίζοντας προηγούμενη δήλωση, σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2016 - 14:32:42 UTC