Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χτίζουμε το σχέδιό μας για την εθνική ανασυγκρότηση
  • [02] Κυβερνητικές πηγές: Αυτά είναι τα σφάλματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων
  • [03] ΝΔ: Εκλογές για να απαλλαγεί ο τόπος από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ
  • [04] Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων
  • [05] Η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία για την ανακύκλωση πλουτωνίου ως "μήνυμα" προς τις ΗΠΑ
  • [06] Ρωσία: Οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Μόσχα για την διακοπή συνεργασίας για την Συρία
  • [07] Την Πέμπτη ανακοινώνεται η σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  • [08] Θεσσαλονίκη: Με βαριές κατηγορίες στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την επίθεση στο ΑΠΘ
  • [09] Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε μια γαμήλια δεξίωση
  • [10] Ο τυφώνας Μάθιου πλησιάζει στην Αϊτή και την Κούβα

  • [01] Φ. Γεννηματά: Χτίζουμε το σχέδιό μας για την εθνική ανασυγκρότηση

    Τον δήμο Μοσχάτου επισκέφθηκε το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας ένα ευρύ οδοιπορικό στους δήμους της Αττικής. Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν οι Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Μπουλμπασάκος (πρόεδρος και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ), καθώς και οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, Π. Χρηστίδης, Θ. Μωραίτης, Δ. Καρύδης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Λ. Ρώσσης, Δ. Κατσικάρης και Μ. Κορασίδης.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, η Φ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ξεκινάμε ένα οδοιπορικό από εδώ, με ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την μάχη καθημερινά και δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάμε από το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και από την Αυτοδιοίκηση», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτοντας ότι τα χρόνια της κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση κατάφερε να σηκώσει μεγάλο βάρος και να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει τους πιο αδύναμους, αλλά και να προωθήσει αναπτυξιακές προοπτικές με την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.

    «Το ζήτημα με την αυτοδιοίκηση, είναι να στηριχτεί από εδώ και πέρα, και να στηριχτεί και με πόρους, αλλά και με επιπλέον μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και όχι να ελεγχθεί, όπως φάνηκε με το διορισμό γραμματέων. Αντιδράσαμε όλοι άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και αποτρέψαμε αυτή την εξέλιξη. Παρότι λένε ότι δεν ήταν στα σχέδια να γίνει, θεωρώ πως πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, γιατί αυτό είναι και αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πράξη», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτή η πλήρης ακύρωση και αποδυνάμωση και ο έλεγχος από την εκάστοτε κεντρική εξουσία, των αποφάσεων των δήμων.

    [02] Κυβερνητικές πηγές: Αυτά είναι τα σφάλματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων

    Το χρονικό των αστοχιών των εταιρειών δημοσκοπήσεων κατά τις περιόδους των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 -όπου καταγράφηκαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις εκτιμήσεις και το τελικό αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης- παραθέτουν κυβερνητικές πηγές.

    Επισημαίνουν ότι αυτά τα «αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων», πολύ περισσότερο, όπως σημειώνουν, όταν οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα στη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος.

    Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις τελευταίες εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με άνετη διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν τι έλεγαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις «και, μάλιστα, αυτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κρίνονται ως προς την εγκυρότητά τους με βάση το τελικό αποτέλεσμα»:

    -11 Σεπτεμβρίου 2015:Δημοσκόπηση GPO (Θεοδωρικάκος/ MEGA)

    Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2%.

    Σφάλμα: 7,3%

    "Ο σημερινός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ των εκλογών, εξηγούσε στο MEGA ότι «ο κόσμος, για άλλη μια φορά, αποφάσισε τι θα ψηφίσει μπροστά στην κάλπη»", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

    -15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS

    Εκτίμηση: Ισοψηφία

    Σφάλμα: 7,5%

    -15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS

    Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%

    Σφάλμα: 8%

    -16 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Μαρατζίδης/ ΣΚΑΙ)

    Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%

    Σφάλμα: 8%.

    -18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS

    Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%

    Σφάλμα 6,7%

    -18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση MARC

    Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%

    Σφάλμα 6,7%

    Επιπλέον, οι πηγές της κυβέρνησης παραθέτουν και τις προβλέψεις των εταιρειών σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το "OXI" νίκησε με διαφορά 22.6 ποσοστιαίες μονάδες:

    -1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση MRB:

    Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%

    Σφάλμα 23%

    -1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση GPO:

    Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%

    Σφάλμα 23%

    -1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (protothema.gr):

    Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,6%

    Σφάλμα 23,2%

    -1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση Public Issue:

    Εκτίμηση: Προβάδισμα του «OXI» κατά 0,5%

    Σφάλμα 22,1%

    -1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (Έθνος):

    Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 1,3%

    Σφάλμα 23,9%

    Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν: «τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

    [03] ΝΔ: Εκλογές για να απαλλαγεί ο τόπος από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ

    Το αίτημά της για εκλογές επαναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, για να απαλλαγεί, όπως τονίζει, από την «πιο επικίνδυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος και απαντώντας σε διαρροές κυβερνητικών πηγών για τις δημοσκοπήσεις, τονίζεται πως στην κυβέρνηση «είναι πλέον έτοιμοι να αμφισβητήσουν ακόμη και τη δημοσκόπηση της εφημερίδας ?Αυγή?», κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη πως «είναι προφανώς ξεκομμένοι από τον ελληνικό λαό, που βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα υπερφορολόγησης, ανεργίας και εκτροπής». Στη ΝΔ τονίζουν πως η κοινωνία ζητά έξοδο από την κρίση και καταλήγουν στην ανακοίνωση πως η κοινωνία ζητά εκλογές «για να απαλλαγεί από την πιο επικίνδυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

    [04] Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων

    Διευρύνεται η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων, στους Δήμους της χώρας, με τη συνέχιση των εκδηλώσεων σε 26 ακόμη Δήμους από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου . Την τρίτη φάση της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», καθώς και τα νεότερα δεδομένα στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών στη χώρα μας, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, η καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου κ.α.

    Οι ειδικοί επισήμαναν ότι, την στιγμή που το ποσοστό της μικροβιακής αντοχής στη χώρα μας είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως, οι Έλληνες εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι σε κατανάλωση αντιβιοτικών διεθνώς. Τα αποτελέσματα επίσημων ερευνών , που παρουσιάστηκαν , δείχνουν ότι σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια (2013 - 2014 - 2015) 1 στους 2 Έλληνες παίρνει αντιβιοτικά, κατά κανόνα χωρίς λόγο, ενώ το 2015 στις οικογένειες με παιδιά κάτω των 18 ετών, σε 3 από τα 4 παιδιά (75%) χορηγήθηκε αντιβιοτικό.

    Οι κυριότερες αιτίες για τις οποίες οι Έλληνες καταναλώνουν αντιβιοτικά είναι το συνάχι, ο βήχας και ο πονόλαιμος, δηλαδή ιώσεις, στις οποίες εξ ορισμού δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά. Επίσης στη χώρα μας υπάρχει σημαντικό ποσοστό προμήθειας αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή.

    [05] Η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία για την ανακύκλωση πλουτωνίου ως "μήνυμα" προς τις ΗΠΑ

    Η Ρωσία ανέστειλε σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την ανακύκλωση δεκάδων τόνων πλουτωνίου που προέρχεται από πυρηνικές κεφαλές, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα "μήνυμα" στην Ουάσινγκτον, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο τερματίζεται η συμφωνία την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος το 2000 με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

    Στο κείμενο προβλεπόταν ότι καθεμιά από τις δύο χώρες θα προχωρούσε στην ανακύκλωση 34 τόνων πλουτωνίου από τα τεράστια στρατιωτικά αποθέματά τους ?κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου? στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να αγωνιστούν κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δικαιολόγησε την απόφασή αυτή λόγω, όπως αναφέρεται στο διάταγμα, "της ριζικής αλλαγής των συνθηκών και την εμφάνιση μιας απειλής για την ασφάλεια εξαιτίας των μη φιλικών ενεργειών των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία".

    "Η απόφαση που λάβαμε είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στην Ουάσινγκτον", προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για την "αναγκαία" απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

    "Το πράγμα δεν θα δουλέψει αν προσπαθούν να μιλήσουν με τη Ρωσία με κυρώσεις και τελεσίγραφα, θέλοντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν μια επιλεκτική συνεργασία όποτε τους συμφέρει", πρόσθεσε.

    Το προεδρικό διάταγμα είναι "ουσιαστικά μια συμβολική χειρονομία που έχει ως στόχο να αποδείξει ότι οι δύο πλευρές δεν συνεργάζονται πλέον σε αυτόν τον τομέα", σχολίασε ο ανεξάρτητος ειδικός σε στρατιωτικά ζητήματα Αλεξάντρ Γκολτς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Υπενθύμισε όμως ότι δεν είναι η πρώτη συμφωνία που αναστέλλεται.

    Το 2014, όταν ξέσπασε η ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες για το πλουτώνιο, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το πλεόνασμα που διαθέτουν για να διατηρήσουν τις αμυντικές ικανότητές τους.Το 2010 Μόσχα και Ουάσινγκτον υπέγραψαν ένα συμπληρωματικό πρωτόκολλο που επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή το 2018.

    Η ακύρωση της συμφωνίας θα τεθεί προς ψήφιση στο ρωσικό κοινοβούλιο εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως την Τετάρτη. Το διάταγμα αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί εκ νέου η συμφωνία εφόσον η Ουάσινγκτον αποσύρει τις δυνάμεις της από τις χώρες που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ μετά το 2000, να άρει "όλες τις κυρώσεις" σε βάρος της Ρωσίας και καταβάλει αποζημιώσεις για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη η Μόσχα.

    Διαβάστε επίσης:Η Ουάσιγκτον αναστέλλει τις συνομιλίες με την Μόσχα για την εκεχειρία στην Συρία

    Διαβάστε επίσης:Ρωσία: Οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Μόσχα για την διακοπή συνεργασίας για την Συρία

    [06] Ρωσία: Οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Μόσχα για την διακοπή συνεργασίας για την Συρία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Ρωσία για την διακοπή της συνεργασίας τους με την Μόσχα για μια εκεχειρία στην Συρία δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η Ζαχάροβα σημείωσε πως η Ουάσιγκτον δεν εκπλήρωσε βασικές πτυχές της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ?Ρωσία.

    Πρόσθεσε πως η Μόσχα προέβη σε βήματα τις πρόσφατες μέρες για να διατηρήσει την συμφωνία.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να ασκήσουν πίεση σε ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που διεξάγουν επιχειρήσεις στο Χαλέπι.

    Νωρίτερα σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την διακοπή των συνομιλιών με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησε την Μόσχα για "μη τήρηση των δεσμεύσεων της" με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας.

    Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ τόνισε πως "τελείωσε η υπομονή όλων με την Ρωσία", επισημαίνοντας πως: "Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να συζητήσουν" για την Συρία.

    Διαβάστε επίσης:Η Ουάσιγκτον αναστέλλει τις συνομιλίες με την Μόσχα για την εκεχειρία στην Συρία

    [07] Την Πέμπτη ανακοινώνεται η σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

    Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέλη που θα συγκροτούν την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή, θα ανακοινώσει τα μέλη της και θα δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης.

    [08] Θεσσαλονίκη: Με βαριές κατηγορίες στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την επίθεση στο ΑΠΘ

    Ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για ομαδικό βιασμό, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, άσκησε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αργυρή Βαλούση, σε βάρος των επτά αλλοδαπών, που συνελήφθησαν στην συνέχεια καταγγελίας μίας 23χρονης και του 20χρονου φίλου της για επίθεση που δέχθηκαν, χθες τα ξημερώματα, σε υπαίθριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη κατηγορούνται ένας 17χρονος, ένας 20χρονος κι ένας 27χρονος, που σύμφωνα με την καταγγελία, λήστεψαν τους δύο νεαρούς και στη συνέχεια προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας. Κατόπιν ερευνών οι τρεις παραπάνω, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση.

    Οι επτά συλληφθέντες, που κατάγονται στην πλειονότητά τους από την Συρία και την Αλγερία, οδηγήθηκαν το βράδυ στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ανάλογα με την περίπτωση και το βαθμό συμμετοχής του καθένα στην υπόθεση, η εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Παρ? ότι η δικογραφία περιλαμβάνει δύο ανηλίκους, τον 17χρονο κι έναν 16χρονο, η εισαγγελέας δεν διαχώρισε γι? αυτούς τη δικογραφία και παρέπεμψε άπαντες να απολογηθούν στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία. Μέχρι να απολογηθούν εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έφοδο στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 962,9 γραμ., το χρηματικό ποσό των 5.670 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών, δύο ζυγαριές ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim, όπως επίσης χρυσαφικά και κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων ύψους 3.550 ευρώ, κι ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα ημεδαπού.

    [09] Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε μια γαμήλια δεξίωση

    Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστική-καμικάζι με στόχο μια γαμήλια δεξίωση κοντά στην πόλη Χάσακα, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους ακόμη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

    Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    [10] Ο τυφώνας Μάθιου πλησιάζει στην Αϊτή και την Κούβα

    O πολύ ισχυρός τυφώνας Μάθιου άφησε πίσω του τα πρώτα του θύματα στην Αϊτή και συνεχίζει να προσεγγίζει σήμερα την χώρα αυτή της Καραϊβικής και την ανατολική Κούβα, όπου υπάρχουν φόβοι ότι θα προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

    Από την Παρασκευή το βράδυ, μια πιρόγα ναυάγησε στα ανοικτά του Σεν Ζαν στη νότια Αϊτή και το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκε το άψυχο σώμα ενός εκ των επιβαινόντων, έκανε γνωστό σήμερα η διεύθυνσης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

    Εξαιτίας της θαλασσοταραχής που προκάλεσε ο τυφώνας άλλη μια πιρόγα ανετράπη χθες στις νότιες ακτές και ένας άνθρωπος αγνοείται.

    Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ακόμα σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Ο Πρενς και σε απόσταση 330 χιλιομέτρων νοτιονατολικά του Κίνγκστον, στη Τζαμάικα, όμως ο Μάθιου συνεχίζει την αργή του πορεία προς τα βόρεια (9 χιλιόμετρα την ώρα) και αναμένεται να πλήξει την Αϊτή απόψε, κατόπιν την Κούβα κα τις Μπαχάμες την Τρίτη προτού κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 October 2016 - 20:32:22 UTC