Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να δράσουν πολιτικά απέναντι στο λαϊκισμό κάλεσε τους πολίτες ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Πιστοποιήθηκε με την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για το Βιώσιμο Τουρισμό», το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων
  • [03] "Πλέκουν" τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο, στο κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια
  • [04] Εξαρθρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις κλοπής οχημάτων
  • [05] Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
  • [06] "Υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία
  • [07] Αν και εξασθενημένος ο Μάθιου συνεχίζει την πορεία του, 4 νεκροί στη Φλόριντα, τουλάχιστον 877 στην Αϊτή
  • [08] Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι ελεγκτές μετά την συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη
  • [09] Πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο

  • [01] Να δράσουν πολιτικά απέναντι στο λαϊκισμό κάλεσε τους πολίτες ο Στ. Θεοδωράκης

    Την ανάγκη της κινητοποίησης των πολιτών που είναι εκτός πολιτικής ώστε να δράσουν και πολιτικά απέναντι στον λαϊκισμό, επεσήμανε το μεσημέρι, σε ομιλία του σε φόρουμ για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο κ Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσουν νέες ιδέες «γειωμένες στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «φθαρμένες ηγεσίες - ακόμη και της λογικής όταν αναμετρούνται με τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς πάντα θα χάνουν».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συμμετοχή των δημιουργών, αυτών που παράγουν στην πολιτική, καθώς όπως υποστήριξε, « αν δεν το κάνουν, αν δεν τους πείσουμε να το κάνουν, δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την Ευρώπη».

    Από τα Χανιά ο κ Θεοδωράκης περιέγραψε την προσπάθεια αυτή ως ποτάμια, ρυάκια και χείμαρρους της λογικής, της καινοτομίας, της εξέλιξης.

    Στην ομιλία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα βιβλία των θρησκευτικών της. Οι περισσότερες σελίδες τους παραπέμπουν σε κατηχητικό και όχι σε σύγχρονο σχολείο»

    Διαβάστε επίσης:

    «Η κυβέρνηση κάνει άλματα προς τα πίσω» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Θεοδωράκης

    [02] Πιστοποιήθηκε με την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για το Βιώσιμο Τουρισμό», το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

    Πιστοποιήθηκε με την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για το Βιώσιμο Τουρισμό» από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών, την EUROPARK, που εδρεύει στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας, η προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

    Το συγκεκριμένο Εθνικό Πάρκο είναι η πρώτη προστατευόμενη περιοχή της Ελλάδας που κατάφερε να ενταχθεί σε ένα διεθνές δίκτυο προστατευόμενων περιοχών που έχουν λάβει αυτή τη διάκριση.

    Ο φάκελος υποψηφιότητας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Εθνικό Πάρκο, υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, με την υποστήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, αποτέλεσε μια από τις δράσεις του έργου με τίτλο «Περιβαλλοντικά Πάρκα (ΕPA)», του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013, στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ως εταίρος.

    Τον περασμένο Απρίλιο η κ. Μarja van Loef, ως εκπρόσωπος του δικτύου επισκέφτηκε την περιοχή, με σκοπό να αξιολογήσει την πληρότητα του φακέλου, ο οποίος προϋποθέτει τη δημιουργία και λειτουργία ενός φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων και σύλλογοι.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους υπηρεσιών, τοπικών φορέων και επιχειρηματιών στα Ιωάννινα και στους δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους χρήστες του Εθνικού Πάρκου.

    [03] "Πλέκουν" τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο, στο κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια

    Θεσσαλονίκη: "Πλέκουν" τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο. Ομάδα πλεξίματος και ραπτικής στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια

    Σ' ένα σπιτάκι τύπου isobox, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, μία ομάδα γυναικών, που δεν έχουν καλά καλά συμπληρώσει την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, συζητούν ζωηρά και ανταλλάσσουν ιδέες και συμβουλές για το? πλέξιμο.

    Οι βελόνες παίρνουν? φωτιά και η συλλογή από πλεκτά που κοσμεί τον τοίχο πίσω τους ολοένα και μεγαλώνει. Εσάρπες, κασκόλ, σκούφοι, μπλούζες, φούστες, γιακάδες, τσάντες και ό,τι άλλο μπορεί να φτιαχτεί από μαλλί και? μεράκι είναι διαθέσιμο στο «στέκι» αυτών των γυναικών.

    Την ιδέα, που δίνει «χρώμα» στη ζωή των γυναικών που φιλοξενούνται στα Λαγκαδίκια από τα τέλη Απριλίου (οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου) είχε η Jafra -μία ομάδα που συγκρότησαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες και επιδίδεται σε διάφορες δραστηριότητες- και βρήκε αρωγό τη ΜΚΟ DRC, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρένα Θωμαΐδου από τους «Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη Χωρίς Σύνορα», που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των προσφύγων.

    Πριν από λίγες ημέρες, ομάδα των Εθελοντών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τις γυναίκες αυτές και τους πρόσφεραν αρκετά κουβάρια με μαλλί για να συνεχίσουν να πλέκουν, κάτι που, όπως εξηγεί η κ. Θωμαΐδου, είναι πολύ σημαντικό για να δώσει μία νότα δημιουργίας στη ζωή τους στο κέντρο.

    [04] Εξαρθρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις κλοπής οχημάτων

    Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην κλοπή οχημάτων και η οποία παράλληλα εισήγαγε, μετέφερε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

    Στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό σπείρας, η οποία τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείτο συστηματικά στην κλοπή οχημάτων - κυρίως φορτηγών - αποκαλύφθηκε πλήρως η εγκληματική δράση της οργάνωσης, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της και εντοπίστηκε διαλυτήριο οχημάτων στον Ασπρόπυργο που χρησιμοποιούσαν για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων. Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε και τη δράση της οργάνωσης σε ναρκωτικές ουσίες.

    Επειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική και σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 36 και 50 ετών και μία 43χρονη γυναίκα, ένας 31χρονος Νιγηριανός, ένας 31χρονος Σομαλός, ένας 46χρονος από το Καμερούν και ένας 54χρονος Ελληνας.

    Ο 36χρονος Αλβανός συνελήφθη στην περιοχή των Ιωαννίνων να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του μεγάλη ποσότητα κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ συνελήφθησαν σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ταυτόχρονα, μέσα στο διαλυτήριο στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι τρεις άλλοι αλλοδαποί, ενώ όσον αφορά στον 54χρονο Ελληνα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Μεσόγεια.

    Η εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. οχημάτων, τα οποία αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα μετέφεραν στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα - διαλυτήριο οχημάτων, που είχαν οργανώσει και λειτουργούσαν για το σκοπό αυτό. Ο χώρος λειτουργούσε ως επιχείρηση- «σκραπατζίδικο», με σκοπό την εξυπηρέτηση και τη συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

    Τα κλεμμένα οχήματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια, σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περαιωθούν παραγγελίες για κλεμμένα αυτοκίνητα. Σε άλλες περιπτώσεις, εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα, τα αποθήκευαν και τα φόρτωναν σε κοντέϊνερ και τα μετέφεραν σε χώρες της Αφρικής.

    Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν,μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης στην επικράτεια. Συγκεκριμένα μετέβαιναν στα Ιωάννινα, όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει στην χώρα, φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών. Τα ναρκωτικά τα μετέφεραν και τα διέθεταν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για την αποφυγή της σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και 2 απόπειρες κλοπής.

    Από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    - Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 72 κιλών και 895 γραμμαρίων.

    -Τέσσερα κλεμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

    -Ένα κομμένο Ι.Χ.Φ. εντός εμπορευματοκιβωτίου (προοριζόμενο για αποστολή στο εξωτερικό).

    - Διαλυμένα αυτοκίνητα, τμήματα κομμένων αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων και κομμένων αυτοκινήτων καθώς και εργαλεία κοπής.

    - Περισσότερες από πενήντα πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

    - Δεκάδες άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια και έγγραφα κλεμμένων αυτοκινήτων.

    - Πλήθος πλαστών ταυτότητων, έγγραφων και σφραγίδων.

    - Περισσότερα από πενήντα κλειδιά - διακόπτες απασφάλισης οχημάτων και άνω των δεκαπέντε τηλεκοντρόλ από γκαραζόπορτες.

    - Πλήθος κοσμημάτων.

    - Δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

    - Δυο πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος του 54χρονου Ελληνα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, εκβίασης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [05] Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κων.Λιντζεράκο ,όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

    [06] "Υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει σήμερα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Σύρου, ύποπτου για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, και πρόσθεσε ότι "υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν σε διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο νωρίτερα.

    Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των δύο ατόμων κρατείται και ο 22χρονος Σύρος.

    Η αστυνομία της Σαξονίας, η οποία διεξάγει από το μεσημέρι μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι αναζητεί έναν Σύρο, 22 ετών, ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης.

    Στο μεταξύ, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία, έπειτα από υποψίες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, αναφέρει η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter, καλώντας τους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν στα σπίτια τους.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι "η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός". Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

    Νωρίτερα, η αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι εκκένωσε κτίριο. "Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτίριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί".

    [07] Αν και εξασθενημένος ο Μάθιου συνεχίζει την πορεία του, 4 νεκροί στη Φλόριντα, τουλάχιστον 877 στην Αϊτή

    Ο κυκλώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

    Ο Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, καθώς κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε. Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους έως 140 χλμ την ώρα.

    Αν και εξασθενημένος ο κυκλώνας --είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 2 αργά το πρωί-- συνέχισε σήμερα την προέλασή του κατευθυνόμενος βόρεια κατά μήκος των νοτιοανατολικών ακτών των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι αρχές φοβούνται άνοδο της στάθμης των νερών.

    Στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο από την πτώση δένδρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από γεννήτρια καθώς για να προστατευθεί από την καταιγίδα είχε καταφύγει μέσα σε γκαράζ.

    Περίπου 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή. Η φτωχότερη χώρα της Αμερικής ήδη μετρά τουλάχιστον 877 νεκρούς αλλά οι αρχές εκφράζουν φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες από περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.

    [08] Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι ελεγκτές μετά την συνάντηση με τον Χρ. Σπίρτζη

    Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

    Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα "γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων".

    Διαβάστε επίσης:

    «Παράλογες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας» δηλώνει ο διοικητής της ΥΠΑ

    Σε εξέλιξη η συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    [09] Πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο

    Σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων της ευρείας σύσκεψης διάρκειας περίπου 7 ωρών που πραγματοποιήθηκε για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Λέσβο, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό στην περιφέρεια Β. Αιγαίου, που έχουν ήδη ληφθεί και παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, από τον Αλέξη Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας:

    - Πλέον των 10 εκατ. Euro έχουν διατεθεί από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου. Η Κυβέρνηση διέθεσε το ποσό αυτό στις δύο Περιφέρειες, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Η Κυβέρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, απέδειξε έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2016 - 16:32:21 UTC