Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Τόσκας στο Πρακτορείο 104,9: Πρέπει να περάσουμε στην Αριστερά της πράξης
  • [02] Θ. Καράογλου στο Πρακτορείο FM:: Αν ο κ.Τσίπρας έχει κάτι (περί διαφθοράς και διαπλοκής), ας το καταγγείλει
  • [03] Διαμαρτυρία εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ το Νόμπελ Οικονομίας
  • [05] Άναψε το καμίνι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα
  • [06] Υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank στις ευρωπαϊκές αγορές
  • [07] Αποπληθωρισμός 1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ
  • [08] Σ.Αναγνωστοπούλου στο Πρακτορείο 104,9 για το επεισόδιο σε σχολείο της Μυτιλήνης
  • [09] Μετακομίζουν υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών στο πρώην εργοστάσιο Κεράνης
  • [10] Με 12 λεωφορεία η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία
  • [11] Σπ.Γαληνός στο Πρακτορείο FM: Συμβάν που προσβάλλει το νησί το «σφράγισμα» σχολείου
  • [12] Η Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις του debate με 57% έναντι 34% του Τραμπ
  • [13] Σε υψηλούς τόνους η δεύτερη τηλεμαχία για την Προεδρία των ΗΠΑ
  • [14] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
  • [15] Ο Ντ.Λίπτον διαψεύδει τον Σόιμπλε για Ελλάδα: Απαιτούμε ελάφρυνση του χρέους της
  • [16] Συνεδρίαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

  • [01] Ν. Τόσκας στο Πρακτορείο 104,9: Πρέπει να περάσουμε στην Αριστερά της πράξης

    Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα συνδεθούν με το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας, που πληρώνει το μεγαλύτερο κόστος της κρίσης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμοδιος για την προστασία του πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 fm. Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε μονόδρομο την ανάπτυξη ώστε να επέλθει σταθερότητα στη χώρα και υπογράμμισε : «δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις είναι εύκολο να λες για την ανάπτυξη αλλά στην πράξη είναι πολύ δύσκολα». «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με χάρτινα σπαθιά , πρέπει να περάσουμε στην Αριστερά της πράξης, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Νίκος Τόσκας και κάλεσε τις αριστερές πατριωτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν για να επέλθει σταθερότητα στην χώρα.

    Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε την ανάγκη εν όψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ , το κόμμα να δώσει ώθηση στην κοινωνία και όχι να αποκοπεί από αυτήν. «Οι μεγάλες μάχες κερδίζονται με μεγάλα μέτωπα» είπε, και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ευρύτερη δημοκρατική βάση συνεργασίας με τις κοινωνικές δυνάμεις.

    Ερωτηθείς για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή μη , στη σκιά της κόντρας του ΔΝΤ με το Βερολίνο, υπογράμμισε : « το έχουμε ξαναδεί το έργο με το ΔΝΤ -μένει δεν μένει στο πρόγραμμα - στο τέλος θα επικρατήσουν σώφρονες απόψεις. Η αποσταθεροποίηση περιοχών της Ευρώπης δεν ευνοεί κανέναν, ούτε τις ΗΠΑ ούτε τις αγορές», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας.

    [02] Θ. Καράογλου στο Πρακτορείο FM:: Αν ο κ.Τσίπρας έχει κάτι (περί διαφθοράς και διαπλοκής), ας το καταγγείλει

    «Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι πλέον όνειρα θερινής νυκτός» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, καλώντας τον πρωθυπουργό, «αν έχει», να δώσει «ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις» στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

    «Αυτά τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις τα ακούμε καιρό τώρα, αλλά ούτε ονοματεπώνυμα ακούσαμε, ούτε διευθύνσεις είδαμε. Αν ο κύριος Τσίπρας έχει κάτι, οτιδήποτε και αν έχει, για οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, ή για οποιοδήποτε άλλο κόμμα, ας κάνει αυτό που πρέπει: Να το καταγγείλει στον ελληνικό λαό και να το καταγγείλει και εκεί που πρέπει, στις δικαστικές Αρχές, για να κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες» είπε ο κ. Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

    «Η λογική ότι σε κρατάω και όταν είμαι σε δύσκολη θέση -όπως είναι τώρα η κυβέρνηση, που είναι σε αδιέξοδο, δεν ξέρει τι θα κάνει- δημιουργώ ένα σκηνικό πολιτικής έντασης, είναι μία λογική η οποία δεν αντέχει σε βάθος χρόνου, τα προβλήματα παραμένουν, η ανεργία παραμένει, η φτώχεια παραμένει» πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Ίσως θα έπρεπε κι εμείς πιο πριν να έχουμε οργανώσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο γενικότερα, έτσι ώστε και περισσότερα έσοδα να έχει το ελληνικό κράτος» διευκρινίζοντας ότι αυτό δε γίνεται «περιορίζοντας τα ΜΜΕ, περιορίζοντας και μειώνοντας και κάνοντας κολοβή τη Δημοκρατία».

    Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Καράογλου εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί μία λάθος λογική» επισημαίνοντας ότι «το τρίτο μνημόνιο έχει αυτή την ευελιξία, ότι σου δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσεις τους στόχους με άλλο τρόπο, δηλαδή αντί να αυξάνεις τους φόρους -όπως κάνει η κυβέρνηση και οδηγεί σε ύφεση και προβλήματα την πραγματική οικονομία- ψάχνεις να βρεις πώς θα μειώσεις τις δαπάνες».

    «Εμείς έχουμε ακριβώς την αντίθετη λογική, λέμε ότι το Δημόσιο είναι υπερβολικά μεγάλο και θα πρέπει να μείνει εκεί που είναι και να μειωθεί σταδιακά --όχι με απολύσεις, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις, αλλά με τη μείωση του προσωπικού δια των συνταξιοδοτήσεων. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να μειώσουμε δαπάνες, όσο περισσότερες μειώσεις δαπανών έχουμε, τόσο περισσότερο θα μας δοθεί η δυνατότητα να μειώσουμε σταδιακά και τους φόρους» εξήγησε.

    [03] Διαμαρτυρία εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

    Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν την ώρα αυτή οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης οι οποίοι ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη».

    [04] Στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ το Νόμπελ Οικονομίας

    Ο Αμερικανο-βρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκ Χόλμστρεμ βραβεύονται με το Νόμπελ Οικονομίας 2016 για τη «συνεισφορά τους στη θεωρία των συμβάσεων», ανέφερε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

    «(Το έργο) θέτει τα θεωρητικά θεμέλια για τον σχεδιασμό πολιτικών και θεσμών σε πολλούς τομείς, από την νομοθεσία για τη χρεοκοπία έως το συνταγματικό δίκαιο», ανέφερε το Ίδρυμα Νόμπελ, ανακοινώνοντας τους νικητές του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (928.000 δολαρίων).

    Οι ερευνητές αυτοί «ανέπτυξαν τη θεωρία των συμβάσεων, ένα εξαντλητικό πλαίσιο ανάλυσης πολλαπλών πλευρών της σύμβασης», όπως η αμοιβή διευθυντών με βάση την απόδοσή τους ή τα δίκτυα δικαιόχρησης (franchise), εξήγησε η επιτροπή του Νόμπελ.

    Το βραβείο για την Οικονομία είναι το πέμπτο Νόμπελ που ανακοινώνεται φέτος. Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νικητές των Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας και Ειρήνης. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

    [05] Άναψε το καμίνι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

    Άναψε σήμερα το καμίνι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στην Ορεστιάδα και την Τετάρτη, 12/10, θα βγει και η πρώτη ποσότητα ζάχαρης. Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία παραλαβής και επεξεργασίας τεύτλων στο Πλατύ Ημαθίας, όπου έχει ήδη δοθεί το 70% της παραγωγής από την ευρύτερη περιοχή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα αναμένεται να λειτουργήσει για κάτι περισσότερο από 20 ημέρες. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χαστανίδης, μέλος στο σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΖ, τόνισε: «Συνολικά έχουν σπαρεί 15.000 στρέμματα με τεύτλα στον Έβρο και άλλα 500 στρέμματα στη Βουλγαρία. Εκτιμώ ότι η παραγωγή συνολικά θα ξεπεράσει ίσως και τους 80.000 τόνους, αφού στην ευρύτερη περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στους περίπου 100 παραγωγούς».

    Είπε ακόμη ότι υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση της ΕΒΖ θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα πληρώσει τους τευτλοκαλλιεργητές έως τα Χριστούγεννα, τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται να σπαρούν στην περιοχή περισσότερα από 40.000 στρέμματα.

    «Πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και ημερησίως επεξεργαζόμαστε 8.000 τόνους τεύτλων» επισήμανε ο διευθυντής του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, Σοφοκλής Μηνόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει παραληφθεί από τη μονάδα σχεδόν 70% της συνολικής παραγωγής στη Κεντρική Μακεδονία.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, υπενθύμισε ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί 60.000 στρέμματα και οι αποδόσεις εκτιμώνται στους 6 τόνους/στρέμμα, ενώ επανέλαβε ότι «εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τη διοίκηση της εταιρείας και πληρωθούμε μέχρι τα Χριστούγεννα, του χρόνου δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 150.000 στρέμματα».

    [06] Υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank στις ευρωπαϊκές αγορές

    Με απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν και πάλι ασκώντας πιέσεις στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,2%.

    Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε νωρίτερα κατά 2,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στην υπόθεση του προστίμου ύψους έως 14 δισεκ. δολαρίων που ζητούν από την τράπεζα οι αμερικανικές αρχές για την παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει από τις αρχές του έτους περίπου 50%.

    Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 Banks σημείωσε πτώση κατά 0,6%.

    Στον αντίποδα, η μετοχή της William Hill σημείωσε άλμα κατά 5,5% αφού η βρετανική εταιρία τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες συγχώνευσης με την καναδέζικη ομοειδή της Amaya.

    [07] Αποπληθωρισμός 1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ

    Για 43ο συνεχή μήνα η ελληνική οικονομία βρέθηκε σε συνθήκες αποπληθωρισμού, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 1% τον Σεπτέμβριο εφέτος, από μείωση 0,9% τον Αύγουστο 2016 και έναντι μείωσης 1,7% τον Σεπτέμβριο 2015.

    Ο γενικός δείκτης, τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2016 παρουσίασε αύξηση 1,8%, έναντι αύξησης επίσης 1,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός παρουσίασε μείωση 0,1% τον Σεπτέμβριο εφέτος από αύξηση 0,4% τον Αύγουστο 2016 και έναντι μείωσης 0,8% τον Σεπτέμβριο 2015. Τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2016, παρουσιάστηκε αύξηση 0,7% έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    [08] Σ.Αναγνωστοπούλου στο Πρακτορείο 104,9 για το επεισόδιο σε σχολείο της Μυτιλήνης

    «Μειοψηφικές αντιδράσεις δεν πρέπει να αμαυρώνουν το καλό κλίμα, όταν ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική κρίση, δέχτηκε τους πρόσφυγες, με τον τρόπο που τους δέχτηκε», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, για το χθεσινό επεισόδιο σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης, όπου κάποιοι γονείς τοποθέτησαν λουκέτο στην πόρτα του, αντιδρώντας στην ένταξη παιδιών προσφύγων σε αίθουσές σου.

    «Η ελληνική κοινωνία έχει δείξει μία τεράστια αγάπη προς τους πρόσφυγεςφάνηκε πέρυσι όταν ήταν σε όξυνση το πρόβλημακαι αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

    «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκινά σταδιακά, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά», τόνισε για τη έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), εκτιμώντας ότι οι όποιες αντιδράσεις «θα καμφθούν, όχι από πάνω, αλλά από την ίδια την κοινωνία».

    Σε ό,τι αφορά του φοιτητές πρόσφυγες η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε: «Κάναμε μία θερινή ακαδημία, καλέσαμε παιδιά που είναι να εισαχθούν ή να ενταχθούν ξανά στα πανεπιστήμια, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την UNESCO». Σημείωσε, δε, ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης όρισε την Ελλάδα επικεφαλής διεθνούς επιτροπής, προκειμένου να δημιουργηθεί το «διαβατήριο του φοιτητή». Όπως διευκρίνισε, τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Επιτροπής, που έχει ήδη συσταθεί, ώστε να τεθούν τα θεμέλια για το διαβατήριο φοιτητή, με στόχο τα Χριστούγεννα να έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια αναγνώρισης των σπουδών, που ήδη έχουν κάνει οι φοιτητές πρόσφυγες και να διευκρινιστεί ο τρόπος που θα μπουν στα ανώτατα ιδρύματα των ευρωπαϊκών χωρών.

    Επίσης, η κ. Αναγνωστοπούλου γνωστοποίησε ότι «πέρα από τα μαθήματα γυμνασίου και δημοτικού στα προσφυγόπουλα, θα έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τμήματα ελληνικής γλώσσας στα πανεπιστήμια- στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν τμήματα για εκμάθηση της γλώσσας- προκειμένου να παρακολουθήσουν πρόσφυγες από 18 έως 25 ετών, να μάθουν τη γλώσσα και να ενταχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

    [09] Μετακομίζουν υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών στο πρώην εργοστάσιο Κεράνης

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην εργοστασίου Κεράνης στην οδό Θηβών.

    Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορίζονται οι πρώτες υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο και ζητείται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις ενέργειες της μετεγκατάστασης ( μεταφορά υλικοτεχνικής υποδομής κά). Ειδικότερα στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σημειώνεται ότι "μετά την παραλαβή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 στο Δήμο Νίκαιας ? Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες του Υπουργείου από μισθωμένα κτίρια".

    Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να μεταστεγαστούν σε πρώτη φάση οι ακόλουθες Υπηρεσίες (με βάση τα σχετικά έγγραφα) του Υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:

    - Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Καρ. Σερβίας 10

    - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Κεντρικές Υπηρεσίες (Καρ. Σερβίας 8)

    Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου (Νικήτα 15, Πειραιάς)

    Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής (Φερών 24 Κτίριο 1), Κονδυλάκη 1 Κτίριο 2)

    - Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)

    Κεντρικές Υπηρεσίες (Πειραιώς και Αλκίφρονος)

    Περιφερειακή Δ/νση Αττικής- Αιγαίου (Πειραιώς και Αλκίφρονος)

    - Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (νεοσύστατη Υπηρεσία)

    - Δ.Ο.Υ Νίκαιας ? Κορυδαλλού (Θεσπιέων 62, Κορυδαλλός)

    Στην απόφαση ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση των παρακάτω κατ? αρχήν εργασιών:

    1. Μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής των Υπηρεσιών (γραφεία, αρχεία, υπολογιστές κλπ), από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται σήμερα

    2. Φύλαξη του κτιρίου

    3. Εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου για το σύνολο των προς εγκατάσταση Υπηρεσιών ή για τις επί μέρους Υπηρεσίες

    4. Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου προσέλευσης-αποχώρησης του προσωπικού

    5. Καθαριότητα του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου

    "Μετά την οριστικοποίηση της μελέτης χωροθέτησης των επί μέρους υπηρεσιών στο κτίριο από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα πρέπει να προβείτε στην ανάθεση και των λοιπών εργασιών (π.χ. σήμανση του κτιρίου, ανάθεση συντήρησης των εγκαταστάσεων του κτιρίου κλπ), οι οποίες είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Διαχείρισης Υπολογιστικών Υποδομών, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να παρέχουν οποιαδήποτε τεχνική συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίηση του γενικότερου έργου της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών στο υπόψη κτίριο" αναφέρεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

    [10] Με 12 λεωφορεία η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία

    Δώδεκα λεωφορεία επιστρατευτεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για τη σημερινή πρώτη μέρα της μεταφοράς των παιδιών προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας σε σχολικές μονάδες.

    Συγκεκριμένα, από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα θα αναχωρήσουν 198 παιδιά για τέσσερα δημοτικά σχολεία και 45 παιδιά για ένα γυμνάσιο. Από τη δομή του Λαυρίου θα μεταφερθούν 33 παιδιά σε δυο δημοτικά σχολεία και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Επίσης από το Δερβένι (Δίον) 33 παιδιά θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό ένα δημοτικό σχολείο και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Συνολικά 144 παιδιά που φιλοξενούνται στα Λαγκαδίκια θα φοιτήσουν σε δυο δημοτικά και ένα γυμνάσιο.

    Τέλος, 50 παιδιά που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Κόνιτσας θα φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και 52 προσφυγόπουλα από την ίδια δομή σε ένα γυμνάσιο. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, εκτός από τη μεταφορά των μαθητών, έχει αναλάβει και τη διανομή ενός school kit για κάθε παιδί δημοτικού, το οποίο περιλαμβάνει στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμα, ξύστρα, κασετίνα, τετράδια και ψαλίδι.

    [11] Σπ.Γαληνός στο Πρακτορείο FM: Συμβάν που προσβάλλει το νησί το «σφράγισμα» σχολείου

    Ως συμβάν ακραίο, που«προσβάλλει συνολικά το νησί αλλά και τη συγκεκριμένη περιοχή»,χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή με το «σφράγισμα» σχολείου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να μη φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα. Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» και στην εκπομπή«Με τα χίλια», ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε καταδικαστικός:«Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας [...] Υπάρχει ο φόβος για το ξένο, για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά».

    Για το συμβάν που αφορούσε την εγγραφή οκτώ προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Λέσβου και τη λειτουργία ειδικού τμήματος ένταξης ο δήμαρχος Λέσβου είπε πως οι ενέργειες αυτές«πρέπει να σταματήσουν αμέσως»ενώ χαρακτήρισε παράλογο και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει σε παιδιά που«είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα».

    «Χώρος σε ακραία στοιχεία»

    «Δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση»σημείωσε ο κ. Γαληνός σχολιάζοντας την αντίδραση γονέων τού εν λόγω δημοτικού σχολείου και τόνισε πως το τελευταίο διάστημα δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία για αρκετό διάστημα να ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο μέσα στην κοινωνία, την οποία όμως «δεν εκφράζουν». Σε ό,τι αφορά δε, τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη σημερινή, πρώτη σχολική ημέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο, σημείωσε πως«θα είναι μια διαφορετική ημέρα και θα φανεί και ένα διαφορετικό πρόσωπο».

    Νομικές κινήσεις

    Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων και ενεργοποίηση νομικών διαδικασιών από τη δημαρχία Λέσβου σε ό,τι αφορά το συμβάν της Παρασκευής και τους συμμετέχοντες, ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε επιφυλακτικός:«θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει». Συμπλήρωσε δε πως«σε άλλη περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε ο καθένας ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και προβαίνει σε ενέργειες προσβλητικές, να τιμωρείται κιόλας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκινά η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα

    [12] Η Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις του debate με 57% έναντι 34% του Τραμπ

    Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μία τελευταία ελπίδα ν' αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση γύρω από την προεδρική υποψηφιότητά του και να κερδίσει την εκλογή του στο Λευκό Οίκο, την έχασε χθες το βράδυ, στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρησή του με τη Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζει το CNN.

    Προερχόμενος από το χειρότερο δεκαήμερο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ ήθελε απεγνωσμένα μία νίκη προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική δυναμική των δημοσκοπήσεων για την υποψηφιότητά του.

    Η τηλεοπτική παρουσία του ήταν καλύτερη από την πρώτη φορά, ενώ από την άλλη μεριά, η Κλίντον δεν κατάφερε να επιβάλει τη δική της παρουσία, στο βαθμό που το είχε καταφέρει κατά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

    Οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Τραμπ κατέστρεψε κάθε πιθανότητα επικράτησης του μέσα στο πρώτο 20λεπτό και δεν κατόρθωσε να ανακάμψει.

    Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε το CNN έδειξε ότι ποσοστό 57% των τηλεθεατών σχημάτισαν την εντύπωση ότι επικράτησε η Κλίντον, έναντι ποσοστού 34% που εκτίμησαν ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

    [13] Σε υψηλούς τόνους η δεύτερη τηλεμαχία για την Προεδρία των ΗΠΑ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επιτέθηκε φραστικά στον Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών. Τόνισε επίσης, ότι στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, θα φυλακίσει τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

    Στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, έθεσε σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός των Εξωτερικών στη διακυβέρνηση Ομπάμα, από το 2009-2013.

    Η διάρκειας 90 λεπτών τηλεοπτική αναμέτρηση άρχισε με έναν τόνο συμπεριφοράς σοβαρών επιθετικών διαθέσεων, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία. Μέσα σε λίγα λεπτά, η κοινή τηλεοπτική παρουσία των δύο υποψηφίων, μετατράπηκε σε μια ακραία φραστική αντιπαράθεση, γύρω από το βίντεο του 2005, το οποίο έγινε γνωστό την Παρασκευή. Σε αυτό το βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

    Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ενοχληθεί από το βίντεο αυτό, το οποίο χαρακτήρισε "κλειστή προσωπική συνομιλία"ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες απ' ότι ο ίδιος.

    "Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις"υποστήριξε ο Τραμπ που εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί με γυναίκες, που έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, κατηγόρησε και τη Χίλαρι Κλίντον ότι στράφηκε κατά των γυναικών που έχουν κατηγορήσει το σύζυγό της, για σεξουαλική παρενόχληση.

    Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο. "Έχει δηλώσει ότι το βίντεο δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στον καθένα που άκουσε τα λεγόμενά του, ότι τον αντιπροσωπεύει επακριβώς"δήλωσε η Κλίντον.

    [14] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

    Από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ.

    Ειδικότερα, τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από το μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

    Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στο μικρό δακτύλιο:

    - Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

    - Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

    - Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, εσωτερικά του μικρού δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου - εξόδου.

    Παράλληλα, οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2015-2016, ισχύουν για τη νέα περίοδο 2016-2017 (έως 21-7-2017).

    Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον μεγάλο δακτύλιο: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1-1-1993, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

    Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι. Στην απαγόρευση αυτή, δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών?Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

    Σημειώνεται, οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

    Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00 έως 20:00

    Παρασκευή, ώρες 07:00 έως 15:00.

    Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

    [15] Ο Ντ.Λίπτον διαψεύδει τον Σόιμπλε για Ελλάδα: Απαιτούμε ελάφρυνση του χρέους της

    «Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία» για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ταμείου στην Suddeutsche Zeitung, διαψεύδοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μέχρι το τέλος του έτους το ΔΝΤ θα έχει συναινέσει στην περαιτέρω συμμετοχή του.

    ΤΟ ΔΝΤ εργάζεται βέβαια «μετά από επιθυμία των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να συμφωνήσουν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα», πρόσθεσε Ντέιβιντ Λίπτον. Τόνισε όμως ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα το χρέος της, δήλωσε στην εφημερίδα του Μονάχου.

    Ο Λίπτον διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το ΔΝΤ έχει ήδη αναλάβει τη δέσμευση να προσχωρήσει στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. «Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να του θέτουν κανενός είδους διορίες», δήλωσε κατηγορηματικά.

    Με τη στάση του αυτή το ΔΝΤ θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εν όψει της προεκλογικής περιόδους στη Γερμανία για τις εθνικές εκλογές του 2017. Ήδη ορισμένοι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έχουν ζητήσει νέα ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Βουλή, δεδομένου ότι υπερψήφισαν το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ.

    [16] Συνεδρίαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

    Η απόφαση για την έγκριση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ κρίνεται σήμερα στο Λουξεμβούργo μέσα από διαδοχικές συνεδριάσεις του Euroworking Group (ΕWG), του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και του Eurogroup.

    «Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η λεγόμενη έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική καταβολή της δόσης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά ενημερωμένη κοινοτική πηγή. Η έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει «καταρχήν» ολοκληρώσει επαρκώς τα 15 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την αποδέσμευση των 2,8 δισ. ευρώ, σημείωσε η ίδια κοινοτική πηγή.

    Το πρώτο «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να ανάψει το EWG που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο στις 3.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), εφόσον κρίνει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί επαρκώς, ενώ την απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM που θα συνεδριάσει αμέσως μετά. Στη συνέχεια, στο Eurogroup που ξεκινάει 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης και την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.

    Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις συζητήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ωστόσο καμία περαιτέρω συζήτηση δεν προβλέπεται κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup.

    ΔΝΤ:'Εχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλάδα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συνομιλίες για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος διαψεύδει έτσι τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά προσανατολίζεται προς την ανάληψη ειδικού συμβουλευτικού ρόλου.

    «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί ενός προγράμματος που θα μπορεί να υποστηρίξει το Ταμείο μέσω μίας νέας διευθέτησης...Στο πλαίσιο αυτό, μία αποστολή του ΔΝΤ θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζέρι Ράις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2016 - 10:32:31 UTC