Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέγαρο Μαξίμου: «Η ΝΔ οφείλει να μην εμπλέκει τη συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις»
  • [02] Γ. Μουζάλας για προσφυγικό: «Το κάναμε καλά, με πάρα πολλά λάθη, αλλά το κάναμε καλά», «το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πολιτική που
  • [03] ΝΔ: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια»
  • [04] Εκτός λειτουργίας το Taxis έως το βράδυ της Κυριακής
  • [05] Ξεκινά η δημιουργία ανθρώπινου κυτταρικού Άτλαντα
  • [06] Λ. Αυγενάκης: «Πραξικόπημα Τσίπρα- Παππά» η τροπολογία για τα κανάλια

  • [01] Μέγαρο Μαξίμου: «Η ΝΔ οφείλει να μην εμπλέκει τη συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις»

    H Νέα Δημοκρατία οφείλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και να μην εμπλέκει τη συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

    «Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες. HΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια.Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [02] Γ. Μουζάλας για προσφυγικό: «Το κάναμε καλά, με πάρα πολλά λάθη, αλλά το κάναμε καλά», «το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πολιτική που επιλέξαμε»

    «Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα. Σε αυτή τη φάση δεν βρεθήκαμε τυχαία. Βρεθήκαμε γιατί ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ενεπλάκη ενεργά, με όλα τα λάθη που έχουμε κάνει, στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

    Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε την πρωτόγνωρη και εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη κατάσταση που βίωσε η χώρα και που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ως προς το προσφυγικό/μεταναστευτικό και μάλιστα χωρίς να έχει κληρονομήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις παρά ελάχιστες υποδομές και χωρίς η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει εμπειρία.

    Επισήμανε ότι πέρασαν 1 εκατ. πρόσφυγες από τη χώρα και εγκλωβίστηκαν 60 χιλιάδες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ιστορικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Και σύντροφοι ανταποκριθήκαμε. Κουτσά στραβά, τα καταφέραμε καλά». Απάντησε δε σε κριτική που έχει δεχτεί από μέρος του κόμματος ως προς τη διαχείριση του ζητήματος.

    Ο υπουργός παρουσίασε τι έχει καταφέρει έως τώρα η κυβέρνηση: Για πρώτη φορά παγκόσμια μέσα σε δυο μήνες αφού έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβίστηκαν οι 60 χιλιάδες, έχουμε σαν κράτος πλήρη καταγραφή αυτών που βρίσκονται στην επικράτεια μας. Πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι και μένουν 60 χιλιάδες, δεν είχαμε ούτε μια επιδημία, αυτό δεν έγινε τυχαία, το κάνατε εσείς, το έκανε η κυβέρνηση. Δεν είχαμε έναν νεκρό από αρρώστια, αυτό δεν έγινε τυχαία. Και είχαμε πολύ λίγα και μικρά φαινόμενα βίας ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Εκκενώσαμε την Ειδομένη σε δυο μήνες και το κάναμε χωρίς ν' ανοίξει μύτη, χωρίς βία. «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πολιτική που επιλέξαμε».

    [03] ΝΔ: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια»

    «Κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    «Η κυβέρνηση Τσίπρα- Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ΕΣΡ πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης :Λ. Αυγενάκης: «Πραξικόπημα Τσίπρα- Παππά» η τροπολογία για τα κανάλια

    [04] Εκτός λειτουργίας το Taxis έως το βράδυ της Κυριακής

    Έως τις οκτώ αύριο το βράδυ δεν θα μπορεί το κοινό να υποβάλλει ηλεκτρονικά Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στο σύστημα «Πόθεν Έσχες» (www.pothen.gr) λόγω εργασιών αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών υποδο?ών που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστη?άτων και ?ιοικητικής Υποστήριξης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι δεν λειτουργούν όλα τα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Οικονομικών (TAXISnet, ICISnet ) καθώς και τα Πληροφοριακά Συστήματα άλλων Φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΡΜΗΣ κλπ που συνδέονται μέσω των κωδικών TAXISnet.

    Η διακοπή λειτουργίας λόγω των εργασιών υφίσταται από την Παρασκευή στις 20:00.

    [05] Ξεκινά η δημιουργία ανθρώπινου κυτταρικού Άτλαντα

    Επιστήμονες από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια φιλόδοξη παγκόσμια πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν έναν «Άτλαντα των Ανθρωπίνων Κυττάρων», που θα καταγράψει κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα. Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουν ότι θα επιταχύνουν την πρόοδο στη βιοϊατρική και στη φαρμακευτική έρευνα.

    Είναι η πρώτη φορά που θα επιδιωχθεί κάτι τέτοιο και το εγχείρημα θυμίζει το Πρόγραμμα Ανθρωπίνου Γονιδιώματος που «διάβασε» το DNA του ανθρώπου. Ο «Ανθρώπινος Κυτταρικός Άτλας» -που αναμένεται να πάρει τουλάχιστον μια δεκαετία για να δημιουργηθεί- θα «χαρτογραφήσει» τα είδη και τις ιδιότητες όλων των ανθρωπίνων κυττάρων σε όλους τους ιστούς και σε όλα τα όργανα, ώστε να δημιουργήσει ένα «χάρτη αναφοράς» του ανθρωπίνου σώματος.

    Το πρώτο βήμα έγινε χθες σε διεθνή συνάντηση στο Λονδίνο, μετά από πρωτοβουλία του κοινού Ινστιτούτου Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust. Αποφασίσθηκε ότι ο Άτλας θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος στους επιστήμονες και γιατρούς όλου του κόσμου, βοηθώντας τους έτσι να δώσουν πιο αποτελεσματικά τη μάχη κατά των διαφόρων ασθενειών, διευκολύνοντας τόσο καλύτερες διαγνώσεις όσο και θεραπείες.

    Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα, αδύνατο να υπολογισθούν πόσα ακριβώς, αλλά εκτιμώνται σε περίπου 35 τρισεκατομμύρια. Τα εγχειρίδια βιολογίας και ιατρικής αναφέρουν ότι στο σώμα μας υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά είδη κυττάρων, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν σίγουρο ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά περισσότερα.

    Σε πρώτη φάση, θα γίνουν ορισμένα πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα και θα συνταχθεί μια «Λευκή Βίβλος» για τα επόμενα βήματα. Οι συνεχείς βελτιώσεις στην τεχνολογία γεννούν την αισιοδοξία ότι πλέον ένας τέτοιος κυτταρικός «Άτλας» είναι εφικτός. Η Πρωτοβουλία Τσαν-Ζάκερμπεργκ, που έχουν ιδρύσει ο επικεφαλής του Facebook και η σύζυγός του, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα στηρίξει χρηματοδοτικά το εγχείρημα.

    [06] Λ. Αυγενάκης: «Πραξικόπημα Τσίπρα- Παππά» η τροπολογία για τα κανάλια

    Ως «την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» χαρακτηρίζει την παρούσα ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνοντας πως οδηγεί τη χώρα σε αντιδημοκρατικό κατήφορο.

    Σε δήλωσή του από τα Γιαννιτσά όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σχετικά με την τροπολογία για τα κανάλια κάνει λόγο για «πραξικόπημα Τσίπρα- Παππά», το οποίο όπως λέει «κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη που οδηγεί μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες σε κλείσιμο τα τηλεοπτικά κανάλια». Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει πως μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων η κυβέρνηση υποχώρησε χθες αργά με τις νεότερες δηλώσεις Παππά.

    «Οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες. Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η Κυβέρνηση τη χώρα και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα αποδυναμώνουν την ίδια τη Δημοκρατία», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 October 2016 - 10:31:44 UTC