Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Αποστόλου: Όλες οι εκτιμήσεις για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν κανονικά
  • [02] Ι. Μουζάλας με Μ. Σουλτς: Για τον κίνδυνο "παγώματος" του προγράμματος μετεγκατάστασης

  • [01] Ευ. Αποστόλου: Όλες οι εκτιμήσεις για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν κανονικά

    «Δεσμευόμαστε ότι όλες οι εκτιμήσεις θα γίνουν κανονικά» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος. Αποστόλου για τις ζημιές που έχουν υποστεί, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι. Ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο αυτή την ώρα βρίσκεται στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι οι αποζημιώσεις, όσον αφορά τον ΕΛΓΑ θα δοθούν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (σ.σ. διασταυρώσεις κλπ) ενώ κινείται και η διαδικασία με τα ΠΣΕΑ.

    Το θέμα, συζητήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου που ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις και στον νομό Ηλείας και σε άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο σημείο μηδέν και οι καλλιεργητές περιμένουν με αγωνία έγκαιρες αποζημιώσεις, όχι μόνο για να γλυτώσουν τις οικονομικές ζημίες, αλλά και για να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Το πρόβλημα συνδέεται με τις κινητοποιήσεις των εκτιμητών, που με απόφαση του Σωματείου τους απέχουν από το εκτιμητικό έργο, διεκδικώντας επίλυση του ζητήματος με τα οδοιπορικά τους.

    «Είμαστε σε φάση εξατομίκευσης των αιτήσεων και εκτιμήσεων» σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Βουλή :«Οι πόροι που θα αξιοποιηθούν θα υπηρετήσουν τον αγροτικό χώρο», ανέφερε ο Β. Αποστόλου για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

    «Η κυβέρνηση, μεθοδικά, με σεβασμό στους πόρους και κυρίως μέσα από μέτρα και δράσεις που έχουν σχέση με την προγραμματική της προσέγγιση, θα αξιοποιήσει τους πόρους. Να είναι σίγουρος ο αγροτικός χώρος ότι θα δώσουμε μάχες και ότι η αποτελεσματικότητα των πόρων δεν θα αργήσει να φανεί και να υπηρετεί τον αγροτικό χώρο».

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Η κ. Αραμπατζή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει μία άνευ προηγουμένου καθυστέρηση στην αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με αποτέλεσμα διασφαλισμένοι κοινοτικοί πόροι ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνολικά 6 δισεκατομμυρίων ευρώ με την εθνική συμμετοχή, να μένουν αναπορρόφητοι.

    [02] Ι. Μουζάλας με Μ. Σουλτς: Για τον κίνδυνο "παγώματος" του προγράμματος μετεγκατάστασης

    Τον κίνδυνο «παγώματος» του προγράμματος μετεγκατάστασης, υπογράμμισε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε την περασμένη εβδομάδα με αρμόδιους υπουργούς της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, με ευρωβουλευτές και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, στις επαφές αυτές συμμετείχαν και οι οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ τα βασικότερα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν το «πάγωμα» του προγράμματος μετεγκατάστασης, η αναθεώρηση του Δουβλίνου, η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών και η καθυστέρηση επιστροφών από την Ελλάδα προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

    Στο πλαίσιο των επαφών του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ι. Μουζάλας συναντήθηκε με Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά και με τις εισηγήτριες του μεταναστευτικού πακέτου, Σεσίλια Ουίκστρομ για το Δουβλίνο, Λάουρα Φεράρα για τις διαδικασίες ασύλου και Σοφία Ίντβελ για την υποδοχή των προσφύγων. Ο αν. υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει σύγκλιση θέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των εισηγητριών του ΕΚ όσον αφορά τα ζητήματα αυτά.

    Σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, η ελληνική πλευρά επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση. Σήμερα έπρεπε να έχουν γίνει 33.000 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ και αντ' αυτού έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 5.400, ενώ, την ίδια στιγμή, περίπου 7.500 πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι έτοιμοι προς μετεγκατάσταση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 October 2016 - 12:31:17 UTC