Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Δεν κάνω πολιτικές συναλλαγές. Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση
  • [02] Επίθσεη στο βουλευτή της ΧΑ Γ.Γερμενή. Καταδίκη από τη ΝΔ
  • [03] Στην Ελβετία αύριο και μεθαύριο οι διαπραγματεύσεις του Κύπριου Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

  • [01] Φ. Γεννηματά: Δεν κάνω πολιτικές συναλλαγές. Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση

    «Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση». Αυτό το τρίπτυχο πολιτικής πορείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΠΤΑ, λέγοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της δέχεται επιθέσεις με δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

    «Αυτό που με εξόργισε το προηγούμενο διάστημα ήταν η προσπάθεια να φανεί ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στηρίζεται σε μια «πολιτική συναλλαγή». Είναι πέρα από τις αρχές μου, πέρα από τις αξίες μου, πέρα από τον τρόπο που πολιτεύομαι εδώ και 16 χρόνια. Όσο κι αν μας πιέζουν, όσο κι αν μας χτυπούν θα μείνουμε σταθεροί σε αυτή τη συλλογική μας απόφαση», τόνισε εμφανώς ενοχλημένη.

    Αναφερόμενη στις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι η συζήτηση μέσω επιτροπών, διαβουλεύσεων forum έχει τελειώσει. «Χρόνος για εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση δεν υπάρχει όσο τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι τόσο μεγάλα. Είναι ώρα μάχης. Είπαμε προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όποιος το αποδέχεται είναι καλοδεχούμενος, όποιος έχει άλλες βλέψεις ας ακολουθήσει τη διαδρομή του».

    Ειδική αναφορά έκανε στα σενάρια περί διαγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας ότι είναι στο ΠΑΣΟΚ, έχει τιμηθεί από το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις - στηρίζω άλλωστε την πολυφωνία μέσα στον χώρο και τη Δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που πρέπει πια όλοι να σεβόμαστε και να στηρίζουμε στον δημόσιο λόγο μας τις συλλογικές αποφάσεις. Τα κόμματα προχωρούν μέσα από αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να φύγει γιατί πιστεύω ότι αποδέχεται την πορεία της αυτονομίας, της συνεννόησης και της εθνικής γραμμής», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά. Τυατόχρονα σχετικά με την συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «αν ο κ. Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ αποδέχονται το πλαίσιο το οποίο έχουμε θέσει, έχουν προσκληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

    Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως μαζί από το 2010 περπάτησαν το δρόμο μνημόνιο - αντιμνημόνιο και η χώρα δεν σηκώνει κεφάλι και επέμεινε στη πρότασή της για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής συνεννόησης και ευθύνης.

    «Ζητώ το αυτονόητο. Αυτό που έκαναν όλες οι άλλες χώρες σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πολιτικές δυνάμεις συνεννοήθηκαν γύρω από ένα σχέδιο, το οποίο και εφαρμόστηκε. Είμαστε η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μιλά για μνημόνια » σημείωσε.

    [02] Επίθσεη στο βουλευτή της ΧΑ Γ.Γερμενή. Καταδίκη από τη ΝΔ

    Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, μετά από επίθεση που δέχτηκε μετά το μεσημέρι στο Μαρούσι.

    Ο Γ. Γερμενής καθόταν σε καφετέρια στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με έναν αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία υπηρετεί στη φρουρά άλλου βουλευτή του κόμματος και την σύζυγο του τελευταίου, όταν τους επιτέθηκε ομάδα περίπου 30 ατόμων.

    Ο βουλευτής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρολοστό, ενώ έριξαν στο πρόσωπο και σπρέι πιπεριού. Με ασθενοφόρο ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.Μετά από αναζητήσεις προσήχθη ένας νεαρός 21 ετών, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια.

    Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στον βουλευτή της ΧΑ Γ.Γερμενή

    «Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στο Μαρούσι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής.

    [03] Στην Ελβετία αύριο και μεθαύριο οι διαπραγματεύσεις του Κύπριου Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε για το Μον Πελεράν, όπου αύριο και μεθαύριο θα έχει διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο οι θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκονται τώρα πιο κοντά.

    Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο συνέστησε υπομονή και πρόσθεσε ότι θα έχει να πει περισσότερα την Τρίτη, μετά το πέρας των συνομιλιών στο Μον Πελεράν.Επίσης, δήλωσε ότι μεταβαίνει στις διαπραγματεύσεις «με αποφασιστικότητα και στόχο να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να περάσουν οι διαπραγματεύσεις στο επόμενο στάδιο και στη λύση του Κυπριακού».

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε σε χωριστές συναντήσεις χθες και σήμερα τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των πολιτικών αρχηγών και των πολιτών. Χαρακτήρισε τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ως παραγωγικές και πρόσθεσε ότι, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα δημιουργικό πλαίσιο και άκουσε και ο ίδιος σκέψεις και εισηγήσεις.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης να κατορθώσει να εξασφαλίσει, αυτά που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου , αναφερόμενος στο εδαφικό. Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ευχήθηκε οι δύο ηγέτες να καταφέρουν να φτάσουν σε «ακτίνα συμφωνίας» για να καταστεί εφικτός ο καθορισμός της διεθνούς διάσκεψης. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα κατέθεσε στον πρόεδρο Αναστασιάδης τις θέσεις, με τις οποίες συμφωνεί και εκείνες με τις οποίες διαφωνεί και έθεσε εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα. Τη θέση πως ενδεχόμενη πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με θέματα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, μετέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη, η ΕΔΕΚ.

    Την εκτίμηση ότι έχει σμικρυνθεί η απόσταση μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ζήτησε πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων και στα πρακτικά των συζητήσεων. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρίστου, δήλωσε ότι μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη , εντείνονται οι ανησυχίες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 November 2016 - 19:31:27 UTC