Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: Η όποια συμφωνία για το χρέος πιθανά θα συνοδεύεται από 4ο μνημόνιο
  • [02] Στην Ελβετία αύριο και μεθαύριο οι διαπραγματεύσεις του Κύπριου Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη
  • [03] Βουτιά στο κενό από ουρανοξύστη ύψους 165 μέτρων έκαναν δύο αλεξιπτωτιστές στη Βραζιλία

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: Η όποια συμφωνία για το χρέος πιθανά θα συνοδεύεται από 4ο μνημόνιο

    Τους πολίτες και τους εργαζόμενους κάλεσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας να βάλουν τέρμα στο σύστημα που όπως υποστήριξε, «αναπόφευκτα γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τους πολέμους και να κατευθύνουν όπως είπε τις μαχόμενες δυνάμεις στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας.Σε κομματική ομιλίαστο Ρέθυμνο, το βράδυ του Σαββάτου, ο κύριος Κουτσούμπας επανέλαβε την άποψη του ότι η όποια συμφωνία για το χρέος θα συνοδευτεί από νέα μέτρα.Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε χαρακτηριστικά :

    «Όσο για το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, επιβεβαιώθηκε ότι η όποια διευθέτηση, που πιθανά να προκύψει ως συμβιβασμός ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί με πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πιθανά με ένα νέο 4ο μνημόνιο που θα φορτωθεί μαζί με τα προηγούμενα στις πλάτες του λαού. Φυσικά η όποια συμφωνία για το χρέος δεν θα αφορά την ανακούφιση του ελληνικού λαού, αλλά τη δυνατότητα επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων του κεφαλαίου»

    Ο κ Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμπλήρωση 98 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων, «98 χρόνια αγώνες, θυσίες, στερήσεις, διώξεις που κατέθεσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην υπόθεση του σοσιαλισμού για να οδηγηθεί σ' αυτήν τη ζωή, και όχι στη δευτέρα παρουσία, η εργατική τάξη στην εξουσία».

    Έκανε ακόμα αναφορά σε σειρά δημοσιευμάτων του Ριζοσπάστη ενώ μίλησε για τους αγώνες και τις δεσμεύσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη όπως είπε, της ταξικής πάλης.

    [02] Στην Ελβετία αύριο και μεθαύριο οι διαπραγματεύσεις του Κύπριου Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε για το Μον Πελεράν, όπου αύριο και μεθαύριο θα έχει διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο οι θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκονται τώρα πιο κοντά.

    Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο συνέστησε υπομονή και πρόσθεσε ότι θα έχει να πει περισσότερα την Τρίτη, μετά το πέρας των συνομιλιών στο Μον Πελεράν.Επίσης, δήλωσε ότι μεταβαίνει στις διαπραγματεύσεις «με αποφασιστικότητα και στόχο να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να περάσουν οι διαπραγματεύσεις στο επόμενο στάδιο και στη λύση του Κυπριακού».

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε σε χωριστές συναντήσεις χθες και σήμερα τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των πολιτικών αρχηγών και των πολιτών. Χαρακτήρισε τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ως παραγωγικές και πρόσθεσε ότι, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα δημιουργικό πλαίσιο και άκουσε και ο ίδιος σκέψεις και εισηγήσεις.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης να κατορθώσει να εξασφαλίσει, αυτά που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου , αναφερόμενος στο εδαφικό. Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ευχήθηκε οι δύο ηγέτες να καταφέρουν να φτάσουν σε «ακτίνα συμφωνίας» για να καταστεί εφικτός ο καθορισμός της διεθνούς διάσκεψης. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα κατέθεσε στον πρόεδρο Αναστασιάδης τις θέσεις, με τις οποίες συμφωνεί και εκείνες με τις οποίες διαφωνεί και έθεσε εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα. Τη θέση πως ενδεχόμενη πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με θέματα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, μετέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη, η ΕΔΕΚ.

    Την εκτίμηση ότι έχει σμικρυνθεί η απόσταση μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ζήτησε πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων και στα πρακτικά των συζητήσεων. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρίστου, δήλωσε ότι μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη , εντείνονται οι ανησυχίες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

    [03] Βουτιά στο κενό από ουρανοξύστη ύψους 165 μέτρων έκαναν δύο αλεξιπτωτιστές στη Βραζιλία

    Δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην καρδιά του Σάο Πάουλο, αφού ξεγέλασαν πρώτα τους άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου. Το σπορ αυτό, το αποκαλούμενο "BASE Jump" (άλμα από σταθερό σημείο, κτίριο, κεραία, γέφυρα ή γκρεμό και όχι από αεροσκάφος) θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 ο Αρτούρ Ζανέλα και ο Τιάγκο Νεγκάο σχεδίαζαν αυτό το άλμα επί έναν μήνα. Το εκτέλεσαν την Τετάρτη και σήμερα έδωσαν το βίντεο στον ιστότοπο.

    Το άλμα τους είχε διάρκεια 13 δευτερόλεπτα ?τα τρία από αυτά ήταν ελεύθερη πτώση. Προσγειώθηκαν σε μια λεωφόρο στις 22.30, ώρα που η κυκλοφορία έχει αραιώσει και αφού υπολόγισαν προηγουμένως πόσο χρόνο παραμένουν σταματημένα τα αυτοκίνητα όταν ανάψει το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, εξήγησε ο Ζανέλα. Το κτίριο Ιτάλια είναι το δεύτερο ψηλότερο του Σάο Πάουλο (165 μέτρα) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Πριν πηδήξουν οι δύο αθλητές δείπνησαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο του ουρανοξύστη, στον τελευταίο όροφο. Κατόπιν πήγαν στις τουαλέτες για να ετοιμαστούν.

    "Αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μας κοίταζαν περίεργα γιατί φορούσαμε τζιν, μπλουζάκια και σακίδια πλάτης", είπε ο Ζανέλα. Βιάστηκαν έτσι να πάνε στη σκάλα που οδηγεί στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου και πρόλαβαν να πηδήξουν πριν τους εμποδίσουν οι φύλακες. Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ. Η διεύθυνση του ουρανοξύστη θα αποφασίσει αν θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξη των δύο αλεξιπτωτιστών, σημείωσε ο G1. Στον ίδιο ουρανοξύστη είχε αναρριχηθεί το 2008 ο Γάλλος Αλέν Ρομπέρ, ο αποκαλούμενος και "άνθρωπος-αράχνη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 November 2016 - 21:31:31 UTC