Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Δένδιας:Εχθρός της επιχειρηματικότητας η κυβέρνηση
  • [02] Έντονη ανησυχία εξέφρασαν οι πρυτάνεις για τη μείωση στον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων
  • [03] Π.Σκουρλέτης: Η ΝΔ επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με Σόιμπλε
  • [04] Εξαγγελίες Κοντονή για 1.347 προσλήψεις το 2017

  • [01] Ν.Δένδιας:Εχθρός της επιχειρηματικότητας η κυβέρνηση

    Εχθρό της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπερψηφίσει νέα πρόσθετα μέτρα.

    «Στρέφεστε κατά πάντων. Οποιοσδήποτε αναπνέει σε αυτή τη χώρα πρέπει να φορολογηθεί μέχρι θανάτου. Αυτή είναι η αντίληψη σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ακόμα, ο κ. Δένδιας την κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού παρουσιάζοντας, όπως είπε, μια εικόνα αβύσσου της Ελλάδος προ του 2014 και μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που δίνει μάχες και όλα βαίνουν καλώς.

    «Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40 εκατ. ευρώ, οι δύο από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες στερούνται μέχρι σήμερα διοικήσεις, το Δημόσιο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 7,2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες από 3 δισ. που ήταν επί δικής μας διακυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

    «Ναι, είναι αληθές ότι ανέβηκε η ανάπτυξη κατά 1,8%, αλλά βασίζεται στη σύγκριση του ίδιου τριμήνου με τον προηγούμενο χρόνο που ήταν το χειρότερο στην οικονομική ιστορία του τόπου γιατί ήταν "τα κάπιταλ κοντρόλ"».

    Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό καταλογίζοντας της τραγική διαχείριση.

    «Ο υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής όχι απλά δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά δεν έχει και την αίσθηση ότι δεν την κάνει καλά. Οι γείτονες μας δεν γνωρίζετε ότι έχουν υψώσει ανάστημα και διεκδικήσεις εναντίον της χώρας μας;», σημείωσε.

    Τέλος, ο κ. Δένδιας επέκρινε την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στο Καστελόριζο με βουλευτές μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι ενισχύει την ακροδεξιά.

    [02] Έντονη ανησυχία εξέφρασαν οι πρυτάνεις για τη μείωση στον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων

    Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν, κατά την έκτακτη Σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, οι πρυτάνεις, για τη διαφαινόμενη μείωση των τακτικών πιστώσεων των πανεπιστημίων και ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών. Στο ψήφισμά της, η Σύνοδος κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη μείωση» στον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων για το 2017, την ίδια ώρα, που το υπουργείο έχει ανακοινώσει αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

    Μάλιστα, οι πρυτάνεις «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ιδιαίτερα για θέματα φοιτητικής μέριμνας και δη της σίτισης, καθώς μόνο μέσω των τακτικών πιστώσεων μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

    «Είναι καθοριστικό να γίνει άμεσα σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τις δαπάνες λειτουργίας, σίτισης και γενικότερα φοιτητικής μέριμνας, με προστασία από οποιεσδήποτε μελλοντικές περικοπές, ώστε τα Πανεπιστήμια να μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους», αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.

    Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος είναι και ο προβληματισμός στους κόλπους των πρυτάνεων για τη συνεχή νομοθετική δραστηριότητα, που δυσχεραίνει, αντί να διευκολύνει τον τρόπο διαχείρισης των πιστώσεων.

    Ιδιαίτερα, σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για τις αλλαγές στη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), οι πρυτάνεις χαιρετίζουν έναν «ευέλικτο ΕΛΚΕ, που, απαλλαγμένος από την υπέρμετρη γραφειοκρατία, θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα ερευνητικά κονδύλια και θα υποστηρίζει μέλη ΔΕΠ και νέους ερευνητές στην απορρόφηση των ερευνητικών κονδυλίων». Ωστόσο, διαπιστώνουν ότι «το αρχικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΛΚΕ γίνεται, με συνεχή νομοθετήματα, ολοένα και πιο ασφυκτικό, με διαφαινόμενη την αδυναμία λειτουργίας τους».

    [03] Π.Σκουρλέτης: Η ΝΔ επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με Σόιμπλε

    Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας την ότι επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε, καθώς και ότι συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά.

    Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς, όπως είπε, τη δική τους χρεοκοπία χρεώνεται η χώρα.

    Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων και των νησιών του Αιγαίου ως ένα δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.

    «Η κίνηση του πρωθυπουργού δεν ήταν προεκλογική, δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές γιατί δεν αντέχει η κοινωνία. Η 13η σύνταξη αποτελεί διαφορετικό δείγμα γραφής της δικής μας κυβέρνησης από αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι θα επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιτυγχάνει τους στόχους της.

    Ταυτόχρονα μίλησε για αντίφαση της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του κ. Σόιμπλε», τον ρόλο αυτό της τον χαρίζει.

    Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την απόσυρση από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ της αζέρικης εταιρείας SOCAR, καλώντας τη ΝΔ να δει ποια στελέχη της συνδέονται.

    «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την Αριστερά, δίνοντας μικρές και μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ελληνική κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

    [04] Εξαγγελίες Κοντονή για 1.347 προσλήψεις το 2017

    Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταλογίζοντας της πανικό, ενώ έκανε λόγο για αλήθειες και ψέματα που αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που έχει την θέληση να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

    «Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα της τάξεως του 4,5% και εμείς πετύχαμε συμφωνία για μικρότερα; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μειώσει το χρέος και μπαίνουμε στη διαδικασία με βραχυπρόθεσμα μέτρα ενώ εσείς περιμένατε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του από τον κ. Σόϊμπλε;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής.

    Ο κ. Κοντονής, προανήγγειλε την πρόσληψη 1347 δικαστικών υπαλλήλων μέσα στο 2017, ενώ εξήγγειλε και την σύσταση δικαστικής αστυνομίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

    «Αυτό το μέτρο είναι ένας θεσμός που καρκινοβατεί 15 χρόνια ενώπιον της Βουλής και θα το υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς δείχνοντας έμπρακτα ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρα απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Από το 2002 είχε να γίνει οικονομικό έλεγχος στις αθλητικές ομοσπονδίες και εμείς είμαστε που υλοποιούμε ένα σχέδιο ελέγχου σε όλους τους δημόσιους φορείς», πρόσθεσε.

    Ο κ. Κοντονής, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για πολιτικές χρεοκοπίας στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωσε ότι σήμερα κάνουν προτάσεις τις οποίες είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν όταν ήταν κυβερνήσεις και δεν το έκαναν ενώ επεσήμανε ότι ο νέος προϋπολογισμός για το 2017 του υπουργείου είναι αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ και θα διοχετευτεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα για να βελτιωθούν οι συνθήκες των κρατουμένων.

    Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης, αντιτείνοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν τα κόμματα που με τροπολογίες που έφερναν και ψήφιζαν, αμνήστευαν τραπεζίτες ή άλλαζαν τον ποινικό κώδικα για να βγουν έξω υπόδικοι μιζών που έδιναν πληροφορίες σε υποψήφιους επενδυτές.

    Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «εξωφρενικά» τα όσα ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι απολύθηκαν 9.500 κρατούμενοι.

    «Δεν έχουν εικόνα της πραγματικότητας. Εμείς παραλάβαμε 12.000 κρατουμένους επί κυβέρνησης μας και τους κρατάμε σταθερά στις 9.500. Αυτός ο αριθμός με την επιχορήγηση που δίνεται και τα προγράμματα που εφαρμόζονται είναι διαχειρίσιμος», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2016 - 15:31:22 UTC