Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα
  • [02] Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί από έκρηξη έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα

    Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «αίσχος πολιτική» και καταλογίζοντας της προσπάθεια να εμφανίζει το μαύρο-άσπρο.

    «Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουμε το αίσχος της πολιτικής σας. Γίνατε καλύτεροι από τους δασκάλους σας. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι σε αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνηση σας θα παίρνατε και πτυχίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

    Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψίχουλα τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ενίσχυση συνταξιούχων και νησιών του Αιγαίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ψίχουλα που πετάτε στους συνταξιούχους είναι από τα ματωμένα πλεονάσματα και δεν θα σας σώσουν. Εκτός και αν θεωρείτε ότι θα σας διασώσουν τα ταξιδάκια στον Πανάγιο Τάφο ή εκδρομές στο Καστελόριζο παρέα με τη Χρυσή Αυγή».

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για εφιαλτική ατζέντα που ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα στον ελληνικό λαό κεφάλαιο και κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι «προβάλλουν ως μονόδρομο το διαρκές τσάκισμα του λαού και ζητούν από τους εργαζόμενους να "βάλουν πλάτη", να αποδεχτούν την εκτέλεσή τους».

    Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό συνεχίζεται η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων υπέρ του κεφαλαίου, και πρόσθεσε ότι «η ψήφος του ΚΚΕ στον αντιλαϊκό αυτό προϋπολογισμό είναι ένα μεγάλο και στεντόρειο όχι».

    «Τόσο ο νέος προϋπολογισμός όσο και η πολιτική της κυβέρνησης τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς και η πρόσφατη απόφαση στο Eurogroup, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ότι θα ανοίξει κάποιος δρόμος για ανακούφιση και ανάκτηση των απωλειών του λαού στο προσεχές μέλλον», υπογράμμισε και συνέχισε:

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί αποφασιστικά, απανωτά νέα πλήγματα στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ τής ζητά ουσιαστικά να επιταχύνει στην ίδια κατεύθυνση. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα δεν θα καταφέρει τελικά να την κρύψει καμιά προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος, όσο ευρηματική και αν είναι».

    Κλείνοντας, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «μισθωτούς, εργαζόμενους και λαό να μη συμβιβασθούν με αυτή την πορεία που τον οδηγεί στη μόνιμη ανασφάλεια, στη σκληρή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση, να μη συμβιβασθεί με τους μισθούς πείνας, τη μόνιμη ανεργία των νέων, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, με την οδύσσεια των αυτοαπασχολούμενων, αλλά να σηκώσει το ανάστημα του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του απαιτώντας να ζήσει με αξιοπρέπεια, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και όχι απλά να επιβιώσει».

    [02] Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί από έκρηξη έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας

    Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πριν από λίγο ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον έκανε λόγο για 38 τραυματίες. Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.

    Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε γνωστό ότι περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν επισημαίνοντας ότι δεν είχε πληροφορίες για νεκρούς στην επίθεση.

    Για τρομοκρατική ενέργεια είχε κάνει λόγο λίγη ώρα πριν ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

    Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι σημειώθηκαν 2 εκρήξεις. H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2016 - 23:31:54 UTC