Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του Α.Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες την ερχόμενη εβδομάδα
  • [02] O Τραμπ δεν πιστεύει οτι η Ρωσία παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία
  • [03] Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης
  • [04] Αποτροπιασμός Γ. Αμανατίδηγια την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο
  • [05] Αποτροπιασμός ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] Συναντήσεις του Α.Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες την ερχόμενη εβδομάδα

    Διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

    Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην καγκελαρία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

    Το πρωί του Σαββάτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    [02] O Τραμπ δεν πιστεύει οτι η Ρωσία παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως "δεν πιστεύει" τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επιδίωξε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Fox News Sunday".

    "Νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι είναι μία ακόμη δικαιολογία. Δεν το πιστεύω", ανέφερε ο Τραμπ στη συνέντευξη η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο (χθες), απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη της Washington Post.

    "Εκείνοι [η CIA] δεν ξέρουν αν είναι η Ρωσία, η Κίνα ή κάποιος άλλος" που υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία πολιτικών οργανισμών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. "Θα μπορούσε να είναι κάποιος στο κρεβάτι του, κάπου. Δεν έχουν ιδέα", πρόσθεσε ο Τραμπ.

    Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ακινήτων, "είναι οι Δημοκρατικοί που δημοσιοποιούν αυτές τις πληροφορίες επειδή υπέστησαν μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας". Ερωτηθείς αν γνωρίζει κατά πόσον σκοπός των Δημοκρατικών με αυτές τις αποκαλύψεις είναι να τον εξασθενίσουν είπε: "θα μπορούσε".

    Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι άλλες υπηρεσίες πληροφοριών εκτός της CIA "αμφισβητούν" αυτή την εκδοχή. "Ορισμένες ομάδες δεν συμφωνούν απαραίτητα. Προσωπικά, [πιστεύω πως] θα μπορούσε να είναι η Ρωσία. Δεν το πιστεύω στ΄αλήθεια. Όμως ποιος ξέρει. Ούτε κι εγώ ξέρω πλέον. Δεν ξέρουν και δεν το ξέρω". Ερωτηθείς για την πρόταση των υπηρεσιών πληροφοριών να τον ενημερώσουν ο Τραμπ απάντησε "θα τη λάβω όταν τη χρειάζομαι".

    [03] Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης

    Τριήμερο πένθος για την Αίγυπτο κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο.

    Τουλάχιστον 25 νεκροί αθώοι πολίτες και 49 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

    «Η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να προκύψει ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου. Χαρακτηρίζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της βομβιστικής ενέργειας ως «έναν πόλεμο εναντίον του σπουδαίου αιγυπτιακού λαού», ο Αλ Σίσι διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για την επίθεση θα αντιμετωπίσουν τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης.Σημειώνεται πως ακριβώς αυτό το μήνυμα της ενότητας των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας, που συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις δύο θρησκείες στο χώρο δίπλα από την πολύνεκρη έκρηξη και θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον της τρομοκρατίας.

    Από την πλευρά της, και η Αγγλικανική Εκκλησία στην Αίγυπτο καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, καθώς επίσης και ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα Τζον Κάσσον, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Αυρό και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντάλλα Μπιν Ζάγιεντ.

    Διαβάστε επίσης:Κλίμα οδύνης με τους 25 νεκρούς από την έκρηξη στην περιοχή Αμπασέια του Καΐρου

    [04] Αποτροπιασμός Γ. Αμανατίδηγια την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο

    Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση και τη συμπαράστασή του προς την Κοπτική Εκκλησία εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πατριάρχη των Κοπτών, κ.κ. Θεόδωρο Β', ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

    Ο κ. Αμανατίδης ενημερώθηκε για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου των Κοπτών, στη συνοικία Αμπασίγια του Καΐρου και εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    [05] Αποτροπιασμός ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

    «Τέτοιες βάρβαρες ενέργειες βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη γειτονική χώρα και την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη γειτονική χώρα και την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2016 - 17:31:27 UTC