Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό
  • [02] Συναντήσεις του Α.Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες την ερχόμενη εβδομάδα
  • [03] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Σούδα της Χίου

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό

    Με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, επικοινωνήσε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός τού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον τουρκικό λαό, σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές.

    [02] Συναντήσεις του Α.Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες την ερχόμενη εβδομάδα

    Διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

    Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην καγκελαρία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

    Το πρωί του Σαββάτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    [03] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Σούδα της Χίου

    Πυροβολώντας στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα αντιμετώπισε αργά σήμερα το μεσημέρι, ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν, ιδιοκτήτης καφενείου στην ιχθυόσκαλα, λίγα μέτρα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

    Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες μεταναστών θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους μετανάστες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

    Ωστόσο, τα επεισόδια επεκτάθηκαν, με αποτέλεσμα ομάδα μεταναστών να κινηθεί προς το καφενείο στην ιχθυόσκαλα. Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν το κατάστημα. Τότε ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπλισε την καραμπίνα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έριξε βολές στον αέρα, αποτρέποντας την είσοδο των αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών στο κατάστημά τους.

    Όπως έγινε γνωστό, συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από το Λιμεναρχείο και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

    Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2016 - 19:31:27 UTC