Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή» απαντά ο Ν. Κοτζιάς στον Γ. Κουμουτσάκο
  • [02] Σύσταση του υπ. Περιβάλλοντος στους πολίτες της Αττικής να μην ανάβουν τζάκι
  • [03] Ελβετία: Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

  • [01] «Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή» απαντά ο Ν. Κοτζιάς στον Γ. Κουμουτσάκο

    «Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μέσω της στείρας και μονότονης δημόσιας επανάληψης του αιτήματος σύγκλησης του ΕΣΕΠ, είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή που δεν συμβάλλει αλλά αντιθέτως υπονομεύει το κλίμα εθνικής συνεννόησης που το ίδιο το ΕΣΕΠ ως θεσμός ενσαρκώνει», απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το ίδιο θέμα, και τις νέες επικρίσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κομουτσάκου περί μη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

    Ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά, επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις σχολιάζοντας επιλεκτικά την προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη σύγκληση του ΕΣΕΠ και την ενημέρωση των μελών της Βουλής».

    Ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνει την απορία του για τη «σιγή ιχθύος που τηρείται, εκ μέρους της ΝΔ ως προς τις δύο πρόσφατες εξαντλητικές ενημερώσεις επτάωρης διάρκειας που πραγματοποίησα, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώπιον των βουλευτών για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών». Προσθέτει δε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δείχνει μάλιστα να ποιεί την νήσσαν και σχετικά με την επιβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕΞ της προγραμματιζόμενης διεξαγωγής του ΕΣΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διεθνείς μου υποχρεώσεις στο εξωτερικό».

    Η απάντηση του κ. Κοτζιά αφορά τη σημερινή δήλωση του κ. Κουμουτσάκου με την οποία επανήλθε εκ νέου στο ίδιο θέμα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πίσω από την ακατανόητη άρνηση του υπουργείου Εξωτερικών στο αίτημά μας για σύγκληση του αρμόδιου θεσμικού οργάνου, με το έωλο επιχείρημα ότι "έχει πραγματοποιηθεί προ πολλού ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός των ετήσιων συνεδριάσεων του ΕΣΕΠ?", επισημαίνει ότι «το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι όποιες επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όχι μόνο δεν ωφελούν, αλλά και μπορεί να βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα» και επαναλαμβάνει το αίτημά της ΝΔ.

    [02] Σύσταση του υπ. Περιβάλλοντος στους πολίτες της Αττικής να μην ανάβουν τζάκι

    Σύσταση στους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τη χρήση τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στον σταθμό Πειραιάς 120 μg/m3, Αριστοτέλους 111 μg/m3, Περιστέρι 110 μg/m3.

    Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα, σημειώνει, θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

    Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει πως η αρμόδια υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

    [03] Ελβετία: Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

    Η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο άξονα σιδηροδρομικών μεταφορών βορρά-νότου στην Ευρώπη, δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία στην Ελβετία, σύμφωνα με την εταιρία των ελβετικών ομοσπονδιακών σιδηροδρόμων.

    Η σήραγγα GBT (Σήραγγα Βάσης Γκοτάρ), μεταξύ Ζυρίχης και Λουγκάνου, έχει μήκος 57 χιλιομέτρων και διασχίζει το βουνό Σεν Γκοτάρ στις Άλπεις. "Είναι Χριστούγεννα"! αναφώνησε ο Αντρέας Μέγερ, επικεφαλής των ελβετικών σιδηροδρόμων (SBB), τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ATS, μετά την πρώτη διέλευση της σήραγγας από επιβατική αμαξοστοιχία που αναχώρησε από τη Ζυρίχη στις 06:09 τοπική ώρα (07:09 ώρα Ελλάδας) και έφθασε στο Λουγκάνο στις 08:17 (09:17 ώρα Ελλάδας).

    Τα εγκαίνια της σήραγγας είχαν γίνει τον Ιούνιο από τον πρόεδρο της ελβετικής συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και του αυστριακού καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν. Το κολοσσιαίο έργο χρειάστηκε 17 χρόνια εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί και κόστισε 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ο νέος διάδρομος ανάμεσα στον Ρήνο και στις Άλπεις ενώνει σε ευθεία γραμμή τη Βόρεια Θάλασσα με τη Μεσόγειο, από το λιμάνι του Ρότερνταμ μέχρι το λιμάνι της Γένοβας. Από τη σήραγγα θα διέρχονται κάθε μέρα 260 εμπορικά τρένα με ταχύτητα 100 χλμ την ώρα και 65 επιβατικά τρένα με ταχύτητα έως 200 χλμ. την ώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2016 - 21:31:30 UTC