Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κυνηγημένοι της Μεσογείου

  • [01] Οι κυνηγημένοι της Μεσογείου

    Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο εγκαινιάζει από σήμερα μία νέα υπηρεσία-μοναδική στην Ελλάδα-ακολουθώντας τις καινοτόμες δυνατότητες των οπτικο-ακουστικών πολυμέσων: ΤαWEB-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (webdocs)

    ΤαWebDocs είναι η πιο δημοφιλής δυνατότητα δημοσιογραφικής αφηγηματικής εξιστόρησης (tellingstory) στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι «μιξάρεται» στον ίδιο χώρο η εικόνα, ο ήχος και το κείμενο με μια διαδραστική φόρμα που δίνει τη δυνατότητα μη γραμμικής ανάγνωσης .Ο χρήστης μπορεί να κάνει περιήγηση με πολλαπλούς τρόπους σεVIDEO, σεslideshowή να γίνεται ο ίδιος ο πρωταγωνιστής ακολουθώντας τις προτεινόμενες διαδρομές. Μπορεί επίσης οποιαδήποτε στιγμή να επιστρέψει στο ΜΕΝΟΥ και να επιλέξει με ποια σειρά θα παρακολουθήσει το περιεχόμενο, καθώς είναι αυτός που αποφασίζει και αξιολογεί ποια κατεύθυνση επιθυμεί να ακολουθήσει, ποια πλευρά τουweb-ντοκιμαντέρ θα διερευνήσει και τι θα βάλει σε πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα θέση.

    ΤαWebDocsτου ΑΠΕ-ΜΠΕ θα αγγίζουν όλους τους τομείς και τα ρεπορτάζ της Επικαιρότητας (Πολιτική, Κοινωνία, Τουρισμός, Υγεία, Διεθνή θέματα, ) . Η Υπηρεσία θα λειτουργεί και με τα διεθνή πρότυπα όλων των μεγάλων Ειδησεογραφικών Πρακτορείων (Ondemande) δηλαδή θα μπορούν οι συνδρομητές να κάνουν παραγγελία θεμάτων.

    Σήμερα εγκαινιάζουμε την Υπηρεσία με ένα ιδιαίτερα επίκαιροwebντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ Γιώργος Κουβαράς με τίτλο «Οι κυνηγημένοι της Μεσογείου».

    Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ανάγλυφα (με 15videosκείμενα και φωτογραφίες) ολόκληρο το δράμα της προσφυγικής κρίσης στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά την έξαρση του 2015 και εστιάζει στο ερώτημα πως αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει προσωπικές ιστορίες με υψηλού επιπέδου κινηματογράφηση, συνεντεύξεις ανώτερων αξιωματούχων, να μάθει τις διαδρομές της προσφυγικής κρίσης, να νιώσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιμενικού σώματος στα νησιά, να διασώσει τους ανθρώπους που οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν σε βραχονησίδες ή έριξαν στη θάλασσα αλλά και το δράμα εκείνων που αναγκάσθηκαν να θάψουν γυναίκες και μικρά παιδιά και να δουν τους τάφους χωρίς όνομα στα κοιμητήρια των ελληνικών νησιών κυρίως στην Μυτιλήνη. Οι χρήστες μπορούν να μάθουν για την επανεγκατάσταση και ταHotSpotsστην ΕΕ και να παρακολουθήσουν ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τους φωτογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα προσφυγόπουλα.

    Η προσφυγική κρίση είναι ένα θέμα που αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και την σύνδεση τους από ακροδεξιά κόμματα ?ιδιαίτερα της Γερμανίας-με μετανάστες και πρόσφυγες, τις απειλές της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα της αλλά και τις συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τους τρόπους προστασίας των συνόρων.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ για γνωριμία με την νέα του Υπηρεσία προσφέρει στους συνδρομητές του το πρώτοWEB-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ δωρεάν. Μπορούν να το ενσωματώσουν σε ιστοσελίδες , μπλοκ ή όπου επιθυμούν.

    Ενημερωθείτε γι αυτή την Υπηρεσία επικοινωνώντας με το Εμπορικό τμήμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κάντε κλικ στο εικονίδιο γιαfullscreenκαι καλή περιήγηση με τα βέλη τα οποία θα σας οδηγούν στην εξερεύνηση του θέματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 December 2016 - 9:31:09 UTC