Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη γιαγιά του παραδίδεται ο γιος της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη
  • [02] Σοβαρά προβλήματα από το κύμα ψύχους
  • [03] Αυτοκτόνησε ο α'αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος
  • [04] Στο ΣτΕ οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών
  • [05] Ο Τραμπ αποδέχεται τα συμπεράσματα της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις
  • [06] Έως και πέντε χρόνια «φρεσκάρει» τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων μία ώρα μεσημεριανού ύπνου
  • [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου-πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
  • [08] Κλειστά αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω κακοκαιρίας

  • [01] Στη γιαγιά του παραδίδεται ο γιος της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη

    Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων. Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρατης κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

    [02] Σοβαρά προβλήματα από το κύμα ψύχους

    Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Παρασκευή τη χώρα.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση. Στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

    Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έχουν πληγεί και οι Σποράδες με το ύψος του χιονιού στη Σκόπελο να φθάνει το ένα μέτρο και στην Αλόννησο το 1,5. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις στην Αλόννησο, οι δρόμοι στα νησιά αυτά είναι αδιάβατοι από το χιόνι, ενώ ο δήμαρχος Σκοπέλου ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

    Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην ηπειρωτική Μαγνησία με τον υδράργυρο στο Πήλιο να έχει κατρακυλήσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έφθασε τους -19 βαθμούς, στο Νευροκόπι τους -16, στην Καστοριά τους -13, στην Κοζάνη τους -12, στις Σέρρες τους -11, στην Αλεξανδρούπολη τους -10 και στη Θεσσαλονίκη το πρωί τους -8 βαθμούς Κελσίου. Σε πολλά σημεία της βόρειας Ελλάδας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Αντιμέτωποι με το ψύχος βρίσκονται και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Οκτώ άτομα που βείχαν αποκλειστεί σε ξενώνα στα ορεινά του Πλωμαρίου, απεγκλωβίστηκαν από συνεργείο του δήμου.

    Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου, φαινόμενο σπάνιο για το νησί.

    Στην Κρήτη χιόνια έπεσαν μέχρι και τις βόρειες παραλίες του νησιού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε πολλές περιοχές, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Στα Ιωάννινα η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έριξε το τελευταίο τριήμερο 500 τόνους αλάτι για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ενώ στη λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσαν τμήματα στις όχθες. Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15 βαθμούς, ενώ στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων -12.

    Στην Πτολεμαΐδα, η θερμοκρασία έπεσε στους -12 βαθμούς. Η βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ, που είχε αφήσει χωρίς θέρμανση τους κατοίκους αποκαταστάθηκε και σταδιακά ομαλοποιείται η παροχή θέρμανσης της πόλης.

    Στη Λάρισα η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ χιες ρίχτηκαν στην πόλη 100 τόνοι αλάτι.

    Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν θερμοκρασία έως και -17 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια δίνει μάχη για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

    Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Πελοπόννησο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

    Στην Αχαΐα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέχρι αύριο το πρωί για λόγους ασφαλείας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Πατρών και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.

    Παγετός επικρατεί στην ορεινή Ναυπακτία, όπου γίνονται ρίψεις αλατιού για να καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι.

    Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

    Επίσης απαγορεύεται, από χτες το βράδυ,η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

    Διαβάστε επίσης:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου-πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Κλειστά αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω κακοκαιρίας

    Στο μάτι του χιονιά η Εύβοια-Ήλιος με δόντια στη Φθιώτιδα

    Σφοδρή χιονόπτωση σε Σκόπελο και Αλόννησο

    Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα

    Αντιμέτωποι με το ψύχος και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, στον καταυλισμό της Μόριας

    [03] Αυτοκτόνησε ο α'αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος

    Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, ο Γιάννης Σταματόπουλος, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο α`αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα. Ο Σταματόπουλος ήταν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

    Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

    Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Σταματόπουλου εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ. «Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου. Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

    Ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

    Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου, εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. «O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη».

    [04] Στο ΣτΕ οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και ζητεί κατά πρώτον με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων των δικαστών και εισαγγελέων μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις και η οποία (προσφυγή) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

    Οι καναλάρχες με την προσφυγή τους με την οποία ζητούν προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, επικαλούνται κατά κύριο λόγο τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κλπ.

    Ακόμη, η ΕΙΤΗΣΕΕ υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, εκτός του προέδρου της που είναι πρώην δικαστικός λειτουργός, ενώ αναφέρει επίσης την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων του συνόλου σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, ζητεί να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, λόγω του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις.

    Τέλος, υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την αντίθεση του μέτρου της υποβολής δηλώσεων, στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλπ και μάλιστα, πολύ περισσότερο όταν για τα μέλη και τα στελέχη της Ένωσης τηρείται στο ΕΣΡ ανελλιπώς μητρώο διαφάνειας.

    [05] Ο Τραμπ αποδέχεται τα συμπεράσματα της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

    Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχεται τα συμπεράσματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία επιδόθηκε σε κυβερνοεπιθέσεις με στόχο να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κι ενδεχομένως θα αναλάβει δράση, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του.

    Ο Ράινς Πρίμπους είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Fox News Sunday" ότι ο Τραμπ κατανοεί πως η Μόσχα βρισκόταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος. «Αποδέχεται το γεγονός ότι (σε) αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση επρόκειτο για οντότητες στην Ρωσία, επομένως δεν είναι αυτό το θέμα» είπε ο Πρίμπους.

    Οι δηλώσεις αυτές του Πρίμπους σηματοδοτούν μια σημαντική μεταστροφή στον τρόπο διαχείρισης του θέματος, καθώς ο μεγιστάνας επανειλημμένως έχει απορρίψει τις αιτιάσεις ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι κατηγορίες είναι προϊόν των πολιτικών του αντιπάλων που επιχειρούν να υπονομεύσουν τη νίκη του.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων

    Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε σήμερα ότι «υποτίμησε» τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης στις δημοκρατίες.

    Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αρνήθηκε ωστόσο ότι υποτίμησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος όπως καταγγέλλουν οι επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενορχύστρωσε αυτήν την εκστρατείας κυβερνοεπιθέσεων και χειραγώγησης των ΜΜΕ με στόχο να ευνοήσει την εκλογή του Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει.

    [06] Έως και πέντε χρόνια «φρεσκάρει» τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων μία ώρα μεσημεριανού ύπνου

    Οι ηλικιωμένοι που κοιμούνται μια ωρίτσα τα μεσημέρια, τονώνουν τον εγκέφαλό τους, έχοντας καλύτερη μνήμη και πιο καθαρή σκέψη, σαν να είναι έως πέντε χρόνια νεότεροι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει τα οφέλη του μεσημεριανού υπνάκου, αρκεί αυτός να μην διαρκεί υπερβολικά λίγο ούτε υπερβολικά πολύ.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την κινεζικής καταγωγής Τζουνσίν Λι του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας (Journal of the American Geriatrics Society), μελέτησαν περίπου 3.000 άτομα άνω των 65 ετών, από τους οποίους το 60% κοιμούνταν συχνά μετά το φαγητό από μισή έως μιάμιση ώρα.

    Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε διάφορα νοητικά τεστ. Διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνταν περίπου μια ώρα μετά το φαγητό, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσους δεν είχαν καθόλου τη συνήθεια του μεσημεριανού υπνάκου. Επίσης όσοι κοιμούνταν μια ώρα, τα πήγαν καλύτερα στα τεστ σε σχέση με όσους κοιμούνταν λιγότερο ή περισσότερο από μια ώρα.

    Όσοι κοιμούνταν καθόλου ή ελάχιστα, καθώς και όσοι κοιμούνταν επί ώρες, είχαν στην τρίτη ηλικία έως έξι φορές μεγαλύτερη έκπτωση των νοητικών και μνημονικών λειτουργιών τους σε σχέση με όσους έπαιρναν έναν τακτικό ωριαίο υπνάκο.

    [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου-πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση.Με την απόφασή του αυτήν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί τη συνεργασία με τον στρατό που διαθέτει μηχανήματα έτσι ώστε να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως στη διάνοιξη των δρόμων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αλωνάρη- Οκτανιά.Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, λόγω της χιονοθύελλας, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους. Ωστόσο, σε ολόκληρη την Περιφέρεια οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κινηθούν σε περιοχές όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

    Διαβάστε επίσης:Κλειστά αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω κακοκαιρίας

    Στο μάτι του χιονιά η Εύβοια-Ήλιος με δόντια στη Φθιώτιδα

    Σφοδρή χιονόπτωση σε Σκόπελο και Αλόννησο

    Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα

    Αντιμέτωποι με το ψύχος και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, στον καταυλισμό της Μόριας

    [08] Κλειστά αύριο τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω κακοκαιρίας

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα αρκετά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων.

    Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλειστές θα είναι αύριο όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων? Μενεμένης και Δέλτα.

    Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

    Εξάλλου, στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

    Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

    Στη Χαλκιδική, στον Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

    Κλειστά θα είναι τα σχολεία το ερχόμενο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

    Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.

    Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Εξάλλου, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.

    Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων. Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

    Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία των δήμων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

    Στην Κρήτη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και στο Ρέθυμνο.

    Στο Ηράκλειο, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Δήμων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως των Δήμων Βιάννου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 January 2017 - 17:31:39 UTC