Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά
  • [02] Προσφυγικό: Ικανοποίηση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
  • [03] Κεντροαριστερός δήμαρχος στην Ιταλία υψώνει τείχος στους πρόσφυγες
  • [04] Δέσμευση Ραχόι να σταματήσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία
  • [05] Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο θρυλικός τζαζίσταςΑλ Τζάρρο
  • [06] Στον Κέισι Αφλεκ το BAFTA καλύτερου ηθοποιού

  • [01] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά

    Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 6χρονος, που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά, το πρωί του Σαββάτου και νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αρχικά στο ΚΑΤ και στη συνέχεια στο Παίδων, ο μικρός δεν τα κατάφερε.

    Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ, «ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρων. Διασωληνώθηκε άμεσα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Στη συνέχεια συνοδεία αναισθησιολόγου μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», όπου και κατέληξε.

    [02] Προσφυγικό: Ικανοποίηση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

    Το κλείσιμο της λεγόμενης Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες - που είχε δρομολογηθεί πριν από ένα χρόνο κυρίως με πρωτοβουλία της Βιέννης και με τον δικό του συντονισμό, προκαλώντας τότε έντονη κριτική - επαίνεσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επισκεπτόμενος με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι, τον συνοριακό σταθμό στη Γευγελή στα σύνορα με την Ελλάδα.

    Το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων αποδεικνύει πως κανείς μπορεί να επηρεάσει ενεργά τις μεταναστευτικές ροές διατεινόταν ο Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαικού Κόμματος, σε δηλώσεις του, προσθέτοντας πως μπορεί μεν να συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ, ωστόσο έχει τερματιστεί η περαιτέρω προώθησή τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αριθμοί μιλούν μία σαφή γλώσσα, καθώς ο αριθμός των αφίξεων στους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2016 μειώθηκε κατά 98 ο/ο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015.

    Οπως αναφέρεται σε είδηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που πρόκειται τη Δευτέρα να μεταβεί από τα Σκόπια στο Βελιγράδι για επίσκεψη στη Σερβία, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους 20 Αυστριακούς αστυνομικούς που από τον περασμένο χρόνο υποστηρίζουν την Αστυνομία της ΠΓΔΜ στην προστασία των συνόρων, σημειώνοντας πως "είναι σημαντικό να είμαστε αλληλέγγυοι, γιατί η "Μακεδονία" μάς υποστήριξε ουσιαστικά, σε μία εποχή που για εμάς ήταν πολύ δύσκολη".

    [03] Κεντροαριστερός δήμαρχος στην Ιταλία υψώνει τείχος στους πρόσφυγες

    Ο Ραφφαέλε Σκαρίντσι, δήμαρχος της κωμόπολης Βιτουλάνο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, αποφάσισε να κλείσει προσωρινά με χώμα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον δήμο του. Με την κίνησή του αυτή, όπως γράφουν οι ιταλικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να δεχθεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες.

    Ο Σκαρίντσι εξελέγη με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και δήλωσε ότι ο δήμος του φιλοξενεί ήδη ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες και ότι η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει την δημιουργία δεύτερου κέντρου, για την ίδια, πάντα, χρήση.

    «Μετά από μια ώρα μαζέψαμε το χώμα, δεν υψώσαμε κανένα τείχος. Θελήσαμε μόνον να δείξουμε ότι όλοι πρέπει να σηκώσουν, με ίδιο τρόπο, το βάρος της φιλοξενίας» πρόσθεσε ο Ιταλός δήμαρχος, σύμφωνα με τον οποίο «η κουλτούρα της υποδοχής είναι σωστή, αλλά πρέπει να καθίσταται πάντα και βιώσιμη».

    Ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, έσπευσε να στηρίξει την κίνηση του δημάρχου του Βιτουλάνο, γράφοντας στο facebook πως «είναι σαφές ότι έπραξε ορθά». Συνεργάτες, όμως, του Σκαρίντσι αφήνουν να διαρρεύσει ότι οι θέσεις του κεντροαριστερού δημάρχου δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και τις επιδιώξεις της Λέγκας.

    [04] Δέσμευση Ραχόι να σταματήσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεσμεύτηκε να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έχει σχεδιάσει η τοπική κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολίτες της μεγαλύτερης οικονομικής περιφέρειας της χώρας.

    "Δεν θα επιτρέψουμε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που απαγορεύει το Σύνταγμά μας, το οποίο επιδιώκει την ανεξαρτησία της Καταλονίας και τη διάλυση της Ισπανίας", δήλωσε ο Ραχόι από τη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, έχοντας λάβει την υποστήριξη του 95% των συνέδρων.

    Η θητεία του Ραχόι στην πρωθυπουργία της χώρας από το 2011 έχει σημαδευτεί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με τους Καταλανούς αυτονομιστές που υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους υφίσταται άδικη μεταχείριση από το ισπανικό φορολογικό σύστημα. Κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν μια πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση το 2015 και ο καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζδεμόν έχει ορκιστεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχιση μέχρι τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τα ισπανικά δικαστήρια.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία συντονίζει μια προσπάθεια ενίσχυσης της προβολής της κεντρικής κυβέρνησης στην Καταλονία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των αμαξοστοιχιών στη Βαρκελώνη και της επέκτασης των υποδομών, όπως το αεροδρόμιο της πόλης. Ο Ραχόι αρχίζει επίσης συνομιλίες για ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης για τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να βελτιώσει τα οικονομικά μέσα της Καταλονίας.

    "Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην καθημερινή τους ζωή, κάνουμε περισσότερα", δήλωσε ο Ραχόι, αναφερόμενος στους Καταλανούς, οι οποίοι επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως Ισπανοί. "Δεν θα τους εγκαταλείψουμε ποτέ", δήλωσε.

    Πηγή: Bloomberg

    [05] Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο θρυλικός τζαζίσταςΑλ Τζάρρο

    Ο Αλ Τζάρρο, ο θρυλικός τραγουδιστής της αμερικανικής τζαζ, ο οποίος τιμήθηκε επτά φορές με Βραβεία Grammy πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, ανακοίνωσε ο ατζέντης του.Ο μαύρος τραγουδιστής με το εκλεκτικό ρεπερτόριο, από τζαζ έως ποπ, σόουλ και φανκ, πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου είχε εισαχθεί πρόσφατα, μερικές ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει προγραμματισμένες περιοδείες του και ότι αποσύρεται λόγω εξάντλησης. Δεν έγινε γνωστή η αιτία του θανάτου του.

    Ο Αλ Τζάρρο έσβησε λίγες ώρες πριν από την αποψινή τελετή απονομής των βραβείων Grammy, των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων στις ΗΠΑ.

    Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Θα μας λείψει. Η δεύτερη προτεραιότητα στη ζωή του ήταν η μουσική. Δεν υπήρχε τρίτη προτεραιότητα. Μακράν πρώτη του προτεραιότητα ήταν να θεραπεύει και να παρηγορεί αυτούς που υποφέρουν. Είτε ήταν συναισθηματικός πόνος ή σωματική δυσφορία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία πόνου, έπρεπε να μας καθησυχάζει και να μας ηρεμεί. Έπρεπε να δει ένα ζεστό χαμόγελο εκεί όπου δεν υπήρχε πριν. Το τραγούδι ήταν απλά το εργαλείο του για να το πετύχει".

    ???????Πηγή: AFP, Reuters, με πληροφορίες από Variety

    [06] Στον Κέισι Αφλεκ το BAFTA καλύτερου ηθοποιού

    Ο Κέισι Αφλεκ απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία "Manchester by the Sea", κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν οι Ράιαν Γκόσλινγκ (La La Land), 'Αντριου Γκάρφιλντ (Αντιρρησίας Συνείδησης), Τζέικ Τζίλενχαλ (Nocturnal Animals) και Βίγκο Μόρτενσεν (Captain Fantastic).

    Το μιούζικαλ "La La Land" απέσπασε το Bafta καλύτερης ταινίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2017 - 21:31:46 UTC