Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Παπαγγελόπουλος: «Θα είμαι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς»
  • [02] Κ.Μητσοτάκης: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, πρώτη προτεραιότητα
  • [03] Ντ. Τράμπ: Η Γερμανίαχρωστά τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ
  • [04] Καμία αναφορά στον προστατευτισμό και στην κλιματική αλλαγή στο τελικό ανακοινωθέν της G20
  • [05] Αλ.Τσίπρας για Ελύτη: Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά
  • [06] Βρυξέλλες :Επτά τραυματίες από έκρηξη σε κατοικία, ενδεχομένως από διαρροή αερίου
  • [07] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ-ΗΠΑ δεν συμφέρει καμία πλευρά
  • [08] Τέλη Απριλίου η επίσημη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο
  • [09] Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί
  • [10] Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας
  • [11] Ταινία γίνεται η ζωή της 19χρονης Σύριας που ξέφυγε απο τον πόλεμο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο
  • [12] Επαναφορά της θανατικής ποινής αναμένει ο Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα

  • [01] Δ.Παπαγγελόπουλος: «Θα είμαι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς»

    Την αποφασιστικότητά του να είναι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία.

    Ξεκαθαρίζει πως «δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων, ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης». Αυτά, διαμηνύει , είναι νοσηρά φαινόμενα τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν.

    Αναφερόμενος στη μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, τονίζει πως «έχουν γίνει πάρα πολλά που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούντο αδιανόητα». Ενδεικτικά, αναφέρει, «πόσοι μεγαλόσχημοι ελέγχθησαν, οι οποίοι μέχρι πρότινος υπαγόρευαν τις θελήσεις τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φάνταζε αδιανόητο να ελεγχθούν».

    Όχι μόνο ελέγχτηκαν αλλά πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώσουν το τίμημα των παρανόμων πράξεων τους, καθιστά σαφές. Και όλα αυτά, υπογραμμίζει , παρότι κάποιοι, ντόπιοι και ξένοι, κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος στέλνει το μήνυμα πως «πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι ντόπιοι, όπως διδάσκει η ιστορία, ότι οι συνεργάτες του εχθρού και του "κατακτητή" είναι προδότες και όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται, είτε δικάζονται, ή και τα δυο».

    [02] Κ.Μητσοτάκης: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, πρώτη προτεραιότητα

    «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017».

    «Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες», προσέθεσε και χαρακτήρισε την εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού και ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.

    Επίσης συνεχάρη τους διοργανωτές, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται «τη σημαντική έκθεση "Food Expo", όπου περισσότεροι από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά».

    [03] Ντ. Τράμπ: Η Γερμανίαχρωστά τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ

    Η Γερμανία "οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά" στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες που της "παρέχουν πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή προστασία", ανέφερε σήμερα στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την επομένη της συνάντησής του με την Άγγελα Μέρκελ.

    Σε δύο τουίτ, ο αμερικανός πρόεδρος γράφει πως "η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθύν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!".

    Στο πρώτο τουίτ του είχε αρχίσει λέγοντας ότι είχε μια "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ" συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο χθες στην Ουάσινγκτον, αντίθετα με αυτό που πολλοί παρατηρητές είδαν ως μια τεταμένη συνάντηση η οποία υπογράμμισε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες ιδιαίτερα όσον αφορά το εμπόριο ή τη μετανάστευση.

    "Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ", έγραψε ο πρόεδρος από την πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα όπου περνάει το Σαββατοκύριακο, προτού εξαπολύσει την επίθεσή του για τις αμυντικές δαπάνες του Βερολίνου.

    Ωστόσο η Μέρκελ είχε διαβεβαιώσει τον αμερικανό πρόεδρο πως η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ της κατά την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν χθες. "Δεσμευόμαστε σήμερα σε αυτό τον στόχο του 2% (του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - ΑΕΠ) έως το 2024", δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

    [04] Καμία αναφορά στον προστατευτισμό και στην κλιματική αλλαγή στο τελικό ανακοινωθέν της G20

    Υπό την πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης που διάκειται εχθρικά απέναντι στο ελεύθερο εμπόριο και έχει υιοθετήσει σκεπτικιστική στάση για την κλιματική αλλαγή, οι αναφορές στην καταδίκη του προστατευτισμού και στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αποσύρθηκαν από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

    Υπήρξε "μια διαφωνία μεταξύ μιας χώρας και όλων των άλλων" συνόψισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στο θέμα του παγκόσμιου εμπορίου "εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τη συμβολή του εμπορίου στις οικονομίες μας" γράφουν απλώς στην ανακοίνωση οι υπουργοί των ισχυρότερων χωρών του κόσμου που συνεδρίασαν χθες και σήμερα στο Μπάντεν-Μπάντεν, στη δυτική Γερμανία.

    Η παραδοσιακή καταδίκη του προστατευτισμού, την οποία η G20 επαναλάμβανε διαρκώς, δεν υπάρχει πλέον στο πεντασέλιδο κείμενο. Σύμφωνα με πολλές πηγές, οι ΗΠΑ διαφώνησαν, δεδομένης και της εχθρικής στάσης που τηρεί στο θέμα των ελεύθερων συναλλαγών ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου του προϋπολογισμού της αμερικανικής κυβέρνησης που προβλέπει περικοπές στις δαπάνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Οι ΗΠΑ πιστεύουν στο ελεύθερο εμπόριο αλλά θέλουν να επανεξετάσουν ορισμένες συμφωνίες

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πιστεύουν στο ελεύθερο εμπόριο αλλά θέλουν να επανεξετάσουν ορισμένες συμφωνίες και να διορθώσουν κάποιες υπερβολές, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μετά τη σύνοδο των ομολόγων του της G20, οι οποίοι στο τελικό ανακοινωθέν τους φαίνεται ότι υπαναχώρησαν από τις προηγούμενες δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.

    "Αυτά που περιλαμβάνονταν στα προηγούμενα ανακοινωθέντα δεν είναι κατ' ανάγκη σχετικά, κατά τη δική μου άποψη", σχολίασε ο Μνούτσιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπάντεν-Μπάντεν, μετά τη λήξη της πρώτης συνάντησης που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου.

    "Πιστεύουμε στο ελεύθερο εμπόριο, βρισκόμαστε σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους στον κόσμο, το εμπόριο υπήρξε καλό για εμάς, υπήρξε καλό για τον λαό μας", πρόσθεσε. "Και δεδομένων αυτών, θέλουμε να επανεξετάσουμε ορισμένες συμφωνίες", κατέληξε.

    Κανένα μέλος της G20 δεν τάχθηκε κατά του ελεύθερου εμπορίου, είπε ο υπ. Οικονομικών της Ιαπωνίας

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο υποστήριξε ότι κανένα μέλος της G20 δεν τάχθηκε κατά του ελεύθερου εμπορίου, παρά τη διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος που δεν ανέφερε τη δέσμευση των χωρών στην καταπολέμηση του προστατευτισμού, όπως γινόταν σε όλα τα προηγούμενα ανακοινωθέντα. "Είπα στην G20 ότι πολλές χώρες βίωσαν οικονομική ευημερία από το ελεύθερο εμπόριο, ιδίως η μεταπολεμική Ιαπωνία και η Γερμανία. Κανείς στη συνάντηση δεν είπε ότι είναι κατά του ελεύθερου εμπορίου", υπογράμμισε ο Ιάπωνας υπουργός.

    [05] Αλ.Τσίπρας για Ελύτη: Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά

    «Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του νομπελίστα ποιητή και λογοτέχνη Οδυσσέα Ελύτη.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα: «Εικοσιένα χρόνια σήμερα από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη. Η ποίησή του θα μας θυμίζει πάντα πως οι αξίες δεν αποτιμώνται ποσοτικά».

    Επίσης, η ανάρτηση συνοδεύεται και από φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη με ένα απόσπασμα από την ομιλία του κατά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ στην Ακαδημία της Στοκχόλμης, στις 10 Δεκεμβρίου 1979: «Τότε όμως η ποίηση; Τί αντιπροσωπεύει μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Απαντώ: τον μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση.»

    [06] Βρυξέλλες :Επτά τραυματίες από έκρηξη σε κατοικία, ενδεχομένως από διαρροή αερίου

    Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε σε μια κατοικία στις Βρυξέλλες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της βελγικής πρωτεύουσας.

    "Αυτή η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο τριώροφες κατοικίες. Συνολικά υπάρχουν επτά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά", είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της έκρηξης.

    Σύμφωνα πάντως με τον ιστότοπο της δημόσιας βελγικής τηλεόρασης RTBF πιθανότατα το ατύχημα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

    Στις 22 Μαρτίου 2016 οι Βρυξέλλες βίωσαν τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 320. Έκτοτε, οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και κάθε "ασυνήθιστο" επεισόδιο προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση αλλά και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

    [07] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ-ΗΠΑ δεν συμφέρει καμία πλευρά

    Ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν θα ήταν καλός για καμία από τις δύο πλευρές, προειδοποιεί με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, αν η Ευρώπη μπορεί να αντέξει έναν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιούνκερ είπε: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ».

    Ο Γιούνκερ είπε πως τα σχόλια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προστατευτισμού πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επίσης ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.

    Την Πέμπτη (προχθές) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά συγκεκριμένες εμπορικές σχέσεις χρειάζεται να επανεξεταστούν για να γίνουν πιο δίκαιες για τους αμερικανούς εργαζομένους.

    Ο Γιούνκερ είπε πως χαίρεται που θα συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».

    [08] Τέλη Απριλίου η επίσημη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο

    Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Ο 266ος Ποντίφικας και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έλθει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Αλά Γιούσεφ.

    Όπως επισημαίνεται, ο πάπας Φραγκίσκος θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, θα επισκεφθεί το «Ελ Άζχαρ», που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, όπου και θα συναντήσει και τον μεγάλο ιμάμη Άχμεντ Αλ Τάγιεμπ, θα επισκεφθεί την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πάπα και πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, ενώ θα επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία της Αιγύπτου.

    Στην ανακοίνωση της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας τόνισε ότι η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τον Πάπα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης, της ανοχής και του διαλόγου στην ανθρωπότητα.

    [09] Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί

    Οι δύο τερματικοί σταθμοί -ο νότιος και ο δυτικός-του αεροδρομίου Ορλί άνοιξαν και πάλι μετά τη διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας λόγω της επίθεσης σε μέλος στρατιωτικής περιπόλου που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP) και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). Η κυκλοφορία είχε διακοπεί πλήρως γύρω στις 08:50, μετά την επίθεση εναντίον μίας περιπόλου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέληξε με τον θάνατο του δράστη.

    Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο Ρουασί (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με την DGAC.Οι επιβάτες 13 αεροσκαφών που βρίσκονταν στον διάδρομο περιορίστηκαν στα αεροσκάφη, σύμφωνα με την ADP. Όμως "οι 1.500 άνθρωποι που βρίσκονταν" πάνω στα αεροσκάφη "έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται", "άρα είμαστε καθ΄οδόν προς την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς", δήλωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες ο Ογκουστίν ντεΡομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

    Γάλλος υπ. Εσωτερικών: Γνωστή η ταυτότητα του δράστη στις μυστικές υπηρεσίες

    Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί αφού προσπάθησε να υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη σε περιπολία ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας και είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό σε ένα άλλο σημείο στην περιοχή του Παρισιού όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο υπουργός Μπρουνό Λε Ρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο προτού σκοτωθεί. "Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών", είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον νεκρό άνδρα. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο βόρειο Παρίσι στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας πριν από το συμβάν στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα, είπε. Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

    [10] Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας

    Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, πρόσθεσε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που δικαιωματικά θεωρείται ο κορυφαίος γυμναστής του πλανήτη στους κρίκους, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανηςAGF Trophy 2017, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση. Ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής Milli Gimnastika Arenasi.

    Αυτή τη φορά, μάλιστα, κατάφερε να «κολλήσει» ιδανικά την προσγείωσή του και αυτό αποτυπώθηκε στη βαθμολογία του, που ήταν υψηλότερη από ό,τι στον προχθεσινό προκριματικό (15,333 β.), στον οποίο πάντως ήταν και πάλι πρώτος με τεράστια διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα (14,766 β.) και στην τρίτη, ο Ουκρανός Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14,233 β.).

    Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον Λευτέρη Πετρούνια

    «Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης AGF Trophy 2017 από τον Έλληνα αθλητή.

    Κ. Μητσοτάκης: «Λευτέρη Πετρούνια σε ευχαριστούμε»

    Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο Ενόργανης.«Λευτέρη Πετρούνια σε ευχαριστούμε που σήκωσες τη γαλανόλευκη ξανά στην κορυφή του βάθρου!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στον προσωπικό του λογαριασμό, ανεβάζοντας μία σχετική φωτογραφία με τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρώτη θέση στο βάθρο μαζί με τους αθλητές από την Ιαπωνία και την Ουκρανία στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

    [00]

    [11] Ταινία γίνεται η ζωή της 19χρονης Σύριας που ξέφυγε απο τον πόλεμο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο

    Ταινία γίνεται η ζωή της 19χρονης Σύριας Γιούσρα Μαρντίνι, που διέσχισε τη Μεσόγειο και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με την ομάδα των προσφύγων. Ο Αγγλος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης του Billy Elliot, Στίβεν Ντάλντρι, επέλεξε, όπως αναφέρει ο Guardian, να μεταφέρει στην σκηνή, την ιστορία της Γιούσρα, που έφυγε για να γλυτώσει από τον πόλεμο στην Συρία και συμμετείχε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

    Ο Ντάλντρι έχει ασχοληθεί με τη ζωή και την προσπάθεια των παιδιών της Βραζιλίας που ζουν στους δρόμους, την τρέλα και τη μελαγχολία της Βιρτζίνια Γουλφ, και φυσικά με ένα νεαρό αγόρι από την Βόρειοανατολική Αγγλία, που ονειρεύεται και καταφέρνει να γίνει χορευτής μπαλέτου. Λίγοι από τους χαρακτήρες του, όμως, μπόρεσαν να αναδείξουν τόσο πολύ την αντοχή και αποφασιστικότητα, όπως η τελευταία του πρωταγωνίστρια, Γιούρσα Μαρντίνι. Ο σκηνοθέτης του Billy Elliot, στη νέα του ταινία ασχολείται με την έφηβη πρόσφυγα της Συρίας που εγκατέλειψε το σπίτι της στη Δαμασκό το 2015, επέζησε, αφού πάλεψε με τα κύματα του Αιγαίου και κατάφερε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το περασμένο έτος.

    "Σκέφτηκα ότι θα ήταν πραγματικά κρίμα αν πνιγώ στη θάλασσα, επειδή είμαι μία κολυμβήτρια", είπε η Μαρντίνι, που μαζί με την αδελφή της Σάρα ταξίδεψε από τη Συρία στο Λίβανο και στη συνέχεια προς το λιμάνι της Σμύρνης, όπου ανέβηκε σε μια υπερπλήρη λέμβο με προορισμό το ελληνικό νησί της Λέσβου. Μετά από λιγότερο από μισή ώρα ταξιδιού, ο κινητήρας σταμάτησε και το σκάφος έδειχνε έτοιμο να ανατραπεί. Από τους 20 επιβαίνοντες, μόνο τρεις ήξεραν κολύμπι: οι αδελφές Μαρντίνι και μια άλλη γυναίκα. Για περισσότερες από τρεις ώρες, έκαναν ό, τι έπρεπε να κάνουν, κολυμπούσαν παράλληλα με την λέμβο, σπρώχνοντας και τραβώντας μέχρι να φτάσουν.

    Συνεχίζοντας το ταξίδι τους από την Λέσβο στα Σκόπια, την Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία οι δύο αδερφές έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, την Γερμανία. Στο Βερολίνο ενώθηκαν με την υπόλοιπη οικογένειά τους σε ένα καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων. Η Γιούσρα άρχισε προπονήσεις με τον Σβεν Σπάνεκρεμπς, προπονητή στην Wasserfreunde Spandau 04. Μέσα σε λίγους μήνες, η Μαρντίνι ήταν στη Βραζιλία, μία από τους 43 της πρώτης ομάδας προσφύγων. Στις 6 Αυγούστου του περασμένου έτους, κέρδισε την πρώτη θέση στα προκριματικά των 100μ πεταλούδα.

    "Όλα ήταν εκπληκτικά", είπε στη συνέχεια. "Το μόνο πράγμα που ήθελα πάντα ήταν να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα μια καλή αίσθηση στο νερό. Όταν αγωνίζεσαι με όλους αυτούς τους μεγάλους πρωταθλητές είναι συναρπαστικό". Από τότε, η Μαρντίνι, που είναι τώρα 19 ετών, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και ενεργεί ως πρεσβευτής για τους πρόσφυγες. Συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ήταν παρούσα στις συνομιλίες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

    Την Παρασκευή, η Working Title Films makers of Love Actually, ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα για την παραγωγή με την ιστορία της ζωής Mαρντίνι, σε ταινία μεγάλου μήκους. Ο Ντάλντρι δήλωσε ενθουσιασμένος που θα σκηνοθετήσει την ταινία και αποκάλεσε «εξαιρετική ιστορία» αυτή της Μαρντίνι και όλα όσα αντιπροσωπεύει. "Η Γιούσρα μας θυμίζει το ανθρώπινο κόστος της τραγωδίας και το απίστευτο σθένος, την προσπάθεια και την ελπίδα μιας νεαρής γυναίκας που παλεύει για ένα μέλλον", είπε. «Το όνειρο της Γιούσρα να ζήσει ειρηνικά είναι η ιστορία της εποχής μας".

    Η Σάρα Μαρντίνι είπε ότι και η αδελφή της ήθελε να πει την ιστορία τους, έτσι ώστε να μπορέσει να "βοηθήσει ανθρώπους που ασχολούνται τόσο με το μεγάλο, αλλά και τα μικρά ζητήματα στην καθημερινή τους ζωή". "Είναι ενθουσιασμένη, αλλά τώρα είναι σε ένα κέντρο κολύμβησης για προπόνηση στην Φουερτεβεντούρα," είπε στον Guardian. "Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμά της είναι απλά τρελό. Επικεντρώνεται στην κολύμβηση και θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020".

    Μόλις μαθεύτηκε η ιστορία της, πολλοί έλεγαν ότι η ζωή της θα μπορούσε να είναι ταινία. Λίγους μήνες αργότερα, θα είναι μια πραγματικότητα. Η ταινία είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου έτους ή το 2019, ενώ υπάρχει ήδη και μια συμφωνία για έκδοση βιβλίου.

    [12] Επαναφορά της θανατικής ποινής αναμένει ο Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα

    O τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του.

    «Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι οικογένειες των ηρώων μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Πιστεύω, αν θέλει ο Θεός, ότι το Κοινοβούλιο θα κάνει ό,τι πρέπει όσον αφορά τις αξιώσεις σας για τη θανατική ποινή μετά τις 16 Απριλίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε στο Τσανάκαλε, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

    Με την υπογραφή του να είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει». Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά της θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2017 - 18:31:44 UTC