Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ.Κ.Γιούνκερ:Δεν ανησυχώ για την αποχώρηση και άλλων χωρών από την ΕΕ
  • [02] Καμία αναφορά στον προστατευτισμό και στην κλιματική αλλαγή στο τελικό ανακοινωθέν της G20
  • [03] Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ημιμαραθώνιος την Κυριακή στην Αθήνα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [04] Τέλη Απριλίου η επίσημη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο
  • [05] Μελανσόν: Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία
  • [06] «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ» φέρεται ότι φώναξε ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

  • [01] Ζ.Κ.Γιούνκερ:Δεν ανησυχώ για την αποχώρηση και άλλων χωρών από την ΕΕ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Βρετανία γιατί με το Brexit θα διαπιστώσουν ότι αυτή δεν είναι μια καλή επιλογή, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag»«Το παράδειγμα της Βρετανίας θα κάνει τους πάντες να αντιληφθούν ότι δεν αξίζει τον κόπο να φύγουν. «Αντιθέτως, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη θα αγαπήσουν ξανά η μία την άλλη και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε.

    Στη σύνοδο της Ρώμης, την ερχόμενη εβδομάδα, οι ηγέτες των 27 χωρών, πλην Βρετανίας σκοπεύουν να διακηρύξουν ότι «η Ευρώπη είναι το κοινό τους μέλλον». Ο Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζεται σαν να μην είναι μέλος της ΕΕ. «Η μισοσυμμετοχή και η επιλεκτική εφαρμογή (σ.σ. των κανόνων) δεν είναι εφικτές. Στην Ευρώπη είτε τρως αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι είτε δεν κάθεσαι στο τραπέζι», πρόσθεσε.

    Ο Γιούνκερ σημείωσε επίσης ότι στο μέλλον θα ενταχθούν στην ΕΕ και άλλες χώρες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να γίνει μέχρι να λήξει η θητεία του, το 2019, επειδή καμία από τις υποψήφιες δεν πληροί ακόμη τους όρους.

    Ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ-ΗΠΑ δεν συμφέρει καμία πλευρά

    Ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν θα ήταν καλός για καμία από τις δύο πλευρές, προειδοποιεί στη συνέντευξη του πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, αν η Ευρώπη μπορεί να αντέξει έναν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιούνκερ είπε: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ».

    Ο Γιούνκερ είπε πως τα σχόλια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προστατευτισμού πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επίσης ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.Την Πέμπτη (προχθές) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά συγκεκριμένες εμπορικές σχέσεις χρειάζεται να επανεξεταστούν για να γίνουν πιο δίκαιες για τους αμερικανούς εργαζομένους.

    Ο Γιούνκερ είπε πως χαίρεται που θα συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».

    [02] Καμία αναφορά στον προστατευτισμό και στην κλιματική αλλαγή στο τελικό ανακοινωθέν της G20

    Υπό την πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης που διάκειται εχθρικά απέναντι στο ελεύθερο εμπόριο και έχει υιοθετήσει σκεπτικιστική στάση για την κλιματική αλλαγή, οι αναφορές στην καταδίκη του προστατευτισμού και στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αποσύρθηκαν από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

    Υπήρξε "μια διαφωνία μεταξύ μιας χώρας και όλων των άλλων" συνόψισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στο θέμα του παγκόσμιου εμπορίου "εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τη συμβολή του εμπορίου στις οικονομίες μας" γράφουν απλώς στην ανακοίνωση οι υπουργοί των ισχυρότερων χωρών του κόσμου που συνεδρίασαν χθες και σήμερα στο Μπάντεν-Μπάντεν, στη δυτική Γερμανία.

    Η παραδοσιακή καταδίκη του προστατευτισμού, την οποία η G20 επαναλάμβανε διαρκώς, δεν υπάρχει πλέον στο πεντασέλιδο κείμενο. Σύμφωνα με πολλές πηγές, οι ΗΠΑ διαφώνησαν, δεδομένης και της εχθρικής στάσης που τηρεί στο θέμα των ελεύθερων συναλλαγών ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου του προϋπολογισμού της αμερικανικής κυβέρνησης που προβλέπει περικοπές στις δαπάνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Οι ΗΠΑ πιστεύουν στο ελεύθερο εμπόριο αλλά θέλουν να επανεξετάσουν ορισμένες συμφωνίες

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πιστεύουν στο ελεύθερο εμπόριο αλλά θέλουν να επανεξετάσουν ορισμένες συμφωνίες και να διορθώσουν κάποιες υπερβολές, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μετά τη σύνοδο των ομολόγων του της G20, οι οποίοι στο τελικό ανακοινωθέν τους φαίνεται ότι υπαναχώρησαν από τις προηγούμενες δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.

    "Αυτά που περιλαμβάνονταν στα προηγούμενα ανακοινωθέντα δεν είναι κατ' ανάγκη σχετικά, κατά τη δική μου άποψη", σχολίασε ο Μνούτσιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπάντεν-Μπάντεν, μετά τη λήξη της πρώτης συνάντησης που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου.

    "Πιστεύουμε στο ελεύθερο εμπόριο, βρισκόμαστε σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους στον κόσμο, το εμπόριο υπήρξε καλό για εμάς, υπήρξε καλό για τον λαό μας", πρόσθεσε. "Και δεδομένων αυτών, θέλουμε να επανεξετάσουμε ορισμένες συμφωνίες", κατέληξε.

    Κανένα μέλος της G20 δεν τάχθηκε κατά του ελεύθερου εμπορίου, είπε ο υπ. Οικονομικών της Ιαπωνίας

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο υποστήριξε ότι κανένα μέλος της G20 δεν τάχθηκε κατά του ελεύθερου εμπορίου, παρά τη διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος που δεν ανέφερε τη δέσμευση των χωρών στην καταπολέμηση του προστατευτισμού, όπως γινόταν σε όλα τα προηγούμενα ανακοινωθέντα. "Είπα στην G20 ότι πολλές χώρες βίωσαν οικονομική ευημερία από το ελεύθερο εμπόριο, ιδίως η μεταπολεμική Ιαπωνία και η Γερμανία. Κανείς στη συνάντηση δεν είπε ότι είναι κατά του ελεύθερου εμπορίου", υπογράμμισε ο Ιάπωνας υπουργός.

    [03] Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ημιμαραθώνιος την Κυριακή στην Αθήνα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Με καλό καιρό αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, ο 6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός της 'Ανοιξης για την πρωτεύουσα και διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ μαζί με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη η διοργάνωση έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών καθώς πάνω από 21.000 δρομείς θα πάρουν μέρος φέτος στους αγώνες δρόμου, έναντι 17.000 το 2016. . Πέραν της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, θα διεξαχθούν αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

    Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει στις 9 το πρωί μπροστά από την πλατεία Συντάγματος. Του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων, από την Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Όθωνος, ενώ των 3 χιλιομέτρων, επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα.

    Οι αθλητές και των τριών αυτών αγώνων θα τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Σ΄ότι αφορά την εκκίνηση του αγώνα 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ, αυτή θα γίνει από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.

    Ωστόσο για να χαρούν οι Αθηναίοι και οι υπόλοιποι πολίτες τον Ημιμαραθώνιο πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς από τις 7 το πρωϊ ως αργά το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους. Οπως ανακοίνωσε η Τροχαία θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων:

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    A. Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων) την Κυριακή 19/03/2017 και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.30΄, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05.00΄ έως 14.00΄.

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πλατεία Ομονοίας.

  • Πλατεία Συντάγματος.

  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄.

  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

  • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

  • Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

  • Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

  • Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

  • Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

  • Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

  • Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [04] Τέλη Απριλίου η επίσημη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο

    Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Ο 266ος Ποντίφικας και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έλθει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Αλά Γιούσεφ.

    Όπως επισημαίνεται, ο πάπας Φραγκίσκος θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, θα επισκεφθεί το «Ελ Άζχαρ», που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, όπου και θα συναντήσει και τον μεγάλο ιμάμη Άχμεντ Αλ Τάγιεμπ, θα επισκεφθεί την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πάπα και πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, ενώ θα επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία της Αιγύπτου.

    Στην ανακοίνωση της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας τόνισε ότι η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τον Πάπα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης, της ανοχής και του διαλόγου στην ανθρωπότητα.

    [05] Μελανσόν: Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία

    «Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας» δήλωσε εμφατικά ο Ζαν-Λικ Μελανσόν από την υπερυψωμένη εξέδρα στην Πλατεία της Δημοκρατίας, μπρος στο πυκνό πλήθος, ενώ πίσω του κυμάτιζαν σημαίες, ανάμεσα και η ελληνική, αλλά και πανό.

    Η συγκέντρωση στο Παρίσι κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, καθώς ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι ανέμεναν γύρω στις 80.000 κόσμο. Η πλατεία της Δημοκρατίας ήταν κατάμεστη και υπολογίζεται ότι είχε πάνω από 130.000 άτομα.

    «Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία που ανέπτυξε στενή σχέση με τους ισχυρούς του χρήματος, τους υπηρέτες του χρήματος, που έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ήλθε η ώρα να περάσει η Γαλλία στην 6η Δημοκρατία, αλλάζοντας το Σύνταγμα.

    Μιλώντας κάτω από το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα της Δημοκρατίας, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ενθουσίασε το συγκεντρωμένο πλήθος με τη ρητορική του. Στην πρώτη γραμμή «αγκαζέ» με τον Ζαν Λικ Μελανσόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.

    [06] «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ» φέρεται ότι φώναξε ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

    Ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού φώναξε :"Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ" και "Θα έχουμε νεκρούς", σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο δράστης, που προσπάθησε να αρπάξει το όπλο μιας στρατιωτίνας, είχε πετάξει στο πάτωμα μια τσάντα που περιείχε ένα δοχείο με βενζίνη.Ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλος υπήκοος, είχε κατηγορηθεί για ένοπλη ληστεία και ήταν ελεύθερος υπό όρους.

    Με βάση την επιλογή του στόχου και τις ενδείξεις περί ριζοσπαστικοποίησης του δράστη δικαιολογείται ο χειρισμός της επίθεσης ως τρομοκρατικής, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, ο οποίοςανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι "αποφασισμένη" να αγωνιστεί ακατάπαυστα κατά της τρομοκρατίας, "για να υπερασπιστεί την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και να διασφαλίσει την προστασία του γαλλικού εδάφους". Την Παρασκευή, με αφορμή την έκρηξη ενός παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο Ολάντ είχε πει ότι δεν θα πρέπει να αρθεί ακόμη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε η χώρα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

    Καθώς η Γαλλία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι "παρέλυσε, αποσβολώθηκε, σαν λαγός που τυφλώθηκε από τα φώτα ενός αυτοκινήτου" και κατήγγειλε "την αδυναμία όλων των πολιτικών παρατάξεων απέναντι στον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό". Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ της απάντησε με τη σειρά του καταγγέλλοντας την "προκλητικότητα" των δηλώσεών αυτών.

    Διαβάστε επίσης:Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2017 - 20:31:44 UTC