Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βασ. Κικίλιας: «Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί με τον κ. Τσίπρα»
  • [02] Μουδιασμένη η μικρή κοινωνία του Άδενδρου από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τις ζωές τριών ανθρώπων
  • [03] «Το μοναδικό δώρο που μπορεί να μας κάνει η Πολιτεία είναι η ασφάλεια των παιδιών μας στην άσφαλτο»
  • [04] Αυξημένoτο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας
  • [05] Βλ.Πούτιν: Ο προστατευτισμός γίνεται «κανόνας» σε διεθνές επίπεδο

  • [01] Βασ. Κικίλιας: «Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί με τον κ. Τσίπρα»

    «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε καιροσκοπισμό. Στην αρχή παρίσταναν ότι δεν θα πάρουν μέτρα. Στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα θα είναι 3,6 δις ευρώ και τώρα που δημοσιεύτηκε το τέταρτο Μνημόνιο τους αποδεικνύεται ότι παίρνουν μέτρα 4,9 δις ευρώ», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξοντώνει ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους, στοχοποιώντας όλη την κοινωνία.

    «Ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια και αγανακτεί. Χωρίς αυτούς θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια και τώρα για να παραμείνουν στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαλύψει τις επόμενες μέρες, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα, το μέγεθος της απάτης και της αποτυχίας τους», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

    [02] Μουδιασμένη η μικρή κοινωνία του Άδενδρου από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τις ζωές τριών ανθρώπων

    «Μουδιασμένη» ξύπνησε σήμερα η μικρή κοινωνία του Άδενδρου, ενός χωριού περίπου 3.000 κατοίκων δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου, χθες το βράδυ, αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα τρεις εκ των επιβαινόντων να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι έξι να νοσηλεύονται.

    Το φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της τραγωδίας. Από τους τοίχους του κατεστραμμένου σπιτιού, στο οποίο έπεσε το τρένο, ξεπροβάλλουν τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει περιμετρικά το σπίτι τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να κάνουν ανενόχλητοι οι πραγματογνώμονες τη δουλειά τους. Όπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, συστάθηκε επιτροπή που μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. «Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», τόνισε.

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, επιβεβαίωσε πως ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός κι ένας ελεγκτής είναι τα τρία θύματα του δυστυχήματος. Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, εξήγησε πως η επιχείρηση ήταν δύσκολη καθώς «υπήρχε μια άμορφη μάζα σιδερικών», ενώ έμφαση δόθηκε στην ταχύτητα απεγκλωβισμού των τραυματιών.

    «Οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού ήταν δύσκολες. Οι εύκολες ήταν κυρίως στα πίσω βαγόνια. Από τη μηχανή απεγκλωβίσαμε νεκρό τον πρώτο μηχανοδηγό και δύο τραυματίες, υπαλλήλους του ΟΣΕ. Από το δεύτερο βαγόνι, που ήταν το κυλικείο ανασύραμε ακόμη ένα νεκρό και άλλους πέντε τραυματίες (σ.σ. στο μεταξύ ο ένας κατέληξε σήμερα)».

    Σε περιπτώσεις εκτροχιασμού, όπως η χθεσινή, η έμφαση, όπως εξήγησε ο κ. Πουλτίδης, δίνεται στην ταχύτητα απεγκλωβισμού, καθώς «όσο πιο γρήγορα ανασύρεις τον τραυματία τόσες περισσότερες πιθανότητες αποκατάστασης του δίνεις». Δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει και σήμερα στο σημείο, ενώ γίνονται και προσπάθειες επιδιόρθωσης της γραμμής. «Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για πυρασφάλεια, γιατί υπάρχει διαρροή καυσίμου. Τον χώρο τον έχουμε ελέγξει πλήρως, δεν έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει κάποιος άλλος (εγκλωβισμένος). Βάλαμε και ειδικό σκύλο της ΕΜΑΚ στις έρευνες», επισήμανε ο κ. Πουλτίδης.

    «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

    «Ζω εδώ από μωρό παιδί. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε όλη μου τη ζωή. Πεταχτήκαμε όρθιοι από τον θόρυβο και βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι συμβαίνει. Ακούσαμε τον γείτονα (τον Γιώργο Μυλωνά που χθες δήλωνε πως είδε τον χάρο με τα μάτια του από την αυλή του σπιτιού του) να φωνάζει βοήθεια. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, πώς το τρένο είχε μπει μέσα στο σπίτι», λέει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ηλικιωμένη κυρία Σοφία, το σπίτι της οποίας είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τον τόπο του συμβάντος.

    Τόσο η ίδια όσο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται σαν χθες τον Οκτώβριο του 2005, όταν από θαύμα γλίτωσαν όλοι οι επιβαίνοντες τρένου που εκτροχιάστηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα. Εκεί, όπου αργότερα ανεγέρθηκε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία την Προυσιώτισσα ως δείγμα ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τότε δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Στα καφενεία του χωριού, οι κάτοικοι του οποίου ασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια ρυζιού, το χθεσινοβραδινό συμβάν είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, με τις αναλύσεις να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας και τους πιο ψύχραιμους να συνιστούν υπομονή και «...να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους».

    Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις οικογένειες των θυμάτων

    Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει:

    «Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Β½

    Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 2/2».

    ΑΝΕΛ: Αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία

    «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το στέλεχος του Κινήματός μας, Δημήτρης Μικρόπουλος, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

    Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος» ζητάει ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κ. Καραμανλής

    Η ΝΔ με δήλωση του βουλευτή Σερρών και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινοβραδινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

    «Ευχόμαστε περαστικά και να πάνε όλα καλά σε όλους τους τραυματίες», ανέφερε ο κ. Καραμανλής ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε πως το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων και συγκεκριμένα τα εξής:

    - Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

    - Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

    - Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές Υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;

    Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

    - Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπή συντήρηση του δικτύου;

    «Θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την υπόθεση. Αναμένουμε την άμεση διενέργεια της έρευνας για να φωτισθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος», κατέληξε στη δήλωσή του κ. Καραμανλής.

    ΚΚΕ: Άμεση διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας

    Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Θεσσαλονίκη κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους υπόλοιπους τραυματίες, ενώ σε σχετικό σχόλιο του Κόμματος τονίζεται ότι «πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στο Άδενδρο

    [03] «Το μοναδικό δώρο που μπορεί να μας κάνει η Πολιτεία είναι η ασφάλεια των παιδιών μας στην άσφαλτο»

    Κάποιες μητέρες φέτος δεν γιορτάζουν. Δεν θα πάρουν ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα φιλί, ούτε μια αγκαλιά από τα παιδιά τους. Δεν θα τα φροντίσουν, δεν θα αγωνιούν, δεν θα τα μαλώσουν για τις αταξίες τους. Γιατί αυτά τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Για αυτές τις γυναίκες οι «Μαμάδες στον δρόμο» κατέβηκανσήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, Ημέρα της Μητέρας,στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν.

    «Το μοναδικό δώρο που μπορεί να μας κάνει η Πολιτεία είναι η ασφάλεια των παιδιών μας. Το καλύτερο δώρο είναι η ζωή των παιδιών μας για να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να τα χαιρόμαστε. Το δικαίωμα να περνούμε τον δρόμο χωρίς φόβο». Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλουν να επικοινωνήσουν με την παρουσία τους στην συμβολή Τροίας και Πατησίων, «το σημείο που συνέβη πριν από πέντε χρόνια το δυστύχημα, στο οποίο μία μάνα με τα επτάχρονα δίδυμα παιδιά της έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυρε ένα αυτοκίνητο που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη» εξηγεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ήλια Ιατρού, εκπρόσωπος της ομάδας των μαμάδων.

    «Το Ναυτοδικείο πρόσφατα αποφάνθηκε ότι ο οδηγός ήταν ένοχος και τον καταδίκασε σε πενταετή φυλάκιση. Όμως, "λόγω προτέρου εντίμου βίου" του έδωσε αναστολή. Ο νεαρός υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δεν πέρασε ούτε μια μέρα στη φυλακή, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και μάλιστα οδηγεί μέχρι και σήμερα», λέει.

    Και προσθέτει: «Αυτή την ημέρα, λοιπόν, εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους και κυρίως τις μαμάδες που δεν θέλουν να ρισκάρουν τις ζωές των παιδιών τους στην άσφαλτο. Κουραστήκαμε να δίνουμε μάχη κάθε μέρα για να κυκλοφορήσουμε σε κεντρικούς και μη, δρόμους της Αθήνας μαζί με τα παιδιά μας, είτε κρατώντας τα από το χέρι είτε έχοντας τα στο καρότσι. Δεν μπορούμε να νιώσουμε πουθενά ασφαλείς. Ακόμη και στα πεζοδρόμια και σε μονόδρομους η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση μη τυχόν και περάσει κάποιος απρόσεκτος με το αυτοκίνητό του ή την μηχανή του. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε, να πάμε μια βόλτα με τα παιδιά μας ούτε καν και σε πεζόδρομους, αφού είναι γεμάτοι εμπόδια».

    Για αυτό κι οι «Μαμάδες στον δρόμο» επέλεξαν αυτή την ημέρα που γιορτάζει το πιο ευλογημένο πλάσμα, η μάνα για να διαμαρτυρηθούν. Το μοναδικό πρόσωπο στον κόσμο που προσφέρει αφειδώς, αγωνίζεται και διεκδικεί τα πάντα για το παιδί της.

    «Δεν θέλουμε κι άλλες μάνες να βιώσουν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας των παιδιών τους στον δρόμο από κάποιον ασυνείδητο οδηγό, ο οποίος στο τέλος δεν θα αντιμετωπίσει καμία συνέπεια», λέει η κ. Ιατρού.

    «Οι "μαμάδες στον δρόμο" δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας. Έχουμε βαρεθεί να κυκλοφορούμε με την ψυχή στο στόμα, τρέμοντας για τη ζωή των παιδιών μας. Απαιτούμε ασφαλείς μετακινήσεις και διεκδικούμε πρόληψη, επιτήρηση και δικαιοσύνη», λέει και προσθέτει: «Τα πρόστιμα και τα μπλόκα δε χρειάζονται για τους ευσυνείδητους οδηγούς. Όσοι όμως δεν έχουν συνείδηση να τους συνετίζει, χρειάζονται την απειλή πραγματικών και σοβαρών συνεπειών, αλλιώς δε θα σεβαστούν κανέναν μας, αν βρεθούμε στο διάβα τους. Ζητάμε επειγόντως πιο εντατικούς ελέγχους από την Τροχαία αλλά και συχνότερη παρουσία τροχονόμων, κάτι που πιστεύουμε ότι θα αποτρέψει τις απερισκεψίες των οδηγών».

    Η επιμονή, η υπομονή αλλά κι η ελπίδα είναι αρκετές για να τροφοδοτήσουν την ψυχή μιας μάνας να δημιουργήσει έναν κόσμο καλύτερο για το παιδί της, «έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ανέμελο, πιο καλό, έναν κόσμο χωρίς φόβο. Πώς θα μπορέσουμε να μάθουμε, να διδάξουμε τα παιδιά μας να σέβονται την ανθρώπινη ζωή, να υπολογίζουν τον διπλανό τους αν ζούνε τα ίδια κάτω από αυτές τις συνθήκες και βιώνουν αυτές τις συμπεριφορές» αναρωτιέται η κ. Ιατρού.

    Στο πλευρό της ομάδας «Μαμάδες στο δρόμο» θα είναι συλλογικότητες όπως «ΠΕΖΗ», «SOS-Τροχαία Εγκλήματα» και οι «ΠΟΔΗΛΑΤΙσσεΣ».

    [04] Αυξημένoτο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας

    Οι Συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ελπίζουν ότι θα εκτοπίσουν τους Σοσιαλδημοκράτες στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που είναι το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, ενώ τα δύο αντιμαχόμενα πολιτικά στρατόπεδα βρίσκονται αντιμέτωπα στην πιο σημαντική εκλογική μάχη, πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στοχεύουν στον θυμό που κυριαρχεί μεταξύ των 18 εκατομμυρίων κατοίκων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αφορμή την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την αύξηση της εγκληματικότητας, την μη αποδοτική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και την σχετικά υψηλή ανεργία, προκειμένου να κερδίσουν κατά την σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

    Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, καθώς μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχε ψηφίσει ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι ποσοστού 29% που είχε ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 τοπική ώρα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των εκλογών και το αποτέλεσμα, αναμένεται ν' ανακοινωθούν σχεδόν ταυτόχρονα.

    Το SPD πλειοψηφεί και κυβερνά την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1945, ενώ ενδεχόμενη απώλεια της τοπικής κυβέρνησης, θα ενισχύσει τους προβληματισμούς για την ρεαλιστική πολιτική δυναμική των Σοσιαλδημοκρατών να νικήσουν τους Συντηρητικούς στις ομοσπονδ

    [05] Βλ.Πούτιν: Ο προστατευτισμός γίνεται «κανόνας» σε διεθνές επίπεδο

    Ο προστατευτισμός μετατρέπεται σε κανόνα σε διεθνές επίπεδο καθώς το δυναμικό προηγούμενων οικονομικών αναπτυξιακών μοντέλων μοιάζει να έχει εξαντληθεί πλέον, σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή έναρξης της πρωτοβουλίας Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος στο Πεκίνο.

    «Οι κίνδυνοι κατακερματισμού του παγκόσμιου οικονομικού και τεχνολογικού πεδίου γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Ο προστατευτισμός γίνεται κανόνας, οι μονομερείς, αθέμιτοι περιορισμοί, όπως στις πωλήσεις και στην εξάπλωση των τεχνολογιών, είναι μια έμμεση εκδήλωσή του», ανέφερε ο Πούτιν.

    Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, τα οικονομικά υποδείγματα του 20ού αιώνα βρίσκονται σήμερα σε κρίση. «Πολλά προηγούμενα υποδείγματα και παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης έχουν πλέον εξαντληθεί σχεδόν τελείως. Η έννοια του κράτους πρόνοιας, που δημιουργήθηκε τον 20ό αιώνα, βρίσκεται επίσης σε κρίση. Σήμερα, όχι μόνο υπάρχει αδυναμία στο να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ανάπτυξη της πρόνοιας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να παραμείνει στο επίπεδο που διατηρούσε».Για τον Πούτιν οι ιδέες των ανοικτών οικονομιών και του ελεύθερου εμπορίου απορρίπτονται όλο και πιο συχνά σήμερα, «ενίοτε από μέχρι πρόσφατα υποστηρικτές τους».

    «Η ανισορροπία στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και η κρίση του προηγούμενου μοντέλου παγκοσμιοποίησης συνεπάγονται αρνητικές συνέπειες για τις διακρατικές σχέσεις και την παγκόσμια ασφάλεια», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

    «Δεν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις εάν δεν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την αποτελμάτωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», προειδοποίησε ο Πούτιν. «Πρέπει να έχουμε επίσης στο μυαλό μας τις απειλές που θέτουν οι περιφερειακές συρράξεις και οι περιοχές όπου υπάρχουν διενέξεις που διαρκούν δεκαετίες κι επιμένουν σε πολλά μέρη της Ευρασίας», συμπλήρωσε ο ρώσος πρόεδρος.

    Ο Πούτιν χαιρετίζει την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη -Ένας δρόμος»

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη -Ένας δρόμος» που προωθεί η Κίνα, τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση της συνεργασίας στην περιοχή της Ευρασίας. Ο ίδιος, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη-Ένας δρόμος» ως ένα πρακτικό παράδειγμα συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, αλλά και της βιομηχανίας, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστήριξε από την αρχή την υλοποίησή της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ιστορικό παράδειγμα της συνεργασίας του Δρόμου του Μεταξιού μέσω της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, δίνοντας έμφαση στην επανάληψη του εγχειρήματος τον 21ο αιώνα, όπου ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μία σειρά σοβαρών προκλήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 May 2017 - 14:31:53 UTC