Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-10 07:39 UTC

Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας εξαιτίας του ιού της γρίπης που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ' ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκαν 15 θάνατοι και εισαγωγή 250 χιλιάδων ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ στη Βρετανία οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιδημία γρίπης της τελευταίας δεκαετίας. Στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί έχουν εμφανίσει εμπύρετες ιώσεις. Οι ειδικοί όμως σε καμία περίπτωση δεν τις συνδέουν με ιούς της γρίπης και με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Κάνουν λόγο για εποχιακές λοιμώξεις και συνιστούν συμπτωματική θεραπεία με αντιπυρετικά και παυσίπονα και όχι με αντιβιοτικά.

Στο 2,8% θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πληθωρισμός για το μήνα Δεκέμβριο σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι το ποσοστό του πληθωρισμού θα επηρεαστεί θετικά από την πτώση της τιμής των καυσίμων που ήδη ισχύει, αλλά και από τις εκπτώσεις που άρχισαν και θα διαρκέσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ αποτελεί πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης και όχι οι εκλογές, δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Οσον αφορά στο Χρηματιστήριο, ο πρωθυπουργός συνδέει τις επιδόσεις του με την πρόοδο της οικονομίας και προσβλέπει σε μία ώριμη αγορά που θα αποβάλει τα στοιχεία της υπερβολής και του απρόβλεπτου.

Εξακολουθεί να συσκοτίζει τις προθέσεις του ο πρωθυπουργός, επανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, ενώ από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσοβόλας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών του ΔΗΚΚΙ, σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα επισκέπτεται την Αθήνα. Θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την ελληνοιταλική συνεργασία στην ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, όπου και θα έχει συνομιλίες με την κυπριακή ηγεσία για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν θα γίνει αποδεκτή λύση συνομοσπονδίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης, σχολιάζοντας άρθρο του Γιώργου Πανταγιά, συμβούλου του πρωθυπουργού, σε θέματα Τύπου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, οι οποίες είχαν περιέλθει σε στασιμότητα, έδωσε η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Στη δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες κορυφής και το πακέτο των διαπραγματεύσεων περνάει στις ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν κυρίως με τα θέματα της ασφάλειας και των υδάτινων πόρων στα Υψώματα του Γκολάν.

Σκληρές αντεπιθέσεις έχουν εξαπολύσει εναντίον πόλεων, που έχουν καταληφθεί πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι Τσετσένοι μαχητές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχουν ανακαταλάβει τις πόλεις Αργκούν, Σάλι, Μέσκερ Ιούρτ και Ατσχόι Μαρτάν, ενώ στο Γκουντερμές, δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τσετσενίας, αναφέρθηκαν σφοδρές μάχες κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας που στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 18.

Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη δεύτερη πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Λαμπράκη στην Ανω Πέτρα Αρτας.

Εν τω μεταξύ, κηδεύτηκε στα Ιωάννινα το 8χρονο κοριτσάκι της οικογένειας Φανή που κάηκε ζωντανό μέσα στο σπίτι ανήμερα της γιορτής της.

Λήγει αύριο Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 1150 εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, ΕΤΒΑ και ΑΤΕ.

Δέκα επτά νεκροί και 249 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός των 137 τροχαίων δυστυχημάτων που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Monday, 10 January 2000 - 17:29:57 UTC