Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-18 14:41 UTC

Δεν ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τα μελλοντικά του σχέδια εν όψει των βουλευτικών εκλογών όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του μετά το γεύμα που είχε με τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Φιλική και γόνιμη ήταν η συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Αβραμόπουλος με τη σειρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εγκάρδια την επαφή του με τον κ.Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η συζήτηση περιεστράφη κυρίως γύρω από πολιτικά θέματα.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι οι εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί και ότι ο ίδιος προέρχεται από αυτόν τον χώρο και ως εκ τούτου είναι εύλογο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία των ερευνών για τον εντοπισμό του μαχητικού Φάντομ . Τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν το πρωί στην περιοχή Ξηροβουνίου, στον Αγιο Γεώργιο Διστόμου και λίγο αργότερα πεζοναύτες πού συμμετείχαν στις έρευνες αντίκρυσαν τα νεκρά σώματα των δυο πιλότων Ευστρατίου Γκόλια και Νίκου Νέζη.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο Ολλανδός πρωθυπουργός Βιμ Κόκ ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των δυο ηγετών ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην ΟΝΕ και σύντομα θα συμμετάσχει σ΄αυτήν.

Στο Στρασβούργο η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναμένεται να εγκρίνει το επικυρωμένο πρόγραμμα σύγκλισης της Ελληνικής Οικονομίας.

Κατατίθεται στη Βουλή και αύριο συζητείται στην Ολομέλεια η ρύθμιση για τα πανωτόκια. Δεν θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη ρύθμιση, ξεκαθαρίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Η ρύθμιση για τα πανωτόκια είναι ικανοποιητική επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση τόνισε ότι δεν επιτρέπεται να προκαταλάβει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Εν τω μεταξύ το βράδυ θα συνεδριάσει ο κοινοβουλευτικός τομέας εργασίας του ΠΑΣΟΚ για να εξετάσει το θέμα με τα πανωτόκια.

"Αναγκαία" η ανατίμηση της δραχμής έναντι του Ευρώ, μετά την υποτίμηση του ΄98, έκριναν οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας. Μείωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας οι συνέπειες της αναπροσαρμογής, δηλώνει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.238,29 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,31%.

Σε εννέα μήνες έτοιμο για δοκιμαστική λειτουργία το αεροδρόμιο των Σπάτων, δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης. Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 88%.

Στην Αγκυρα αύριο (Τετάρτη 19/1) ο Γιώργος Παπανδρέου. "Η πολιτική βούληση από Ντενκτάς και Αγκυρα για επίλυση του Κυπριακού θα συνεκτιμηθεί για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση", δήλωσε στην Αθήνα ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Αρετής στην Τουρκία ζήτησε και πάλι ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Δεν υπάρχει επιδημία γρίπης στη χώρα μας, αλλά συνηθισμένη για την εποχή έξαρση των ιώσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι χθεσινές καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου , ο οποίος έκανε λόγο για υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που ζήτησε φακελάκι προκειμένου να συνταχθεί μελέτη για να προχωρήσει η ανέγερση Εκκλησίας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τα προβλήματα δεν λύνονται με υπερβολές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου.

Χειρόφρενο, σήμερα και αύριο, στα ταξί όλης της χώρας.

Η Διεθνής Αμνηστία υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ για λόγους υγείας.

Τραγωδία στην Αδριατική. Τουλάχιστον 60 Αλβανοί λαθρομετανάστες πνίγηκαν όταν ναυάγησε το φουσκωτό που τους μετάφερε στην Ιταλία.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Wednesday, 19 January 2000 - 8:03:07 UTC