Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-21 16:41 UTC

Δεξίωση προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Παπανδρέου παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Και συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών. Οι μεγαλύτερες και εγκυρότερες τουρκικές εφημερίδες υποδέχονται θετικά την επίσκεψη τού έλληνα υπουργού Εξωτερικών και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν. "Για την Ελλάδα και την Τουρκία αρχίζει μία νέα πραγματική περίοδος ειρήνης", τονίζει η ΧΟΥΡΙΕΤ, ενώ η ΜΙΛΙΕΤ υπογραμμίζει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποκτούν μία νέα βάση.

Στην Κωνσταντινούπολη έφθασε το πρώτο τρένο του ΟΣΕ από την Αλεξανδρούπολη. Θα ακολουθήσει η υπογραφή Συμφωνίας για την καθιέρωση ημερήσιων δρομολογίων από το καλοκαίρι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσκληση του Μπουλέντ Ετζεβίτ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Τουρκία, τόνισε ότι δεν είναι του παρόντος και ότι η απάντηση θα δοθεί δια τής διπλωματικής οδού.

Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος. ''Εμείς είμαστε η σύγχρονη αριστερά'' τόνισε ο Κώστας Σημίτης και πρόσθεσε ότι η επόμενη τετραετία τής κυβέρνησης τού ΠΑΣΟΚ θα είναι αφιερωμένη στην Εκπαίδευση και την Απασχόληση. Πριν την έναρξη των εργασιών επικράτησε ένταση και ορισμένα στελέχη ήρθαν στα χέρια, χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρότερα επεισόδια.

Ομιλία του Κώστα Καραμανλή ξεκινά στη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας. Παρών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τον επόμενο μήνα οι οριστικές αποφάσεις για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Θα κοστίσει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια δραχμές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Διαφορετικές εκτιμήσεις από Ακη Τσοχατζόπουλο και από Γιάννο Παπαντωνίου για την ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Μικρή άνοδο 0,67% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών των μετοχών και διαμορφώθηκε στις 5.102 μονάδες. Σταθεροποιητικές τάσεις και στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας κάλεσε τα Κόμματα να μην εντάξουν το Χρηματιστήριο στους πολιτικούς τους σχεδιασμούς και υπενθύμισε ατυχή παλαιότερη πρωτοβουλία τού προέδρου τής Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή πού ζήτησε με επιστολή του απόρρητα στοιχεία από τον πρόεδρο τού Χρηματιστηρίου. Ολα τα στοιχεία τής ελληνικής Οικονομίας συνηγορούν υπέρ μίας επιτυχούς εξέλιξης στο Χρηματιστήριο, πρόσθεσε ο κύριος Ρέππας.

Μείζον ατόπημα χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ρέππα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι το Χρηματιστήριο το έβλαψαν πρόσφατα με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους κυβερνητικοί παράγοντες.

Το 80% των οφειλών στις Τράπεζες προέρχεται από λίγους επιχειρηματίες και από το σύνολο των δανειοληπτών μόνον το 5% δεν εξοφλεί κανονικά τα δάνειά του. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και προσθέτει ότι αν εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο θα διαγραφεί και μέρος των συμβατικών τόκων, γεγονός πρωτοφανές για τα διεθνή τραπεζικά χρονικά.

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 45% των μετοχών της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, με τους ίδιους όρους, ή προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για παραχώρηση μόνον του μάνατζμεντ είναι οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που υπέβαλε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Την απάντηση αυτή έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Μαγκριώτης σε επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αστοχία υλικού και όχι σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η καταστροφή τού σκληρού δίσκου τού Προγράμματος ΤΑXIS και το πρόβλημα έχει ήδη αντιμετωπισθεί. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση τού ΚΕΠΥΟ και γνωστοποίησε ότι σύντομα οι φορολογούμενοι θα εφοδιασθούν με κάρτα ώστε να συναλλάσσονται απ ευθείας με τις Τράπεζες.

Εκπτωση 30% από την Δευτέρα και ως τις 25 Μαρτίου στα εισιτήρια της Ολυμπιακής για Ευρώπη Αμερική και Εσωτερικό.

Οι πρωθυπουργοί επτά χωρών που συνορεύουν με τη Γιουγκοσλαβία και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, συζητούν στη Σόφια οικονομικά και θέματα ασφαλείας που αφορούν την περιοχή των Βαλκανίων.

Την ερχόμενη εβδομάδα η απάντηση Αρσένη στις προτάσεις της επιτροπής Καζάζη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε κατάλογο με 1.500 ονόματα στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης "Χεζμπολάχ", γράφει η εφημερίδα "Χουριέτ". Ο κατάλογος, περιέχει ονόματα επιχειρηματιών, μετριοπαθών μουσουλμάνων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.

Εργο των Βάσκων της ΕΤΑ η δολοφονία αντισυνταγματάρχη το πρωί στο κέντρο της Μαδρίτης εκτιμά η Ισπανική Αστυνομία. Σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Saturday, 22 January 2000 - 8:03:07 UTC