Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-24 15:28 UTC

Αύξηση 10,6% στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 1998, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με την θετική αυτή εξέλιξη δημιουργείται υπέρβαση των εσόδων κατά 483 δισεκατομμύρια δραχμές.

Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες εξετάζουν στις Βρυξέλλες την προέγκριση του ελληνικού προγράμματος σύγκλισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατατέθηκε στη Βουλή η νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια. Αύριο η συζήτησή της στην Ολομέλεια. Μέριμνα για τα αγροτικά χρέη στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

Εκκληση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας προς τις τράπεζες να εντάξουν στην ρύθμιση και τους δανειολήπτες της τελευταίας διετίας

Πτώση 0,40% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών και διαμορφώθηκε στις 5.081,95 μονάδες.

Ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων θα συσταθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και θα αναλάβει την προώθηση των ολυμπιακών έργων του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, του Ποδηλατοδρομίου, του Κωπηλατοδρομίου και της ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα. Την εντολή αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε σύσκεψη η οποία ακόμα εξέτασε θέματα χρηματοδότησης των έργων και προώθησης της υλοποίησής τους.

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία. Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση τριών Ελλήνων και τριών Ιταλών ιστιοπλόων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από τις Γουβιές της Κέρκυρας για την Ιταλία.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 16χρονου Νικόλαου Τριψιάνη που είχε χαθεί στο όρος Βόρα ενώ βρέθηκαν σώοι και οι δύο ορειβάτες που είχαν χαθεί στα Σφακιά της Κρήτης. Με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση στους εθνικούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βίγλας και Βιτσίου, Λαμίας - Καρπενησίου, Τρικάλων - Αρτας και Ιωαννίνων - Τρικάλων από το 55ο έως το εβδομηκοστό τέταρτο χιλιόμετρο.

Επίσης με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας, Θεσσαλονίκης - Σερρών και στις επαρχιακές οδούς Αράχωβας - χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, Πύλης - Νεοχωρίου Τρικάλων καθώς και στα ορεινά των Ιωαννίνων, της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Ξάνθης, των Γρεβενών και της Δράμας.

Το Ελσίνκι δεν μπορεί να μείνει γράμμα κενό περιεχομένου, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στις κατηγορίες του Θόδωρου Πάγκαλου εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Τέσσερα χόβερ-κραφτ αγοράζει το Πολεμικό Ναυτικό. Σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Ακης Τσοχατζόπουλος με ρωσική και ουκρανική εταιρεία.

Σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα αρχειοθέτησης, αναζήτησης και ταύτισης φωτογραφιών, ατόμων που έχουν απασχολήσει την Ασφάλεια, εγκαινίασε το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Μία στις πέντε γυναίκες στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού τουλάχιστον μία φορά από τον άντρα της σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι Κέντρων Ισότητας στη χώρα μας.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του ιδιοκτήτη βενζινάδικου στους Αγίους Αναργύρους. Τον πυροβόλησαν το πρωί τρεις άγνωστοι γιά να τον ληστέψουν.

Χωρίς νερό από τις 10 απόψε έως τις 8 αύριο το πρωί οι περιοχές Ευαγγελιστρίας, Καστέλλας και το λιμάνι του Πειραιά, λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ.

Η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου αποσκοπεί στο να διχάσει τους Τουρκοκυπρίους δήλωσε ο Ραούφ Ντενκτάς.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2000 - 8:03:07 UTC