Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-25 15:27 UTC

Η τροπολογία για τα πανωτόκια συζητείται απόψε στην ολομέλεια της Βουλής. Οι Τράπεζες με πρώτη την Εθνική θα ρυθμίσουν και παλιά χρέη. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις από την Εθνική Τράπεζα αφορούν μικροδάνεια και παλαιές οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

Μείωση του επιτοκίου παρέμβασης από την Τράπεζα της Ελλάδας αναμένεται αύριο.

Κατά 2 δραχμές το λίτρο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβότερη από αύριο τα μεσάνυχτα η βενζίνη, κατά 4 το πετρέλαιο κίνησης και κατά 6 το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πτώση κατά 1,17 % σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών και διαμορφώθηκε στις 5.022,41.Η συνεδρίαση της Σοφοκλέους άρχισε με καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ικανοποιημένοι από την πορεία ένταξης της χώρα μας στην ΟΝΕ εμφανίσθηκαν οι κύριοι Στεφανόπουλος και Σημίτης, κατά την πρωινή τους συνάντηση.

Τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής τον ερχόμενο μήνα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Μετά τη συνάντηση ο κ.Σκανδαλίδης άσκησε οξύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τις θέσεις που εξέφρασε στην προσυνεδριακή συνάντηση το περασμένη Σαββατοκύριακο.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα ο πρωθυπουργός τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής στη σύσκεψη των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

Για κομματισμό κατηγόρησε την κρατική τηλεόραση ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Για εκλογολογία επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρουσία τού προέδρου τής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, θα εγκαινιάσει το μεσημέρι τής Παρασκευής το μετρό που αλλάζει το συγκοινωνιακό τοπίο στην Αθήνα. Οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με όλες τις συγκοινωνίες στην Αθήνα, θα είναι δωρεάν το σαββατοκύριακο, λόγω της λειτουργίας τού μετρό. Σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης επισκέφθηκε τον σταθμό τού μετρό στο Σύνταγμα συνοδεύοντας άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα.

Στο Φάληρο και όχι στον Πειραιά θα σταματά από τις 9.30 το βράδυ ο ηλεκτρικός, λόγω έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινίασε το Κέντρο Ναυτιλιακών Μελετών της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο του Πειραιά ως διεθνούς ναυτιλιακού και χρηματοπιστωτικού κέντρου και την ποιοτική ναυτιλία στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση.

Την παραπομπή σε δίκη του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Γεωργακόπουλου, τού πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του πρώην Αττικάρχη Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και τού πρώην διευθυντή ασφάλειας Θεόδωρου Παφίλη, προτείνει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Μαλούχου για το μακελειό στην οδό Νιόβης, το Σεπτέμβριο τού 1998 που κόστισε τη ζωή στην 25χρονη Αμαλία Γκινάκη και τον τραυματισμό 8 αστυνομικών.

Στον εισαγγελέα Πάτρας σήμερα δύο αλβανοί και μία ρωσίδα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

Σε μηνιγγίτιδα οφείλεται ο θάνατος 18χρονου στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας.

Στην Κροατία ο κεντρώος υποψήφιος Στίπε Μέσιτς ήρθε πρώτος με 41,11% στο χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον φιλελεύθερο Ντράζεν Μπούντισα που πήρε 27,71%.

Σφοδρές οδομαχίες και καταιγισμός βομβών στο Γκρόσνι της Τσετσενίας.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Wednesday, 26 January 2000 - 8:03:07 UTC