Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή των βομβαρδισμών της Τόρα Μπόρα
  • [02] ΗΠΑ: Βακτήριο του ανθρακα
  • [03] Βλήμα όλμου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη
  • [04] Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Μπους
  • [05] Εισβολή Ισραηλινών σε Χεβρώνα και Γάζα
  • [06] Τορπίλη προκάλεσε το ναυάγιο του Κουρσκ;
  • [07] Ε.Ε: Κανόνες πληροφόρησης των εργαζομένων
  • [08] Ο νέος προϋπολογισμός στη Βουλή
  • [09] Εκδήλωση για το ασφαλιστικό
  • [10] ''Χρυσή Μπάλα'': Κορυφαίος ο Οουεν
  • [11] Kορυφαίος αθλητής της χρονιάς o Κεντέρης
  • [12] Συνάντηση Κουράκη-προεδρείο καλαθοσφαιριστών
  • [13] Kαλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της 50ετίας
  • [14] Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά του πολέμου
  • [15] Περισσότερα κατοικίδια στην Αυστραλία
  • [16] Επέστεψε στη Γη το λεωφορείο ''Εντέβορ''
  • [17] Βοήθεια μέσω διαδικτυακών περιπτέρων

    [01] Αναστολή των βομβαρδισμών της Τόρα Μπόρα

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 10:06:00 μμ

    Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τους βομβαρδισμούς τους σε κοιλάδα της ορεινής περιοχής της Τόρα Μπόρα, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ώστε οι αφγανικές δυνάμεις να μπορέσουν να εντοπίσουν τους τελευταίους θύλακες αντίστασης των μελών της "Aλ-Κάιντα", που βρίσκονται στις σπηλιές της Τόρα Μπόρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ αντιναύαρχος Τζον Στάφλμπιμ.

    Ο τοπικός διοικητής Χαζράτ Αλι, στην κοιλάδα του Αγκαμ "μας ζήτησε να αναστείλουμε τους βομβαρδισμούς, προκειμένου οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μπορέσουν να εισέλθουν στις σπηλιές αυτές", διευκρίνισε ο Στάφλμπιμ προσθέτοντας ότι "εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης μελών της αλ-Κάιντα, επομένως δεν έχουμε ακόμη τελειώσει". Ο ίδιος προσθεσε ότι η κατάσταση είναι λιγότερο σαφής στην άλλη κοιλάδα της περιοχής, την κοιλάδα του Ουαζίρ.

    [02] ΗΠΑ: Βακτήριο του ανθρακα

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 10:02:00 μμ

    Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε σήμερα ότι το βακτήριο του άνθρακα που χρησιμοποιήθηκε σε μια σειρά επιθέσεις στις ΗΠΑ, φαίνεται να προήλθε από το αμερικανικό έδαφος. Σε ερώτηση, αν οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βακτήριο του άνθρακα προήλθε από αμερικανικά εργαστήρια, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ απάντησε: "Δεν υπάρχει τίποτε τελικό, κανένα σίγουρο αποτέλεσμα. Αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον επρόκειτο για εσωτερική πηγή".

    Πέντε άνθρωποι πέθαναν και 13 μολύνθηκαν από την ασθένεια του άνθρακα στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο οπότε και πρωτοεμφανίστηκαν οι επιθέσεις με άνθρακα, κυρίως μέσω επιστολών.

    Ο κ. Φλέισερ πρόσθεσε ότι η άποψη πως ο άνθρακας προήλθε από μια εσωτερική πηγή βασίζεται "σε στοιχεία που προέκυψαν από ανακριτικές και επιστημονικές έρευνες", αλλά αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν ακόμα τα τελικά επιστημονικά αποτελέσματα.

    [03] Βλήμα όλμου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 10:10:00 μμ

    Βλήμα όλμου καπνογόνο, κενό περιεχομένου, βρέθηκε χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στις τουαλέτες του Συνεδριακού Κέντρου "Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ". Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας.

    [04] Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Μπους

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 10:40:00 μμ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποβλήθηκε το Σαββατοκύριακο σε επέμβαση αφαίρεσης τεσσάρων δερματικών αλλοιώσεων από το πρόσωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο Λευκός Οίκος όταν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρέστησαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο για το τέλος του Ραμαζανιού, ιερού μήνα των μουσουλμάνων, παρατήρησαν στο πρόσωπο του προέδρου αμυχές και ζήτησαν εξηγήσεις.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλέλαν, δήλωσε ότι οι τέσσερις αυτές αλλοιώσεις, που είναι καλοήθεις, ανακαλύφθηκαν στα μάγουλα, το μέτωπο και τον κρόταφο του προέδρου, στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας. Η διενέργεια βιοψίας κρίθηκε περιττή.

    [05] Εισβολή Ισραηλινών σε Χεβρώνα και Γάζα

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 10:17:00 μμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ άνοιξαν πυρ εναντίον του Παλαιστίνιου έξω από το σπίτι του, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την επιχείρηση.

    Πάουελ: Συνύπαρξη του Ισραήλ με ένα Παλαιστινιακό κράτος

    Οι ΗΠΑ πιστεύουν πάντα σε μια Μέση Ανατολή, όπου το κράτος του Ισραήλ, θα μπορούσε να συνυπάρξει με κάθε ασφάλεια με ένα βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, παρά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με μια σειρά αντιισραηλινές αιματηρές επιθέσεις και παρά την αμφισβήτηση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ της ικανότητας του κ. Αραφάτ να θέσει τέλος στη βία, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην αμερικανική θέση για την περιοχή.

    "Αυτά που είπα εδώ και ένα μήνα περίπου στην Λούιβιλ και προηγήθηκαν των δηλώσεων του προέδρου Μπους σε ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη, είναι η πάγια θέση μας για συνύπαρξη του Ισραήλ με ένα Παλαιστινιακό κράτος. Αυτή η άποψή μας εξακολουθεί να υπάρχει", τόνισε ο κ. Πάουελ στον Τύπο, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πολωνό ομόλογό του, Βλοντζιμιές Τσιμόσεβιτς.

    Ο κ. Πάουελ προέτρεψε τον Γιάσερ Αραφάτ να εφαρμόσει τις υποσχέσεις που περιλαμβάνονταν στην κυριακάτικη ομιλία του, στην οποία ο παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε το λαό του να σταματήσει τη βία και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνο οδός για διέξοδο από την κρίση. Απηχώντας τις απόψεις της αμερικανικής ηγεσίας ο κ. Πάουελ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από τον κ. Αραφάτ να αναλάβει δράση.

    "Είναι σαφές ότι εάν ο κ. Αραφάτ ξεκινήσει να κάνει πράξη όλα όσα περιέχονταν στην ομιλία του, τότε θα είμαστε σε μια καλύτερη θέση για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας", κατέληξε ο Κόλιν Πάουελ.

    Σιράκ: ''Ο Αραφάτ νόμιμος εταίρος του Ισραήλ''

    Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε σήμερα, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους κ.κ. Γιάσερ Αραφάτ και Αριελ Σαρόν, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή και ο πρόεδρος της Γιάσερ Αραφάτ "είναι στα μάτια της Γαλλίας και της Ευρώπης, ο μόνος νόμιμος εταίρος του κράτους του Ισραήλ για την ειρήνη".

    Ο γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, με δική του πρωτοβουλία, διαδοχικά με τον παλαιστίνιο πρόεδρο και τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του μεγάρου των Ηλυσίων, Κατρίν Κολονά, κάνοντας τον απολογισμό αυτών των τηλεφωνικών συνομιλιών.

    Ο Σιράκ χαιρέτισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν απο τον Αραφάτ καθώς και τη "σημαντική του ομιλία" της Κυριακής, στην οποία ζήτησε τον τερματισμό των αντιισραηλινών επιθέσεων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. "Λαμβάνοντας μέτρα κατα των τρομοκρατικών οργανώσεων και ζητώντας να τεθεί τέλος σε όλες τις βίαιες πράξεις ο Αραφάτ ανταποκρίνεται σε αυτό που απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση. Πρέπει να ευχηθούμε οι δεσμεύσεις αυτές θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και γιαυτό πρέπει η Παλαιστινιακή Αρχή να διαθέτει τα μέσα για να εφαρμόσει την πολιτική αυτή", δήλωσε ο Σιράκ τόσο στον Σαρόν όσο και στον Αραφάτ.

    [06] Τορπίλη προκάλεσε το ναυάγιο του Κουρσκ;

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 7:50:00 μμ

    Μια ελαττωματική τορπίλη αποτελεί την πιο πιθανή αιτία για την καταστροφή, τον Αύγουστο του 2000, του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Kούρσκ, το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο, συμπαρασύροντας στο θάνατο το πλήρωμά του 118 ανδρών, κρίνει ο ρώσος γενικός εισαγγελέας Βλαντιμίρ Ουστίνοφ, τον οποίο επικαλείται σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

    "Δεν αποκλείουμε καμία πιθανότητα, όμως η επικρατέστερη εκδοχή είναι φυσικά ότι η έκρηξη μιας τορπίλης προκάλεσε άλλες εκρήξεις", διευκρίνισε ο Ουστίνοφ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πότε η εισαγγελία θα καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα.

    Το ρωσικό ναυτικό είχε υποστηρίξει ότι το Κουρσκ βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με ξένο υποβρύχιο.

    Σήμερα το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι άλλα τρία πτώματα βρέθηκαν στο Κουρσκ, το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό της Θάλασσας Μπάρεντς τον περασμένο Οκτώβριο.

    Ο συνολικός αριθμός των σορών που έχουν περισυλεγεί μέχρι σήμερα από το υποβρύχιο ανέρχεται πλέον σε 83.

    [07] Ε.Ε: Κανόνες πληροφόρησης των εργαζομένων

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 8:30:00 μμ

    H Eυρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε στις Βρυξέλλες την κοινοτική οδηγία, με την οποία καθορίζονται οι κανόνες πληροφόρησης και διαβούλευσης των εργαζομένων στις κοινοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την οδηγία, όλες οι επιχειρήσεις με πάνω από πενήντα υπαλλήλους θα πρέπει να εγγυώνται ουσιαστική πληροφόρηση και διαβούλευση στους εργαζομένους τους πριν από τη λήψη κάθε σημαντικής απόφασης στην επιχείρηση και ιδιαίτερα για αποφάσεις που έχουν συνέπειες στις θέσεις εργασίας.

    Η οδηγία αυτή δίνει τη δυνατότητα προστασίας

    Επίσης, πρόκειται για την πρώτη κοινοτική ρύθμιση, που γενικεύει την υποχρέωση των επιχειρήσεων να πληροφορούν και να διαβουλεύονται με τους εργαζομένους.

    Μέχρι τώρα οι κοινοτικές οδηγίες καθόριζαν συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να ανταλλάσσουν απόψεις με τους εργαζομένους όπως για τις συλλογικές απολύσεις ή τη μεταφορά της ιδιοκτησίας της εταιρείας.

    Σχολιάζοντας την απόφαση η αρμόδια για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε:

    "Η οδηγία αυτή δίνει τη δυνατότητα προστασίας "σε όλες τις περιπτώσεις" για τους υπαλλήλους και αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο επιχειρηματικό εργαλείο. Επιχειρηματίες με συνείδηση των πραγματικών τους συμφερόντων ήδη λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές αυτές. Σε πολλές επιχειρήσεις η συμμετοχή των εργαζομένων αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα βασικό επίπεδο συμμετοχής".

    [08] Ο νέος προϋπολογισμός στη Βουλή

    17/12/2001 11:40:00 μμ

    Ξεκίνησε το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού σε Ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων και θα κορυφωθεί την Παρασκευή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη ψήφιση του σχέδιου νόμου.

    Εισηγητής ο Θεόδωρος Κολιοπάνος

    Γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Κολιοπάνος, τόνισε ότι στον προϋπολογισμό του 2002, αποτυπώνονται τα θετικά αποτελέσματα της μακρόχρονης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με άμεσες θετικές επιπτώσεις στην κοινωνική πολιτική (ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, αύξηση των προϋπολογισμών των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών), υλοποίηση με καλύτερες προϋποθέσεις των ολυμπιακών έργων, εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακού και επενδυτικού χαρακτήρα.

    Επίσης, ο κ. Κολιοπάνος σκιαγράφησε επίσης το δυσμενές διεθνές οικονομικό κλίμα συνεπεία και των βομβιστικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, για να τονίσει στη συνέχεια, ότι η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί πολύ λιγότερο από άλλες, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (3,8% έναντι 4,1 το παρελθόν έτος), παραμένοντας στο διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

    Παράλληλα, με την κυκλοφορία του νέου νομίσματος, του ΕΥΡΩ, προσφέρονται και ουσιαστικά πλεονεκτήματα, όπως η σταθερότητα στις τιμές, η ελαχιστοποίηση του συναλλαγματικού κινδύνου, η μείωση του κόστους χρηματοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων και η διευκόλυνση της απελευθέρωσης των αγορών.

    Σημειώνεται, επίσης και η αναφορά στην προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία (7,2%) και την έμμεση (5,3%), με έτι περαιτέρω μείωση της διαφοράς ανάμεσα στους άμεσους και στους έμμεσους φόρους.

    Έμφαση έδωσε ο κ. Κολιοπάνος στις νέες φοροελαφρύνσεις (αύξηση του αφορολογήτου ορίου κατά 20%, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των ανωνύμων εταιριών και των ΕΠΕ μέχρι και 2,5% σε περίπτωση που προβούν σε ανάλογες προσλήψεις, φορολόγηση των repos, κατάργηση τελών χαρτοσήμου κλπ).

    Δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησε ο γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος, δεν περιορίστηκε στην κριτική του προϋπολογισμού, αλλά προχώρησε σε γενικότερες δυσμενείς κρίσεις για τις κυβερνητικές επιλογές.

    Ο κ. Παπαθανασίου, κατηγόρησε, ως αναμενόμενο, την κυβέρνηση για "δημιουργική λογιστική" και για σύνταξη προϋπολογισμού που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αναφερόμενος μάλιστα στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας στον τομέα της διαφάνειας και της πάταξης της διαφθοράς και της παραοικονομίας.

    Αντίθετα με τον Θ. Κολιοπάνο, ο κ. Παπαθανασίου προτίμησε να αναφερθεί στις κοινωνικές δαπάνες, όχι σε απόλυτα νούμερα, αλλά σε ποσοστά επί του ΑΕΠ, διαπιστώνοντας στασιμότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις, (π.χ. επιδόματα πολυτέκνων) οπισθοδρόμηση, όπως επίσης και αύξηση του δημοσίου χρέους.

    Απέναντι στο επιχείρημα της πλειοψηφίας, για την έλλειψη πόρων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική και τις προσπάθειες για μείωση του δημοσίου χρέους, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων "κρατικής σπατάλης και κακοδιαχείρισης", επέκρινε την κυβέρνηση για στασιμότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και σημείωσε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της παράταξής του:

    "Τι έχει να προτείνει η κυβέρνηση Σημίτη-Λαλιώτη για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα; Τον κ. Γρυλάκη; Τον κ. Μαυρίκη; Την επιστροφή στο παρελθόν; Όσοι αναμοχλεύουν το παρελθόν, όσοι επιχειρούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο παρελθόν, δεν έχουν, ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Η κυβέρνηση Σημίτη-Λαλιώτη, θα έχει μοναδικούς συνομιλητές για το χθες και το παρελθόν, τον κ. Γρυλλάκη και τον κ. Μαυρίκη. Η κυβέρνηση Σημίτη-Λαλιώτη, έχει συμβιβασθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να είναι στον πάτο της Ευρώπης και το έχει ρίξει στο σκληρό ροκ. Το χορεύει μάλιστα τον τελευταίο καιρό, με το δίδυμο Σημίτη-Λαλιώτη. Η αισθητική της εικόνας είναι τέτοια, που σας ευχόμαστε να το συνεχίσετε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μόνοι σας".

    Αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά διέκρινε στον προϋπολογισμό του 2002 ο γενικός εισηγητής του Συνασπισμού, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θεωρώντας, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι θα υπάρξει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, από 2% έως και 7%. Αντίθετα, για τα μεγάλα εισοδήματα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, υπάρχουν "μεγάλες, γενναίες φοροελαφρύνσεις-μπουναμά".

    Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, σε ποσοστά επί του ΑΕΠ μειώνονται σε σχέση με το 2001 και το 2000.

    "Πώς είναι δυνατόν να καλυφθούν από τα περιορισμένα αυτά ποσά, οι ανάγκες για Υγεία και Παιδεία. Αυτός είναι ο λόγος της αποδυνάμωσης, χρόνο με το χρόνο, του δημόσιου σχολείου και νοσοκομείου. Πρόκειται για την πιο βάναυση ιδιωτικοποίηση".

    Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης, επέκρινε τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες, που "συχνά εξυπηρετούν αποκλειστικά ατλαντικά συμφέροντα", όπως και τις δαπάνες για τα ολυμπιακά έργα, που απορροφούν, όπως τόνισε, το μέγιστο των πόρων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συνέπεια την μείωση έως και κατάρρευση όλων των υπολοίπων αναπτυξιακών δαπανών.

    Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΝ στο φαινόμενο της "νέας φτώχειας", με το 20 και πλέον τοις εκατό του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

    "Αρκείστε σε φιλανθρωπικές ενέσεις που επιμηκύνουν την κατάσταση. Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο με δεκαχίλιαρα και εικοσαχίλιαρα", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

    Η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετές απουσίες από την συζήτηση, με κορυφαία εκείνη του εισηγητή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος στην ιδιαίτερή του πατρίδα, όχι όμως και των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι παρευρίσκονται στη συζήτηση.

    [09] Εκδήλωση για το ασφαλιστικό

    17/12/2001 8:24:00 μμ

    Εντύπωση προκαλεί εκτίμηση του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου ότι από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό θα υπάρξουν κερδισμένοι και χαμένοι, ενώ αντίθετα ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας επιμένει ότι από τη μεταρρύθμιση δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Ο κ.Παπαδόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι "το πρόβλημα έπρεπε να αντιμετωπιστεί χθες".

    Ο υπουργός Υγείας τάχθηκε υπέρ της αντιμετώπισης των συντεχνιακών λογικών "που εδώ και 50 χρόνια τυραννούν τη χώρα".

    Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, οι αλλαγές πρέπει να αποσκοπούν σε ενοποιήσεις ταμείων, εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων και διαχωρισμό των κλάδων Υγείας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

    Επίσης, τάχθηκε υπέρ των συμπερασμάτων της έκθεσης του καθηγητή Γιώργου Σπράου και της μελέτης του βρετανικού οίκου Government Actuary's Department.

    Με τις απόψεις του κ.Παπαδόπουλου, συντάχθηκε και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ζήτησε επανεξέταση των ρυθμίσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και των αναπηρικών συντάξεων.

    Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Νίκος Αναλυτής τάχθηκε υπέρ των συναινετικών λύσεων και υπογράμμισε ότι τα όρια συνταξιοδότησης πρέπει να κινούνται μεταξύ του 60 και 67 έτους.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ, το αφανές χρέος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 200% του ΑΕΠ και η μεταρρύθμιση είναι επιβεβλημένη.

    Το σύστημα πρέπει, όπως αναφέρεται στη μελέτη, να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, ενώ προτείνεται επιμήκυνση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος μέσω νέων εισφορών ή κρατικών πόρων.

    [10] ''Χρυσή Μπάλα'': Κορυφαίος ο Οουεν

    17/12/2001 7:59:00 μμ

    Πριν από 46 χρόνια, ο Σερ Στάνλεϊ Μάθιους γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτούσε τη "Χρυσή Μπάλα", βραβείο που αθλοθέτησε το 1956 το γαλλικό περιοδικό "France Football". Σήμερα, σχεδόν μισόν αιώνα μετά, ο Μάικλ Οουεν κατακτά το ίδιο βραβείο και προσθέτει το όνομά του στον κύκλο των "ιερών τεράτων" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που έχουν τιμηθεί με τη "Χρυσή Μπάλα".

    Το "θείο βρέφος" της Λίβερπουλ, μόλις στα 22 του χρόνια, θεωρείται δίκαια ως ένας από τους σούπερ σταρ της "στρογγυλής θεάς".

    Η καριέρα του έφτασε στο αποκορύφωμα της μέσα στο 2001, όταν οδήγησε τους "Κόκκινους" του Μέρσεϊσαιντ στην κατάκτηση πέντε τροπαίων: Τα κύπελλα Αγγλίας και ΟΥΕΦΑ, το λιγκ καπ, το Τσάριτι Σιλντ και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Διεθνής από τα 18 του χρόνια, ο Οουεν έχει ήδη συμπληρώσει 32 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας, ενώ το καλοκαίρι στην Απω Ανατολή θα δώσει για δεύτερη φορά το "παρών" σε τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

    Συγκέντρωσε 170 βαθμούς στην ψηφοφορία του France Football και άφησε στη δεύτερη θέση το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Γκονζάλεθ Μπλάνκο.

    Τρίτος και μοναδικός εκπρόσωπος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου στη 10άδα, ήταν ο Ολιβερ Καν, ενώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατά πολλούς φαβορί, έμεινε τέταρτος.

    Οσο για τη μοναδική "ελληνική" παρουσία, οι επιδόσεις του Εμανουέλ Ολισαντέμπε με την εθνική Πολωνίας και τον Παναθηναϊκό στο Champions League, του χάρισαν δύο βαθμούς, που σημαίνει και την 18η θέση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν μη τι άλλο, μια μεγάλη διάκριση για τον "Μανώλη".

    Η αναλυτική ψηφοφορία του FRANCE FOOTBALL

    Ποιος είναι ο Μάικλ Οουεν

    Ονομα: Μάικλ

    Επώνυμο: Οουεν

    Ημερ. Γέννησης: 14 Δεκεμβρίου 1979

    Τόπος Γέννησης: Τσέστερ

    Ύψος: 1.70

    Βάρος: 68 κιλά

    Θέση: Επιθετικός

    Ομάδα: Λίβερπουλ

    Διεθνείς συμ. : 32

    Γκολ: 14

    Διακρίσεις: Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία (1997)

    Πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ (1998)

    Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2001)

    Κύπελλο Αγγλίας (2001)

    Λιγκ Καπ Αγγλίας (2001)

    Ευρωπαϊκό Σούπερ καπ (2001)

    Η αναλυτική ψηφοφορία του FRANCE FOOTBALL

    1. Μάικλ Οουεν (Αγγλία/Λίβερπουλ) 176 Βαθμοί

    2. Ραούλ (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης) 140

    3. Ολιβερ Καν (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) 114

    4. Ντέιβιντ Μπέκαμ (Αγγλία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 102

    5. Φραντσέσκο Τότι (Ιταλία/Ρόμα) 57

    6. Λουϊς Φίγκο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 56

    7. Ριβάλντο (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα) 20

    8. Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία/Μίλαν) 18

    9. Τιερί Ανρί (Γαλλία/Αρσεναλ) 14

    10. Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία/Ρεάλ Μαδρ., Γιουβέντους) 14

    11. Μπισέντ Λιζαραζού (Γαλλία/Μπάγερν Μονάχου) 10

    12. Νταβίντ Τρεζεγκέ (Γαλλία/Γιουβέντους) 7

    13. Στέφαν Εφενμπεργκ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) 6

    14. Χένρικ Λάρσον (Σουηδία/Σέλτικ) 4

    15. Αλεσάντρο Νέστα (Ιταλία/Λάτσιο) 4

    16. Ερνάν Κρέσπο (Αργεντινή/Λάτσιο) 3

    17. Χουάν Σεμπ.Βερόν (Αργεντινή/Μάντσεστερ Γ., Λάτσιο) 3

    18. Τζιοβάνε Ελμπερ (Βραζιλία/Μπάγερν Μονάχου) 2

    19. Σάμι Χίπια (Φιλανδία/Λίβερπουλ) 2

    20. Γκάιθκα Μεντιέτα (Ισπανία/Λάτσιο, Βαλένθια) 2

    21. Εμανουέλ Ολισαντέμπε (Πολωνία/Παναθηναϊκός) 2

    22. Ρομπέρτο Κάρλος (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 2

    23. Εμπέ Σαντ (Δανία/Σάλκε) 2

    24. Νταμιάνο Τομάσι (Ιταλία/Ρόμα) 2

    25. Ρομπέρτο Μπάτζιο (Ιταλία/Μπρέσια) 1

    26. Στίβεν Τζεράρντ (Αγγλία/Λίβερπουλ) 1

    27. Μανουέλ Ρουί Κόστα (Πορτογαλία/Μίλαν, Φιορεντίνα) 1

    Οι νικητές της χρυσής μπάλας

    1956 Στάνλεϊ Μάθιους Αγγλία Μπλάκπουλ

    1957 Αλφρέντο Ντι Στέφανο Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης

    1958 Ρεϊμόν Κοπά Γαλλία Ρεάλ Μαδρίτης

    1959 Αλφρέντο Ντι Στέφανο Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης

    1960 Λουϊσίτο Σουάρες Ισπανία Μπαρτσελόνα

    1961 Ομάρ Σίβορι Αργεντινή Γιουβέντους

    1962 Γιόζεφ Μάζοπουστ Τσεχοσλοβακία Ντούκλα

    1963 Λεβ Γιασίν ΕΣΣΔ Ντιναμό Μόσχας

    1964 Ντένις Λο Σκοτία Μάντσεστερ Γιουν.

    1965 Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Πορτογαλία Μπενφίκα

    1966 Μπόμπι Τσάρλτον Αγγλία Μάντσεστερ Γιουν.

    1967 Φλόριαν Αλμπερτ Ουγγαρία Φερεντσβάρος

    1968 Τζορτζ Μπεστ Β.Ιρλανδία Μάντσεστερ Γιουν.

    1969 Τζιάνι Ριβέρα Ιταλία Μίλαν

    1970 Γκερντ Μίλερ Δ.Γερμανία Μπάγερν

    1971 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Αγιαξ

    1972 Φραντς Μπεκενμπάουερ Δ.Γερμανία Μπάγερν

    1973 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Μπαρτσελόνα

    1974 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Μπαρτσελόνα

    1975 Ολεγκ Μπλαχίν ΕΣΣΔ Ντιναμό Κιέβου

    1976 Φραντς Μπεκενμπάουερ Δ.Γερμανία Μπάγερν

    1977 Αλαν Σίμονσεν Δανία Γκλάντμπαχ

    1978 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο

    1979 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο

    1980 Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε Δ.Γερμανία Μπάγερν

    1981 Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε Δ.Γερμανία Μπάγερν

    1982 Πάολο Ρόσι Ιταλία Γιουβέντους

    1983 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

    1984 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

    1985 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

    1986 Ιγκόρ Μπελάνοφ ΕΣΣΔ Ντιναμό Κιέβου

    1987 Ρούουντ Γκούλιτ Ολλανδία Μίλαν

    1988 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

    1989 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

    1990 Λόταρ Ματέους Δ.Γερμανία Ιντερ

    1991 Ζαν-Πιέρ Παπέν Γαλλία Μαρσέιγ

    1992 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

    1993 Ρομπέρτο Μπάτζιο Ιταλία Γιουβέντους

    1994 Χρίστο Στόιτσκοφ Βουλγαρία Μπαρτσελόνα

    1995 Ζορζ Γουεά Λιβερία Μίλαν

    1996 Ματίας Ζάμερ Γερμανία Ντόρτμουντ

    1997 Ρονάλντο Βραζιλία Ιντερ

    1998 Ζιντάν Ζινεντίν Γαλλία Γιουβέντους

    1999 Ριβάλντο Βραζιλία Μπαρτσελόνα

    2000 Λουίς Φίγκο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης

    2001 Μάικλ Οουεν Αγγλία Λίβερπουλ

    [11] Kορυφαίος αθλητής της χρονιάς o Κεντέρης

    17/12/2001 7:58:00 μμ

    Ο Κώστας Κεντέρης ανακηρύχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2001, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ με την συμμετοχή 378 μελών του Συνδέσμου και τα οποία ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο ΣΕΦ, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μέτρων συγκέντρωσε 1651 ψήφους, ενώ τον ακολούθησαν ο Βλάσης Μάρας με 1092 ψήφους και ο Νίκος Κακλαμανάκης με 536 ψήφους.

    [12] Συνάντηση Κουράκη-προεδρείο καλαθοσφαιριστών

    17/12/2001 10:45:00 μμ

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του σωματείου των αμειβόμενων καλαθοσφαιριστών. Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα του Π.Σ.Α.Κ., που αφορούν κυρίως ζητήματα οικονομικής φύσης, όπως οι εγγυήσεις των συμβολαίων τους και η ασφάλειά τους.

    [13] Kαλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της 50ετίας

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 8:19:00 μμ

    Ο Μίμης Δομάζος ανακηρύχθηκε καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας 50ετίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ με την συμμετοχή 378 μελών του Συνδέσμου και τα οποία ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο ΣΕΦ, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Τον "στρατηγό" ακολούθησαν ο Ο Μίμης Παπαϊωάννου και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ενώ υποψήφιοι ήταν ακόμη ο Γιώργος Κούδας και ο Τάκης Λουκανίδης.

    [14] Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά του πολέμου

    18/12/2001 12:05:00 πμ

    Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά του πολέμου, θα μεταδώσει η ΝΕΤ 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 16:00 έως τις 20:00. Θα είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, αλλά και συγκέντρωσης χρημάτων για τα παιδιά του πολέμου, τις εορταστικές ημέρες που φτάνουν, θα βιώσουν με μεγαλύτερη ένταση το δράμα και τις συνέπειες των πολέμων.

    Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται με συνεργασία της Unisef, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

    Θα συμμετάσχουν και θα παρέμβουν εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, πνευματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο της χώρας μας.

    Η εκδήλωση θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και εκτός από τις συχνότητες της ΝΕΤ 105,8, 91,6 και 729 στα μεσαία, θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από δεκάδες ιδιωτικούς τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Για τους σκοπούς του Ραδιομαραθώνιου θα λειτουργήσει το τηλεφωνικό κέντρο 3306785-6, στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται για τις προσφορές του το κοινό.

    Την τετράωρη ραδιοφωνική παραγωγή, θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ 105,8, Μάρω Καραγιαννοπούλου, Γιώργος Γιανναράκος και Μαρία Κοζάκου.

    [15] Περισσότερα κατοικίδια στην Αυστραλία

    Πηγή: ΑΠΕ 17/12/2001 8:08:00 μμ

    Οι Αυστραλοί έχουν τα περισσότερα κατοικίδια σε σχέση με άλλες κοινωνίες στον κόσμο, τα οποία όμως παραμελούν και πολλές φορές εγκαταλείπουν, γράφουν σήμερα τοπικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, 135.000 κατοικίδια εγκαταλείφθηκαν πέρσι στην Αυστραλία και περίπου το 60% αυτών των ζώων θανατώθηκαν. Το 2002 αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η φρικτή κατάσταση για χιλιάδες άτυχα ζώα στη χώρα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.

    Ο Χιού Ουίρθ, πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρίας για την Προστασία των Ζώων από την απάνθρωπη συμπεριφορά είπε ότι τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν μια όλο και πιο εγωιστική κοινωνία που συνεχώς παραλείπει να επιδείξει σεβασμό όσον αφορά την ευζωία των κατοικίδιων μικρών συντρόφων της.

    Παρά τις συνεχείς εκστρατείες επιμόρφωσης, ο αριθμός των κατοικίδιων που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν έχει μειωθεί. Πρόκειται για αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αυστραλοί έχουν περισσότερα κατοικίδια σε σχέση με άλλες κοινωνίες τα οποία όμως δεν φροντίζουν.

    Επίσης, φαίνεται ότι πολύς κόσμος γνωρίζει ελάχιστα για τον τρόπο με το οποίο πρέπει να μεγαλώσει το κατοικίδιο που αγοράζει, με αποτέλεσμα τα ζώα να ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες.

    Η Εταιρία αυτή απηύθυνε έκκληση σε όλες τις τοπικές κυβερνήσεις να επενδύσουν ένα ποσό σε μαθήματα για την επιμόρφωση ατόμων που αγοράζουν ή έχουν ζώα στο σπίτι.

    [16] Επέστεψε στη Γη το λεωφορείο ''Εντέβορ''

    17/12/2001 8:35:00 μμ

    Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ, στο οποίο επέβαιναν επτά αστροναύτες, προσγειώθηκε σήμερα στη Φλόριντα, μετά από αποστολή περίπου δώδεκα ημερών που επέτρεψε και τη μεταφορά στη γή του αμερικανο-ρωσικού πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Αφού εγκατέλειψε την τροχιά του σε ύψος 338 χλμ πάνω απο την επιφάνεια της γής και μετά απο πτήση που διήρκεσε περίπου μια ώρα, το Εντέβορ με ταχύτητα 500 χλμ την ώρα "άγγιξε" τον διάδρομο προσγείωσης του διαστημικού κέντρου Κένεντι στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στην Φλόριντα στις 19.55 ώρα Ελλάδος.

    Το διαστημικό λεωφορείο έφερε στη γή το πλήρωμα της "Αποστολής 3" στον ISS, τον Αμερικανό Φράνκ Κούλμπερτσον και δυο Ρώσους τον Βλαντιμίρ Ντεγιούροφ και τον Μιχαήλ Τιούριν, που πέρασαν 129 ημέρες στο διάστημα.

    Λόγω του πολέμου και των απειλών για σαμποτάζ το Εντέβορ προσγειώθηκε κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    Το πλήρωμα του ISS είδε απο το διάστημα τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον μετά απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [17] Βοήθεια μέσω διαδικτυακών περιπτέρων

    17/12/2001 8:38:00 μμ

    Στο Λονδίνο, όσες γυναίκες καθίστανται θύματα βίας μέσα στο σπίτι τους, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια μέσω διαδικτυακών περιπτέρων της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε τέσσερα σημεία του Λονδίνου παρέχονται συμβουλές και πληροφορίες για γυναίκες που είναι θύματα κακομεταχείρισης μέσα στη σχέση τους.

    Κατά μέσο όρο, οκτώ γυναίκες ημερησίως χρησιμοποιούν τα περίπτερα για συμβουλές σε θέματα ψυχικής ή σωματικής κακομεταχείρισης, σύμφωνα με την εταιρεία τηλεπικοινωνικών Σιτισπέις, η οποία παρέχει το δίκτυό της για την Αρχή του Ευρύτερου Λονδίνου.

    Δεν νομίζω ότι θα είναι επιτυχές για κάθε γυναίκα, αλλά για τις νεότερες, που είναι γνώστριες αυτών των μηχανημάτων, είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αποκτούν πληροφορίες με ασφάλεια και ανωνυμία, χωρίς να χάνουν πολύ χρόνο, δήλωσε η Τσο Τοντ, που είναι κοινωνική λειτουργός στο Πρόγραμμα Παρέμβασης για την Οικιακή Βία.

    Μία στις τέσσερις γυναίκες γίνεται θύμα κακομεταχείρισης από το σύντροφό της στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία του κοινοβουλίου της χώρας.

    Τα περίπτερα προσφέρουν μια ανώνυμη οδό προς υπηρεσίες υποστήριξης, ενώ η δημόσια θέση τους ελπίζεται ότι θα παρακάμψει εκείνους τους συντρόφους που ελέγχουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς και την οικιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 December 2001 - 22:01:24 UTC