Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλά Χριστούγεννα
  • [02] Ανησυχία για τα 4,4 Ρίχτερ του Πατραϊκού
  • [03] Έρημη πόλη η Βηθλεέμ
  • [04] Σφοδρή κακοκαιρία σε Βραζιλία - Γερμανία
  • [05] Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία

    [01] Καλά Χριστούγεννα

    25/12/2001 10:40:00 πμ

    Τη Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζει σήμερα σε όλη τη γη η χριστιανοσύνη. Η ευχή να επικρατήσει η αγάπη, η ειρήνη και η συνεργασία των λαών, κυριαρχεί στα μηνύματα της θρησκευτικής ηγεσίας. Φως καθοδηγητικό και ελπιδοφόρο η Γέννηση του Θεανθρώπου, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εύχεται να γίνουν οι καρδιές των πιστών, νέο σπήλαιο, που θα φιλοξενήσει το Θεάνθρωπο.

    Γεύματα αγάπης

    Γεύματα αγάπης για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι μόνοι, προσφέρουν και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Αθηναίων, η Αρχιεπισκοπή και διάφορες ενορίες της χώρας.

    Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας επισκέπτεται ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης ενώ στις 12:00 θα επισκεφθεί διαδοχικά τα Κέντρα Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ,ΓΕΑ και ΓΕΝ.

    Το Γηροκομείο Αθηνών θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Πάντως, σε πολλές περιοχές της χώρας τα φετινά Χριστούγεννα θα γιορταστούν με χιόνι. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

    Η τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα, που κινούνται στα ορεινά δίκτυα της Στερεάς, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    Εκτιμάται ότι μέχρι χθες το μεσημέρι από τα διόδια έχουν περάσει περίπου 140.000 αυτοκίνητα. Δυστυχώς και η φετινή έξοδος δεν υπήρξε αναίμακτη. Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 190 τραυματίστηκαν σε 133 τροχαία δυστυχήματα από την Παρασκευή έως σήμερα.

    Τους τα έψαλλαν

    Τα κάλαντα έψαλαν χθες χορωδίες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα έψαλαν παιδιά του δήμου Ψυχικού, στον πρωθυπουργό η χορωδία του μουσικού γυμνασίου Αλίμου, η οποία τραγούδησε παραλλαγές παραδοσιακών τραγουδιών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, τα κάλαντα έψαλαν παιδιά από το χωριό SOS.

    Στον αρχιεπίσκοπο τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων και οι πρόσκοποι, οι οποίοι του χάρισαν έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα παιδιά των παλιννοστούντων έψαλλαν το πρωί τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Τέλος στο δημαρχείο, ο κ.Αβραμόπουλος άκουσε τα κάλαντα από τους πρόσκοπους, πολιτιστικούς συλλόγους, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και την Αθηναϊκή Φιλαρμονική.

    [02] Ανησυχία για τα 4,4 Ρίχτερ του Πατραϊκού

    25/12/2001 10:29:00 πμ

    Ανησυχία στους κατοίκους της Πάτρας προκάλεσε η χθεσινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

    [03] Έρημη πόλη η Βηθλεέμ

    Πηγή: ΕΡΑ 25/12/2001 11:11:00 πμ

    Με πολύ λιγότερους προσκυνητές και έντονη την παρουσία των ισραηλινών στρατιωτών, έγινε η φέτος η λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ. Αισθητή ήταν η απουσία του Γιάσερ Αραφάτ, στον οποίο οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν να μεταβεί στην πόλη για να παραστεί όπως κάθε χρόνο στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Ο παλαιστίνιος ηγέτης χαρακτήρισε "έγκλημα" τη στάση του Ισραήλ, η οποία επικρίθηκε επίσης από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες της Μέσης Ανατολής, καθώς και από το Βατικανό.

    Η βία δε σταματά ακόμα και τα Χριστούγεννα

    Να ανακαλέσει την απόφασή της είχε καλέσει, νωρίτερα, την ισραηλινή κυβέρνηση η Αθήνα, εκτιμώντας ότι αυτό θα συνέβαλε θετικά στην ειρηνευτική διαδικασία, ενώ η Μόσχα κάλεσε το Ισραήλ να μην συγχέει τη θρησκεία με την πολιτική.

    Η απαγόρευση που επέβαλλε στο Γιάσερ Αραφάτ η ισραηλινή κυβέρνηση έγινε με το αιτιολογικό ότι δεν έχει συλλάβει ακόμα τους δολοφόνους του ισραηλινού υπουργού Τουρισμού.

    Παρ όλα αυτά, ισραηλινά άρματα εισέβαλαν το πρωί στον αυτόνομο παλαιστινιακό τομέα της Δυτικής Οχθης, καταδιώκοντας άνδρες της Ισλαμικής Τζιχάντ. Συνέλαβαν μάλιστα ένα μέλος της Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ.

    Επεισόδιο σημειώθηκε επίσης και στην ήσυχη περιοχή της μεθορίου στην κοιλάδα του Ιορδάνη, περίπου 16 χλμ βόρεια της Δυτικής Οχθης. Οπλοφόροι, που διείσδυσαν από το έδαφος της Ιορδανίας, σκότωσαν έναν ισραηλινό στρατιώτη και τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους τρείς, με αποτέλεσμα οι ισραηλινές δυνάμεις να διασχίσουν τη μεθόριο για να τους καταδιώξουν.

    [04] Σφοδρή κακοκαιρία σε Βραζιλία - Γερμανία

    25/12/2001 10:52:00 πμ

    Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Βραζιλία και τη Γερμανία. Απο τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις το τελευταίο 48ωρο στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, τουλάχιστον 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται. Σύμφωνα με τις αρχές, από τη βροχή προκλήθηκαν δεκάδες κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετά σπίτια.

    Χάος στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας

    Χάος προκάλεσαν στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας, οι σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα σε ολόκληρη τη χώρα.

    Λόγω του χιονιού πολλοί δρόμοι έκλεισαν και τα συνεργεία διάσωσης κινητοποιήθηκαν για να απεγκλωβίσουν οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους.

    Επίσης σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ του Κάσελ και του Αμβούργου σημειώθηκε καραμπόλα 40 οχημάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

    [05] Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία

    25/12/2001 10:42:00 πμ

    Τουλάχιστον 55 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης δύο επιβατικών τρένων, στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας. Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Πληροφορίες αναφέρουν, οτι η πρώτη αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει από την Τζακάρτα και κατευθυνόταν στην πόλη Γιογκιακάρτα της κεντρικής Ιάβας, χτύπησε μία άλλη που ήταν σταθμευμένη στο σιδηροδρομικό σταθμό Κρέσνα του Μπρέμπες. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς τα τρένα ήταν γεμάτα από επιβάτες λόγω των γιορτών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 December 2001 - 9:54:52 UTC