Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: κρατούν 45 μαχητές των Ταλιμπάν
  • [02] Φόβοι στις ΗΠΑ για αντιαμερικανικές επιθέσεις
  • [03] Λαθρομετανάστες, θύματα ναυαγίου, στις Σποράδες
  • [04] Δεν θα εισπράττονται λογαριασμοί τη Δευτέρα

    [01] ΗΠΑ: κρατούν 45 μαχητές των Ταλιμπάν

    27/12/2001 9:43:00 μμ

    Οι ΗΠΑ κρατούν αιχμαλώτους 45 άνδρες-μαχητές που πολέμησαν για τους Ταλιμπάν ή πιθανολογούμενα μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα-από τους οποίους οι 20 προέρχονται από το Πακιστάν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλάρκ. Τριάντα επτά από αυτούς κρατούνται για ανάκριση από τους πεζοναύτες στο κέντρο κράτησης της μονάδας τους στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ, και οκτώ βρίσκονται στο πολεμικό πλοίο "Paleliu" στη θάλασσα του Ομάν.

    Η Κλαρκ δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των νέων κρατουμένων, τονίζοντας ότι είκοσι από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο Πακιστάν, όπου ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις για να εντοπίσει μαχητές των Ταλιμπάν που προσπαθούν να διαφύγουν. Πράκτορες του FBI συμμετέχουν στις ανακρίσεις αιχμαλώτων που γίνονται στην πόλη Κανταχάρ.

    Από πηγές του Πενταγώνου έγινε σήμερα Πέμπτη γνωστό ότι η συστηματική αναζήτηση μελών της Αλ Κάιντα στις σπηλιές στα βουνά της Τόρα Μπόρα συνεχίζεται, στο στάδιο όμως αυτό δεν έχουν αναπτυχθεί εκεί πεζοναύτες. "Δεν έχουμε πεζοναύτες στην περιοχή σήμερα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κεντρικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων, ο ταγματάρχης Μπράντ Λόουελ, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή για την αποστολή πεζοναυτών παραμένει ανοιχτή. "Δεν αποκλείουμε τίποτε από στρατιωτική πλευρά. Θέλουμε να ερευνήσουμε συστηματικά τις σπηλιές.. για να δούμε τί βρίσκεται, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα", δήλωσε από την πλευρά της αναφερόμενη στο ίδιο ζήτημα η Βικτόρια Κλαρκ.

    [02] Φόβοι στις ΗΠΑ για αντιαμερικανικές επιθέσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 27/12/2001 8:33:00 μμ

    Οι αμερικανικές Αρχές κάλεσαν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Υεμένη να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, λόγω φόβων για πιθανές αντιαμερικανικές ή αντιβρετανικές επιθέσεις στη χώρα αυτή. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σαναά αποστέλλει εδώ και δύο ημέρες μήνυμα στην αμερικανική κοινότητα και ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους από πιθανές επιθέσεις κατά ξένων πολιτών, και κυρίως Αμερικανών και Βρετανών.

    "Η αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στη χώρα αυτή να επαγρυπνούν και να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μειώσουν τους κινδύνους που τους καθιστούν ευάλωτους", αναφέρεται στο μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας.

    Στο μήνυμα εκτιμάται ότι είναι επικίνδυνο να δεχτεί κάποια επίθεση τις τελευταίες ημέρες του χρόνου το μεγάλο ξενοδοχείο "Gold Mohur" που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας και συνήθως γεμίζει από αμερικανούς και βρετανούς πολίτες. Στο ίδιο μήνυμα επισημαίνεται ως πιθανός στόχος και το Εμπορικό Κέντρο της Σαναά, τα κτίρια όπου στεγάζονται αμερικανικές επιχειρήσεις, μεγάλα εστιατόρια καθώς και πολυτελή καταστήματα.

    Στις αρχές του μήνα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν την Υεμένη λόγω φόβων για εκδήλωση στο έδαφός της τρομοκρατικών ενεργειών.

    [03] Λαθρομετανάστες, θύματα ναυαγίου, στις Σποράδες

    Πηγή: ΝΕΤ 27/12/2001 11:06:00 μμ

    Μεγάλη επιχείρηση έστησε το μεσημέρι το Λιμενικό, για να σώσει δεκάδες λαθρομετανάστες, όταν το δουλεμπορικό πλοίο, που τους μετέφερε από την Τουρκία, βυθίστηκε στην περιοχή των Βόρειων Σποράδων.

    Οι 167 κυνηγοί μιας καλύτερης μοίρας, ανάμεσά τους και παιδιά, κατάφεραν τελικά να φτάσουν στη βραχονησίδα Γιούρα, απ όπου τους περισυνέλεξαν σκάφη του Λιμενικού και ψαράδες.

    [04] Δεν θα εισπράττονται λογαριασμοί τη Δευτέρα

    Πηγή: ΑΠΕ 27/12/2001 9:58:00 μμ

    Τελευταία ευκαιρία έχουν αύριο οι καταναλωτές για να διευθετήσουν σε δραχμές τις εκκρεμότητες τους με τράπεζες, ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

    Μέχρι την Παρασκευή θα μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν ή να εξοφλούν λογαριασμούς, εισφορών ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κλπ στα ελληνικά Ταχυδρομεία, διότι τη Δευτέρα 31/12 τα Ταχυδρομικά γραφεία θα είναι κλειστά. Οι εισπράξεις ταχυπληρωμής θα γίνονται το Σάββατο 29/12 και την Κυριακή 30/12/2001 από τα εξής γραφεία της χώρας: Κεντρικό Αθήνας, Συντάγματος, Θυρίδα Ακρόπολης, Κεντρικό Πειραιά, Κεντρικό Θεσσαλονίκης Ταχυδρομικό Γραφείο Κέντρου Διαλογής Θεσσαλονίκης, Κεντρικό Πάτρας, Κεντρικό Αγρινίου, Κεντρικό Ρόδου, Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου.

    Την Κυριακή 30/12/2001 θα λειτουργήσουν με ωράριο 09.00 έως 13.30 τα εξής ταχυδρομικά γραφεία Συντάγματος, θυρίδα Ακρόπολης, Κεντρικό Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Τέλος η διοίκηση των ΕΛΤΑ τονίζει ότι παρατείνεται η ισχύς των δραχμικών γραμματοσήμων μέχρι 31/12/2002. Εξαιρούνται τα γραμματόσημα που εκδόθηκαν μέχρι και το έτος 1969 καθώς και η τρίτη έκδοση του έτους 1972. Τα ΕΛΤΑ δεν προτίθεται να προχωρήσουν σε ουδεμίας μορφής ανταλλαγή των δραχμικών γραμματοσήμων με γραμματόσημα των οποίων η αξία θα εκφράζεται στο νόμισμα του ευρώ.

    Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα δεν θα εισπράττονται λογαριασμοί ρεύματος και από τα ταμεία της ΔΕΗ για λόγους που σχετίζονται με την ομαλή μετάβαση στο ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 December 2001 - 21:55:28 UTC