Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδα ζωής για 8χρονη Ιρακινή πρόσφυγα
  • [02] Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [03] Αναγκαστική προσγείωση Μπόινγκ σε ποταμό
  • [04] Ο Σούμποτιτς νέος προπονητής του Ολυμπιακού

    [01] Ελπίδα ζωής για 8χρονη Ιρακινή πρόσφυγα

    17/1/2002 8:51:00 μμ

    Με την ελπίδα να πάνε όλα καλά αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την Αθήνα η 8χρονη Σουχίντ Σαλίμπ. Το κοριτσάκι κρατώντας στην αγκαλιά του ένα κουκλάκι, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενο από τον πατέρα του και το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Στασινό, προκειμένου να εισαχθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να χειρουργηθεί. Η μικρή Σουχίντ, που έφτασε πριν από μερικές μέρες με άλλους 245 λαθρομετανάστες στην Ιεράπετρα.

    "Αυτό ήταν το όνειρό μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγα από το Ιράκ, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα μου" δήλωσε ο πατέρας της Σουχίντ Σαλίμπ ενώ η ίδια χαμογελουσε και έδειχνε ικανοποιημένη.

    Ο πατέρας της ξεκίνησε το ταξίδι από την πόλη Ντεχούκ στο βόρειο Ιράκ, αποφασισμένος να ρισκάρει τα πάντα, προκειμένου να φέρει το παιδί του στην Ελλάδα για να το σώσει.

    Η ιστορία της συγκίνησε απο την πρώτη στιγμή τις τοπικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

    Με απόφαση του υπουργού Υγείας το κοριτσάκι θα εισαχθεί στο Ωνάσειο για να χειρουργηθεί.

    Τα έξοδα μετάβασης, νοσηλείας και παραμονής στην Αθήνα θα καλυφθούν από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) του υπουργείου Υγείας.

    [02] Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    17/1/2002 9:44:00 μμ

    Δεν βελτιώθηκε και πολύ η κατάσταση σήμερα στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Οι ασφαλισμένοι έσπευσαν και πάλι μαζικά να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Ο υπουργός Εργασίας απέδωσε το πρόβλημα στο γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι επιλέγουν μόνο τα πρωινά για να λύσουν τις εκκρεμότητές τους. Πάντως αυτές οι εικόνες αναμένεται να εκλείψουν καθώς από το Σεπτέμβριο το ΙΚΑ εκσυγχρονίζεται και τίθεται σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα του Ιδρύματος και από το 2003 η ανανέωση των βιβλιαρίων θα γίνεται αυτόματα με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα που θα αποστέλλεται στους ασφαλισμένους με το ταχυδρομείο.

    Αυτή την περίοδο πάντως, ασφαλισμένοι και υπάλληλοι του Ιδρύματος περνούν μια μεγάλη δοκιμασία, καθώς στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ επικρατεί το αδιαχώρητο.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ, με ανακοίνωσή της καλεί τους ασφαλισμένους που θέλουν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, καθώς και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που χρειάζονται βεβαιώσεις για τη νομιμοποίησή τους, να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος τις απογευματινές ώρες, από τις 3.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

    Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα βιβλιάρια των συνταξιούχων δεν χρειάζονται ανανέωση.

    [03] Αναγκαστική προσγείωση Μπόινγκ σε ποταμό

    17/1/2002 8:24:00 μμ

    Ενα Μπόινγκ 737 της ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας Garuda με 60 επιβαίνοντες πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο ποτάμι Μπεγκαουάν Σόλο της κεντρικής Ιάβας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά άτομα. Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το νησί Λόμποκ με προορισμό το Γιογκτζακάρτα, κατέληξε όμως στο ποτάμι λόγω μηχανικής βλάβης που σημειώθηκε σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός είχε μεταδώσει ότι κατά την αναγκαστική προσγείωση σκοτώθηκε ένα άτομο, αλλά η αστυνομία που έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

    Δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των επιβατών υπήρχαν αλλοδαποί. Το Λόμποκ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ινδονησίας. Αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική στο Σόλο.

    [04] Ο Σούμποτιτς νέος προπονητής του Ολυμπιακού

    Πηγή: ΑΠΕ 17/1/2002 8:49:00 μμ

    Μετά από συνεργασία 17 μηνών, ο Ηλίας Ζούρος αποτελεί και επίσημα, παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το διαζύγιο με τον Ελληνα τεχνικό, το οποίο όπως διευκρινίζει μάλιστα, έγινε κοινή συναινέσει και σε πνεύμα σύμπνοιας και αμοιβαίας εκτίμησης. Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του Ζούρου, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Λευτέρης Σούμποτιτς θα αναλάβει τα "ηνία" των "ερυθρολεύκων".

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

    "Ο προπονητής Ηλίας Ζούρος και οι συνεργάτες του Μάξο Οστεϊτς, Δημήτρης Τζιάλας, Γιώργος Κετσελίδης και Χρήστος Παλλάκης έθεσαν, σήμερα, τις παραιτήσεις τους στην διάθεση της διοίκησης, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές. Κατόπιν τούτου η συνεργασία τους λύθηκε κοινή συναινέσει και σε πνεύμα σύμπνοιας και αμοιβαίας εκτίμησης. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Ζούρο και τους συνεργάτες του για το μέλλον και την συνέχεια της προπονητικής τους καριέρας."

    Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Κόκκαλης ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτηση του Ηλία Ζούρου αμέσως μετά το χθεσινοβραδυνό ματς με τη Μάλαγα, την οποία υπέβαλε αμέσως ο Ελληνας τεχνικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 January 2002 - 21:54:50 UTC