Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

    [01] Σύνοδος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

    19/1/2002 8:00:00 μμ

    Πρόσκληση για συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εκλογές σημαντική πολιτική μάχη και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εκφράζει τη συντηρητική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς είναι δέσμια του αρνητικού της παρελθόντος.

    Με την υπερψήφιση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για τη στρατηγική, που θα ακολουθήσει το κόμμα στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αναβάθμισαν εκσυγχρόνισαν και ενδυνάμωσαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο θέμα της επιλογής των υποψηφίων, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών και μελών του Κινήματος.

    " Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το θέμα της επιλογής των προσώπων - τα οποία - πρέπει να εκφράζουν το χώρο της δημιουργικής αυτοδιοίκησης ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να κάνουν έργο τις υπάρχουσες πολλές ευκαιρίες προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής σε κάθε δήμο και σε κάθε νομαρχία.

    Εισηγήσεις παρεμβάσεις υπουργών βουλευτών

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό στις δημοκρατικές διαδικασίες και επιδιώκει ανοικτά ψηφοδέλτια στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

    Τη μεγάλη σημασία που έχουν για τη νίκη οι συνεργασίες, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

    " Πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι οι δημοτικές εκλογές είναι μία πολιτική μάχη και ότι οι εθνικές εκλογές είναι μία συνέχειά τους ", τόνισε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, εξηγώντας ότι " όλοι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπούν συντεταγμένα σε αυτή τη μάχη και με ενιαίο πολιτικό λόγο".

    Συσπείρωση και αγώνα, ζήτησε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Ειρήνης Παπά στην Αθήνα.

    " Πρέπει να αποφύγουμε την ανταρσία και τον εμφύλιο", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη ζήτησε " ειλικρινείς όρους συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς και εφαρμογή του νόμου περί ποσοστώσεων για την συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ".

    Ο Παναγιώτης Φασούλας κατά την ομιλία του απάντησε στο θέμα της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του στον Δήμο Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ιστορία του καθενός, δείχνει αν φυγομαχεί ή όχι, επισημαίνοντας ότι έχει δώσει πολλές μάχες στη ζωή του κυρίως αθλητικές, αλλά και συνδικαλιστικές και πολιτικές.

    Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι πρέπει να με κρίνουν από τη βουλευτική μου πορεία. Δεν κλήθηκα για να καλύψω κάποια κενά στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές. Μπορώ να συμβάλω θετικά για να κερδίσουμε το Δήμο του Πειραιά και θα παλέψω σαν να είμαι εγώ ο υποψήφιος, κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    Συνάντηση Σημίτη - Τσοχατζόπουλου

    Την πρώτη τους συνάντηση μετά το πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος είχαν στο περιθώριο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση που είχε διάρκεια 50 λεπτών, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικά στην κυβερνητική πολιτική και ειδικά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 January 2002 - 21:55:12 UTC