Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ΚΟ ο Χρυσανθακόπουλος
  • [02] Αγρότες: Επικύρωσαν αρχικές αποφάσεις
  • [03] Μπους: Κατά μέτωπο επίθεση στον Αραφάτ
  • [04] Ισραηλινή απάντηση στην επίθεση στο Τελ Αβίβ
  • [05] Πρώην ανώτατο στέλεχος της Enron αυτοκτονεί
  • [06] Έκρηξη με θύματα στη Μπογοτά
  • [07] Αποκαλύψεις ΣΔΟΕ για θυγατρική ΕΤΒΑ
  • [08] ΕΟΤ: Χορηγός του ''καιρού'' στο CNN

    [01] Εκτός ΚΟ ο Χρυσανθακόπουλος

    Πηγή: ΕΡΑ 25/1/2002 11:07:00 μμ

    Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ, ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κώστα Σημίτη, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. " Δεν φοβάμαι τη διαγραφή γιατί είμαι καθαρός " είχε δηλώσει νωρίτερα ο βουλευτής Αχαϊας, μετά την ενημέρωση που έκανε στο γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις σε βάρος του καταγγελίες σε τηλεοπτική εκπομπή.

    Δηλώσεις μετά τη συνάντηση

    Ο βουλευτής, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

    Η συνάντηση διήρκησε 50 λεπτά και σε δήλωση του αμέσως μετά, ο κ. Χρυσανθακόπουλος είπε ότι η συνάντηση ήταν ουσιώδης καθώς ενημέρωσε το Κοσμά Σφυρίου για το σύνολο των ζητημάτων, παραθέτοντας πολλά στοιχεία και ντοκουμέντα που θα είναι χρήσιμα όπως είπε και στην κυβέρνηση.

    Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, θα αντιδράσει σε όλα αυτά τα φαινόμενα που έχουν αλλότριους σκοπούς από θιγόμενους επιχειρηματίες.

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν φοβάται τη διαγραφή, ο κ. Χρυσανθακόπουλος είπε χαρακτηριστικά

    " Σαφώς και δεν φοβάμαι γιατί είμαι καθαρός".

    Η γραπτή δήλωση

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής κατά του παράνομου τζόγου εμφανίσθηκε σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Ζούγκλα» του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να παίζει ο ίδιος ηλεκτρονικά παιχνίδια σε παράνομο, κατά την εκπομπή, κατάστημα.

    Σε γραπτή του δήλωση το πρωί, ο κ. Χρυσανθακόπουλος έκανε λόγο για δόλια χρησιμοποίηση, φραστικά ατελών και τεχνικά κατασκευασμένων διατυπώσεων του από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο για να επιτεθεί στα μέλη του κοινοβουλίου σε ότι αφορά την κοινωνική τους συμπεριφορά .

    Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έκανε μαζί του καμία συναλλαγή και ότι τα υποτιθέμενα απόρρητα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε δεν ήταν άλλα από το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

    Λυπηρό, αλλά δεν αφορά την κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το θέμα.

    [02] Αγρότες: Επικύρωσαν αρχικές αποφάσεις

    25/1/2002 9:33:00 μμ

    Στους δρόμους κατεβαίνουν από αύριο οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλίας αρχίζουν κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Στις αποφάσεις αυτές κατέληξαν οι παραγωγοί παρά τις μαραθώνιες συνομιλίες που είχαν με τον υπουργό Γεωργίας, ο οποίος, αφού επισήμανε τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για τη διασφάλιση και την ενίσχυση του εισοδήματος τους, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση των εκπροσώπων τους.

    Ακαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας

    Το Συντονιστικό Συμβούλιο Αγροτών, συνεδρίασε στο χωριό Γέφυρα του νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, παρουσία και του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη.

    Κατά τη συνεδρίαση, διευκρίνισαν ότι, επειδή δεν πήραν καμία απάντηση, από τον αρμόδιο υπουργό, στα ζητήματα που έθεσαν, θα εμμείνουν στο αρχικό πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

    Οι σημερινές κινητοποιήσεις

    Στο μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι άνοιξε και πάλι η κεντρική οδική αρτηρία Θεσσαλονίκης - Nεων Mουδανιών Xαλκιδικής που είχε αποκλεισθεί από αγρότες οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα στο οδόστρωμα, στο ύψος της Σωζόπολης.

    Tο πρωϊ, άλλοι αγρότες απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί απο τα Nεα Mουδανιά προς την Kασσάνδρα, εγκαθιστώντας τρακτέρ στο ύψος της Nεας Φωκαιας. Mετά από μια ώρα όμως απέσυραν τα μηχανήματα επιτρέποντας την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

    Ανακοίνωση κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων Β. Ελλάδας

    Στο πλευρό των αγροτών, αλλά εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, δηλώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Βορείου Ελλάδος.

    Με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρουν μεταξύ άλλων την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Ελλήνων Αγροτών και ότι συμφωνούν με τα αιτήματα που προβάλλονται και που σε μεγάλο βαθμό θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

    [03] Μπους: Κατά μέτωπο επίθεση στον Αραφάτ

    Αννίτα Πασχαλινού 25/1/2002 11:32:00 μμ

    Απογοητευμένος από τους χειρισμούς του Γιάσερ Αραφάτ και πλήρη κάλυψη στις κινήσεις του Αριέλ Σαρόν, παρέχει για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά, ο Τζορτζ Μπους. « Η παραγγελία όπλων δε βοηθά στην πάταξη της τρομοκρατίας, αντίθετα την ενισχύει» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην υπόθεση του πλοίου Karine A, το οποίο μετέφερε οπλισμό με προορισμό την Παλαιστίνη.

    Σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για το Μεσανατολικό

    Η δήλωση του προέδρου Μπους, έγινε μετά από μια ευρεία σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετείχαν οι κορυφαίοι σύμβουλοι του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Είχαν προηγηθεί χθες αντίστοιχες δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

    « Ο πρόεδρος Μπους, κατανοεί τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ κινείται κατά του κ. Αραφάτ» είπε ο Αρι Φλίσερ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ προσκαλούν στο Λευκό Οίκο τον Αριέλ Σαρόν στις 7 Φεβρουαρίου.

    Τα στοιχεία της CIA συμφωνούν με τους Ισραηλινούς

    Αιτία της αμερικανικής απογοήτευσης, τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η CIA και που επιβεβαιώνουν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με τον οπλισμό του Karine.

    « Το πλοίο μετέφερε οπλισμό από το Ιράν και θα είχε τελικούς αποδέκτες τους Παλαιστινίους».

    Οταν μάλιστα, στην αρχή της εβδομάδας, ο Γιάσερ Αραφάτ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Μπους στην οποία τόνιζε ότι δεν έχει σχέση με το φορτίο, ο Λευκός Οίκος, προσεβλήθη δεδομένου ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απήντησε και απαίτησε από τον Παλαιστίνιο ηγέτη να παραδεχθεί δημόσια ότι γνώριζε για την προμήθεια των όπλων.

    Ενημέρωση του αραβικού κόσμου

    Στο μεταξύ, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα, επιστολές προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τους μονάρχες της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, στις οποίες περιέχονταν αποδείξεις της ευθύνης της PLO στην υπόθεση του Karine.

    [04] Ισραηλινή απάντηση στην επίθεση στο Τελ Αβίβ

    25/1/2002 11:22:00 μμ

    Στόχους της παλαιστινιακής ασφάλειας στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν ισραηλινά μαχητικά F-16. Οι επιθέσεις, ακολουθούν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Τελ Αβίβ από Παλαιστίνιο, με αποτέλεσμα ο δράστης να χάσει τη ζωή του και 25 άνθρωποι να τραυματιστούν.

    Αλληλοκατηγορίες

    Το Ισραήλ αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για την κλιμάκωση της βίας και ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα προβεί σε αντίποινα.

    " Η επίθεση εντάσσεται στην πολιτική κλιμάκωσης εναντίον αθώων ισραηλινών πολιτών στην καρδιά των πόλεών μας από τη Χαμάς, την Τζιχάντ και τη Φατάχ Τανζίμ - όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ντόρε Γκολντ.

    Ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας Σλόμο Αχαρονίσκι δήλωσε ότι μετά τη σημερινή επίθεση οι ισραηλινές αρχές περιμένουν και νέες επιθέσεις τις επόμενες ημέρες.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε πως καταδικάζει κάθε επίθεση εναντίον ισραηλινών πολιτών.

    Μήνυμα Αραφάτ

    "Διεθνή προστασία" για τον παλαιστινιακό λαό εναντίον του "βάρβαρου πολέμου" που έχει εξαπολύσει εναντίον του το Ισραήλ, ζήτησε σήμερα με μήνυμά που έστειλε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλ Κοντς, στο Μαρακές ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ.

    Ο παλαιστίνιος ηγέτης ζητάει αυτό το μήνυμα να μεταβιβαστεί κυρίως στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαική Ενωση, την Κίνα, την Ιαπωνία και στις χώρες του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

    Η Επιτροπή Αλ Κοντς, της οποίας προεδρεύει ο Βασιλιάς Μοχάμαντ VI του Μαρόκου, έχει αναλάβει την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελευθερίας της Ιερουσαλήμ και σε αυτή συμμετέχουν 15 μουσουλμανικές χώρες και η Παλαιστινιακή Αρχή.

    Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Βασιλιάς του Μαρόκου καταδίκασε την ισραηλινή πολιτική και ζήτησε την άμεση και αποφασιστική επέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποφευχθούν οι καταστροφές στη Μέση Ανατολή και στον υπόλοιπο κόσμο.

    [05] Πρώην ανώτατο στέλεχος της Enron αυτοκτονεί

    25/1/2002 8:04:00 μμ

    Τέλος στη ζωή του έδωσε σήμερα, σε προάστιο του Χιούστον του Τέξας, πρώην κορυφαίο στέλεχος του ομίλου "Enron". Πρόκειται για τον Κλίφορντ Μπάξτερ, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του ομίλου που επτώχευσε και είχε παραιτηθεί από την εταιρεία πέρσι το Μάιο. O 43χρονος Αμερικανός, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητο του.

    [06] Έκρηξη με θύματα στη Μπογοτά

    25/1/2002 9:36:00 μμ

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα πεντάχρονο αγόρι και εννέα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε εστιατόριο της Μπογοτά και το οποίο βρισκόταν σε εργατική συνοικία της πρωτεύουσας της Κολομβίας. "Καλούμε τους αντάρτες να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, αμέσως μετά την έκρηξη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το σε ποιούς αναφέρεται.

    [07] Αποκαλύψεις ΣΔΟΕ για θυγατρική ΕΤΒΑ

    Πηγή: ΕΡΑ 25/1/2002 8:56:00 μμ

    Κύκλωμα διαφθοράς στη θυγατρική ΕΤΒΑ Φάιναλς εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων κατά το στάδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κύκλωμα προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Φάιναλς, ζημιώνοντας την τράπεζα και κατ επέκταση το ελληνικό δημόσιο. Με κατεπείγουσα εντολή του υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη επιλήφθηκε αμέσως της υποθέσεως το ΣΔΟΕ το οποίο ερευνά εντατικά όλες τις πτυχές και την έκταση της κατάστασης.

    Ζητήθηκε η παρέμβαση Ντογιάκου

    Ενημερώθηκε επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Με εντολή της διοίκησης της ΕΤΒΑ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ Φάιναλς ο Διευθυντής της εταιρείας, ο προϊστάμενος του λογιστηρίου και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών.

    Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ επικοινώνησε ήδη και ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

    Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών το ΣΔΟΕ θα υποβάλει έκθεση στο συναρμόδιο εισαγγελέα για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών οπουδήποτε και αν υπάρχουν.

    [08] ΕΟΤ: Χορηγός του ''καιρού'' στο CNN

    25/1/2002 9:02:00 μμ

    Με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ΕΟΤ αναλαμβάνει χορηγός του δελτίου καιρού του CNN. Το πακέτο της χορηγίας αφορά το δελτίο καιρού για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ με αυτήν την κίνηση ο ΕΟΤ θα έχει πρόσβαση σε 109 εκατομμύρια νοικοκυριά.

    Πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου

    Η συμφωνία θα ισχύσει αρχικά για τέσσερις μήνες, αρχής γενομένης από τις 28 Ιανουαρίου και το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί τις τρεις πρώτες εβδομάδες.

    Μετά από κάθε δελτίο καιρού θα προβάλλεται ένα εμβόλιμο μήνυμα δέκα δευτερολέπτων, που θα λέει ότι " η ενημέρωση του καιρού είναι χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού " και αυτό θα ακολουθείται από μια διαφήμιση 30 δευτερολέπτων του ΕΟΤ.

    Στο διάστημα των τεσσάρων μηνών θα καλυφθούν από την ελληνική χορηγία πάνω από 500 δελτία καιρού.

    " Η ενημέρωση του καιρού έχει πραγματικά παγκόσμια απήχηση. Η εμπλοκή του ΕΟΤ σε αυτές τις εκπομπές θα επιτρέψει στον ελληνικό οργανισμό να έχει μεγάλης συχνότητας προβολή σε όλη την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολή, Αφρικής, όλη την εβδομάδα ", δήλωσε ο Κέβιν Ράζβι, αντιπρόεδρος των διαφημιστικών πωλήσεων της TBS International, μητρικής του CNN.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος σχολίασε τη συμφωνία, λέγοντας ότι " ο ΕΟΤ αποβλέπει στη συνεχή και αξιόπιστη προβολή της χώρας μας διεθνώς, ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 January 2002 - 21:55:01 UTC