Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός κοινοβουλίου ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος
  • [02] Εγκαίνια νέας μονάδας χαλυβουργίας
  • [03] Συναντήσεις Καραμανλή με φορείς της Καβάλας
  • [04] Καμία ανησυχία για το σεισμό στην Κεφαλονιά
  • [05] Πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής μεταναστών
  • [06] Επίσκεψη Καρζάι στις ΗΠΑ
  • [07] Τελικές αποφάσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    [01] Εκτός κοινοβουλίου ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος

    26/1/2002 10:18:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά την ενημέρωση που είχε αργά χθες το βράδυ απο τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Κώστα Σφυρίου, έθεσε με απόφασή του εκτός του οργάνου τον βουλευτή Αχαΐας Αλέκο Χρυσανθακόπουλο. Ο βουλευτής, είχε κληθεί νωρίτερα να δώσει εξηγήσεις για τις σε βάρος του καταγγελίες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι συμμετείχε σε παράνομα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε κατάστημα της Πάτρας.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής κατά του παράνομου τζόγου εμφανίσθηκε σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής "Ζούγκλα" του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να παίζει ο ίδιος ηλεκτρονικά παιχνίδια σε παράνομο, κατά την εκπομπή, κατάστημα.

    Μετά τις καταγγελίες ο βουλευτής, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

    Η συνάντηση διήρκησε 50 λεπτά και σε δήλωση του αμέσως μετά, ο κ. Χρυσανθακόπουλος είπε ότι η συνάντηση ήταν ουσιώδης καθώς ενημέρωσε το Κοσμά Σφυρίου για το σύνολο των ζητημάτων, παραθέτοντας πολλά στοιχεία και ντοκουμέντα που θα είναι χρήσιμα όπως είπε και στην κυβέρνηση.

    Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, θα αντιδράσει σε όλα αυτά τα φαινόμενα που έχουν αλλότριους σκοπούς από θιγόμενους επιχειρηματίες.

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν φοβάται τη διαγραφή, ο κ. Χρυσανθακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: "Σαφώς και δεν φοβάμαι γιατί είμαι καθαρός".

    Οταν πληροφορήθηκε αργότερα τη διαγραφή του δήλωσε ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το ΠΑΣΟΚ.

    Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χρυσανθακόπουλος έκανε λόγο για δόλια χρησιμοποίηση, φραστικά ατελών και τεχνικά κατασκευασμένων διατυπώσεων του από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο για να επιτεθεί στα μέλη του κοινοβουλίου σε ότι αφορά την κοινωνική τους συμπεριφορά.

    Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έκανε μαζί του καμία συναλλαγή και ότι τα υποτιθέμενα απόρρητα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε δεν ήταν άλλα από το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

    Ιδιαίτερα λυπηρό, χαρακτήρισε το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε όμως, οτι δεν σχετίζεται με την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    Η διαγραφή στέλνει ένα μήνυμα για τον κώδικα αρχών και αξιών του κόμματος, τόνισε στην εκπομπή "Επίλογος" της ΝΕΤ το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

    [02] Εγκαίνια νέας μονάδας χαλυβουργίας

    26/1/2002 10:20:00 πμ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μεταβαίνει σήμερα στον Αλμυρό Βόλου όπου θα εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Η μονάδα εκτιμάται ιδιαίτερης σημασίας στην τόνωση της περιφέρειας και της απασχόλησης. Ο κ. Σημίτης θα ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής και τις λοιπές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, ενώ θα συναντηθεί και με τους φορείς του νομού.

    [03] Συναντήσεις Καραμανλή με φορείς της Καβάλας

    26/1/2002 11:09:00 πμ

    Προτεραιότητες της ΝΔ είναι η περιφερειακή ανάπτυξη και η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του πολίτη και της κοινωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με φορείς στη νομαρχία Καβάλας. Η επαφή του πολίτη με το κράτος σήμερα, είπε ο κ. Καραμανλης, είναι οδυνηρή, εκτός απο τους επώνυμους και όσους έχουν τα μέσα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί σήμερα τη Δράμα, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη φορέων του νομού και το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φορείς θα ζητήσουν τη συνδρομή του κ. Καραμανλη για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στο νομό.

    [04] Καμία ανησυχία για το σεισμό στην Κεφαλονιά

    26/1/2002 11:02:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 19.55 χθες το βράδυ, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νότια του Αργοστολίου, στη Κεφαλονιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Οι Σεισμολόγοι του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν απολύτως φυσικό φαινόμενο τη δόνηση, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο σημείο του επίκεντρου της δόνησης εντάσσεται στο λεγόμενο "ελληνικό τόξο", που ξεκινά από την περιοχή του νότιου Ιονίου και "απλώνεται" σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο έως και τη Ρόδο.

    [05] Πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής μεταναστών

    26/1/2002 10:44:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εστία υποδοχής μεταναστών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία τέσσερις από τους 20 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον καθορισμό τους. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 4:50 το πρωί, τοπική ώρα, σε ένα από τα δεκαπέντε διαμερίσματα του κτηρίου και σβήστηκε 45 λεπτά αργότερα.

    [06] Επίσκεψη Καρζάι στις ΗΠΑ

    26/1/2002 10:55:00 πμ

    Ο πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι αναχωρεί απόψε για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της αφγανικής κυβέρνησης Μοχάμαντ Ναντίρ. Προηγήθηκε ταξίδι στις ΗΠΑ του υπουργού Εξωτερικών του Αφγανιστάν Αμπντάλα Αμπντάλα, ο οποίος προετοίμασε το έδαφος για την επίσκεψη του Καρζάι. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ επισκέφθηκε την Καμπούλ στις αρχές της εβδομάδας. Ο Καρζάι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 22 Δεκεμβρίου, έχει ήδη επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, την Ιαπωνία, την Κίνα και το Τατζικιστάν.

    [07] Τελικές αποφάσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    26/1/2002 11:05:00 πμ

    Κλείνει σήμερα οριστικά το θέμα πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη γερμανική κοινοπραξία HDW, στη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα που έχει να αποκτήσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Δημόσιας Επιχείρησης αερίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 January 2002 - 9:54:41 UTC