Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λουκέτο βάζουν από Δευτέρα τα ΤΕΙ
  • [02] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου
  • [03] Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους από Δευτέρα
  • [04] Τραυματισμός σε λακκούβα αιτία αποζημίωσης
  • [05] Θεσ/κη-Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
  • [06] Ομιλία Παπαρήγα σε συνάντηση κομμάτων
  • [07] Εκρηκτική η κατάσταση στην Αργεντινή
  • [08] Οι ΗΠΑ ζητούν αποτελέσματα από τον Αραφάτ
  • [09] Πακιστάν: εξαφανίστηκε Αμερικανός ρεπόρτερ
  • [10] Επί τάπητος οι σχέσεις Σερβίας-Μαυροβουνίου
  • [11] Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη η Μ. Θάτσερ
  • [12] ΗΠΑ:Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
  • [13] Εκρηξη βόμβας στο βόρειο Μπέλφαστ
  • [14] Κολομβία: Βομβιστική επίθεση στη Μπογκοτά
  • [15] Ανοίγει ο διάλογος για το ασφαλιστικό
  • [16] Υπόθεση κατάχρησης σε θυγατρική της ΕΤΒΑ
  • [17] Από αύριο τα μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ
  • [18] Νίκη του Αρη επί Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο
  • [19] Ο ΚΑΟΔ επικρατεί του ΠΑΟΚ σε φιλικό
  • [20] Υπέρ Ηρακλείου η αναμέτρηση με τη Νήαρ Ηστ
  • [21] Πανεπιστημιακοί-κυβέρνηση: δικαίωση υπ. Υγείας

    [01] Λουκέτο βάζουν από Δευτέρα τα ΤΕΙ

    Πηγή: ΑΠΕ 26/1/2002 5:52:00 μμ

    Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική περίοδος στα ΤΕΙ, καθώς εντείνονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών. Λουκέτο βάζουν από τη Δευτέρα τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Λάρισας, ενώ κλειστά επ αόριστον είναι τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Οι κινητοποιήσεις του διδακτικού προσωπικού ξεκίνησαν με αφορμή την πρόσφατη ρύθμιση που καθόρισε του όρους εξέλιξης του διδακτικού-εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ. Ακόμη, το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση των ιδρυμάτων έγινε μόνο στα χαρτιά.

    [02] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

    26/1/2002 5:49:00 μμ

    Αθλιοι είναι όσοι ταυτίζουν τους αγωνιστές του ΠΑΚ με την τρομοκρατία, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του στον "Επενδυτή", προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται νέος νόμος για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Προσθέτει, ακόμη, ότι κανείς δεν μπορεί να απαλλοτριώσει το δικαίωμα της Ελλάδας στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, αποσαφηνίζοντας τη βάση του διαλόγου που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει με την Τουρκία.

    Δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός

    Υπάρχουν ευρείες συγκλίσεις για την εξωτερική πολιτική και προχωρώ στη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος δηλώνει ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός. "Θα αποφασίσω όταν έρθει η στιγμή, αν θα είμαι υποψήφιος για επόμενος", καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

    [03] Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους από Δευτέρα

    26/1/2002 5:47:00 μμ

    Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ξεκινούν από τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον υπουργό Γεωργίας. Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης.

    Δηλώσεις

    Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών και το δικαίωμά τους στην αντίδραση, όμως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα των πολιτών, ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Α. Βούλγαρης, από το Βόλο όπου βρέθηκε σήμερα για τα εγκαίνια χαλυβουργείου του εργοστασίου της SOVEL, υποστήριξε ότι οι αγρότες αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται σε κινητοποίηση, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και υψηλότερο εισόδημα. "Η Πολιτεία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν καθορίσει τις τιμές στα βασικά προϊόντα και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με το αγροτικό κίνημα", τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

    Ο Μ. Νεονάκης, μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση για τους αγρότες προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα είναι θετικά για τους αγρότες.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε: "Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Εχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια με τρόπο απαράδεκτο, τραγικό. Θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι έχει υποχρέωση απέναντι αυτού του σημαντικού κομματικού του ελληνικού πληθυσμού".

    Η βουλευτής της ΝΔ Ν. Μπακογιάννη τόνισε ότι η καταστροφή που υπήρξε τελευταία με το χιόνι και την κακοκαιρία ήταν το αποκορύφωμα στο πρόβλημα των αγροτών της Ελλάδας. Εάν δεν προσεχθούν οι αγρότες, αν δεν συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φθάνουν μόνο τα λόγια αλλά χρειάζονται και έργα, τα προβλήματα θα διογκώνονται, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

    [04] Τραυματισμός σε λακκούβα αιτία αποζημίωσης

    26/1/2002 6:21:00 μμ

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία επιδικάστηκε ποσό πέντε εκατομμυρίων δραχμών σε ανήλικο λόγω ηθικής βλάβης, την οποία υπέστη από τον τραυματισμό του σε κοινοτικό δημόσιο δρόμο. Συγκεκριμένα, το 1994 ένας επτάχρονος, οδηγώντας το ποδήλατό του, είχε πέσει σε λακκούβα πλάτους 1,5 μέτρου και βάθους 20-30 εκατοστών του οδοστρώματος του δήμου Αξιούπολης Κιλκίς. Αποτέλεσμα της πτώσης αυτής ήταν να τραυματιστεί ο μικρός στο κεφάλι και να υποφέρει έκτοτε από βαρηκοΐα 60% στο δεξί αυτί, η οποία δεν είναι ιάσιμη.

    Πλήρης η δικαίωση του επτάχρονου και των γονιών του

    Το ΣτΕ (απόφαση 740/2001) έκρινε ότι κατά τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα ήταν αρμόδιες οι υπηρεσίες του δήμου για τη συντήρηση της δημοτικής οδού και όφειλαν να έχουν καλύψει τη λακκούβα ή να έχουν τοποθετήσει κατάλληλες προειδοποιητικές πινακίδες για να αντιλαμβάνονται οι οδηγοί τη λακκούβα και να την αποφεύγουν. Επίσης, το ΣτΕ δέχτηκε ότι υπήρξε παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης υλικής ενέργειας του δήμου Αξιούπολης, κρίνοντας παράλληλα ότι ορθά επιβλήθηκε από το Εφετείο η υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού στον ανήλικο.

    Το συγκεκριμένο ποσό κρίθηκε ότι αποτελεί εύλογη χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστη, αφού η πάθησή του δυσχεραίνει την επικοινωνία του με τους συνομήλικούς του, με τους δασκάλους του κ.ά.

    Ακόμα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του δήμου περί συνυπαιτιότητας του ανήλικου και έκρινε ότι δεν αποδείχτηκε από κανένα στοιχείο ότι ο ανήλικος χτύπησε επειδή έκανε αγώνες ταχύτητας με συνομήλικο φίλο του. Παράλληλα, δέχτηκε ότι δεν ευσταθεί η ένσταση συνυπαιτιότητας και επειδή ο κάτω των δέκα ετών δεν είναι δεκτικός καταλογισμού.

    Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό του δήμου περί συνυπαιτιότητας των γονέων του ανηλίκου, λόγω παραμέλησης άσκησης εποπτείας επί του παιδιού τους.

    [05] Θεσ/κη-Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

    26/1/2002 5:06:00 μμ

    Συνεδριάζει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη το προεδρείο του Συμβουλίου Aπόδημου Eλληνισμού Eυρώπης με θέμα συζήτησης το πρόγραμμα δράσης για το 2002. Μεταξύ των ενοτήτων που απασχολούν το τμήμα Ευρώπης του ΣAE είναι η εκπαίδευση των νέων Αποδήμων στις Ευρωπαϊκές χώρες, η ενίσχυση των Ομογενών στην ανατολική Eυρώπη και η συμβολή των Απόδημων Ελλήνων στην οργάνωση και προβολή των Oλυμπιακών Aγώνων.

    Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Mιλώντας στα μέλη του προεδρείου, ο υφυπουργός Eξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, κ.Γιάννης Mαγκριώτης είπε ότι υπάρχει ένας νέος σχεδιασμός από την κυβέρνηση και έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο για βοήθεια στο εκπαιδευτικό ζήτημα.

    Aναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προετοιμασίας των Oλυμπιακών Aγώνων του 2004 τονίζοντας πως πρέπει να δουλέψουν όλοι οι απόδημοι Ελληνες για την προβολή του θεσμού, των ιδεών του ολυμπισμού και της Eλλάδας, πάνω σ ένα ολοκληρωμένο ενιαία σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση. Tο όλο θέμα της συμμετοχής των αποδήμων στην επιχείρηση προβολής των Oλυμπιακών Aγώνων του 2004 θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του προεδρείου του ΣAE που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 16 Φεβρουαρίου υπό τον κ.Aντριου Aθενς.

    [06] Ομιλία Παπαρήγα σε συνάντηση κομμάτων

    26/1/2002 5:03:00 μμ

    Στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, πρέπει να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, συντονισμού και κοινής δράσης, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους συνέδρους της Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της ΝΑ Μεσογείου, Ερυθράς Θάλασσας και περιοχής του Κόλπου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Η κ. Παπαρήγα, στην ομιλία της, ανέλυσε τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με την αξιοποίηση εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι "η τρομοκρατία σήμερα, συνδέεται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα με μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να χτυπηθούν τα εθνικοαπελευθερωτικά και επαναστατικά κινήματα σε όλη την υφήλιο. Kαι σαν τέτοια, τόνισε, θα πρέπει να καταδικαστεί."

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός της για τις νύξεις που γίνονται περί ενδεχόμενης επέμβασης στο Ιράκ, ή το Ιράν και περί πρόσδεσης της Ινδίας στο "άρμα" του ΝΑΤΟ.

    Τέλος, η κ. Παπαρήγα επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του συντονισμού ανάμεσα στα κομμουνιστικά κόμματα της περιοχής, στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, στο δυνάμωμα της πάλης κατά της καθιέρωσης ενός νέου διεθνούς δικαίου που αντανακλά το δίκαιο του ισχυρότερου, στην υπεράσπιση της αρχής της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών και στην αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών, στην υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών να επιλέγουν κυρίαρχα το δικό τους δρόμο διακυβέρνησης και ανάπτυξης, στο δυνάμωμα της αντίθεσης στο ΝΑΤΟ και τις συνέπειες της επιθετικής του πολιτικής, στην απομυθοποίηση της καπιταλιστικής διεθνοποίησης ("παγκοσμιοποίησης"), στην ανάπτυξη του κινήματος της νεολαίας, ενός κινήματος υπεράσπισης των κατακτήσεων των εργαζομένων, του δικαιώματος υγείας και ασφάλισης για όλους κ.ά.

    [07] Εκρηκτική η κατάσταση στην Αργεντινή

    Πηγή: ΑΠΕ 26/1/2002 7:21:00 μμ

    Εκρηκτική, παραμένει η κατάσταση στην Αργεντινή. Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία, στην διάρκεια συμπλοκών με χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και ελαστικών σφαιρών, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Μαΐου του Μπουένος Αιρες. Χτυπώντας κατσαρόλες μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα, όπως "Να φύγουν όλοι, να μην μείνει κανείς τους".

    [08] Οι ΗΠΑ ζητούν αποτελέσματα από τον Αραφάτ

    26/1/2002 6:11:00 μμ

    Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιτείνει την ένταση, μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε κατά στόχων της παλαιστινιακής ασφάλειας στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίου. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες στον Αραφάτ και ζητούν να εντείνει τις προσπάθειες του για την πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να εμποδίσει τυχόν ρήξη των σχέσεων του με τις ΗΠΑ.

    ''Ο Σαρόν ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης''

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα F-16 εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους εναντίον παλαιστινιακών στόχων, ώρες αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας τραυμάτισε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στο Τελ Αβίβ.

    Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε δηλώσεις Παλαιστίνιου αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν ευθύνεται για την "επικίνδυνη κλιμάκωση" της έντασης.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως δύο πύραυλοι έπληξαν ένα κτίριο που στεγάζει αυτοκίνητα του στρατού στο συγκρότημα ασφαλείας του παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ στην πόλη της Γάζας. Οι ίδιοι δήλωσαν πως είδαν τεράστιες στήλες καπνού πάνω από την πόλη της Δυτικής Όχθης, Τουλκάρμ, όταν ένα κτίριο που ανήκει στις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας και ένα άλλο που χρησιμοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες κτυπήθηκαν από δύο πυραύλους.

    Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε πως οι αεροπορικές επιθέσεις συνέβησαν τη στιγμή που η παλαιστινιακή ηγεσία "κατέβαλλε τεράστιες προσπαθειες για τη διατήρηση της εκεχειρίας ώστε να σταματήσουν όλες οι μορφές αντιπαραθέσεων και στρατιωτικών ενεργειών".

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις ήταν μια "αντίδραση σε παλαιστινιακές τρομοκρατικές δραστηριότητες".

    ΗΠΑ: Ο Αραφάτ προσπαθεί, αλλά όχι αρκετά

    Η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους σε θέματα εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις ζήτησε από τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για την πάταξη της τρομοκρατίας ώστε να εμποδίσει τυχόν επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

    "Είμαστε σε μια φάση που επιβάλει στον πρόεδρο Αραφάτ να λάβει μέτρα κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε στη δορυφορική τηλεόραση του Αμπού Νταμπι. Η Ράις ζήτησε από τον Αραφάτ την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων των αντιισραηλινών επιθέσεων και τόνισε ότι οι συμφωνίες του Οσλο είναι ασυμβίβαστες με την τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο όπλων, τις δραστηριότητες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ(...) ή με την επιρροή του Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την τρομοκρατία.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ρήξης των σχέσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή, η Ράις υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από την πλευρά του Αραφάτ.

    "Το θέμα εξαρτάται όχι από το τί πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά ο Αραφάτ και αυτός γνωρίζει τί πρέπει να κάνει. Η στάση της Παλαιστινιακής Αρχής δε συμφωνεί με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Θεωρούμε ότι ο Αραφάτ δεν έχει κάνει όσα μπορεί για την εξάλειψη της τρομοκρατίας", τόνισε. "Δεν του ζητούμε 100% αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αλλά να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Θα ενεργήσουμε βήμα προς βήμα", υπογράμμισε η Ράις αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επιβολής διπλωματικών κυρώσεων κατά του Αραφάτ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε χθες "πολύ απογοητευμένος" από τον Αραφάτ, τον οποίο κατηγόρησε για "ενίσχυση της τρομοκρατίας", ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο να εξεταστεί η επιβολή κυρώσεων κατά του Αραφάτ.

    [09] Πακιστάν: εξαφανίστηκε Αμερικανός ρεπόρτερ

    26/1/2002 5:20:00 μμ

    Οι Πακιστανικές Αρχές εντείνουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου που έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη και δεν αποκλείεται να έχει πέσει θύμα απαγωγής, έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία του Καράτσι. Ο Ντάνιελ Πέρλ, 38 ετών, ανταποκριτής της Wall Street Journal, εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με ανθρώπους που φέρονται να έχουν σχέση με το δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. "Εντείνουμε τις έρευνές μας, γιατί δεν αποκλείεται να έχει πέσει θύμα απαγωγής, κυρίως λόγω των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσει", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Ταρίκ Τζαμίλ, ο οποίος διευκρίνισε ότι κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή του Περλ ούτε έχει έλθει σε επαφή με την οικογένειά του.

    Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν διαπιστευμένος στη Βομβάη, διέμενε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Καράτσι όπου ετοίμαζε ρεπορτάζ για την Αλ Κάιντα. Ο Πέρλ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Μουμπάρακ Αλί Σαχ Τζιλάνι, ηγέτη της Ισλαμικής οργάνωσης Τανζίμ ουλ-Φούκρα, με τη μεσολάβηση δυο Πακιστανών.

    Εκκληση στις Πακιστανικές Αρχές για τον εντοπισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, απηύθυνε η οργάνωση Δημοσιογράφοι "Χωρίς Σύνορα" που εδρεύει στο Παρίσι.

    Πακιστάν-Ινδία: αναζητούν την ειρήνη

    Η Πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ινδικός στρατός βομβάρδισε χωριά στον Πακιστανικό τομέα του Κασμίρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Πακιστανοί στρατιώτες και να καταστραφούν 10 καταφύγια του στρατού του Πακιστάν, αλλά η Ινδία υποστήριξε ότι επρόκειτο για αντίποινα στα πυρά που είχε εξαπολύσει νωρίτερα το Πακιστάν.

    Εν τω μεταξύ, ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα απαντήσει στην πρόκληση της δοκιμής από την Ινδία του βαλλιστικού πυραύλου, που αποτελεί μια ανεύθυνη πράξη σε αυτή την περίοδο έντασης για την περιοχή της νότιας Ασίας.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ινδίας Βασπαγί να τον ακολουθήσει στις προσπάθειες αναζήτησης της ειρήνης και τερματισμού της έντονης στρατιωτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δυο χώρες.

    Ο Μουσάραφ επίσης σε συνέντευξη του στους Τάϊμς του Λονδίνου υποστήριξε ότι σκοπεύει να παραμείνει γι άλλα πέντε χρόνια στην εξουσία, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα του σε μια αρμονική Δημοκρατία.

    [10] Επί τάπητος οι σχέσεις Σερβίας-Μαυροβουνίου

    26/1/2002 12:05:00 μμ

    Ειδικοί από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο θα συναντηθούν στις 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις μελλοντικές σχέσεις των δύο δημοκρατιών που απαρτίζουν τη σημερινή Γιουγκοσλαβία, δήλωσε ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο τέλος μιας συνάντησης με Γιουγκοσλάβους, Σέρβους και Μαυροβούνιους ηγέτες και με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα. Επίσης δεν έκρυψε πως αισθάνεται "μια σημαντική δόση αισιοδοξίας" όσον αφορά αυτή τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

    "Η ΕΕ προσέφερε στην Ομοσπονδία την προοπτική να γίνει μέλος της ΕΕ. Ενδιαφερόμαστε λοιπόν για το μέλλον της Ομοσπονδίας και για ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διατηρήσουμε", δήλωσε από την πλευρά του ο Σολάνα.

    Ο Σολάνα, που έφθασε στο Βελιγράδι το απόγευμα προερχόμενος από το Κόσοβο, συναντήθηκε κατ' αρχήν ξεχωριστά με τον Κοστούνιτσα, τον αντιπρόεδρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους, το σέρβο πρωθυπουργό Ζόραν Τζίτζιτς, τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και Φιλίπ Βουγιάνοβιτς.

    Ακολούθησε μία συνεδρία, που κράτησε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, όλων των γιουγκοσλάβων, σέρβων και μαυροβούνιων υπευθύνων και του Σολάνα, την Παρασκευή το βράδυ, στο Μέγαρο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι.

    Ο Τζουκάνοβιτς ήταν από την πλευρά του λιγότερος αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι "τα περισσότερα θέματα σε επίπεδο ειδικών" έχουν εξαντληθεί. Η κατάληξη του διαλόγου ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Ποντγκόριτσα θα είναι "βεβαίως ένας δημοκρατικός επίλογος", διαβεβαίωσε ο Τζουκάνοβιτς.

    Η κυβέρνηση του προέδρου Τζουκάνοβιτς ευνοεί δύο ανεξάρτητα κράτη - τη Σερβία και το Μαυροβούνιο - στη θέση μιας αναδιάρθρωσης της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, την οποία υποστηρίζει το Βελιγράδι, η αντιπολίτευση στο Μοαυροβούνιο και η ΕΕ.

    [11] Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη η Μ. Θάτσερ

    26/1/2002 7:22:00 μμ

    Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη τις παραμονές του Νέου Ετους, η πρώην σιδηρά κυρία της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ. Η είδηση αυτή είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας στην ιστοσελίδα του BBC, που επικαλέστηκε μαρτυρία στενού οικογενειακού φίλου. Η κα Θάτσερ υπέστη στο επεισόδιο στη νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, στην διάρκεια διακοπών με τον σύζυγό της. Ο προφορικός λόγος έχει υποστεί διαταραχή και γενικά έχει υποστεί έναν αποσυντονισμό, όμως η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

    [12] ΗΠΑ:Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

    26/1/2002 2:01:00 μμ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα όσον αφορά τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και περιμένουν περισσότερα στο θέμα αυτό. Τη θέση των ΗΠΑ εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Ο κ. Ρίκερ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τη διαδικασία των συνομιλιών. Σε ερώτηση αναφορικά με τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τομ Μίλερ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξάρτητα απο την ύπαρξη ή όχι λύσης στο Κυπριακό, ο κ. Ρίκερ είπε ότι η θέση της Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει καθόλου.

    [13] Εκρηξη βόμβας στο βόρειο Μπέλφαστ

    26/1/2002 1:44:00 μμ

    Τρεις αστυνομικοί και δυο στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά σήμερα το πρωί σε πριοχή του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας από αυτοσχέδια βόμβα την οποία έρριξε ένας νεαρός Ρεπουμπλικάνος Καθολικός. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε οχήματα στα οποία βρίσκονταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι είχαν κληθεί από κατοίκους στην περιοχή Ουάιτγουελ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι "εχθρική ομάδα εθνικιστών (Ρεπουμπλικάνοι Καθολικοί) επιτέθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Ουάιτγουελ, πριν φθάσουν εκεί ενισχύσεις". Οι νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε αστυνομικό όχημα. Συλλήψεις δεν έγιναν.

    [14] Κολομβία: Βομβιστική επίθεση στη Μπογκοτά

    26/1/2002 1:50:00 μμ

    Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ποδήλατο εξερράγη χθες το μεσημέρι έξω από ένα γεμάτο με κόσμο εστιατόριο στην Μπογκοτά. Στο μέρος αυτό συχνάζουν αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις και ένα κοριτσάκι. Την επίθεση, στην οποία άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, η κυβέρνηση την αποδίδει στους μαρξιστές αντάρτες των FARC.

    Το εστιατόριο βρίσκεται απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό στην εργατική συνοικία Φατίμα της πρωτεύουσας της Κολομβίας, δήλωσε ο στρατηγός Χόρχε Ενρίκε Λινάρες, διευθυντής επιχειρήσεων της εθνικής αστυνομίας.

    Η κυβέρνηση κατηγόρησε για την τοποθέτηση της βόμβας τη μεγαλύτερη οργάνωση αριστερών ανταρτών, τις Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας, FARC.

    Η αστυνομία είπε ότι ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη συνδυασμένη επίθεση, καθώς άνδρες των αρχών εξουδετέρωσαν μια δεύτερη βόμβα σε ποδήλατο - η οποία περιείχε επίσης 10 κιλά εκρηκτικά - έξω από ένα αστυνομικό σταθμό στη δυτικη Μπογκοτά, ακριβώς μετά την έκρηξη.

    Η αστυνομία βρήκε και τρίτη βόμβα κρυμμένη σε ένα εγκαταλειμμένο καροτσάκι αγορών σε ένα άλλο μέρος της πόλης.

    [15] Ανοίγει ο διάλογος για το ασφαλιστικό

    26/1/2002 7:15:00 μμ

    Στα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό, ενώ ο ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς υπολογίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας Ρ.Σπυρόπουλος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και εξηγεί ότι τα υπάρχοντα συνολικά 120 ταμεία θα συγχωνευθούν σε οκτώ. Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ξεχωριστό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων. Εξήγγειλε, επίσης, ότι θα υπάρξει επαγγελματική διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, με τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των κινητών και ακινήτων αξιών των ταμείων.

    Αλλαγές χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων

    φωτο αρχείου

    Η φιλοσοφία των μέτρων, τα οποία θα προτείνει στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου η κυβέρνηση, στηρίζεται στην αρχή ότι πρέπει να υπάρξει σταδιακή διαμόρφωση των όρων σύγκλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω της ενοποίησης των Ταμείων, χωρίς όμως να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Προτείνεται ο περιορισμός του σημερινού αριθμού των ταμείων από 120-κύριας και επικουρικής ασφάλισης-σε 20 κατά ανώτατο όριο.

    Η δημιουργία του Ταμείου Αυτοαπασχολουμένων αποτελεί τον "μπούσουλα" για την κυβέρνηση, ενώ ανάλογες προσαρμογές σχεδιάζονται για τους επιστήμονες (γιατρούς-δικηγόρους κα), όπως και για τον Τύπο. Η διαχείριση των αποθεματικών θα γίνεται από επαγγελματίες, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία νέου φορέα διαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.

    Τέλος η ιδιωτική ασφάλιση αποκτά θεσμικό ρόλο και θα κινείται μόνο συμπληρωματικά, προστίθεται στη συνέντευξη.

    Οπως δήλωσε σε άλλη συνέντευξή του-αυτή τη φορά στην ΝΕΤ 105,8-ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος η κυβέρνηση είναι έτοιμη και το επόμενο διάστημα θα αποστείλει τις προτάσεις της στους κοινωνικούς εταίρους.

    [16] Υπόθεση κατάχρησης σε θυγατρική της ΕΤΒΑ

    Πηγή: ΝΕΤ 26/1/2002 2:00:00 μμ

    Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη θυγατρική εταιρεία της ΕΤΒΑ, την ΕΤΒΑ Finance, μετά τις αποκαλύψεις για κύκλωμα διαφθοράς, που έκανε, τα τελευταία πέντε χρόνια, παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της εταιρίας. Η διοίκηση της ΕΤΒΑ έθεσε σε διαθεσιμότητα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, που φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας και ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

    Ερευνα εις βάθος για την αποκάλυψη των υπευθύνων

    Η υπόθεση, όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας-Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, αφορά μία απο τις μεγαλύτερες απάτες τα τελευταία χρόνια στο χρηματοπιστωτικό χώρο.

    Ο υπουργός είπε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ο διευθυντής της, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα που ανατέθηκε σε Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένο άτομο εμφανιζόταν στην εταιρία ως υπάλληλος της EUROBANK, λάμβανε ποσά σε επιταγές, τις οποίες κατέθετε στη EUROBANK, σε τραπεζικό λογαριασμό άλλου προσώπου, το οποίο και αναζητείται και όχι σε λογαριασμό της ΕΤΒΑ Finance. Προσκόμιζε όμως στην ΕΤΒΑ Finance πλαστά αποδεικτικά στοιχεία της τράπεζας για την κατάθεση των χρημάτων.

    O λογαριασμός στον οποίο καταθέτονταν τα ποσά ήταν συνδεδεμένος με κωδικό χρηματιστηριακής εταιρίας απο τον οποίο επενδύονταν στο χρηματιστήριο και αλλού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κομπίνα γινόταν από το 1996 και ότι συμμετοχή είχαν και στελέχη της ΕΤΒΑ Finance.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς στη θυγατρική της ΕΤΒΑ, το οποίο έκανε παρόμοιες τοποθετήσεις κεφαλαίων της εταιρίας ζημιώνοντας την τράπεζα και κατ' επέκταση το ελληνικό δημόσιο.

    Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση κινητοποιήθηκε το ΣΔΟΕ, που ζήτησε και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    "Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε με το μεγάλο σκάνδαλο στην κρατική ΕΤΒΑ, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την περιουσία του Δημοσίου τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ" σχολιάζει σε δήλωσή του, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α' Αθηνών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    "Επρεπε να αρχίσει η διαδικασία της αποκρατικοποίησης της ΕΤΒΑ για να φανεί αυτό το μεγάλο σκάνδαλο. Πολύ φοβόμαστε ότι ανάλογα σκάνδαλα υπάρχουν και σε άλλες κρατικές τράπεζες και ρωτάμε τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, τι έχει κάνει για να διερευνήσει το τι γίνεται στην Αγροτική Τράπεζα" καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αλογοσκούφης.

    [17] Από αύριο τα μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ

    26/1/2002 4:47:00 μμ

    Μειώσεις από 11 έως 23% στα τιμολόγια του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά τις αστικές και υπεραστικές συνδιαλέξεις και αυξήσεις στο πάγιο, θα ισχύσουν από αύριο, σύμφωνα με απόφαση που έχει πάρει εδώ και καιρό η διοίκηση του Οργανισμού. Έτσι, η τιμή της αστικής μονάδας μειώνεται κατά 11% και από 10,5 δρχ που είναι σήμερα διαμορφώνεται στις 8,90 δρχ, ή 0,026 ευρώ. Η τιμή της υπεραστικής μονάδας μειώνεται κατά 23% και από 28 δραχμές που είναι σήμερα διαμορφώνεται στις 21,5 δρχ ή 0,063 ευρώ.

    Αυξάνεται το πάγιο τέλος

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις αυτές ισχύουν καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, καθώς καταργείται πλέον το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο.

    Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, αυξάνεται από αύριο το πάγιο τέλος και από 2.800 δραχμές που είναι σήμερα, διαμορφώνεται στις 3.400 δραχμές.

    Τέλος, αμετάβλητα παραμένουν τα τιμολόγια διεθνούς τηλεφωνίας, καθώς επίσης και αυτά που ισχύουν για πρόσβαση στους χρήστες Internet.

    [18] Νίκη του Αρη επί Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο

    26/1/2002 1:22:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Με τρίποντο του Φράνκι Κινγκ από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή ο Αρης κέρδισε 90-88 σε φιλικό παιχνίδι τον Ηρακλή, στο Αλεξάνδρειο. Οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με κέφι και εναλλάσονταν στην πρωτοπορία του σκορ. Η ομάδα του Μίνιτς στάθηκε πιο τυχερή στο φινάλε και κατάφερε να πετύχει τη νίκη επί του Ηρακλή που αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς Χατζηβρέττα και Διαμαντίδη. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κινγκ με 22 πόντους και του "γηραιού" ο Γιαννουζάκος με 24.

    [19] Ο ΚΑΟΔ επικρατεί του ΠΑΟΚ σε φιλικό

    26/1/2002 1:22:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αν και αγωνίστηκε χωρίς τους δύο ξένους του τον Λόρθριτζ και τον Γκιμπέρτ, ο ΚΑΟΔ νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ (που αγωνίστηκε χωρίς τον Σιγάλα που βρίσκεται με την εθνική ομάδα και τον Γούλριτζ) 81-77 σε φιλικό παιχνίδι.

    Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μάρκοβιτς με 22 και του "Δικεφάλου" ο Κόμματος με 24 πόντους.

    [20] Υπέρ Ηρακλείου η αναμέτρηση με τη Νήαρ Ηστ

    26/1/2002 1:22:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το Ηράκλειο επικράτησε με 82-81 της Νήαρ Ηστ, σε φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων στο κλειστό της Καισαριανής. Ο Καρλ Τόμας (σημείωσε 21 πόντους) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των Κρητικών, από τους οποίους απουσίαζαν οι Αρτέμης Κούβαρης και Χρήστος Χαρίσης, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ελλάδος, ενώ ο Νίκος Βετούλας πέτυχε 18 πόντους για τους "ερυθρόλευκους". Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Τάκης Κορωναίος, προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει στον αγώνα τον Γκιντάρας Εϊνίκις, αφού ο Λιθουανός σέντερ έχει ακόμη ράμματα στο χέρι του, μετά το αυτοκινητικό ατύχημα της Δευτέρας.

    [21] Πανεπιστημιακοί-κυβέρνηση: δικαίωση υπ. Υγείας

    Πηγή: ΑΠΕ 26/1/2002 5:35:00 μμ

    Πρώτη δικαίωση του υπουργείου Υγείας στην αντιπαράθεση με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει συνταγματικό το νόμο του 1997, που απαγορεύει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν δεύτερη θέση στο δημόσιο. Δηλαδή, δεν επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να κατέχουν θέση στο Πανεπιστήμιο και παράλληλα στο ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και για την πρόσφατη διένεξη με το Υπουργείο Υγείας, η οποία αφορά στην παράλληλη απασχόληση τους στο ΕΣΥ και στις ιδιωτικές κλινικές.

    Θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα στο ΕΣΥ

    Την αποφασιστικότητά του για πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων στο ΕΣΥ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, στα Ιωάννινα, εγκαθιστώντας τους νέους διοικητές των νοσοκομείων στην Ηπειρο και επισημαίνοντας στην ομιλία του ότι τους δύο επόμενους μήνες όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα έχουν τις νέες διοικήσεις τους. Για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι αυτά θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για να ξαναζωντανέψουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και θα είναι προς όφελος των πολιτών που θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση.

    Σε ό,τι αφορά στους γιατρούς, τόνισε ότι το υπουργείο τους θέλει όλους, τόσο του ΕΣΥ όσο και τους πανεπιστημιακούς, στα νοσοκομεία, για να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες προς όφελος των ασθενών. Επισήμανε, επίσης, ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί αρχίζουν να αλλάζουν τακτική και αυξάνονται οι αριθμοί αυτών που υπογράφουν τις σχετικές συμβάσεις.

    Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Θεόδωρος Κατριβάνος, που παρότρυνε τον κ. Παπαδόπουλο να συνεχίσει την προσπάθειά του στους ίδιους ρυθμούς. Στη συνέχεια ο κ. Κατριβάνος παρέδωσε στο δήμο Δελβινακίου ένα καινούργιο ασθενοφόρο που θα καλύπτει τις πυρόπληκτες περιοχές του Πωγωνίου και είναι προσφορά της ΕΝΑΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 January 2002 - 17:53:59 UTC