Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [02] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ιόνιο
  • [03] Κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ
  • [04] Παπανδρέου: Το θέμα της υφαλοκρηπίδας
  • [05] Πορεία διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς
  • [06] Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ
  • [07] Νέα αιματηρά επεισόδια στην Κολομβία
  • [08] Aριθμοί πιστωτικών καρτών δημοσιοποιήθηκαν
  • [09] ΠΓΔΜ: Παράταση της επιχείρησης ''Κόκκινη Αλεπού''
  • [10] Ομιλία Μπους για το σκάνδαλο Enron
  • [11] Έληξε η απεργία πείνας λαθρομεταναστών
  • [12] Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα
  • [13] Πακιστάν: Ελεύθερος ο Τζέιμς ΜακΛίντοκ
  • [14] Η τελική πρόταση για το ασφαλιστικό
  • [15] Οι προημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος
  • [16] Μπανγκλαντές: Αυξάνεται η θνησιμότητα εγκύων
  • [17] Πανελλαδική απεργία γιατρών
  • [18] Συναυλία για τον Εθελοντισμό ''Αθήνα 2004''
  • [19] Κοινά πτυχία σε 7 χώρες της ΕΕ
  • [20] Κρατικό εγχειρίδιο της Καλής Πόρνης

    [01] Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    30/1/2002 8:12:00 πμ

    Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες, εν αναμονή της τελικής τιμής του βάμβακος που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση τους. Από σήμερα στις 4 το απόγευμα και κάθε μέρα για μια ώρα θα κλείνουν την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, αλλά και άλλα οδικά κομβικά σημεία. Οι συνδικαλιστές της Θεσσαλίας αποφάσισαν συναντήσεις την Παρασκευή, με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη Δευτέρα με τον Υπουργό Γεωργίας.

    Τα προβλήματα των παραγωγών θα συζητηθούν, σήμερα στις Βρυξέλλες, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον αρμόδιο ευρωπαίο επίτροπο Φραντς Φίσλερ.

    Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε απόγνωση τoυς αγρότες τάχθηκε όμως και πάλι κατά του αποκλεισμού των δρόμων. Διγλωσσία καταλόγισε στην ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ιόνιο

    30/1/2002 9:13:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες βράδυ στις 21.04 στα νησιά του Ιονίου. Προερχόταν από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν ζημιές ή λόγος ανησυχίας.

    [03] Κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/1/2002 11:10:00 πμ

    Συνεχίζεται η αναταραχή στον χώρο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία παραμένουν κλειστά σε Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράλειο, Μεσολόγγι, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, καθώς οι διδάσκοντες αντιδρούν στον τρόπο αξιολόγησής τους.

    [04] Παπανδρέου: Το θέμα της υφαλοκρηπίδας

    30/1/2002 10:00:00 πμ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής διευκρίνισε ότι "μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα συζητηθεί με την Τουρκία. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει διάλογος για θέματα που άπτονται των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επίσης, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν πρόκειται για διάλογο εφ' όλης της ύλης, αλλά για "ανιχνευτικό" διάλογο μεταξύ των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών, με αποκλειστικό θέμα την υφαλοκρηπίδα. Διάλογο χωρίς ημερήσια διάταξη και σε καμμία περίπτωση εφ' όλης της ύλης ζήτησαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές.

    [05] Πορεία διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς

    Πηγή: ΝΕΤ 30/1/2002 8:51:00 πμ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 10.00 το πρωί, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με αίτημα τον άμεσο διορισμό τους, στα προπύλαια και στο Υπουργείο Παιδείας.

    [06] Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:29:00 πμ

    Σε επίθεση αυτοκτονίας παλαιστινίου καμικάζι οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο χωριό Τάιμπεχ, βόρεια του Τελ Αβίβ, όπου κατοικούν κυρίως Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής,μετέδωσε ο ραδιοσταθμός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο παλαιστίνιος καμικάζι και τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί. Το χωριό Τάιμπεχ, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ.

    [07] Νέα αιματηρά επεισόδια στην Κολομβία

    30/1/2002 9:34:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δύο αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν στα επαρχιακά διαμερίσματα της Μέτα (κέντρο) και Κακέτα (νότος), με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να σκοτωθούν, 46 να τραυματιστούν και 22 στρατιώτες να αγνοούνται, σύμφωνα με απολογισμό του Κολομβιανού στρατού.

    Στο Ντοράδο της Μέτα, η έκρηξη σε μία αποθήκη πυρομαχικών της αριστερής οργάνωσης FARC έσπειρε τον θάνατο σε επτά στρατιώτες, τραυμάτισε έξι άλλους, ενώ 22 συνάδελφοί τους φέρονται αγνοούμενοι.

    Η έκρηξη σημειώθηκε όταν στρατιώτες θέλησαν να ερευνήσουν μία κατοικία στην οποία είχαν αποθηκευθεί ποσότητες εκρηκτικών των ανταρτών.

    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του στρατού, πριν την επιχείρηση είχαν σημειωθεί συγκρούσεις με τους αντάρτες κατά τις οποίες τέσσερις αντάρτες είχαν χάσει τη ζωή τους κι άλλοι επτά συνελήφθησαν.

    Στη Φλορένσια, πρωτεύουσα της Κακέτα, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και 40 άλλοι τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

    Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται πολίτες, αστυνομικοί και στρατιώτες.

    Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια.

    Τέσσερις πόλεις της Μέτα και της Κακέτα βρίσκονται μέσα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη 42,000 χλμ2 που παραχωρήθηκε ως ασφαλές καταφύγιο των ανταρτών από το 1998, οπότε και ξεκίνησε η ειρηνευτική διαδικασία με την κυβέρνηση.

    [08] Aριθμοί πιστωτικών καρτών δημοσιοποιήθηκαν

    30/1/2002 9:03:00 πμ

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Αυστραλίας, η αποκάλυψη ότι κάπου 512.000 μυστικοί αριθμοί πιστωτικών καρτών δημοσιοποιήθηκαν μέσω Internet. Πρόκειται για πιστωτικές κάρτες που ανήκουν σε πελάτες της ιδιωτικής εταιρίας Transurban CityLink, η οποία λειτουργεί κεντρικούς οδικούς άξονες (CityLink) της Μελβούρνης και χρεώνει διόδια στους οδηγούς.

    Η εταιρία αυτή ενθαρρύνει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους για να αγοράζουν τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες και να τις χρησιμοποιούν στα διόδια.

    Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που έχουν προκαλέσει σύγχυση και πανικό η εταιρία Transurban έκλεισε την ηλεκτρονική της σελίδα και, σε συνεργασία με την αστυνομία, διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει πως δημοσιοποιήθηκαν οι αριθμοί πιστωτικών καρτών εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της, ποιοι έπεσαν θύματα και πόσα χρήματα έχασαν.

    Κάποιοι, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς αυτούς έκαναν αγορές χιλιάδων δολαρίων.

    Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε δύο άνδρες αλλά πιστεύεται ότι στο "κόλπο" συμμετείχαν πολλοί άλλοι.

    Ο γενικός διευθυντής της Transurban, Κιμ Έντγουραντς, δήλωσε πως η εταιρία του έπεσε "θύμα εγκληματιών" ενώ η αστυνομία προειδοποιεί ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος σε όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες να "εκμεταλλευτεί" κάποιους τους μυστικούς τους αριθμούς και να κάνει κατάχρηση

    [09] ΠΓΔΜ: Παράταση της επιχείρησης ''Κόκκινη Αλεπού''

    30/1/2002 10:33:00 πμ

    Η επιχείρηση "Κόκκινη Αλεπού" του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, θα παραταθεί με στόχο την ενίσχυση της εκεχειρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες του UCK, δήλωσε ο γερμανός στρατηγός Χάιντς-Γκιόργκ Κέρλ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της γερμανικής στρατιωτικής δύναμης στην πρώην Γιουγκοσλαβία "Maz&amp;Moren" ο στρατηγός Κερλ τόνισε ότι θα υπάρξει "μια νέα αποστολή του ΝΑΤΟ, μια παράταση της επιχείρησης "Κόκκινη Αλεπού".

    "Ο τρόπος παράτασης της επιχείρησης θα συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες -τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, όπως επίσης και στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών που σκέφτονται να αναλάβουν την ηγεσία της" πρόσθεσε ο γερμανός στρατηγός.

    Επίσης, τόνισε ότι η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει αν θα αποσυρθεί από την διοίκηση της επιχείρησης, καθώς η θητεία της εκπνέει στις 27 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με τον στρατηγό "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν κάτι, αν και πάντα υπάρχουν κάποιοι εξτρεμιστές έτοιμοι για περιπέτειες".

    Στην επιχείρηση "Κόκκινη Αλεπού" μετέχουν 700 στρατιώτες από 10 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων 500 είναι Γερμανοί.

    [10] Ομιλία Μπους για το σκάνδαλο Enron

    30/1/2002 9:25:00 πμ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν περισσότερο τους εργαζομένους και τους μετόχους τους και να τηρούν κριτήρια άψογης συμπεριφοράς. Οι δηλώσεις του αναφέρονται εμμέσως στο σκάνδαλο της εταιρείας Enron, της οποίας η χρεωκοπία, έχει δημιουργήσει μεγάλες πολιτικές αναταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από λογιστικούς κανονισμούς και με υποχρεωτική την δημοσίευση και των πιό αυστηρών οικονομικών δεδομένων.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να ψηφίσει νέα μέτρα για να προστατεύσει τα σχέδια για την εξασφάλιση της σύνταξης, "γιατί δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει σκληρά και μια ολόκληρη ζωή κάνουν αποταμιεύσεις να κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα όποτε μία εταιρεία κηρύσσει πτώχευση".

    [11] Έληξε η απεργία πείνας λαθρομεταναστών

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 8:33:00 πμ

    Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Φίλιπ Ράντοκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που αργά σήμερα δεκάδες λαθρομετανάστες, που κρατούνται στον προσφυγικό καταυλισμό της Γουμέρα αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην απεργία πείνας που κήρυξαν πριν 16 μέρες. "Όπως με έχουν συμβουλέψει, οι κρατούμενοι δέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής μου και αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην απεργία τους. Αυτά που υποσχεθήκαμε, μεταξύ άλλων και επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των αιτήσεων τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, θα τα κάνουμε πράξη" είπε ο κ. Ράντοκ.

    [12] Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα

    30/1/2002 8:19:00 πμ

    Εκτελέσθηκε χθες βράδυ με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμμα στις φυλακές της Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, ο 43χρονος Τζον Τζόζεφ Ρομάνο, που είχε καταδικασθεί εις θάνατον για δολοφονίες που είχε διαπράξει στη δεκαετία του 1980, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές. Ο συνεργός του στα εγκλήματα Γουέιν Γούντραφ θα εκτελεσθεί αύριο με τον ίδιο τρόπο.

    Ο Ρομάνο εκτελέσθηκε στις φυλακές Μακ Αλεστερ, σε απόσταση 210 χλμ από την Πόλη της Οκλαχόμα.

    Είναι ο πρώτος κρατούμενος που εκτελείται στην αμερικανική αυτή Πολιτεία το τρέχον έτος.

    Οι Ρομάνο και Γούντραφ είχαν αναγνωρισθεί ως οι αυτουργοί της δολοφονίας ενός 52χρονου κοσμηματοπώλη τον Οκτώβριο του 1985, κι ενός 63-χρονου άνδρα τον Ιούλιο του 1986.

    [13] Πακιστάν: Ελεύθερος ο Τζέιμς ΜακΛίντοκ

    30/1/2002 11:04:00 πμ

    Οι Πακιστανικές αρχές άφησαν σήμερα ελεύθερο ένα Σκωτσέζο, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι είναι μέλος του δικτύου "Aλ Κάιντα" του Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε σήμερα βρετανός διπλωμάτης στο Ισλαμαμπάντ. Ο Τζέιμς ΜακΛίντοκ, 37 ετών, που ασπάσθηκε το Ισλάμ και τον οποίο ο βρετανικός Τύπος αποκαλεί "Ταρτάν Ταλιμπάν", συνελήφθη τον Δεκέμβριο όταν επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στο Πακιστάν από το Αφγανιστάν.

    Ο ΜακΛίντοκ υποστηρίζει ότι είναι μέλος οργάνωσης αρωγής και ότι δεν έχει καμία σχέση με την "Αλ Κάιντα".

    Η βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία ανέκρινε τον ΜακΛίντοκ αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της σκωτσέζικης εφημερίδας "Χέραλντ".

    [14] Η τελική πρόταση για το ασφαλιστικό

    Πηγή: ΝΕΤ 30/1/2002 10:06:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Tην εκδοχή για χορήγηση εθνικής σύνταξης σε όλους όσους συμπληρώνουν το 65ο έτος της ηλικίας εξετάζει η κυβέρνηση. Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό τον προσεχή μήνα. Η πρόταση για εθνική σύνταξη, θα τεθεί υπ' όψιν των κοινωνικών εταίρων διαζευκτικά με την τριμερή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Στην πρόταση Ρέππα για το ασφαλιστικό δε θα υπάρχει σαφής αναφορά για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά θα τεθεί το θέμα αυτό στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ.

    [15] Οι προημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος

    30/1/2002 10:08:00 πμ

    Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγονται σήμερα σε Ξάνθη και Νέα Φιλαδέλφεια. Στη Ξάνθη η Σκόντα αντιμετωπίζει τον Αρη, στις 5:00 μ.μ, ενώ στο Νίκος Γκούμας η ΑΕΚ θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στις 7:00 μ.μ. Και οι δυο αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

    [16] Μπανγκλαντές: Αυξάνεται η θνησιμότητα εγκύων

    30/1/2002 10:58:00 πμ

    Περισσότερες από 20.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στο Μπανγκλαντές, από επιπλοκές στη διάρκεια της κύησης ή μετά τον τοκετό, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με έκθεση της Εταιρίας Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 28% των γυναικών πεθαίνουν από αιμορραγία μετά τον τοκετό, ενώ οι αμβλώσεις ευθύνονται για το 21% των θανάτων.

    Πολλοί γυναικολόγοι του Μπανγκλαντές εκτιμούν ότι γυναίκες με περιπλοκές στην κύηση δεν αναζητούν ιατρική φροντίδα εξαιτίας των κοινωνικών ταμπού που δεν επιτρέπουν στις μέλλουσες μητέρες να βγουν από το σπίτι και να δεχθούν τη φροντίδα "ξένων".

    "Οι περισσότερες έγκυες δεν έρχονται έγκαιρα στα νοσοκομεία", δήλωσε ο Ροουσανάρα Χανάμ, κορυφαίος γυναικολόγος του Μπανγκλαντές.

    Το ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών μετά τον τοκετό, από τα υψηλότερα παγκοσμίως, είναι 440 θάνατοι ανά 100.000 γεννήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Unicef.

    Στη γειτονική Ινδία οι θάνατοι είναι 410. Γυναικολόγοι στο Μπανγκλαντές αναφέρουν ότι ακόμα και οι γυναίκες που έχουν φυσιολογική κύηση αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο για επιπλοκές καθώς το 90% των τοκετών γίνονται στο σπίτι με τη βοήθεια ανειδίκευτων μαιών και ηλικιωμένων γυναικών συγγενών των επιτόκων.

    [17] Πανελλαδική απεργία γιατρών

    Πηγή: ΝΕΤ 30/1/2002 10:45:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο και την Παρασκευή στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των γιατρών. Ταυτόχρονα συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους και οι Πανεπιστημιακοί γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον νόμο του υπουργείου Υγείας που απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση. Ήδη έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αναμένεται να εκδόσει την απόφασή του αύριο.

    [18] Συναυλία για τον Εθελοντισμό ''Αθήνα 2004''

    30/1/2002 9:42:00 πμ

    Τρεις εθελοντές, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μάριος Φραγκούλης με καλεσμένο το Διονύση Σαββόπουλο, θα ενώσουν τις φωνές τους, για το ξεκίνημα της συμμετοχής όλων μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. H Oργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, διοργανώνει σήμερα εκδήλωση στις 20:00 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για την παρουσίαση της επίσημης αίτησης Εθελοντισμού "Αθήνα 2004". Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [19] Κοινά πτυχία σε 7 χώρες της ΕΕ

    Πηγή: ΝΕΤ 30/1/2002 10:12:00 πμ

    Πρεμιέρα για κοινά πτυχία προετοιμάζεται σε 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει με τις ξενοδοχειακές τουριστικές σπουδές και τις σπουδές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως την άνοιξη, ώστε οι σπουδές στις δυο πιλοτικές ειδικότητες, να ξεκινήσουν το 2003. Η Γαλλική αντιπροσωπεία πρόκειται να έρθει στην Αθήνα αύριο, που θα έχει επαφές με την Ελληνική.

    [20] Κρατικό εγχειρίδιο της Καλής Πόρνης

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 9:23:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Κάποτε ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις γυναίκες και τους άνδρες που εκδίδονται, ήταν η μετάδοση σεξουαλικών ασθενειών και κυρίως το Aids. Φαίνεται όμως πως ο κακός φωτισμός, τα βρεμένα πλακάκια, τα προβληματικά κρεβάτια και οι ...απότομες κινήσεις, συμβάλουν ώστε πολλές πόρνες να τραυματίζονται και στη συνέχεια να διεκδικούν αποζημίωση από την ...κυβέρνηση! Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση της αυστραλιανής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, έδωσε αυτές τις μέρες στην κυκλοφορία το "Εγχειρίδιο της Καλής Πόρνης".

    Στόχος είναι ''η πρόληψη ατυχημάτων''

    Πρόκειται για ένα οδηγό που περιέχει οδηγίες για "ασφαλή εργασία" για όσες και όσους εργάζονται σε οίκο ανοχής παράλληλα με τις οδηγίες για "ασφαλές σεξ".

    Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που δημόσια υπηρεσία κυκλοφορεί βιβλίο με οδηγίες για τα άτομα που εκδίδονται.

    "Το εγχειρίδιο αυτό είναι για όλες που εργάζονται σε οίκους ανοχής, αλλά και όσες γενικά απασχολούνται στο χώρου του αμειβόμενου σεξ. Πρόκειται για ένα νόμιμο επάγγελμα και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατεύει και αυτούς τους εργαζόμενους", δήλωσε η διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας Ασφάλειας Εργαζομένων (WorkCover) της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κέϊτ Μακένζι προσθέτοντας πως μοναδικός στόχος είναι "η πρόληψη ατυχημάτων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 January 2002 - 9:55:36 UTC